Fiilis @ Diva cafe 15.2.2003

22 posts, 2 pages, 3,593 views

Avatar
#1 • • Anselmi K Guest
fiilis_banner03.gif

- FIILIS@DIVA CAFE (kvl)

- 15.2.2004 KLO. 21.00 - 03.30

- DJ:iit: TOUKKA , ANSELMI JA Djay-B

- SIELUKASTA TANSSI MUSIIKKIA RENNOLLA OTTEELLA


Ystäviä, musiikkia ja chillailua...
Käy katsomassa tarkemmin, mistä on kyse... http://WWW.FIILIS.ORG
Avatar
#2 • • sakke Guest
http://www.esaimaa.fi/arkisto/vanhat/2000/04/29/seepra/juttu2/sivu.html

Tiskijukkien valioseutua

Raptorin miehiä. DJ Anselmi on kotimaisen musiikin ystävä. Parhaimpana hän pitää Raptoria.

TAPIO LAINESALO
DJ Anselmi alias Aki Kuusisto, 23, viihtyy sinisessä Adidaksen tuulipuvun takissa ja lötköissä farkuissa. Hän viihtyy myös tanssivien ihmisten, sekä nuorten että vanhojen joukossa. Anselmi on tämän vuosituhannen ensimmäinen tiskijukkien Suomen mestari, komeasti Showmaster 2000.

Kouvolan seutu on tiskijukkien valioseutua. Ennen Anselmia miäsiä-miehistä mestaruuden ovat voittaneet DJ Pahkala ja Tico. Tämän vuoden Hämeenlinnan SM-finaalissa oli toinen kuusankoskelainen DJay-B alias Juha-Pekka Pirinen eli jotain ihmeellistä Kouvolan liepeillä täytyy olla, mutta mitä?

-Alueen tiskijukat menestyvät hyvin sen vuoksi, että heillä on riittänyt monipuolista työtä. Kiitos siitä DiscoShine -ohjelmatoimistolle, joka pyörittää tiskijukkia tasaisesti sekä limudiskoissa että vanhempien ihmisten tansseissa. Työ opettaa parhaiten, tietää Anselmi.

Anselmi on kokenut kettu kapakkakuvioissa, vaikka ikää hänellä on vasta alun kolmattakymmentä. Ravintolauransa hän aloitti kuusankoskelaisessa kulttipaikassa Pippurissa, jossa hän antoi ja otti ihmisiltä vaatteita, piti yleistä järjestystä yllä ja viskoi pahimmat tapaukset pakkaseen jäähylle. Siinä siis mies, joka on kurin ja järjestyksen ystävä.

-Tiskijukan hommista ei eläkkeelle jäädä, joten pitää olla muuta mielessä. Tavoitteenani on päästä puolustusvoimien tai rajavartiolaitoksen palvelukseen, kertoo Anselmi.


Lätynkääntäjä
ja moottoriturpa

DJ Anselmia pidetään lätynkääntäjänä, joka mikrofonin saadessaan muuttuu moottoriturvaksi. Anselmin mielestä taannoinen tiskijukkatrendi, jossa yksinäinen, hiljainen mies vaihtoi pimeydessä pulpetin takana levyjä soittimeen, oli niin sanotusti hanurista.
-Tiskijukan hommaan kuuluu oleellisena osana puhuminen. Sanat pitää osata valita sen mukaan, minkälaista väkeä paikalla on, tietää Anselmi.

Anselmin mukaan vanhempi tanssiyleisö on huomattavasti vaativampaa kuin nuori diskoväki.

-He antavat aika nopeasti kritiikkiä, jos musiikki ei miellytä, koska he ovat nimen omaan tulleet paikalle tanssimaan eivätkä ryyppäämään. Pienessä siiderissä olevat teinitytöt sen sijaan eivät sano mitään, tulee tuutista ulos mitä tahansa, naurahtaa Anselmi.

Jos yleisö ei innostu bailaamaan, on Anselmilla keino sen innostamiseksi.

-Ei muuta kuin tuttua ja turvallista musiikkia kehiin. Hurriganesin Get On puree edelleen hyvin, naurahtaa Anselmi.

Klubi- ja housebileissä ohjelmasta vastaa usein kokonaisuus, jossa DJ soittaa itse sämpläämiään tai tekemiään biisejä, MC eli Master of Ceremony hoitaa puhepuolen ja tanssijat pitävät vauhtia yllä.

-Minä en sämplää, vaan soitan muiden tekemää musiikkia tanssiville ihmisille. Ja mieluiten limudiskoissa, toteaa Korian mies.


Mömmökulttuuri
ottaa päähän

Klubi- ja housekulttuuriin olennaisena ja ikävänä osana kuuluvat huumeet ottavat Anselmia päähän.
-Siksi klubi eikä house minua kiinnosta yhtään. Se touhu ei ole minua varten.

Anselmin kevätkiireisiin kuuluu muun muassa Rantarock Summer Tour 2000, joka alkoi Anselmin osalta viime lauantaina Lahdessa sekä mahdollisesti sunnuntain laivakeikat.

-Laivakeikat tosin saattavat jäädä väliin, jos en voi soittaa niillä musiikkia, josta itse tykkään. Laivoilla homma tahtoo olla housea, ja kun siihen kuuluvat huumeet, niin ei kiitos, toteaa Anselmi.

Suomalainen diskomusiikki on noussut nopeasti Euroopan huipulle. Bomfunk MC's, Darude, Waldo's People ja JS16 soivat tiuhaan tahtiin keskieurooppalaisilla radioasemilla. Turkulaisen Daruden kappale Sandstorm on saavuttanut jalansijaa etenkin Englannissa. Ja HIM on tietenkin kova nimi myös diskoissa.

-Ne kuuluvat myös minun soittolistalleni. Näistä nykyisistä pidän kovimpana Waldo's Peoplea, mutta paras kotimainen juttu on kuitenkin ollut Raptori, selvittää Anselmi.

Heinäkuussa jorattavassa seitsemännessä Koria Rollissa on Anselmin kädenjälki mukana. Hän ollut sen järjestelyissa alusta alkaen mukana yhdessä Iipu Heinolan kanssa.

-Se tuppaa vuosi vuodelta paisumaan. Nyt Koria Rollin esiintymislistalta löytyvät kovat diskonimet Waldo's People, JS 16, Angel ja Elliot Ness. Rokkipuolen nimiä ovat muun muassa Mamba, Maija Vilkkumaa, Apulanta, Yö, Tyrävyö sekä Saksassa menestynyt kouvolalainen To/Die/For, kertoo Koria Rollista selvästi ylpeä Anselmi.
Avatar
#3 • • sakke Guest
http://www.kouvolansanomat.fi/arkisto/vanhat/2001/01/27/kulttuuri/juttu4/sivu.html

Tiskijukat haluavat vapaammat kädet
Kouvolan ravintolat väheksyvät kaupungin kovia ammattilaisia monella tavalla.
Pelimiehiä, kuten pitääkin. Dj:t Anselmi (Aki Kuusisto, vas.), Late (Lauri Syrjänen), Niki (Niki Suhonen) ja Toukka (Mika Toukkari) haluaisivat, että heidän nimensä kerrottaisiin ilmoituksissa ja julisteissa. Muuten tiskijukka ei saa nimeä eikä ansaitsemaansa arvostusta. - Uskon, että yleisökin haluaa tietää, kuka on tiskijukkana, Toukka sanoo.

Kouvola
Katri Kupari
Suomen parhaat tiskijukat ovat kasvaneet Kouvolassa ja lähikunnissa, mutta silti täkäläiset työnantajat eli ravintoloitsijat arvostavat heitä vähemmän kuin muiden kaupunkien ravintoloitsijat.
Toista oli kymmenen vuotta sitten. Kuuluisat dj:t Huruguru ja Henkka olivat haluttu tavaramerkki, joka veti diskot täyteen tanssijoita. Kun he kävelivät kadulla, ihmiset kääntyivät perään katsomaan: tuo on se!

Tällä hetkellä Kouvolan seudulla asuu enemmän huipputason tiskijukkia kuin kymmenen vuotta sitten, esimerkiksi hallitseva Suomen mestari Anselmi (Aki Kuusisto), ensimmäinen perintöprinssi Djay-B (J-P Pirinen), vuoden 1998 Suomen mestari Tico (Antti Anttonen) ja ilman kilpailuja nimeä niittänyt Toukka (Mika Toukkari).

- Ravintoloissa ei ymmärretä, ettei dj ole pelkästään se, joka painaa nappulasta musiikkia, vaan se, joka saa asiakkaat viihtymään, Anselmi sanoo.

Kehnommat palkat
kuin muualla

Aliarvostus näkyy Kouvolassa kolmella tavalla: tiskijukkien musiikkivalintoja rajoitetaan liikaa, eikä heidän nimiään mainita julisteissa ja ilmoituksissa. Palkkaa maksetaan vähemmän kuin muualla.
- Ei tarvitse mennä kuin Lahteen, niin heti jää illasta kolmesataa markkaa enemmän käteen, Anselmi kertoo.

- Pahimmillaan palkkaero Kouvolan ja muiden kaupunkien ravintoloiden välillä saattaa olla yli tonnin, Toukka sanoo. Hän on siitä onnellisessa asemassa, että hän soittaa Donna K:ssa, jossa dj:tä arvostetaan poikkeuksellisen paljon. Toukka saa valita vapaasti biisit, ja yleisö tietää, kuka levyjä soittaa.

Anselmi arvelee, että syy kehnoihin liksoihin on ainakin osittain se, että Kouvolasta löytyy paljon hyviä tiskijukkia. Jos joku rohkenee pyytää ansaitsemansa palkan, hän jää rannalle, sillä riittävän hyviä saa halvallakin.

Toisaalta halvalla saattaa saada myös huonon: aloittelevat tiskijukat pyytävät - ja saavat - saman verran palkkaa kuin kokeneet konkarit, joilla ei ole varaa hinnoitella itseään ylöspäin.

- Ikälisiä ei ole, tiskijukat sanovat.


Vapaus toimia,
rento tunnelma

Jos tiskijukka pyytää vapaita käsiä musiikin suhteen, ei se tarkoita sitä, että hän soittaa mitä mieleen juolahtaa. Ammattitaitoinen dj ottaa huomioon ravintolan linjan.
- Samalla hän arvioi asiakkaita ja soittaa sellaisia kappaleita, jotka saavat heidät tanssilattialle, dj Niki eli Niki Suhonen kertoo. Hän on vasta 18-vuotias ja opettelee tiskijukan ammattiin.

Toukka määrittelee asian niin, että jos tiskijukalla on vapaus toteuttaa itseään, hän kykenee luomaan ravintolaan rennomman tunnelman.

- Se ei haittaa, jos ravintoloitsija käskee olla soittamatta jotain musiikkityyliä, esimerkiksi heviä tai kotimaista iskelmää, mutta se ei ole hyvä, jos annetaan valmiit ohjeet siitä, kuinka monta minuuttia mitäkin pitää soittaa.

Dj saa parhaimman kiitoksen työstään silloin, kun ihmiset ryntäävät tanssilattialle. Juhlafiilis tarttuu tiskijukkaankin, vaikka hän on vain töissä, ei bailaamassa.

- Kaikkein parasta on silloin, jos ihmiset sekoavat jostain biisistä, jota eivät ole koskaan aikaisemmin kuulleet, Toukka kertoo.

- Se on minulle viesti siitä, että olen musiikin ammattilainen ja osannut valita oikean kappaleen.
Avatar
#4 • • Toukka Guest
No nythän on sakke tehnyt duunia oikein olan takaa Hyvä Hyvä :cool:

Jep siis taas sunnuntaina Fiilistellään :heart:
Avatar
#5 • • UzU Guest
<off-topic>

Hän on siitä onnellisessa asemassa, että hän soittaa Donna K:ssa, jossa dj:tä arvostetaan poikkeuksellisen paljon. Toukka saa valita vapaasti biisit, ja yleisö tietää, kuka levyjä soittaa..



Muistan kun aikanaan DonnaK:n nettisivut päivitettiin ja uusilla sivuilla ei ollut dj-listoja, niin siitä nousi meteli. No hetken kuluttua nähtiin taas sivuilta kuka siellä soittaa. Ja tiedän että useille oli väliä oliko puikoissa Toukka vai ehkä joku muu..

</off-topic>
Avatar
#6 • • DJay-B Guest

No nythän on sakke tehnyt duunia oikein olan takaa Hyvä Hyvä :cool:

Jep siis taas sunnuntaina Fiilistellään :heart:



:D on se hienoa että on aikaa ihmetellä vanhoja arkistoja.. :) ;) :)


Sunnuntaina taasen mennään joo.. kohti fiilistä käy tieni mun...
Avatar
#7 • • Anselmi K Guest

on se hienoa että on aikaa ihmetellä vanhoja arkistoja..


Mitennii muka vanhoja? eihän noista nyt ole kuin neljä vuotta kun noi on tehty! ;) En tiennytkään että ne löytyy myös sähköisenä versiona...

Ilmeisesti tässä on nyt kummiskin Sakkea ihmetyttänyt kommenttini ja asenteeni Klubi musiikkia ja housea kohtaan silloin kun olin aloittanut Dj hommat... Tai sitten se että olen dikkaillut Raptoria, soittanut Hurriganesia ja spiikkaillut biisien lomassa? mene ja tiedä, mutta näin se toisilla homma etenee kun tietoa ja ehkä jopa taitoa tulee lisää... Tavallisilla keikoillani teen edellä mainitsemiani asiota edelleenkin... En enää ehkä niin usein, mutta teen kumminkin... Nykyään sitä jopa maksetaan ihan hyvin... :cool:

Ja koska noi artikkelit on jo vähän vanhoja niin uutta matskua pitäis tulla ylexiltä perjantai iltana... ;)

Sunnutaina otetaan taas isot humalat, soitellaan kivoja lauluja joiden välissä saatetaan jopa spiikata jos siltä tuntuu ja vietetään leppoisa vapaapäivä kavereiden kanssa... :D
Avatar
#8 • • sakke Guest
Juu u älkäähän nyt suuttuko kyllähän tämä enemmän huumorilla oli tarkoitus viedä läpi. =)

Sain tälläiset artikkelit postiini niin ajattelin täräytää ne ilmoille.

Laitettiin vain ilmoille tommoinen muistin virkistys vanhoista meiningeistä =)
Avatar
#9 • • Toukka Guest

Juu u älkäähän nyt suuttuko kyllähän tämä enemmän huumorilla oli tarkoitus viedä läpi. =)

Sain tälläiset artikkelit postiini niin ajattelin täräytää ne ilmoille.

Laitettiin vain ilmoille tommoinen muistin virkistys vanhoista meiningeistä =)



Jos oltais suututtu niin polvilumpiosi olisi jo...... ;) Eihen me siis tollasest suututa kyllähän me hyvää huumoria ymmärretään ;)

Pitäisiköhän tonne freestyle puolelle laittaa pystyyn keskustelua synkästä menneisyydestä!!!

Rai rai sunnuntaita odotellessa :heart: :heart:
Avatar
#10 • • sakke Guest
Hyvä hyvä =)

Luulen että ei tarvitse. Kaikki jotka vähänkään pitempään on näitä juttuja tehnyt niin tietää että, pelkästään klubi dj:tä on tässä maassa aika vähän.

Varsinkin sellaisia jotka saavat siintä rahaa ja tulevat sille toimeen.
Onhan niitä paljon jotka menevät ilmaseksi hommia tekemään.

Eli mielummin keskustelu siintä miksi halvalla!!

Pitää muistaa että dj.n tulee ostaa: lauluja, mennä paikalle, yms yms

eli kulut on jo kovat joten ihmettelen miten joku viitsii näin tehdä.

+ alallla on dj.tä jotka ovat soittaneet lauluja 10vuosia ja tekevät sitä elääkseen joten aika ilkeää sahata koko ammmattikunnan jalkoja poikki.

vai mitä?
Avatar
#11 • • Anselmi K Guest

Pitää muistaa että dj.n tulee ostaa: lauluja, mennä paikalle, yms yms
eli kulut on jo kovat joten ihmettelen miten joku viitsii näin tehdä.


Mä olen jostaan kuullu että Dj:iit sais pimpsaa niin paljon että se raha ei kuulemmma ole niin tärkeetä... :D
Avatar
#12 • • Toukka Guest

Hyvä hyvä =)

Luulen että ei tarvitse. Kaikki jotka vähänkään pitempään on näitä juttuja tehnyt niin tietää että, pelkästään klubi dj:tä on tässä maassa aika vähän.

Varsinkin sellaisia jotka saavat siintä rahaa ja tulevat sille toimeen.
Onhan niitä paljon jotka menevät ilmaseksi hommia tekemään.

Eli mielummin keskustelu siintä miksi halvalla!!

Pitää muistaa että dj.n tulee ostaa: lauluja, mennä paikalle, yms yms

eli kulut on jo kovat joten ihmettelen miten joku viitsii näin tehdä.

+ alallla on dj.tä jotka ovat soittaneet lauluja 10vuosia ja tekevät sitä elääkseen joten aika ilkeää sahata koko ammmattikunnan jalkoja poikki.

vai mitä?



Jep jep ;)

Joo otappas vaik Stefu mukaan ja tulkee sunnuntaina tonteille nii jutskataa lisää ja otetaa vaik muutama drinksu... Ja jos oikein hyvin sattuis ni Jp lämmittää saunan ;)
Avatar
#13 • • sakke Guest
Ai ai ai no niin hyvä Toukka.
Kyllähän me muuten oltais täräytelty tonteille mut kun pitää lähteä lappiin huttu kiertueelle.

Aikas hyvät jutut löydettiin vai mitä =)

Siihen pimpsa juttuun en kyllä yhdy. Ei saa ruveta syömään kuormasta =)

Ei muuta kuin heittäkäähän hyvät show meiningit...
Avatar
#14 • • Toukka Guest

Ai ai ai no niin hyvä Toukka.
Kyllähän me muuten oltais täräytelty tonteille mut kun pitää lähteä lappiin huttu kiertueelle.


No Höh Ei voi mitään joku toinen kerta sit vaik levyjen kera?

Aikas hyvät jutut löydettiin vai mitä =)


Aivan Loistavat suorastaan megalomaanisen loistavat :cool:

Siihen pimpsa juttuun en kyllä yhdy. Ei saa ruveta syömään kuormasta =)

Ei muuta kuin heittäkäähän hyvät show meiningit...



Varmasti heitetää ilmoille sellaset Fiilikset et hippulat vinkuu :heart: Disco lights are flashing, everyone is dressing in a latest fashion :heart:
Avatar
#15 • • Anselmi K Guest


Ei muuta kuin heittäkäähän hyvät show meiningit...


Joku juuri viime Fiiliksessä naureskeli kun jiipeen kanssa pyörittiin soittimien takana 3,5 promillen humalassa ja oltiin aivan solmussa luurien piuhojen kanssa, että ei ole jätkillä kyllä liian vakava asenne housen soittamiseen... Ja tämäpä meillä onkin se juttu...

Mutta ottakaahan Toukkaan sitten yhteyttä jos joskus pääsisitte pyörähtämään meititin kulmilla... Olisi aivan mahtavaa jos "Kinyobi-soundia" sais kuulla kouvolassa! :excellent:
Avatar
#16 • • sakke Guest
Hyvä kyllä varmasti katsellaan ja otetaan jokin tour-meininki.

Älkäähän nyt liikaa fiilistelkö soitelkaahan lauluja kans. =)
Avatar
#17 • • Toukka Guest

Hyvä kyllä varmasti katsellaan ja otetaan jokin tour-meininki.

Älkäähän nyt liikaa fiilistelkö soitelkaahan lauluja kans. =)



Joo kylhän me siihen laulujen soittoon keskitytään :D :D
Avatar
#18 • • DJay-B Guest

Hyvä kyllä varmasti katsellaan ja otetaan jokin tour-meininki.



Tuo kuulostaa selvältä lupaukselta eikös vaan???
Avatar
#19 • • Sunshine Guest
Tänne vois kyl yrittää raahautua, vaikka ma. aamuna kahdeksalta pitäisi olla koulussa. Tuo vastakappalekkin kun sattuu olemaan vielä kaupungissa huomenna, niin olis sitte jotain aktiviteettia sunnuntai iltaan.
Avatar
#20 • • -Niki- Guest

dj Niki eli Niki Suhonen kertoo. Hän on vasta 18-vuotias ja opettelee tiskijukan ammattiin.



Hehee! Eihän tässä muu auta kuin lähtä taas parin tunnin päästä harjoittelemaan!

Sunnuntaina Fiilistellään sitte kunnolla! Vaikkapa noiden vanhojen hyvien aikojen kunniaksi. :happyroll: