Pari kuvatusta

7 posts, 1 page, 1,626 views

Avatar
#2 • • Bio Guest
Kuin kauan oot joutunut pitää omenaa et se on menny tohon kuntoon?
Veera muuten on oikee aikuisen näköinen :)
Avatar
#3 • • Laite Guest
Olisko toi joulun jälkeen tullut sisätiloihin odottelemaan muodonmuutosta (siis omena).
Avatar
#4 • • ojis Guest
Todella tyylikkäitä kuvia! Kuvaamisesta en kyllä mitään tajua, mutta mukavahan noita on katsella :) .

.ojis
Avatar
#5 • • tony_e Guest
Hyviä kuvia. Varsinkin tuo omena. :)
Avatar
#6 • • pakana Guest
"Veera" on hyvä kuva. Valo on kaunis, ja taustan tuolit ja sylissä oleva käsilaukku luovat mielenkiintosen tunnelman. Vasemmanpuoleisten tuolien tärähtäneen näköinen epätarkkuus tosin ehkä vähän häiritsee.

Kamerakuvat ("omakuva" mukaan lukien) on hienosti sommiteltuja ja valaistu, antavat vaikutelman laadukkaista ja kalliista high-end tuotekuvista.

"Omena" on aika ristiriitainen, mädän hedelmän tekstuuri on silmittömän upea, mutta se näyttää jotenkin leijuvan puolittain ilmassa. Ehkä erilainen rajaus olisi sopinut paremmin. Valo on kyllä pirun onnistunut.

"Reetat" vaikuttavat asentojensa puolesta hieman teennäisiltä, ja ykköskuvan pilaa päälaen poisjäänti.
Avatar
#7 • • Laite Guest

"Omena" on aika ristiriitainen, mädän hedelmän tekstuuri on silmittömän upea, mutta se näyttää jotenkin leijuvan puolittain ilmassa. Ehkä erilainen rajaus olisi sopinut paremmin. Valo on kyllä pirun onnistunut.

"Reetat" vaikuttavat asentojensa puolesta hieman teennäisiltä, ja ykköskuvan pilaa päälaen poisjäänti.



Omenan kanssa mietin eri rajausvaihtoehtoja, mutta päädyin loppujenlopuksi juuri tähän minkä laitoin näkyville. Jos tuon varjon olisi katkaissut, omena näyttäisi vielä enemmän leijuvalta, nyt sentään tuossa on jotain kiinnekohtaa joka osoittaa sen olevan jonkun päälle aseteltuna. Tumman sininen tausta ei koskaan ole mikään helpoin silloin kun pitäisi erotella valoa ja varjoa toisistaan.

Reetta kuvat kuuluvat yhteen sarjaan minkä kuvasin ennen joulua. Reetta harrastaa & opiskelee tanssia ja kuvasin sitten reettaa tanssimassa yhden illan. Nuo kuvat toimisivat huomattavasti paremmin, jos laittaisin koko kuvasarjan näkyviin, mutta menköön nyt näin tällä kertaa. Lopullisista kuvista tehtiin muuten "portfolio" tyyppinen sarja valokuvakansioon. 1 kuva / aukeama, pohjana musta kansio missä oli mustat lehdet. Tämä meni siis reetalle joululahjaksi.

Tuo pentax spotmatic taitaa olla oman aikansa huipputuotteita, käsittämättömän haluttuja vieläkin, vaikka kyseessä onkin täysin mekaaninen 35mm filmiä syövä järjestelmäkamera. Tuo musta versio tuosta on eräänlainen "erikoismalli", tiedän, että muutamalla ihmisellä tuollainen on, mutta normaalimallissai tuon yläosan värityksenä toimii kromi (itselläni on käytössä myös tuollainen kromattu malli). Spotmaticit ovat edelleen tunnettuja siitä, että niiden mekaniikka on käsittämättömän tarkkaa ja hyvin tehtyä + runko kestää kolhimista erittäin paljon. Joskus noita sanotaan jopa pataraudaksi, mikä kuvaa melko pitkälti sitä tunnetta mikä tulee kun tuollaista pitää käsissään (painaa perkeleesti, kädet jäätyvät runkoon kiinni talvella jne). Hyviä kameroita.

Ja sitten tuo zeiss ikon ercona, siinäpä vanhaa laatutyötä (itä)saksasta. Tuo on periaatteessa Zeiss Ikon Ikonta B (taisi olla länsisaksalaista tuotantoa nuo ikontat), mutta erconat eroavat ikontoista sillä, että ne on tehty eri objektiiveilla ja sulkimilla. Laatutyötä kuitenkin, kamera on täysin mekaaninen ja suljinajat + aukon säätö toimivat vieläkin moitteettomasti, vaikka kameralla on ikää ~50 vuotta (muistaakseni tuota mallia erconasta mikä itselläni on valmistettiin viimeisen kerran vuonna 1954). Kamerahan on 120 koon rullafilmille kuvaava malli ja filmiruudun koko on 6x9cm (vrt 35mm kinofilmin ruudun kokoon, ~35.8 * ~23.8 mm).