pari breiksiraitaa takomolta

8 posts, 1 page, 1,157 views

Avatar
#1 • • Edited rjv Guest
Heti kun rekisteröityy, niin tietysti pitää mainostaa biisejä ensimmäiseksi.

Eli tehtiinpä pari biisiä tossa:

Takomo - We Are The Cure (128 kbps mp3, 6,64 MB)
Elektrovaikutteista breaksia kera ilmavien padien, vokooderivoksujen ja tuhdin bassokuvion.

Nuance - With Haste (Takomo remix) (128 kbps mp3, 4,8 MB)
Suhteellisen jyräävää breiksimenoa, jotain melodisia elementtejäkin mukana. Bassoo pitäis olla tarpeeksi, kuulemma myös liikaa.

Arvostamme palautetta.

edit: ja nyt linkkienkin pitäis suuntata oikeeseen osoitteeseen :)
Avatar
#2 • • timppa^ Guest
Ircissä jo palautteet heitetty. Mutta:

We Are The Cure
+ Mehukkaat soundit kaikinpuolin
+ Aika professionaalin oloinen rakenne taasen
+ Persoonallinen bassosoundi
+ Kivasti rullaava biitti...
- ...mutta jotenkin vähän ohkainen
- Reverbi vähän halvan kuuloinen.

With Haste (Takomo Remix)
+ Pieksee orkkiksen, jota en ole koskaan jaksanut tehdä valmiiksi
+ Bassline
+ Rakenne
+ Fillit
- Reverbi ainakin näin luurien kanssa aika tuhti ja peltinen
Cutoff

Posts: 14

#3 • • Cutoff
mainiota uusbreaksia. Kaks linkkiä antaa saman biisin?
No siis toi With Haste on kiva. Soundit kondiksessa. Snare hakkaa mukavasti. Bassoo on kyl tarpeeksi. Bassolinja vois olla funkympi ja basso lickeihin/filleihin vähän lisää ajatusta.
Hieman liian fiilistelyä mun henk.koht makuun, mut toimii kuitenkin.

Hienoo.
Avatar
#4 • • timppa^ Guest
eimitään.
Avatar
#5 • • rjv Guest
Nyt kun linkitkin tosiaan on kondiksessa, niin kai sitä joku vois vielä sanoa jotain? :confused:

Mut pitää vissiin heittää tolla fruity reeverbillä vesilintua. :)
Avatar
#6 • • borg nagar Guest
Vai että voisi sanoa jotain...

Ihan jees.

we are the curesta ottaisin vocoderijutut pois tosta vejätyskohdasta (lähtee vähän ennen 2:00:aa). En erityisemmin niistä muutenkaan pitänyt, mutta tuohon kohtaan ne eivät sovi. Vedätyskohdan bassoriffi toimii simppeliytensä vuoksi hyvin, mutta odottaisin ennalta-aavistettavuuden sijasta jotain kummallisia breikkikikkailuja vaikka cari lekebuschin vänsterprässel me:n "aina kääntyy kuitenkin oikein päin"-tyyliin. 4:20:n kohdalla tuleva stringi+delaypimputtelu on aika sisällötön kohta verrattuna munakkaaseen bassolinjaan. toisella kerralla bassolinja lähtee liikaa vedättämään, koska aikasemminkin toimi niin hyvin lähinnä simppeliytensä puolesta. Öö mitäs vielä. Loppu lössähtää, jättää vähän onton fiiliksen.

yhteenveto: hyviä elementtejä, rakennetta ja sekoilua kehiin :)

with haste. taustalla kalajava rimshotti on erityisesti mieleeni. reverb-delay ihan toimiva. ei tarvi heittää vesilintua, kokeile yhdistellä vaikka jotain mukavaa filtteriä siihen stereona tai jotain. basso on kieltämättä vähän isolla, mutta en tiedä sitten miten kuulostaa jossain diskohelvetissä ;). serotone on oikeassa bassolinjasta: tähän biisiin sopisi kyllä joku vähän groovempi juttu, mutta tuossa ollaan selvästi oikeilla jäljillä. rummut vois ehkä mennä vähän enemmän tossa basson mukana. esim. jos on tollasia breikkejä missä basso katkeilee (tök-tök-tök) niin mielestäni rumpuloopitkin voisivat katkeilla vaikka samalla tavallakin (ainakin pätee rokissa;). Mitä tulee rumpufilliin (tärrätätätä), se muistuttaa minua jostain ressu redfordin syntsaprojektibiisistä.. mikähän se oli joku "family is jotaki" tms. toisinsanoen antaa kamalia mielikuvia, voivat olla traumaperäisiä.

yhteenveto: groovia, mutta voisi olla vielä enemmänkin

-Borg Nagar
Avatar
#7 • • DeaconX Guest
Helvetti että toi WeAreTheCuren bassline MÄÄRÄÄ!
Apacheloopin pätkät tuo taas oman klassisuutensa tähänkin. Hymy huulille tätä kuunnellessa tulee! Ja noi padit on kiva kontrasti muuten rokkaavalle äänimaailmalle. Sulla on tyyliä.
Avatar
#8 • • rjv Guest
Kiva saada oikein pitkästi kommenttia näistäkin biiseistä.

Tietysti kikkailua ja "vääntöä" voisi aina pistää biiseihin, mutta mä itse ainakin tykkään breiksistä aika suoraviivaisina (tosin esim. psilodump kyllä toimii meikäläiselle tosi hyvin), ja kun tanssilattialle nä biisitkin on suunnattu niin ehkä tiettyä yksinkertaisuutta melkeinpä pitää olla.

Ja toisaalta me saatiin noi biisit kasaan aika nopeasti ja kivuttomasti, ilman sen kummempaa "mitä tähän sopis"-miettimistä, tuo With Haste oikeastaan meni rakenteellisesti kasaan noin neljässä tunnissa.

Mut tosiaan, mukava saada muitakin kuin "tää o tosi hyvä", tai "iha jees" -kommentteja, joissa on jotain parannusehdotuksiakin (eri asia sitten toteutetaanko niitä ollenkaan), vaikka tietysti kehut aina lämmittää eniten sydäntä :)

Mut tästä on ihan hyvä jatkaa, kai :)