Uus MD formaatti Sonylta

45 posts, 3 pages, 8,520 views

Avatar
#21 • • whuf. Guest


Tämä pitää paikkansa. normaalin ja dcc kasetin "sisäinen" tekniikka on samanlainen, ulkoisesti dcc kasetti näyttää "hieman" erilaiselta. Muutaman oikeankokoisen reiän tekeminen oikeeseen paikkaan ja voit nauhoittaa digitaalisesti tavalliselle c-kassulle. Itse en ole tuota vielä kokeillut, kun ei ole tarvetta ollut. Dcc o muutenki hyvä kun se toistaa tavallisest c-kasetit moitteettomasti. :)



Ei toimi normaalikaseteilla(ainakaan hyvin). Tarvi olla muistaakseni metallikasetti jotta pelaa kunnolla, ja niilläkin musan säilyvyys ei ole taattu. Erilliset DCC-kasetit luotiin koska nykyiset c-kasetit ovat niin huonolaatuisia digitaali-informaation säilyttämiseen. Mut siis varmaan toimii jonkin aikaa ihan ok.. oikealla kasetilla. Tuon median(korkealaatuinen metallikasetti) hinta vaan tulee hieman kalliimmaks kuin esim CD.
Avatar
#22 • • SS Guest


Korjatkaa ihmeessä jos olen vääräuskoinen :)



Oikeassa olet. Oikein **ttumainen feature, tekijänoikeusasioiden vuoksi käsittääkseni tehty.

Typerää sinänsä ettei edes analogisesta tulosta äänitettyä matskua saa siirrettyä usb:n kautta koneelle, jälleen yksi muunnos ja paskalaatuisen md:n lähdön kautta tehtävänä. :(
Avatar
#23 • • kapseli Guest
Ehkä tällainen laite sittenkin vie minun sydämmen kun nykyinen MD sanoo itsensä irti.

Portable music players have been stealing the show at the Consumer Electronics Show in Las Vegas, led initially by the Apple IPod. But now first details are starting to emerge of the Samsung YP910 for Napster which looks to be a really exciting little device. Tina Wagner of Samsung Electronics showed it off. The player has special software that allows it to be fully integrated with the Napster Internet music service. The device holds 350 hours of music in a 20 GB hard drive and includes an FM tuner and transmitter so music can be played through a home or car stereo system.

SamsungYP910_01.jpg

Ainoa ongelma on vaan mitä tehdä kymmenille olemassa oleville MDlle!?! Miten ihmeessä musan sais sitt siirrettyä, reaaliajassa nauhoittaen kavein MDtä lainaten!?!

a' 40 kpl MDtä LP4 koodauksella ~ 215h musaa, saa olla kärsivällinen kaveri joka tällaiseen projektiin omaa MDtään lainaa :silence:

Eli olen vissiin jo nyt Sonyn orja!?!? ::shocked: :panic:
Avatar
#24 • • da_chef Guest
HP on lisensoinut iPodin, sitäkin kannattaisi odotella.

Eikä se Philipsin HDD100 mikään huono ole, siinä on sentään linjatulo.
Avatar
#25 • • OSC8 Guest

Satuin saamaan joululahjaksi USB-porttiin kytkettävän NetMD:n (vithutush -topikista löytyy taustoja.. ;) ), ja siinä kyllä siirto tapahtuu molempiin suuntiin rivakkaan -> nopeus on 32x.. Siitä voi olla ihan varma että kyllä se siirtonopeus on moninkertainen "reaaliaikaiseen" verrattuna noissa uusissakin laitteissa.


Millä minidisc-soittimella voi muka siirtää audiota pc:lle USB-väylän kautta,
vaikka PC:llä ei kyseistä biisiä/miksausta vielä olisikaan?

Ei mun tietääkseni millään.

Omassa mz-n510:ssä musa siirtyy pc:ltä minidiskille usb-portin kautta,
mutta ymmärtääkseni md:llä oleva kopio pc:llä olevasta kappaleesta
-minidiskiltä poispyyhittäessä- ei oikeasti siirry takaisin pc:lle, vaan
pelkästään deletoidaan minidiskiltä samalla kun tiesikan tietokanta md:lle
kopioiduista kappaleista päivitetään. Miksi siirtää(=kopioida) takaisin
pc:lle jo siellä olemassaoleva biisi?

Korjatkaa ihmeessä jos olen vääräuskoinen :)




*lyö itseään otsaan* doh niinpä tietenkin.. Pistin vain biisit check in /out ja rivakkaan tuntui menevän. Oon koko ajan pulannu nyt vain noiden oh'mi'god-muotosten biisien parissa, eli pöytäMD:llä tallennettua (analogisesti tallennettua) levyä ei tullut mieleenkään testata. Luin varmaan turhan nopeesti tune-inc:in viestin..

Miksiköhän muuten Sony ei oo voinu tyytyä tuohon ATRAC-formaattiin, vaan PC-käyttöön on pitänyt väkipakolla kehittää tuo OpenMG (=yksi konversio taas lisää).. Ei käsitä?
Avatar
#26 • • mosaik Guest


Miksiköhän muuten Sony ei oo voinu tyytyä tuohon ATRAC-formaattiin, vaan PC-käyttöön on pitänyt väkipakolla kehittää tuo OpenMG (=yksi konversio taas lisää).. Ei käsitä?


Manuaalin mukaan:

"OpenMG
Kopiosuojaustekniikka, jota käytetään siirrettäessä musiikkitallenteita
levityspalveluista tai CD-levyiltä tietokoneeseen sekä äänitiedostojen
hallinnassa. Käytettäessä OpenMG-yhteensopivaa ohjelmistoa ääni-
tallenteet voidaan salakirjoittaa ennen tallentamista kiintolevylle, jolloin
toisto on mahdollista vain kyseisellä tietokoneella. OpenMG estää myös
äänitallenteiden laittoman levittämisen internetin ja muiden verkkojen
kautta"

Sony on mukana myös levybisneksessä...remember?
Avatar
#27 • • RandomPLAY Guest


Sony on mukana myös levybisneksessä...remember?



Jep.. naulan kantaan. Lisäksi tuo Sony ei taida ihan pieni "pulju" olla esimerkiksi Aasian markkinoilla, jossa tuo Piratismi kukoistaa.. mutta hieman eri tavalla. Joten mielestäni suurin haitta tulee meille tuosta kyseisestä "koodauksesta", kuin niille Aasialaisille piraatti yrittäjille.
Avatar
#28 • • OSC8 Guest



"OpenMG
Käytettäessä OpenMG-yhteensopivaa ohjelmistoa ääni-
tallenteet voidaan salakirjoittaa ennen tallentamista kiintolevylle, jolloin
toisto on mahdollista vain kyseisellä tietokoneella."



Just ok..

Pöytälaitteissa toi digitaalisen kopioinnin esto toteutettiin sillä copyright-bitillä (taisi tulla itse laitteesta itsestään se lisäbitti signaaliin eikä niinkään formaatista?), joten tähän PC/usb-hässäkkään on täytynyt kehittää muunlainen systeemi.

Makes sense.. :)
:D

Posts: 3,707

#29 • • :D

Tarvi olla muistaakseni metallikasetti


Onks niitä muitakin? :() (en laske noita eurolla 50kasettia mukaan:))

Siis dcc kaseteissa ei ole todellakaan mitään eroa muuten ku toi kotelo
ympärille. Mut no. Itse ainaki vedän dcclle setteja. Tulee jopa vanhakoulu
effekti ku nauha katkea siinä joskus 46/47 minuutin kohdalla ja jatkuu
sit toiselta puolelta :)
Avatar
#30 • • Digital Beat Guest
tuollahan voi vaikka nauhottaa ja vaikka mitä :D
Avatar
#31 • • RandomPLAY Guest

Tarvi olla muistaakseni metallikasetti


Onks niitä muitakin? :() (en laske noita eurolla 50kasettia mukaan:))

Siis dcc kaseteissa ei ole todellakaan mitään eroa muuten ku toi kotelo
ympärille.



Hmm.. whuf. tarkoitti luullakseni metallikasetilla C-kasettia, jonka nauhassa on "metalli" hiukkasia (muita vaihtoehtoja: normaali, chromi ja metalli). Kasetit eroaa ulkoisesti (näkyvästi) ainoastaan "yläreunassa" olevista lisäreijistä.. tavallisessa kasetissa on kaksi reikää tahattoman nauhoituksen estämiseksi, chromi kasetissa muistaakseni oli noiden reikien vieressä vielä toisen ja sitten metalli nauhassa oli keskempänä kaksi reikää lisää. :)

Tuo nauhan hiukkasien tyyppi vaikuttaa tuohon nauhoittamiseen ja nauhoituksen pitkäikäisyyteen kaikessa lyhykäisyydessään. Tosiaankin nuo metalli nauhat on aika hinnakkaita nykyisinkin.... en sitten tiedä tuosta dcc nauhoituksesta, koska ei ole kokemusta siitä niinkään. Toisaalta voisin uskoa, että metallinauha siihen on paras.
Avatar
#32 • • OlDe Guest
Joo tää on aika vahva tää uus media, mut se kyl toimii vaan usb 1.1 ei usb kakkosella. Ja sen toi tärkein uus ominaisuus sen kasvatetun tilavuuden ja massamuistin lisäksi on se että siitä voi uploadata omia nauhotuksia (keikoilta, omia miksejä jne.) tietokoneelle kovalla vauhdilla. Ja kun nykysissä soittimissa ne biisit siirtyy koneelta md:lle maks 64x niin noissa uusissa se on siinä 100x molemmin puolin, eli nyt ei siitäkään voi enää valittaa. Niin ja ne käyttää tota sonyn uutta Atrac3plus formaattia, mikä puristaa musan aika kireeseen pakettiin. Parhaalla laadullakin noihin uusin 1 gigan vehkeisiin saa noin 8 tuntia musaa.
Joku tuolla ylhäällä mainitsi jotain että openMG olis joku tallennusformaatti, no ei ollu se o vaan softa. Paska softa, mut silti....
Avatar
#33 • • da_chef Guest

Joo tää on aika vahva tää uus media, mut se kyl toimii vaan usb 1.1 ei usb kakkosella.



jotain lähdettä kehiin.
Caro²

Posts: 5,301

#34 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Njoo.. Kyllä pidän tommosta äänityslaitetta (md, dat, jne) luotettavampana äänityshommiin kuin kiintolevytallenninta (oli se sitten puusee, läppäri-päppäri, tai kannettava soitin)... Ehkä se on vaan se ohjelmisto mikä kauhistuttaa..

Toisaalta tuommonen 1gb:n md-soitin olisi autoon varsin mukava laite. Varsinkin jos se soittaisi vielä hi-md:lle tallennettuja mp3sia :)

Eikä tuo nyt varmaan tule sen paremmin lyömään läpi kuin md:kään. Mutta toisaalta, "kuolihan" vinyylikin jo 90-luvulla...


tuollahan voi vaikka nauhottaa ja vaikka mitä :D



Äänittää.. äänittää...
Avatar
#35 • • whuf. Guest


Siis dcc kaseteissa ei ole todellakaan mitään eroa muuten ku toi kotelo
ympärille. Mut no. Itse ainaki vedän dcclle setteja. Tulee jopa vanhakoulu
effekti ku nauha katkea siinä joskus 46/47 minuutin kohdalla ja jatkuu
sit toiselta puolelta :)


Vedät siis aidoille DCC-kaseteille etkä C-kaseteille joihin on porattu lisäreikiä? Siis toki saa yrittää josko tavallinen C-kasetti pitäis sitä digi-infoo sisällään, mutta pahasti pelkään ettei toimi kovin hyvin.
Ite en ole vielä ottanut projektiks tehdä lisää noita nauhoja, mut vois tässä jossain vaiheessa testailla.. ei tulis kovo niin täyteen kaikenlaisii testinauhotuksia ym :D

Toi puolen vaihtohan on tosi ripeä.. ootko kokeillut kuinka iso kolo ääneen tulee jos ne yhdistää wave-editorilla? Ainakin se iso plussa tossa DCC:ssä on että saa kaiken digitaalipiuhaa pitkin siitä ulos. Pakkaushärötkin tuntuis olevan minimaalista luokkaa.
Toi oli ihan hyvä ostos aikanaan.. alta 40e :excellent:
Avatar
#38 • • OlDe Guest
Ei välttämättä, sillä tolla 1.1:llä saadaan isompi tuki niin et kaikki vanhatkin käyttäjät hyötyy. Ja vaikka toi kirjoitustekniikka noissa uusissa md:ssä on ihan erilainen ja nopeempi, niin se ei välttämättä silti edes pysty ylittämään 1.1 nopeutta, eli siitä ylimääräsestä ei olis mitään hyötyä, vaik se käyttäis 2.0... ja eiköhän se 100x nopeus oo ihan riittävä :)
Mut sonylla on hiukan tollanen tyyli pantata tekniikkaa, niinku toi alkuperänen netmd:kin oli jo noin 2-3 vuotta vanhaa tekniikkaa, sony vaan laahaa aina perässä ja tekee pieniä päivityksiä siellä täällä, ilman mitään tosi mullistavaa tai jotain tuotetta missä todellakin olisi kaikki eli "All in one"... Siinähän menisi markkinat jos ne kehittäis jotain niin täydellistä.... mut toi on vaan mun omaa spekulaatiota :D
Avatar
#39 • • OlDe Guest
En tiiä johtuuko se ton aasialaisen misun käsistä, mut eikös toi soitin näytäkin hiukan isohkolta... mut niillähän on pienet kädet, et en tiiä :P
Avatar
#40 • • da_chef Guest

Ei välttämättä, sillä tolla 1.1:llä saadaan isompi tuki niin et kaikki vanhatkin käyttäjät hyötyy.



Käisttääkseni kaikki USB 2.0 vehkeet tukevat myös vanhempia väyliä.

En varma tosin ole.