Moog modular & Midi

3 posts, 1 page, 1,051 views

Avatar
#1 • • pjz Guest
Moro, olen jo pitkään haaveillut jonkinlaisesta Moogista, mutta hinnat ovat aivan törkeitä. Tietokoneista en juurikaan tiedä mitään, mutta onnistuuko Moog Modular V -ohjelmistoa soittamaan jotenkin Midi keyboardin kautta? Ehdottakaas samalla jotain hyvää & suht halpaa midi keyboardia.
Avatar
#2 • • Elvish Guest
Eiköhän kaikkia softasynia voi soittaa midikiipparin kautta.

Useimmat softasynat ovat vst / dx plugineja, joten tarvitset lisäksi jonkin sekvensserisoftan esim. FL Studio, Cubase, Sonar jne..

Midikiippariin valintaan vaikuttaa esim. monta kosketinta haluat, ja tarvitsetko potikoita ja slaidereita yms.

Katoppa esim. Evolution MK249c, M-Audio Radium 49 ja Edirol PCR-50, noissa 49 kosketinta, hinnat 200 euron molemminpuolin. Itselläni on tuo Edirol ja olen ollut tosi tyytyväinen.

Kannattaa etsiä foorumeista lisää infoa midikiippareista, softista yms. alaan liittyvästä.

Tämän foorumin lisäksi myös esim. näistä löytyy lisäinfoa:

http://www.mikseri.net
http://www.muusikoiden.net
http://www.kvr-vst.com
http://www.computermusic.co.uk
http://studio-central.com/phpbb/index.php
http://www.soundonsound.com/

Lisäksi kannattaa selailla alan lehtiä ja kirjallisuutta, etenkin computer music, future music ja sound on sound ovat ihan tutustumisen arvoisia. On niitä vielä muitakin joita en nyt muista, mutta kirjastosta ja esim. akateemisesta kirjakaupasta löytää.

Computer Musicilta tuli joku kuukausi sitten "beginners special" erikoisnumero jossa oli aika kattava infopaketti tietokoneella musiikin teon aloitteleville. Se kannattaa etsiä käsiinsä jos vain jostain löytää.
(tarvittaessa voin myydä / lainata omaani jos haluat)
Avatar
#3 • • neuro83 Guest
Mulla on ainakin hyviä kokemuksia tosta Evolutionista. Tuntuu tosi hyvältä soittaa. Edirolkin on varmaan ihan kelpo peli. Siinä on ainakin kontrollia jos tarvitset. Molemmat varmaan sulle sopivia vaihtoehtoja. Vertaa hintoja.