b) synnyttäisi uusia työpaikkoja
Enpä usko. Samat naamat siellä tiskin toisella puolella saisivat raataa pari tuntia lisää. Ja entisestään kääntää vuorokausirytmiä väärään suuntaan (ei koske Daniel Braunia).
55 posts, 3 pages, 6,914 views
b) synnyttäisi uusia työpaikkoja
Mikä on "demokraattinen ajatus"?
Tässä on nyt kysymys vapaudesta, sen rajoittamisesta. Ihan yhtä typerä sääntö kuin kauppojen sunnuntaiset aukioloajat ja niiden rajoittaminen.
b) synnyttäisi uusia työpaikkoja
Enpä usko. Samat naamat siellä tiskin toisella puolella saisivat raataa pari tuntia lisää. Ja entisestään kääntää vuorokausirytmiä väärään suuntaan (ei koske Daniel Braunia).
Ei niitä lisätunteja voi loputtomiin tehdä, ravintola-alallakin on omat ylityömaksiminsa, vaikka niitä joka puolella rikotaankin.
Jonkun tutkimuksen mukaan (mua aina hävettää ettei ole mitään linkkiä tai referenssiä niihin tutkimuksiin joihin viittaan täällä...) se viimeinen tunti on myynniltään todella huono. Baarimestarin duunia painaneena voin sanoa, että tämä tosiaankin pitää paikkansa. En usko, että myyntiajan lisääminen puolella tunnilla auttaisi yhtään. Pari lisämyyntituoppia ei kata henkilökunnan palkkoja esmes la-su välisenä yönä (tuplapalkka, tuplat yölisät).
Jeps, näinhän se menee ...
Vähän aikaa sitten tämän asian tiimoilta haastateltiin helsingin suurimpien paikkojen ravintolapäälliköitä ja kaikki sanoivat, että eniten viinaa menee klo yhden ja kahden välillä. Siten kukaan ravintolapäälliköistä ei ollut halukas pidentämään ravintolan aukioloaikoja vaikka siihen olisi lupa.
Ainoa keino saada katettua ravintolan aukioloajan pidennykset olisi nostaa nykyisten juomien hintoja tai pääsymaksua. Tosin itse veikkaan, että jos tälle linjalle lähdetään niin asikasmäärä saattaa jopa vaan vähentyä.
Toisaalta on varmasti pieniä erikoispaikkoja, joissa aukioloaikojen pidennykset kannattaisivat, mutta en usko että näitä on kovin montaa. Ehkäpä joku klubi saattaisi olla tällainen ....
Viinalla ei tehdä tässä maailmassa kuin vahinkoa ja se on tosi.
Aukiolo- ja anniskeluajat täysin vapaiksi vaan, ravintolan sijainti huomioiden luonnollisesti. Ne ravintolat joille aukioloaikojen muutos kannattaa, tarttuvat siihen, muut eivät. Antaa markkinoiden päättää, ei valtiovallan asia ole lyödä pöytään jotain tiettyä kellonaikaa.
kun katson ystäväpiiriäni, voin sanoa että monta setää ja tätiä joutuu kärsimään mikäli niille annetaan "vapautta".
mainitsit kyllä osuvasti että ongelmamme on juuri kännihakuisuus, mutta minne jäivät tilastot maksokirrooseista etc.? ei se viina ole mikään tie onneen, vaikka sitä joisi lasin kaks päivässä. hyvää se ei ole. se on valetta. tai subjektiivista.
mun mielestä se on vaan niin että se on just valtiovallan tehtävä pitää kansalaisistaan huolta. ja kansalaisten huolta valtiosta. yhteisöllisyys kunniaan!
Politiikka, joka minimoi haittoja lyhyellä tähtäimellä ei ole välttämättä paras pitkällä tähtäimellä.
En ole tietoinen, että tuollaiset määrät vielä aiheuttaisivat minkäänlaisia terveyshaittoja, itse asiassa päinvastoin. Jos olen väärässä, pitänee arvioida omaa kulutusta uudelleen.
Epäonnistunutta alkoholipolitiikkaa jatkamalla valtio ei pidä kansalaisistaan huolta.
teoreettisella tasolla olet oikeassa. mutta kuka on valmis tuomitsemaan heikot sielut turmion tielle? ajattelu on helppoa kun puhutaan harmaasta massasta, mutta kun päätökset vaikuttavat oikeisiin, läheisiin ihmisiin, tulee päätöksenteosta huomattavasti visaisempaa.
tämän ajatuksen mukaan pitäisi esim. parantumattomasti sairaiden lääkitys lopettaa?!?
Jos jatketaan nykylinjalla, n+1 sukupolvea tästä eteenpäinkin joutuu kokemaan viinan kirot.
En näe yhteyttä käsiteltävään asiaan. Parantumattomasti sairaiden lääkityksen lopettaminen tänään ei estä ihmisiä sairastumasta parantumattomasti tulevaisuudessa.
mutta eikö voitaisi olettaa että ihmiset tulevaisuudessa oppisivat käyttämään alkoholia myös nykyisessä järjestelmässä?
eli mikäli voimme "uhrata" muutaman sukupolven radikaaleilla alkoholipolitiikan muutoksilla, jotta tulevaisuus olisi parempi ja joku muu saisi nauttia kärsimyksiemme hedelmistä, niin voimme myös kohdistaa terveydenhuollon voimavarat niihin joilla on vielä toivoa.
entäpä jos asiat olivat parhaiten 20 vuotta sitten? siis niinkuin olettamuksen tasolla.
Eihän tuokaan täysin mahdotonta ole, mutta omien havaintojen ja erityisesti Merja Sillanpään väitöskirjan Säännöstelty huvi. Suomalainen ravintola 1900-luvulla perusteella olisin kyllä hyvin skeptinen. Tuo kannattaa muuten lukea jos aihe kiinnostaa, kyseessä on erittäin hyvin kirjoitettu kuvaus Suomen alkoholipolitiikasta ja siitä miten nykytilanteeseen on tultu.
"Muutaman sukupolven uhraaminen" kuulostaa vähän turhan radikaalilta, koska ongelmakäyttäjät ovat pieni murto-osa väestöstä, eikä vapauttaminen heitäkään automaattisesti lopulliseen turmioon syökse.
Terveydenhuollolla ja sosiaalitoimella olisi muutosvaiheessa tottakai kriittinen rooli heikoimpien auttamisessa
Jos olisivat olleet, niin sitten siitä ajasta tulisi ottaa oppia. Mutta kun eivät olleet (alkoholihaittojen suhteen), mikäli tuosta kirjasta enää mitään muistan.
nyt liikaliberalismi on johtanut siihen että mukulat on 11v ja sammuneena turun torilla.
kyllä tähän löytyy monta muutakin syytä, kuin keskikaljan myynti kaupoissa.
Ensimmäisenä tulee mieleen yhteiskunnan asenne alkoholiin ja yleinen alkoholinkäytön glamorisointi..
Olen tässä samoilla linjoilla Blackoutin kanssa, että kiellot eivät tule auttamaan kansaa, jolle lapsesta pitäen opetetaan kännäämisen ihanuus.
nyt liikaliberalismi on johtanut siihen että mukulat on 11v ja sammuneena turun torilla.
kyllä tähän löytyy monta muutakin syytä, kuin keskikaljan myynti kaupoissa. Ensimmäisenä tulee mieleen yhteiskunnan asenne alkoholiin ja yleinen alkoholinkäytön glamorisointi.
Olen tässä samoilla linjoilla Blackoutin kanssa, että kiellot eivät tule auttamaan kansaa, jolle lapsesta pitäen opetetaan kännäämisen ihanuus.
- Työryhmä tutkiin ja toteuttamaan n. 5-7 vuoden mittaista suunnitelmaa asenteiden muuttamiseksi
- Ravintoloiden aukioloajat vapaiksi (kuten anniskeluajat)
- Ravintoloille ALV:n pudotus ruoan osalta alempaan veroluokkaan (muistaakseni 12%)
-thc
mitäs mieltä ollaan esim. upcider, kurko, karjala mainoksista? kenellä on vastuu? olisiko se sittenkin ollut parempi jos alkoholia ei saisi mainostaa?
Ensimmäinen asia, joka minullekin juolahtaa mieliin, on sensuuri. Vastapainoksi valtio voisi vielä tehdä puolen tunnin mainoksia kaikille kanaville puhtaista ja terveistä elämänarvoista. Saataisiin liikunnan harjoittelemiseenkin hiukka glamouria.
Sääli vaan ku monet panimot on suomalaisia.