prime distribution

11 posts, 1 page, 2,000 views

Avatar
#1 • • alke Guest
muutamasta luotettavasta lähteestä kuultua:

prime distribution - siis jakelija joka on yksi suurimmista neutonin, intergrooven yms kanssa - on menossa konkurssiin. nyt ainakin primen sivut ovat ainakin ns. kyykyssä.

tässä vaiheessa voidaan vielä kysyä, pistääkö firma pillit pussiin vai hakeeko konkurssia ja jatkaa siitä eteenpäin jossain muodossa.
pointti kuitenkin on: jos pillit pistetään pussiin, mitä primen suojissa olleet levymerkit tekevät ja miten käy vinyylidiggareiden noin yleisesti ottaen.

tässä vaiheessahan esim. integrale on jo mennyttä, mutta suurimmat lafkat ovat joko pistäneet pystyyn oman levitysfirman (esim. pure plastic distribution) ja monet siirtyvät näiden huomaan tai jatkavat itsenäisinä.

"sign o' the times" kuitenkin, nyt kun levymyynti on MP3n, final scratchin yms takia hiljentynyt huomattavasti, vaikutus näkyy selkeästi levymerkkien ja levittäjien tulostauluissa. jos ja kun uusia pieniä levymerkkejä tulee, katsotaan menestyvätkö sellaiset ja jos eivät, mitä se merkitsee koko vinyylibisnekselle.
Avatar
#2 • • A-E Guest
No voi helvetti sentään! Miks tällästä tapahtuu? Eka Bonzai sitten Hooj Choons, enää ei voiku kysyy mikä seuraavaks?
Avatar
#3 • • MikkiHiiri Guest
Mutta eihän mp3 voi tuhota supermegaUG-labeleita, eihän?
Ne biisithän kaikki on tehty sydämestä eikä rahan takia?
hohoho. fuck mp3

</sarkasmi>
Avatar
#4 • • xybo Guest
Ollaan selkeesti menossa oikeeseen suuntaan, kaupallisuuden
kuoleminen on sairaan isoo plussaa. Saadaa tekno pikkuhiljaa
takaisin sinne pieniin piiriin ja mitä tahansa paskaa ei ehkä enää
julkastakkaan. :)

-- xybo
Avatar
#5 • • sonni Guest
miten niin sivut eivät toimi?

http://www.primedistribution.co.uk

henkkoht tuo ei hirveästi haittaisikaan, kun ei noilta alaisilta lafkoilta ole
vuosikausiin tullut mitään ostettavaa :P

moni noista lafkoista tosin ovat omassa mielessä aivan kulttistatuksessa,
mutta sekin kohdistuu liian monessa tapauksessa lähinnä vain aivan
ensimmäisiin julkaisuihin (mm. dc hp zenit primevil conform).

ja mp3 vaikuttaa ehkä tasan sen verran, että tuoreimmat levyt (esim juuri
primate, zenit, question jne) ovat niin juustoista rapaa, ettei niitä
ostetakaan enää kun on ämpärit kuunneltu. jos levystä tykätään ja sitä
halutaan pyöritellä, ei ämpäri siihen riitä/kelpaa.

se taas on vain mielipide, muitakin vaihtoehtoja voi toki olla.
Avatar
#6 • • MikkiHiiri Guest

Ollaan selkeesti menossa oikeeseen suuntaan, kaupallisuuden
kuoleminen on sairaan isoo plussaa. Saadaa tekno pikkuhiljaa
takaisin sinne pieniin piiriin ja mitä tahansa paskaa ei ehkä enää
julkastakkaan



Njoo, mp3:n ansiosta en ainakaa ite enää kopsi mitää uutta kellekään
joten voishan sitä sanoo et on osin aika pienet piirit jo nyt kun piisiä ei oo ku
kork. parilla tyypillä ja eikä julkaisemisesta oo mitään ees puhuttu :)
Julkaisun jälkeen se nyt on sama, mut on aika moraalitonta jos esim hyvä
biisi loppuunkulutetaan maailmalla ennen julkasuu, joka on vielä hiton
hyvä biisi. Loppuunkulutuksen voi aiheuttaa pelkästää nettiradiosta soiva
setti, josta joku rippaa biisin ja levittää sen kaikille.
Mutjuu, tää taitaa kuuluuki jo toisee topicii.

ps. harmi vaa et vinyyliformaatti kuolee tällä menolla
Avatar
#7 • • 029 Guest
Jep, piratismin vaikutuksesta musiikkialaan ja musiikkialan vaikutuksesta piratismiin löytyykin keskustelua jo täältä -> http://www.platinum.ac/phpbb/viewtopic.php?t=7329&start=280joten käsitellään tässä topikissa asioita jotka liittyy Prime Distirbutionin tilanteeseen... ((siis puhutaan asioista, jotka johtivat Primen alas menemiseen eikä käsitellä piratismia itsessään)).
Avatar
#8 • • alke Guest
eilisen jälkeen ainakaan prime ei ainakaan entisellään pyöri. tässä mateo murphyn (fame of TGV, Tiga&Mateo, Urban Myths) ensikäden tietoa:


"I don't know a whole lot about the situation yet, as I haven't yet had
the chance to speak directly to anybody who has direct contact with
prime... What I do know is that their bank closed their offices earlier
today, which means they're insolvent, and hadn't filed for bankruptcy.
>From my limited understanding of UK law, I believe they'll be placed
under administration, which means a third party will be charged with
running the company in the goal of either getting it solvent, or
liquidating it's assets. So it's too early to say that prime is
officially dead, and in fact I just heard that they plan on reopening
under a different name.

I'll post more news as I get it... "


ja mulla ainakin eilen noi primen sivut antoivat "directory listing denied"-ilmoituksen.
Avatar
#9 • • uniko1 Guest
ei ole mitenkään hyvä meno elektronisen musiikin markkinoilla. kaupallisuus on kuolemassa joo, kohta ollaankin todella underground.

"So it's too early to say that prime is officially dead, and in fact I just heard that they plan on reopening under a different name."

levymerkit ja sitä kautta useat artistit tässä kuitenkin jäävät maksajiksi lopulta. kun jakelija menee näin paskaan taloudelliseen tilanteeseen, siellä ollaan tuskin mietitty viimeiset kuukaudet levymerkeille maksamista, kun omallekin jengille ollaan palkat pystyssä. useilla tunnetuilla levymerkeillä on saamisia jakelijoilta vitullisia summia ja kun nämä jakelijat julistetaan maksukyvyttömiksi, ei labelit tule ikinä näkemään massejaan. jakelija voi jatkaa toimintaansa uudella nimellä ja epätoivoiset iskusta selviytyneet labelit uusii sopimukset, kun ei oikein muutakaan voi.

ennen pitkää voi kaatua muutakin, esim vinyyliprässejä ja masterointilafkoja, joille jakelijat on yhtälailla pystysssä massia. useat jakelijat kuitenkin hoitaa levyjen valmistuksen labelin puolesta, ja piikkiin noitakin ollaan osteltu.

täytyy kuitenkin sanoa, ettei mun mielestä jakelijat missään nimessä oo mikään evil empire. jotkut toki ovat olleet kusettajiakin. mutta kun vinyyliä pitäis olla, niin vaikea keksiä muutakaan keinoa saada musiikille paljon ostajia ympäri maailmaa kuin musiikin jakelijat. kaupallista tai ei, mutta monen artistin mielestä on varmaan kuitenkin kivaa että levyä saa myös levykaupasta ja vieläpä useassa maassa. ja mun mielestä olisi kiva että tässäkin maassa saisi freshiä musiikkia levykaupasta, suomi on kuitenkin täällä meren takana aika erossa isosta maailmasta (soviet finland).

on varmaan hauska olla tällä hetkellä tunnettu elektronisen musiikin artisti, katsoa itseään aamulla peilistä ja tietää että myy 10.000 levyä per julkaisu, mut jostain kumman syystä ei oo kuitenkaan massia maksaa vuokraa.
Avatar
#10 • • Kalle Karvanen Guest

ennen pitkää voi kaatua muutakin, esim vinyyliprässejä ja masterointilafkoja, joille jakelijat on yhtälailla pystysssä massia. useat jakelijat kuitenkin hoitaa levyjen valmistuksen labelin puolesta, ja piikkiin noitakin ollaan osteltu.



Melkein kaikki suurimmat jakelijat ovat jo pitkään tehneet diilejä joissa lafkat maksavat valmistuskustannukset. Näin ollen jakelijoiden työtaakka on vähentynyt ja lafkojen lisääntynyt (kuten myös kulut). Tästä taas aiheutuu se että monesti jos jakelijalla ei mene hyvin niin he jäävät lafkoille yhä suurempia summia auki. Nämä puolestaan taas jäävät artisteille, prässeille yms. auki ja kierre on valmis -> kaikilla menee huonommin.

Prime Distributionilla ja Primatella on jo pitkään mennyt huonosti. Kesällä kuulin että Primate ei enää maksanut artisteilleen mitään rahallista korvausta levyjen julkaisusta.

Aika yllättävää silti että eivät saaneet asioitaan hoidettua.

Tuskin kukaan oikeasti tuntee kaikkia syitä jotka ovat tähän yleiseen tilanteeseen johtaneet. Uskoisin että ne ovat hyvin paljon monimutkaisempia kuin cd/mp3:n "voittokulku" vinyyliin verrattuna, vaikka tämä varmasti yksi suurimmista osasyistä onkin.
Avatar
#11 • • Ath Guest
Itse olin aika yllättynyt kun toissapäivänä kuulin Primen kuukahtamisesta.
Pidin aikaisemmin Primea enemmän tai vähemmän kuolemattomana, koska melkeinpä kaikki keskeisimmät tuon alan lafkat olivat Primen yksinoikeudella jakelemia.
Integralen nurinmeno viittaisi siihen, että punnan ylikova kurssi, josta brittiteollisuus on brittihallitusta syyttänyt jo parin vuoden ajan muutenkin. voisi olla brittijakelijoiden kompastinkivi. Toisaalta taas saksalaisella Neutonilla on ollut jo pidemmän aikaa (ensimmäisen kerran itse kuulin aiheesta n. 1,5 vuotta sitten) maksuvaikeuksia omille tavarantoimittajilleen, eli syy ei yksinomaan liene Ison Britannian euroalueen ulkopuolisuudessa.
Yksi merkittävä syy varmastikin on se, että em. jakelijat ovat selkeästi enemmän vinyyliformaattiin keskittyneitä jakelijoita, ja vinyylissä katteiden muutenkin ollessa CD:tä huonommat, ja kuljetus-, varastointi yms. jakeluliiketoiminnan kannalta oleellisten kustannuksien ollessa suuremmat, saattavat pienetkin heilahtelut myynneissä painaa toiminnan reilusti tappiolliseksi.
Mielenkiinnolla seuraan mihin suuntaan koko vinyylikulttuuri (niin levylafkat, jakelijat kuin painotkin) kehittyy seuraavan kahden vuoden aikana. Itse olen jo n. vuosi sitten lopettanut vinyylien ostamisen lähes kokonaan, ja nykyään tulee ostettua vinyyleitä vain niissä tapauksissa kun jotain hyvää biisiä ei CD:llä ole saatavilla.