Virallinen Maccitopicci

1,205 posts, 61 pages, 310,103 views

Avatar
#741 • • MikkiHiiri Guest

Mutta mielenkiintoista olis nähdä meneekö suorituskyky Dual Core 2Ghz:llä samaan kuin Duap Processor 2Ghz:llä. Miks tosta ei o mitää käppyrää? Eli saavatko DP koneet tästä arvonnousua jos vaikka DC ei olekkaan ihan yhtä sukkela :D



Dualcore näköjään päihittää DP:n. Syynä varmaankin se, että tavara liikkuu nopeammin muistin ja yhden prossun 2 ytimen välissä kuin muistin ja kahden eri prossun välissä. Lyhyemmät matkat nääs.

http://media.99mac.se/g5_dualcore/
Avatar
#742 • • Tuppu_ Guest
Ei ollu kovin vertailukelpoinen toi testi, mutta jotain suuntaa näki. Suurimmat erot johtu nopeammasta muistinkäytöstä ja näytönohjaimesta. Laskentatehoa silti näytti olevan ihan samassa suhteessa. Olis ennemmin ollu testissä 2.3GHz single dualcore ja dual singlecore. Sitten olis voinu sanoa jotain tuloksista.
Avatar
#743 • • MikkiHiiri Guest

Ei ollu kovin vertailukelpoinen toi testi, mutta jotain suuntaa näki. Suurimmat erot johtu nopeammasta muistinkäytöstä ja näytönohjaimesta. Laskentatehoa silti näytti olevan ihan samassa suhteessa. Olis ennemmin ollu testissä 2.3GHz single dualcore ja dual singlecore. Sitten olis voinu sanoa jotain tuloksista.



Nojoo, mut muistin käytön nopeushan on yleensä koko koneen nopeuden kannalta tärkein elementti. Muistin ja prossun välinen siirtonopeus vaikuttaa myös suoraan esim plugarien määrään. Olihan noi aika saman tehoisia silti. Jospa jostain tulis joku Logic Pro testi kanssa. Ja tietty Dual Dualcorena testit kanssa.
Avatar
#744 • • whuf. Guest


Pitää täysin paikkansa.

Mutta, tässä on kuitenkin sulla pohjalla se (virheellinen) ajatus että mäkit on kalliita. Tosiasiassa jo em. tekstisi kumoaa itse itsensä - jos kerran macintoshia vastaavan toimintavarmuuden/laadun saamiseksi pitää PC-kauppaan kärrätä powermacin verran rahaa, niin millä tapaa se mäkki on muka kallis? Millä tapaa PC on halvempi kun niillä halvoilla malleilla ei tee yhtään mitään? Miksi kaikin puolin rumemmasta (niin softa kuin rauta), haavoittuvammasta ja vähemmän ominaisuuksia sisältävästä PC:stä (vertaa mitä softia windowsin mukana tulee ja vertaa sitten mitä OSX:n mukana tulee) pitäisi maksaa powermacin verran?


No eipäs ole. Pohjana ajatus että hypetys on ihan liian suuri. En muistaakseni ole mäkkejä huonoiksi haukkunut(paitsi ne vanhat oli aika skeidaa). PC:n saa minkä näkösenä haluaa, Mäkin vaan yhden näkösenä. Pc on ihan yhtä haavottuva kun Mäk. Se pyörittääkö PC:ssä micro$oftia on tietenkin jokasen oma asia(musakäyttö tosin taitaa ikävä kyllä olla keskittynyt sille alustalle..) ja esim linxu tyydyttää monen tarpeet coolina käyttiksenä jossa on paljon työkaluja ja ominaisuuksia.


Imagostahan tossa lähinnä on kyse; Mul on mac(tai ipod/g4/ibook/whateva), oon cool. Hyvää markkinointia Applelta siis.
Silleen astetta "coolimpana", kun hifistellään hienoilla muotoiluilla ja nätillä graffalla.



On täysin totta että, todellakin, mäkit on ns. Really Cool Stuff potenssiin kaks. Mäkkikäyttäjillä keskimäärin on parempi flaksi naisten suhteen kuin muilla, koska ne (ja niiden mäkit) on niin Cool ja hyvännäköisiä.


Makuasia.


Mutta, niinkuin gerry tuossa jo mainitsi, mitään aivottomia tietokoneen käyttäjiä mäkistit ei ole. Ei paskasta saa oikeasti hyvää millään markkinoinnilla, vaan kyllä mainostuksen pitää aina lunastaa lupauksensa. Nyt onkin ollut niin, että ihmiset jotka ovat ennen käyttäneet PC:tä ja siirtyneet käyttään mäkkiä, on täällä todenneet että oikeasti nää laitteethan toimii kuin junan vessat ja keskimäärin huomattavasti luotettavammin/paremmin kuin entiset masiinat. Tietääkseni kukaan ei ole applella töissä, vaan täällä on ihan tavallisia musantekijäheeboja jotka on tuonu julki omia kokemuksiaan siitä, miten paljon paremmin kaikki on mäkkien kanssa sujunu, verrattuna edelliseen.


Joo en ole aivottomista mäkinkäyttäjistä puhunutkaan. Mutta jostain syystä PC:n käyttäjät on harvinaisen aivottomia. Ehkä siitä koneestaan pitäis maksaa enemmän että sitä oppis arvostaan ja käyttään oikein? Sitä en kyllä tajua miten 2300e:llä saa ostettua koneen joka on täys susi kuten R24 teki... enkä viitsi alkaa arvailemaan minkälainen se oli.


Vielä tän threadin perustamisen aikaan mä en ollut nähnytkään eläissäni mäkkiä, saatikka kokeillut sellaista, mutta kun niiden vaikutuspiiriin hieman pidemmäksi aikaa altistuin niin valinta oli ihan selvä. En ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa tajuta että ei täällä mitään kulutusyhteiskunnan uhreja olla vaan todellakin KOKEMUKSET on niiiin positiiviset että mitään pahaa sanottavaa ei liiemmin löydy! Kukaan ei tarvitse Jobsia tai jotain mainostoimistoa toteamaan tuota :)


Makuasiahan sekin ;)
Toinen asia sit se että jos ostat huonolaatusen mäkin ja onnistut kuseen about kaiken sen kanssa niin syljetkö kyseisen mäkkimallin päälle vai koko applen? Vrt. Compaqin PC vs. kaikki PC:t.


Tulee tosi paljon mieleen Tupperware ja sen todella onnistunut markkinointi ja myyntikanava. Oikeestaan designikin on aika samaa ;) Iha hyvii kippojakin vielä.



Ja loppuun vielä kunnon trollausta? Ymmärrän että joillekin ihmisille design ja "silmänruoka" on täysin merkityksetön asia (miten muuten selität tuulipuvut, sotkan mainokset tai.. okei ne blacklightein "koristellut" muropaketit), mutta ehkä mäkkejä sit valikoituu käyttämään sellaset ihmiset jotka osaa arvostaa sitäkin. Ei niin että se ratkaisisi tätä paremmuus-asiaa millään tapaa, mutta ihan kiva lisä sekin.


Jep. Designia tosin on muutakin kun "valkosta". Enkä yrittänyt trollata, tuli oikeasti mieleen Tupperwaarat. Kommuunisysteemillähän toi mäkkirakkaus tuntuis elävän.. kun jobbsin juttujakin kattelee ym.

Mut ei tästä enempiä.
Avatar
#745 • • Ryvon DJ Guest
Apple vs. PC -argumentointi muistuttaa -ei, se ON- kahden eri uskontokunnan kinastelua asiasta, joka loppuen lopuksi on vain maku ja tottumiskysymys.

Kukin tehköön oman valintansa kumman "puolen" ottaa, ja kysymys "kumpaa käytät?" voidaan kuitata makuasiana, josta ei kannata kiistellä.

Ymmärrettävää on mistä se kiihko johtuu, millä varsinkin Mac-fanaatikot tuohahtelevat nähdessään mitä tahansa PC-maailmaan kuuluvaa. Koska koko muu maailma on tullut HARHAANJOHDETUKSI (Herran Jumala, on ihmisiä jotka oikeasti luulevat Windowsin edustavan jaloimpia pyrkimyksiämme!!!), konversio Apple-relitsiooniin voi olla mieltä syvästi ravisuttava kokemus. Siinä ei sinänsä mitään, ongelma tulee kun valaistuneen julistaminen saa helluntalaispastorimaisia piirteitä. Kuka tahansa omaa vakaumustaan tuputtava ihminen on rasittava, olkoon asia mikä tahansa. Turha yrittää käännyttää maailmaa, antaa maailman kääntyä omalla ajallaan. Kunhan itse on tyytyväinen valintaansa ja voi elää tyytyväisenä.

Tosiasiahan on, että jos keskimääräinen PC-tietokone vastaa n. 50% täydellisen tietokoneen ihanteesta, vastaa Macci ehkä n. 70% siitä ihanteesta. Siis konetta joka on heti käyttövalmis virtakatkaisijasta painettaessa, eikä KOSKAAN kaadu muuten kuin virran mennessä totaalisesti poikki. Sitä tietokonetta ei tiettävästi ole muuten kuin kultaisella 80-luvulla.

PC-maailma on siitä "demokraattinen", tai liberaali, että kaikennäköistä kikkaraa, laajennusta ja ohjelmaa on tarjolla kaikilta mahdollisilta edustajilta. Siis mikä olisikaan parempaa kuin kustomoida oma kone mielensä ja tarpeidensa mukaan. Se käyttöjärjestelmä vaan tuppaa pilaamaan ilon.

Apple-seminaarit ja Jobsin julistukset muistuttavat amerikkalaisia julistustilaisuuksia. Mutta kun prossuvalmistajat saattavat mainostaa uutta lastuaan, mainostaa Apple päivitettävää tietokonetta !!! Ei uutta mahdollista korvattavaa prossua, joka maksaisi murto-osan koko koneen hinnasta, vaan koko helahoitoa, uusilla koreilla kuorilla. Uusi kone tietenkin on pakko ostaa, mikäli meinaa pyöritellä uskottavasti mitään parin vuoden päästä.

Tavallaan helvetin ironista jos ajattelee, että käsittääkseni Applen ajatusfilosofia ja ideologia juontaa juurensa hippi / vihreä / thinker / ekologiselle-puolelle, kun todellisuudessa Applen myyntistrategia ja arvomaailma on raaempaa kuin autoteollisuuden!!! Uusi kone viimeistään joka toinen vuosi, geesh... Se on synninpäästö ja lunastus autuuteen, ainakin seuraavaan päivitykseen asti :) Autoteollisuudenkin puolustukseksi voidaan sanoa, että autot kestävät aktiivista käyttöä kuitenkin 15-20 -vuotta, niiden jälleenmyyntiarvo ja mahdollisuus siihen on tuhat kertaa suurempi kuin minkään wanhan tietoromun.

Samoin Applen omienkin fanien keskuudessa on herättänyt närää tapa julkaista lyhyen ajan sisällä "päivityksiä" juuri ilmestyneisiin koneisiin vasta muutaman kuukauden päästä julkaisusta, paremmilla ominaisuuksilla jne. Ei kovin ammattimaiselta tai vakuuttavalta vaikuttavaa toimintaa, tai sitten erittäin tylyä rahastamista.


Don't get me wrong, itse olen vahvasti Macci-sympaattinen, hommaan jonkun Macin tässä parin kuukauden sisällä, mutta tosiasioita ei voi kieltää.
Avatar
#746 • • diskreet Guest
10 pc sux, mäk rules
20 mäk sux, pc rules
30 GOTO 10

kävin tän keskustelun tällei rekursiivisesti teidän puolesta läpi, nyt asiaan ei tarvii enää kajota!

puhutaas vaihteeks jostain ihan muusta, eli tigeristä.

* tietääkö joku näppäinkomentoa sille et safari valitsee address barin urlin?
pc+firefoxilla tää irtoo muistaakseni F6:lla.

* suurin osa mun musiikeista on eri koneella kun cräpintoshilla. jos noi mediat ei o mountattuna kun käynnistää iTunesin, noiden biisien eteen ilmestyy huutomerkkejä, ja sit ne pitäis yks kerrallaan soittaa että itunes tajuais että ne on taas messissä. tietääkö kukaan, onko jotain tapaa sille että iTunes automaagisesti tsekkais onko sillä yhteys kaikkiin biiseihin libraryssä?

* tietäiskö joku sattumalta että millä finderin kolmosnäkymästä (column view) sais veke sen että se lukee tiedoston speksit (koon + last modified + yms)?

edit: kumitin yhden kysymyksen veke kun tajusin siihen ratkaisun :)
Avatar
#747 • • Loopy Guest


* tietääkö joku näppäinkomentoa sille et safari valitsee address barin urlin?
pc+firefoxilla tää irtoo muistaakseni F6:lla.


Omppu+L
Avatar
#748 • • gerry Guest

Tosiasiahan on, että jos keskimääräinen PC-tietokone vastaa n. 50% täydellisen tietokoneen ihanteesta, vastaa Macci ehkä n. 70% siitä ihanteesta. Siis konetta joka on heti käyttövalmis virtakatkaisijasta painettaessa, eikä KOSKAAN kaadu muuten kuin virran mennessä totaalisesti poikki. Sitä tietokonetta ei tiettävästi ole muuten kuin kultaisella 80-luvulla.



MINÄ haluan.

Vakautta, nopeutta, EI säätämistä, ei ikäviä yllätyksiä, et samalla konella voi turvallisesti tehdä myös muita hommia kuten surffata netis tai duunata joitakin koulujuttuja (pelkäämättä et joku pöpö tarttu koneelta koneelle, niin ja virussoftien kans en jansaa säätää sillä se menee siihen "EI säätämistä" osioon mitä en halua), ettei koneeni vanhenis vuodessa, ettei olisi yhteensopivuusongelmia ja toki siinä samalla näyttä COOLIMALTA :excellent:


Tuossa muutama seikka jota peeceet eivät ainakaan vielä eivät ole tarjonneet:) Ei ainakaan kaikkea tuota kerrallaan....

Siks mäkin suhteen odotukset on korkeal...
Avatar
#749 • • FoFlow Guest

Tuossa muutama seikka jota peeceet eivät ainakaan vielä eivät ole tarjonneet:) Ei ainakaan kaikkea tuota kerrallaan....

Siks mäkin suhteen odotukset on korkeal...



Älä kuitenkaan pidä niitä liian korkealla. Voi sattua, kun tulee lujaa alas. Viimeaikoina tää munkin tohjo on alkanu osottamaan kenkkuilua. Välillä pitkän koisaamisjakson jälkeen kone ei enää herääkkään kunnolla. Ja jos esim Applen forumeja selailee, niin näitä heräämisongelmia on aikas paljon ompuissa. Se Mac on vain tietokone, yhtä todennäköisesti vikaantuva kuin ihan average PC (siis rauta). Käyttiskään ei ole täydellinen, mutta ehkä vähän toimivampi kuin jotkin kilpailevat...
Avatar
#750 • • MikkiHiiri Guest

Apple-seminaarit ja Jobsin julistukset muistuttavat amerikkalaisia julistustilaisuuksia. Mutta kun prossuvalmistajat saattavat mainostaa uutta lastuaan, mainostaa Apple päivitettävää tietokonetta !!! Ei uutta mahdollista korvattavaa prossua, joka maksaisi murto-osan koko koneen hinnasta, vaan koko helahoitoa, uusilla koreilla kuorilla. Uusi kone tietenkin on pakko ostaa, mikäli meinaa pyöritellä uskottavasti mitään parin vuoden päästä.



Erona on kuitenkin se, että Mac ostetaan useiksi vuosiksi. Jotkut pyörittelevät jopa 5-10 vuotta vanhoja koneita edelleen ja ne toimii. PC-maailmassa vastaava roju joutaa korkeintaan Linux-palvelimeksi parille koneelle. Itellä kohta 2 vuotta vanha DP 1.8 selättää tehoissa edelleen kaikki yks prossuset PC:t ja en ole saanut tehoja loppumaan omassa käytössä, joten ei tarvitse miettiä vaihtoa vähään aikaan. Optiset asemat, näytönohjaimet jne voi vaihtaa jos haluaa.

PC-rautamaailma on vaan pelkkää rahastusta. Kaikki mitä ostat kaupasta, on jo ikivanhaa rautaa, eikä valmistajia kiinnosta paskaakaan tukea enää niitä, kun on 10 uutta mallia jo kaupassa. Se on sitten pelkkää säkää, jos se rauta toimii vahingossa jopa hyvin. Mac-maailmassa tuetaan rautaa alaspäin pitkälle.
Avatar
#751 • • MikkiHiiri Guest

* tietäiskö joku sattumalta että millä finderin kolmosnäkymästä (column view) sais veke sen että se lukee tiedoston speksit (koon + last modified + yms)?



Show View Options (Omppu-J) - Show Preview Column ruksi pois
Avatar
#752 • • -Pirpeli- Guest
Auttakee taas pientä..Mun G4:sen näyttö on välillä ihan ketuillaan..Just huomasin taas..Kirjotus ikäänkuin "valuu" jossain kohtaa ruutua, ja sit se paranee hetkeksi kun maalaa sen ja klikkaa pois..Mistä tää voi johtua?
Avatar
#753 • • Tuppu_ Guest
Tuskin osaan auttaa kuitenkaan, kun ei ole kunnolla kokemusta G4-koneista, mutta auttaisi varmaankin, jos kertoisit, mikä mac on kyseessä ja lähinnä, mikä näyttö ja mitä softaa käyttäessä ilmenee? G4-prosessoria kun on käytetty kymmenissä eri mac-tietokoneissa.
Avatar
#754 • • -Pirpeli- Guest

Tuskin osaan auttaa kuitenkaan, kun ei ole kunnolla kokemusta G4-koneista, mutta auttaisi varmaankin, jos kertoisit, mikä mac on kyseessä ja lähinnä, mikä näyttö ja mitä softaa käyttäessä ilmenee? G4-prosessoria kun on käytetty kymmenissä eri mac-tietokoneissa.



iBook 14" näytöllä, ihan alkuperäiset softat, surffatessa käytän FireFoxia. Tää sama ilmeni aikasemmin ihan tossa normaali työpöytänäkymässäkin..Teksti tosiaan ikäänkuin valuu joissain kohdissa ja klikatessa aktiiviseksi se korjaantuu hetkeksi. Kummallinen juttu. Koneen oltua muun vian(emolevy kärvähti) takia, näytöstä ei kuulemma mitään vikaa löytynyt. Ja nyt sen on onneksi nähneet muutkin, ettei oo vaan mun silmissä vika :)
Avatar
#755 • • MikkiHiiri Guest

iBook 14" näytöllä, ihan alkuperäiset softat, surffatessa käytän FireFoxia. Tää sama ilmeni aikasemmin ihan tossa normaali työpöytänäkymässäkin..Teksti tosiaan ikäänkuin valuu joissain kohdissa ja klikatessa aktiiviseksi se korjaantuu hetkeksi. Kummallinen juttu. Koneen oltua muun vian(emolevy kärvähti) takia, näytöstä ei kuulemma mitään vikaa löytynyt. Ja nyt sen on onneksi nähneet muutkin, ettei oo vaan mun silmissä vika :)



Voisitkos vetää screenshotin kun asia ilmenee? Omppu-Shift-3 ja työpöydälle tallentuu Picture1.PNG
Avatar
#756 • • -Pirpeli- Guest

iBook 14" näytöllä, ihan alkuperäiset softat, surffatessa käytän FireFoxia. Tää sama ilmeni aikasemmin ihan tossa normaali työpöytänäkymässäkin..Teksti tosiaan ikäänkuin valuu joissain kohdissa ja klikatessa aktiiviseksi se korjaantuu hetkeksi. Kummallinen juttu. Koneen oltua muun vian(emolevy kärvähti) takia, näytöstä ei kuulemma mitään vikaa löytynyt. Ja nyt sen on onneksi nähneet muutkin, ettei oo vaan mun silmissä vika :)



Voisitkos vetää screenshotin kun asia ilmenee? Omppu-Shift-3 ja työpöydälle tallentuu Picture1.PNG



Jees, minäpä otan kun seuraavan kerran näyttö brakaa. Kiitos vinkistä:)
Avatar
#757 • • Miika Kuisma Guest
Iso varoituksen sana 10.4.3 päivityksestä. Todella monella ei kone enää sen jälkeen nouse jaloilleen.. Applen foorumi on täynnä itkua.
Avatar
#758 • • Mike Kila Guest

Iso varoituksen sana 10.4.3 päivityksestä. Todella monella ei kone enää sen jälkeen nouse jaloilleen.. Applen foorumi on täynnä itkua.


Auts, olis jääny lataamatta päivitys jos olisin tän tiennyt. Mutta kyllä tää 10.4.3 toimii mulla ihan jees :hah:!
Avatar
#759 • • P.Korhonen Guest
(Hahaha. :D)
Avatar
#760 • • Miika Kuisma Guest
itselläkin kävi onni. yhden kaverin konetta yritettiin pelastaa, mutta mikään ei auttanu. formaukseen ja käyttis uusiks.

se sekotti tiedostot niin pahasti ettei disk utilityn repair tai mikään auttanu. archive & install asennuskaan ei toiminu..