Virallinen Maccitopicci

1,205 posts, 61 pages, 312,441 views

Avatar
#381 • • thomas Guest

Ton 10.3.9:n myötä Safari ainakin toimii aivan eri tavalla (paremmin) kuin ennen. Aivan kuin G5 tuulettimet olis kans vähän rauhoittuneet. Hyvä homma



safari 1.3 :eek:
Avatar
#382 • • OSC8 Guest
Hahaa tulihan sitä ojennusta tietämättömälle! :D


Eli G5-käyttäjät saa vihdoin rahoilleen täyden vastineen ;) Täällähän on tullut kommenttia esim. mikkihiireltä et joka kerta kun pantheria on päivitetty niin G5-kone on nopeutunu. Samaa ei todkaan tapahtunu geenelkkujen kanssa rullaaville.



???
Kyllä Hopeisessa Omenassa on ainakin porukka huomannut G4-koneidensa nopeutuvan. Itelläkin viimeisin 10.3.8 päivitys nopeutti iBookissa Safaria ja jotain muuta. Latausajat ovat myös lyhentyneet ja suorituskyky lisääntynyt (mittailin benchmarkeilla). Tikru on todnäk reippaasti vielä Pantteria nopeampi.



OK ei käy vastaan väittämään jos joku nopeutta on saanut, itse juuri päivitin uusimpaan versioon ja vieläkään en huomannut niin yhtään mitään nopeutumista esim. websivujen latautumisessa tai muussakaan.
12" iBookissani on vieläpä 10GB levytilaakin jäljellä, vähäinen levytilahan voi käsittääkseni hidastaa konetta huomattavasti(?)

Se että nopeutta on saattanut tulla jossain benchmarkilla mitattavissa olevalla h4xx0r-määreellä, ei kauheesti lämmitä jos sitä ei käytössä huomaa.. ;)


Ehkä jossain studiokoneessa noilla uutuuksilla ei kaikilla tee mitään, mut ite teen kaiken muunkin OSX:llä ja kaikki uudet hienot toiminnot otetaan innolla vastaan (niitä hyviä ja kivoja kun ei ole liikaa missään käyttöjärjestelmässä).



Juu niin minäkin teen kaiken mäkillä (muijakaveri kans ;) ) eikä PC:tä ole kertaakaan tullut millään tapaa ikävä, päinvastoin, mutta mun kirjoituksen alkuperäinen pointti olikin että ihan niin mahtavia noi uudistukset edelliseen OSX-versioon verrattuna ei vaikuta olevan kuin mitä hintalappu antaa ymmärtää: OSX on jo valmiiksi niin vitun hyvä käyttis että päivitysten pitää olla todella loistavia ennenkuin niistä innostuu oikeasti saatikka maksaa yli puolen tuhatta mummoa!
Avatar
#383 • • Daniel Braun Guest
Nyt kirjoittaa todellinen Mac newbie :D
Eli tilanne olis seuraava:
Olen mahdollisesti ostamassa kämpän ja tila mahdollisessa kämppäehdokkaassa on huimat 34,5 neliötä.
Ei sinänsä, kyllähän se riittää mutta tarkoitus olis mahduttaa myös levarit + mukava sohva jne sinne.
Ja kun on tottunut elämään runsaassa 41 neliön kämpässä, niin toi ~6neliön hävikki tarkoittaa sitä että pöytäkone saa varmaankin poistua vaik äiskän luokse.
Ei sinänsä, eihän tällä koneella oo ikää kuin vajaa vuos, mutta tilanpuute aiheuttaa sen.
No, turhia läpisemättä.
Eli, tarkoitus olis mahdollisesti ostaa iBook G4 12" näytöllä. (pieni on kaunista :) )
Kuis helposti hoituu PC:stä siirtyminen Mac:in käyttöön?

Tarkoitus siis olis käytellä konetta lähinnä nettisurfailuut + hieman kuvankäsittelyä & mahdollisesti Reason hetkittäin käytössä (tosin, tuskinpa resurssit tulee vastaan ku housea/electroa tekee...)

Eli, millainen on Mac käyttää verrattuna PC:hen?
Avatar
#384 • • Tuppu_ Guest
Kannattaa vaikka lukea http://www.hopeinenomena.net -foorumia. Siellä on paljon vastaavia kysymyksiä ja aika paljon vastauksia asiaan. Vaihto on aika helppo. OSX on käytännössä helpompi ja huolettomampi käyttää kuin windows. Muistuttavat paljon toisiaan ja monet toiminnot ovat luonteeltaan samankaltaisia, mutta lähes kaikki toiminnot toimivat paremmin osx:ssä. Itse entisenä windows-käyttäjänä asensin heti toisena päivänä uuteen macciini osx:n uudelle kovolle ja aloin käyttämään sitä ilman ongelmia. Virustorjunnasta ei tartte välittää. Pääasia että pistää kuitenkin palomuurin päälle järjestelmän asetuksista. OSX:n käytön ja macin omat piirteet tulevat käytössä esiin ja ahaa-elämyksiä tulee aina siellä täällä.

Kannattaa muuten ehdottomasti käydä liikkeessä ensin katsomassa noita iBookeja, ennenkuin ostaa, kun itsekin olen siitä 12" mallista innostunut, mutta se 1024-resoluutio ei välttämättä ole kaikille ihmisille tarpeeksi iso rasittamatta silmiä. Vieressä olevaa 14" mallia oli miellyttävä katsella, mutta silti valitseisin ehkä 12" mallin jos tarkoitus on paljon pitää konetta mukana. Se 12":n grafiikka on aika pientä, että kannattaa varmistaa ensin, että sen lukeminen ei ole silmiä rasittavaa.
Avatar
#385 • • :t:c: : : Guest



Eli, millainen on Mac käyttää verrattuna PC:hen?



Ainakin sellanen pointti tuli esiin ku mäkin hankki, et pc:n käyttäminen lähinnä vitutti sen jälkeen :) eli toimii!
Avatar
#386 • • Tuppu_ Guest

Ainakin sellanen pointti tuli esiin ku mäkin hankki, et pc:n käyttäminen lähinnä vitutti sen jälkeen :) eli toimii!


Yhdyn tähän kommenttiin. PC on kyllä edelleen tuossa rinnalla, mutta en sitä mielellään enää käytä, koska se tuntuu niin ankealta käyttää. Periaatteessa voisin kokonaan laittaa tuon pc:n mäkeen, mutta välillä tulee kuitenkin hinku pelata jotain.
Avatar
#387 • • aleksivirta Guest
mä voin taas todeta että ei se pc:n käyttäminen ensi-ihastuksen jälkeen juur yhtään enempää vituta kuin ennenkään. läppäri kulkee kivasti mukana, osx on hemmetin hyvä käyttis ja sille löytyy about kaikki softa mitä tarvitsen joten mäkki on täl hetkellä se pääasiallinen plattari mutta ei se tarkota sitä etteikö siinäkin ois omia vikojaan. työskentelytavat on vaan erilaisia ja eri asiat ihastuttaa ja harmittaa.

sori nyt epäasiallinen yleistäminen, mutta hopeinen omena on hyvä boardi jos on jo oikeesti päättänyt haluta hankkia mäkin mutta vaiheiluttaa vähän et viittiskö ja haluaa varauksetonta kannustusta asiaan... musta tuntuu että ko foorumilla porukka on keskimäärin yhtä puolueettomia kuin perinteiset "häh mikä ihme mäkki, lelutietokone, maksaa vitusti eikä sille saa ees pelejä"-peelot tai "mikset jo asenna linuxia, se on vitusti parempi ku xp eikä ees kaadu ikinä!!!!"-evankelistat.

(eikä tää nyt tarkota sitä etteikö osx:sta sais digata tai ettenkö haluais tupla-g5:sta minäkin :) ois vaan hauska että ihmiset joskus ajattelis omalla päällään eikä dumais asioita niiden mielikuvien, hatarien epämiellyttävien kokemusten ja markkinointihypen perusteella)
Avatar
#388 • • OSC8 Guest

Eli, tarkoitus olis mahdollisesti ostaa iBook G4 12" näytöllä. (pieni on kaunista :) )
Kuis helposti hoituu PC:stä siirtyminen Mac:in käyttöön?



Pieni on kaunista mutta ei välttämättä käytännöllistä, eli suosittelen ehdottomasti ostamaan sen läppärin isommalla näytöllä. Resoluutio saattaa noissa iBookeissa silti jäädä siihen 1024x768 mutta siihen on olemassa patch jolla resot saa korkeammaksi - kyseessä on siis täysin keinotekoinen rajoite applelta.

Mulla on itelläni juurikin tuo 12" iBook ja se on helvetin hyvä juuri siks että se on ihan älyttömän pienikokoinen (vähäsen A4 paperia isompi), ei paina oikeastaan mitään ja akku kestää 4 tuntia peruskäytössä ihan keposeen. Kulkee siis matkassa todella kivuttomasti, mut haittapuolena on että siitä näytöstä ei vakavaa käyttöä ajatellen näe yhtään mitään. Sä kuitenkin oot korvaamassa kotikonetta niin imo tolla asialla on silloin merkitystä. Jos aivan välttämättä haluat ultrahyvää liikuteltavuutta (niinkuin minä ;) ) niin sit, mut kyllä muutoin isompaa näyttöä on aina kivempi katsella.

Tosta siirtymisestä PC:stä Maciin ei kannata todellakaan murehtia ollenkaan. Kun saat sen mäkin niin pistät sen verkkojohdolla kiinni vanhaan PC:n paskaas (ja ei, et todellakaan tarvitse mitään ristiinkytkettyjä kaapeleita tms ihme PC-virityksiä, ihan tavallinen ethernet verkkojohto riittää) ja kopioit vanhat tiedostot mäkkiis. Se on todellakin siinä sitten, takas et tule vaihtamaan :)
Avatar
#389 • • aleksivirta Guest

(ja ei, et todellakaan tarvitse mitään ristiinkytkettyjä kaapeleita tms ihme PC-virityksiä, ihan tavallinen ethernet verkkojohto riittää)



mä kun luulin että kaikki modernit verkkokortit sisältäis jo sisäisen terminoinnin niin pc:llä kuin mäkilläkin.
Avatar
#390 • • Tuppu_ Guest
Joo, kyllähän hopeinenomena-foorumilla on paljon porukkaa, se vakiojengi ainakin, jotka kirjottaa joka topicciin ja palvoo mäkkejään. Niitä juttuja joskus naurattaa lukea. Varsinkin tiikerin-odotus-topiccia selaillessa sai repeillä, ku jengi ihan tohkeissaan odotteli sitä ja repi pelihousujaan, kun ei se tullukaa sillo ku ne oli arvellu ja oikein keskitty odottamaan sitä varmaankin kunnon eväiden kanssa. :D

Mutta saa sieltä kuitenkin tietoa osx:ään liittyvistä kysymyksistä, että miten tämä ja tuo toimii ja miten teen sen jutun-tyylisiä kysymyksiä. Varmasti mäk-hehkutusta on havaittavissa, mutta osa siitäkin hehkutuksesta on totta. En ainakaan itse sano osx:ää sen takia paremmaksi, että menin mäkin ostamaan, vaan sen takia, että se mielestäni ihan oikeasti on parempi käyttää.

Oikeastaan mua ärsyttää ne pc-käyttäjät, jotka puhelee mäkeistä negatiiviseen sävyyn, vaikka eivät edes ole käyttäneet niitä tai muutenkaan tiedä niistä mitään muutakuin sen verran, mitä joltain toiselta mac-vastaiselta pc-kaveriltaan on kuullut. Sensijaan, jos omistaa sekä mäkin että pc:n, niin varmasti on selkeämpi kuva siitä, miten kummatkin koneet toimivat ja millaisia ne on käyttää ja niistä voi puhua optimistisemmin. Pitäis yläasteella tai lukiossa olla pakokollisena sellainen tietotekniikan kurssi, jossa tutustuttaisiin kumpaankin systeemiin ja mitkä ovat ne erot käytännössä ja mihin näitä laitteita yleensä käytetään ja miten ne toimivat jokapäiväisiä askareita tehdessä. Varmasti nämä nuoret osaisivat paremmin suhtautua mac-tietokoneisiinkin sen jälkeen, eikä olisi siellä alitajunnassa sitä "sano ei macille"-scriptiä, niinkuin nykyään tuntuu olevan.
Avatar
#391 • • OSC8 Guest

mä kun luulin että kaikki modernit verkkokortit sisältäis jo sisäisen terminoinnin niin pc:llä kuin mäkilläkin.



Joo, mun rautatason tiedot on kyllä varmasti auttamatta vanhentuneita.
Avatar
#392 • • OSC8 Guest

Joo, kyllähän hopeinenomena-foorumilla on paljon porukkaa, se vakiojengi ainakin, jotka kirjottaa joka topicciin ja palvoo mäkkejään. Niitä juttuja joskus naurattaa lukea *klip* Sensijaan, jos omistaa sekä mäkin että pc:n, niin varmasti on selkeämpi kuva siitä, miten kummatkin koneet toimivat ja millaisia ne on käyttää ja niistä voi puhua optimistisemmin.



Tuolla taitaa olla myös aika paljon sellaista jengiä jotka ei oo ikinä mitään muuta käyttänytkään kuin mäkkejä, joten sekin varmasti selittää tota täydellistä kritiikittömyyttä "omaa juttua" kohtaan. Mä itsekkin tykkään lukea enemmän switchaajien näkökulmia asioihin, ja myös luotan niihin paljon enemmän.. ;)
Avatar
#393 • • MikkiHiiri Guest
On kuulemma melkoisen paljon nopeempi tuo Tiger verrattuna Pantheriin. Windows-puolellahan nopeus ei koskaan ole kasvanut päivyksien jälkeen.
Avatar
#394 • • Tuppu_ Guest

On kuulemma melkoisen paljon nopeempi tuo Tiger verrattuna Pantheriin. Windows-puolellahan nopeus ei koskaan ole kasvanut päivyksien jälkeen.


Tämä on minun mielestäni yksi niistä hienoista asioista, mitä Appleen liittyy. Eli pyritään ottamaan siitä olemassa olevasta raudasta irti kaikki tehot, eikä niin että koodataan yhä raskaampaa koodia sen turvin, että uudet tehokkaammat koneet jaksavat niitä pyörittää. Tietty G5:t hyötyvät näistä optimoinneista varmaankin eniten. Hienoa, että käyttöjärjestelmässäkin on menty siihen suuntaan. Sama hommahan se on esim. logicin kanssa. Sitäkin optimoidaan edelleen. Vastaavasti esim. Cubase SX on kokoajan käynyt raskaammaksi päivitysten jälkeen, puhumattakaan windows-käyttöjärjestelmistä. Tuleva Longhorn kuulemma vaatii aikamoisen pc-koneen toimiakseen "täysillä".
Avatar
#395 • • OSC8 Guest

On kuulemma melkoisen paljon nopeempi tuo Tiger verrattuna Pantheriin. Windows-puolellahan nopeus ei koskaan ole kasvanut päivyksien jälkeen.

Sama hommahan se on esim. logicin kanssa. Sitäkin optimoidaan edelleen. Vastaavasti esim. Cubase SX on kokoajan käynyt raskaammaksi päivitysten jälkeen, puhumattakaan windows-käyttöjärjestelmistä. Tuleva Longhorn kuulemma vaatii aikamoisen pc-koneen toimiakseen "täysillä".



Just tälläset asiat on todkin sitä applen ja mäkkien ihanuutta :hearts:
Avatar
#396 • • aleksivirta Guest

Mutta saa sieltä kuitenkin tietoa osx:ään liittyvistä kysymyksistä, että miten tämä ja tuo toimii ja miten teen sen jutun-tyylisiä kysymyksiä.



joo, se on totta - kyllä siellä on aika paljon niitä käyttäjiä jotka joko on käyttäneet mäkkiä pidempään tai switchaajia jolla on sen verran yleistä käsitystä siitä miten koneet ja softat toimii että ne osaa antaa hyviä neuvoja.


Oikeastaan mua ärsyttää ne pc-käyttäjät, jotka puhelee mäkeistä negatiiviseen sävyyn, vaikka eivät edes ole käyttäneet niitä tai muutenkaan tiedä niistä mitään muutakuin sen verran, mitä joltain toiselta mac-vastaiselta pc-kaveriltaan on kuullut. Sensijaan, jos omistaa sekä mäkin että pc:n, niin varmasti on selkeämpi kuva siitä, miten kummatkin koneet toimivat ja millaisia ne on käyttää ja niistä voi puhua optimistisemmin



juu, tää on juuri se juttu mikä vit... sori, harmittaa aika paljon - dumataan tietämättä asiasta oikeesti juuri mitään. hyvin perustellut vertailut ja moittimiset on reilua ja hyvää keskustelua, luulottelun perusteella lyttyynlyönti ei.

toki toi pätee myös toiseen suuntaan - ne ikänsä mäkkiä käyttäneet tai uutuudenviehätyksen pauloissa olevat on helposti bashaamassa kaikkea mikä ei oo omppu ja osx kun "windowsissa tulee vaan bluescreeniä koko ajan ja joutuu säätää käsin kaiken et saa koneen toimimaan" ja "linuxis on komentorivi-installeri jossa sun pitää tietää kaikki konees toiminnasta ja sit ku saat sen toimimaan niin sun pitää koodata kaikki softas ite". välil tuntuu et noi läpät on vähän ku arvostelis mäkkipuolta g3:sten ja os9:n perusteella.

nojoo, sori bitchailu, mä oon vaan tainnut saada yliannostuksen sitä mäkkihypeä kun on alkanut hehkutus vituttamaan vaikka ite osx:aa tosiaan 90% ajasta käytänkin. :) (toisaalta sama pätee mihin tahansa plattariin, kiiluvasilmäiset linux-evankelistat jaksaa rasittaa vuodesta toiseen)

ps. kun tosta tehosta puhuttiin niin ihan totta, pantteri oli ainakin reilusti jaguaria vikkelämpi tällä läppärillä... sen sijaan ois hauskaa jos osx:an ikkunointisysteemissä ois joku asetus millä sen sais "kevytmoodiin" niin että ylimääräiset visuaaliset tehosteet sun muut tippuis pois. nimittäin yks niistä vähän isommista asioista mitkä osx:ssa riivaa on se että geenelkkuläppärillä käyttöliittymän vikkelyys on todella tahmasta verrattuna toisaalta ubuntu linuxin kde:hen jota testasin tällä samalla koneella livecd:llä ja toisaalta vähän nopeemman vanhan pöytäkoneen win xp:hen. eihän tää muuten mikään ihan liian hidas ole (paitsi tietty musaa vääntäessä jolloin kaikki paitsi tupla-g5:set ja amd:t on liian hitaita :) ) mutta ärsyttää kun tommoset ikkunan avaamisen tyyliset jutut tulee snadilla viiveellä.
Avatar
#397 • • Tuppu_ Guest
Core audiosta tuli tuossa mieleen, että säädin tuossa juuri laitteistoa huomista varten, kun pitää äänittää yks voksupätkä, niin ei tartte käyttää direct monitoringia ollenkaan, kun pysty kääntämään 0.75ms core audio -latenssin (bufferi 64 samplea) ja toimii space designeri ja muutki eikä tuu rätkyn rätkyä ääniraidalle. :)
Avatar
#398 • • Daniel Braun Guest
Kiitoksia vastauksista ja vinkeistä.
Eiköhän tässä tuu Omena ostettua omaan kotiin, jos ja kun sen oman kodin tässä piakkoin ostan.

Pitää kävästä katsastamassa noiden 12" ja 14" ero.
Ei sinänsä, uskon kyllä että toi 12" riittää, mutta mutta...
Jos olis vielä ylimäärästä, niin iPod mini vihreänä olis aikas herkku :hearts:
Avatar
#399 • • Loopy Guest

Eiköhän tässä tuu Omena ostettua omaan kotiin, jos ja kun sen oman kodin tässä piakkoin ostan.

Jos olis vielä ylimäärästä, niin iPod mini vihreänä olis aikas herkku :hearts:


Vihreä mini löysi kotiini viime viikolla ja läppäriksi (vielä ostamaton) valintani on 12" Powerbook. :heart:
Avatar
#400 • • MikkiHiiri Guest

Pitää kävästä katsastamassa noiden 12" ja 14" ero.
Ei sinänsä, uskon kyllä että toi 12" riittää, mutta mutta...



Mullakin on 12" iBook tällä hetkellä sylissä. Jos omaat hyvän näön, niin toi riittää kokonsa puolesta :) Näppäimistö on 12" ja 14" saman kokonen, molemmissa on 1024x768 reso. 12" otin sen takia, että tää menee pienempään tilaan ja on kevyempi