Virallinen Maccitopicci

1,205 posts, 61 pages, 311,792 views

Avatar
#201 • • MikkiHiiri Guest

Vähän tota tiedostohävitystä on havaittavissa sovellusten paketoinneissa. Eli esim Cubase.app on iso klönssi, vähän kun esim Cubase.exe Windowsissa, mutta se .app sisältää sitten kaiken tarvittavan (poislukien VSTit ja preferenssit). Eli filukoita jne ei varsinaisesti näe, jos ei tiedä miten ne sieltä kaivetaan (sieltä .app paketista). Aika näppärää mielestäni



Joo toi on kyllä todella kätevä. Nykyään tuntuu oudolta jossei voi drag'n'dropata koko ohjelmaa yhtä ikonia siirtämällä :)
Ohjelmien preferenssitiedostotkin sijaitsevat kaikki samassa hakemistossa ja plugarit voi drag'n'dropata suoraan plugarihakemistoon (pelkkä aliaskin riittää) asentamatta niitä ja ohjelmat löytää ne heti.

Muutenkin esim kernel extensionit on loistava keksintö. Pistät vaikka digikameran koneeseen kiinni niin OSX huomaa sen ja lataa vasta sitten kyseisen kameran ajurin lennossa muistiin (mikäli ajuri on olemassa). Windowsissahan ladataan kaikki ajurit aina muistiin ja jos joku ajuri jäi lataamatta, buutataan kone.
Avatar
#202 • • Tuppu_ Guest
Kiitos vastauksista käyttikseen liittyen.

Vielä unohtui yksi tärkeä asia, kun selailin tätä topiccia, eli onko nuo ääniongelmat (ja jotain maadoitusongelmia) saatu ratkaistua? Powereita kait jotkut joutuneet vaihtamaan ainakin ensimmäisten tupla G5-koneiden tapauksissa, siis jotain sirinää? Lueskelin tuossa "hopeinen omena"-foorumia ja siellä aika monet olivat pettyneitä G5-meluun musakäytössä.

Oma PC-koneeni on tällä hetkellä aika äänetön, eikä ainakaan sirise tai pumppaile mitenkään (fortronin 12cm tosi hiljaisella tuulettimella varustettu poweri, zalmania yms....). Luin, että uusissa G5-malleissa kait olisi tuo uusi poweri, jonka ei ainakaan pitäisi siristä enää, onko tähän varmistusta? Pitävätkö ne siis vielä jotain mekkalaa ja pohiseeko tuulettimet selkeästi jos kone on säädetty "performance-tilaan"? Tulisin sijoittamaan koneen kuitenkin pöydälle, joten äänettömyys olisi boonusta.

Ja olikos Foflow se sun kone uutta vai sitä vanhempaa mallia ja ääntääkö se miten? Muistaakseni jossain sanoit, että ei pahemmin äännä? Onko ilmennyt jälkeenpäin mitään erikoista?

Pakko vaan kysellä tämmösiäkin juttuja, kun hintaa noilla koneilla on paljon, eikä viitsisi sitten alkaa empimään ostosta kun kone on jo pöydällä.

Hemussa voisi käydä tuota logicia katsomassa ainakin. Onkohan jotain muita mac-liikkeitä, missä vain kuulisi uusien koneiden melutason?
Avatar
#203 • • MikkiHiiri Guest

Vielä unohtui yksi tärkeä asia, kun selailin tätä topiccia, eli onko nuo ääniongelmat (ja jotain maadoitusongelmia) saatu ratkaistua? Powereita kait jotkut joutuneet vaihtamaan ainakin ensimmäisten tupla G5-koneiden tapauksissa, siis jotain sirinää? Lueskelin tuossa "hopeinen omena"-foorumia ja siellä aika monet olivat pettyneitä G5-meluun musakäytössä.



Ilmeisesti sitä sirinää ei ole vieläkään saatu kunnolla korjattua (tosin eipä tuo viserrys kuulu ellet työnnä korvaa koneen takaosaan kiinni), tosin ainut missä se musakäytössä kuuluu on koneen oman äänikortin analogiulostulo. Digi outissa tai esim itellä RME:ssä ei ole mitään ylimääräistä mökää.

Tuulettimien kontrolli on korjattu firmispäivityksellä, itellä ne ei oo ainakaan puhaltaneet missään vaiheessa yhtä lujaa kuin mitä edellinen PC. Helteilläkin pysytteli masiina aika hiljaisena ja lämpötilat pysy aika vakiona koko ajan.
Avatar
#204 • • Tuppu_ Guest
Jep, RME:stä itsekin nuo äänet tulisin ottamaan. Joku ground-looppi siihen kait syntyy sen G5:n oman äänikortin ja muiden kanssa, riippuen vähän mihin kytkee ja mitä, mutta ei niin paha ongelma, kun sen pystyy kiertämään. Lähinnä noi sirinät ja huminat kiinnosti. Hyvä tietää jo tämän verran. Pitänee etsiä joku mac-liike, jossa voisi tosiaan noita uusia malleja vielä testata.

Mitenkähän muuten, jos tilaa vaikka mäkin saksasta niin toimiiko huollot kuitenkin suomesta, vai pitääkö vehje lähettää aina saksaan?
Avatar
#205 • • FoFlow Guest
Nii... Just toi softien siirtely jne on todella helposti toteutettu OSX:ssä. Windowsissa ei olis voinu kuvitellakkaan siirtävänsä kerran asennetua softaa toiseen paikkaan, mut OSXssä se on vaan yhden ikonin (.app) siirtelyä. Helkkarin kätsyä. Samoin uninstallointi. Ikoni roskiin ja mahdolliset preferenssit pois ja se on siinä. OSX:ssä kun EI ole tuota ah niin ihanaa registryä :D Ei jää rippeet kummittelemaan ja ajamaan järjestelmää epävakaammaks päivä päivältä.

Mulla on Rev A kone ja siin taitaa olla yks tyyppivika. Esim exposeeta käyttäessä virtalähde sirahtaa aina kun ikkunat liikkuu. Ei o mua häirinny sillä tota kriittistä "sirinä tulee FireWire audioon" -ongelmaa mulla ei ole. Jos jaksan niin laitan varmaan takuukorjaukseen. Ja muutenkin tosta melusta. Mä oon ihan saletti että tää G5 on hiljasempi ku 99.5% PC koneista. Tän huoneen ilmastointikin pitää enemmän mökää (ei siis ilmastointilaite, vaan koneellinen tuloilmaventtiili). Kertaakaan ei oo flektit losahtanu täysille, edes helteillä (aurinko lämmittää konetta, huoneessa kuuma muutenkin) kovalla käytöllä ei tuularit alkanu huutaa. Edelliseen PC koneeseen (Antecin Sonata ja hiljasta komponenttia muutenkin täys) verrattuna G5 hiljasuus on hämmentävä kokemus.

Erinomainen paikka tsiigailla G5sia keskustassa on ePiste (Tennarin vieressä). Suosittelen. Siinähän se HeMukin on sit vieressä. Itseasiassa HeMu myy kans G5sia, mutta hinta oli viimeks kysyttäessä aika suolanen.

Ja miksi tilata Saksasta? Suomesta tuut saamaan ihan samaan hintaan. Liikkeiden ovh:t nyt on mitä on, mutta aina on hinta tippunu kun on vähän tingannu. Kandee kysästä just siitä ePisteestä esmes hintaa. Ja noita käytettyjäkin liikkuu aina silloin tällöin, itsekin sellaisen hankin. Olin vähän kahden vaiheilla, uus 1.8DP / käytetty. Tää käytetty oli siinä mielessä oiva ratkaisu että muistia oli 1GB enemmän (vakio + 1GB), PCI-X paikat.
Avatar
#206 • • Tuppu_ Guest
Kiitos tiedoista jälleen. Pitääpä e-pisteessä pyörähtää. :)
Avatar
#207 • • Pomo Guest
Kyllä uudemman sukupolven G5-kokoonpano on yhä melkoinen melutoosa, mutta tämäkin riippuu tietenkin siitä, mihin sitä vertaa. Kuten joku jo totesikin, uutukaiset ovat kuitenkin hiljaisempia kuin valtaosa perus-PC-kokoonpanoista.

Itselläni on REV B -sarjan 2 x 2 GHz G5 -kokoonpano, jonka virtalähde ei sirise kun hetken aikaa käynnistyksen yhteydessä. Ja eipä muuten kuulu häiriöitä edes laitteen omaa äänipiiriä käytettäessä. Tuulettimet toimivat ensimmäistä sukupolvea hiljaisemmin, mutta viimeisimpään itse kokoamaani PC:hen verrattuna G5:n melutaso on yhä karmiva. Eli: kehitystä on tapahtunut.

Vinkiksi, aidosti hiljaisen PC:n (R & S -mittarin mukaan 31 dBA, 29 dBA pohjalla) saa muun muassa seuraavista osista:

* Intel P4 Northwood -ytimeen perustuva suoritin tai mieluiten A64
* Passiivijäähdytetty emolevy (ei tuuletinta piirisarjalle)
* Antec 1080 -kotelo paksulla bitumimatolla ja vaahtomuovilla vaimennettuna
* Zalman CNPS-7000CU -suoritinjäähdytys minimikierroksilla
* Näytönohjaimelle joko Arctic VGA Silencer- tai Zalmanin lämpöputkijäähdytys
* Seagate Barracuda -sarjan kiintolevy, jonka pohjaan kiinnitetään paksut ja leveät kumityynyt - itse levy makaamaan kotelon pohjalle vaimennusmattojen päälle
* Zalman 400W -teholähde tai sitten ulkomailta tilattu Seasonic 400 W
* Kaksi tai kolme 80 millimetrin Papst NGL- tai Panaflo-kotelotuuletinta 5 voltille (joko tehovastuksin tai erillisellä säätöpaneelilla, miten vain)
* Muisteiksi omilla siileillä varustetut kammat, esmes HyperX-sarjaa, jotka on speksattu riittävän korkealle kellolle

Jo tällaisella koneella pääsee ihailtavan hiljaiseen lopputulokseen ilman, että kone olisi koko ajan heittämässä kuperkeikkaa. Ja vieläpä ilman vesijäähyä tai ihmeellisiä modailuja.

Tosin tehoissa jäädäänkin sitten G5:n jalkoihin ja pahasti. Ja vielä enemmän silloin, kun OS X 10.4 Tiger julkaistaan (ehkä jo tänä vuonna). Apple muuten esittelee uuden G5-pohjaisen iMacin ihan lähiaikoina...
Avatar
#208 • • Tuppu_ Guest
Pomo tuossa luettelikin lähes juuri sellaisen hiljennetyn pc-koneen mikä itsellänikin on käytössä. Ovatpa tuota melkein kaikki kävijät ihmetelleetkin, että eikö tuo tuon enempää äännä. Pitänee tuota mäkkiä vielä harkita ja käydä liikkeessä testailemassa. Jos se ääntää vielä liikaa, niin voihan sitä odotella seuraavaa mallistoa, jos siinä on vielä enemmän parannusta.
Avatar
#209 • • Pomo Guest

Pomo tuossa luettelikin lähes juuri sellaisen hiljennetyn pc-koneen mikä itsellänikin on käytössä. Ovatpa tuota melkein kaikki kävijät ihmetelleetkin, että eikö tuo tuon enempää äännä. Pitänee tuota mäkkiä vielä harkita ja käydä liikkeessä testailemassa. Jos se ääntää vielä liikaa, niin voihan sitä odotella seuraavaa mallistoa, jos siinä on vielä enemmän parannusta.



Tuppu: jos itselläsi on vastaavista osista koottu kone, uusikaan G5 ei vakuuta melutasonsa puolesta. Tehojen puolesta iso KYLLÄ.
Avatar
#210 • • Tuppu_ Guest
Näyttäisi siltä, että tuo pöytä-macin osto siirtyy tuonnemmaksi, jos ostan ollenkaan, kun nykyinen puucee pelittää varsin loistavasti hommassaan.

Mutta mietin uutta kannettavaa, joten tuli mieleen noi applen kannettavat myös. Myönnetään että oon täysin pihalla... Eli eli, kertokaas, mitä mä jollain ibookilla tai powerbookilla pystyn tekemään, mitä mä oon tottunu pc:lläkin tekemään, eli pystynkö mä ajamaan siinä esim. jotain wordia ja exceliä, vai onko siihen joku applen oma softa tms? Entäs noi vakio-äänipiirit nois appleissa, eikös ne ollu parempia kuin pc:ssä? Jotain muistelisin...Että vois musaakin kuunnella ettei tartteis uhrata rahaa heti parempaan äänisysteemiin.
Avatar
#211 • • R24 Guest
Mulla on tässä 17" Powerbookissa MS Office paketti, photari, after effects, Flash yms. "pc" ohjelmat. + tietenkin logic ;)

Kyllä toi vakioäänikortti kelpaa hyvin musakuunteluun ainakin mulla ja jos ei tarvii äänittää niin kyllä mä teen sillä musaakin. Sillä saa logicissa 0-2ms latencyn.

Biisien yms. imutukset onnistuu vaikka LimeWirellä, DC++ tai BitTorrentilla.

Eli kyllähän X:n saa kaikki tarvittavat softat.
Avatar
#212 • • MikkiHiiri Guest
Juu kyllä OSX:lle löytyy mittava määrä ohjelmia. Vähemmän vaihtoehtoja kuin Windowsille mutta samoja asioita hoitavia. Microsoft jopa itse sanoi Office 2004 OSX-versiota paremmaksi kuin Windows-versiota. Webbityökaluja löytyy, DVD-työkaluja löytyy, P2P:tä löytyy, DC++:aa ollaan juuri porttaamassa OSX:lle (aiemmat versiot pelittää vähän miten sattuu/ei ollenkaan), Xcode on mahtava paketti ohjelmoijille ja sisältyy käyttiksen asennuslevyyn, videoita voi kattella vaikka VLC:llä tai MPlayerX:llä jne jne. Jos jotain tiettyä tulee mieleen niin kysymään vaan :)
Avatar
#213 • • Luminescent Guest
Ei Macci olekaan niin ongelmaton kuin aina olin ajatellu. Sillon kuin 10.3.4 tuli, niin sen instattuani soundi hävisi aivan kokonaan, kaikkialta. Mistähän voisi johtua että coreaudio mykistyy? Asia korjaantui asentamalla bsd uusiksi. Nyt on taas toiminnu ihan moitteetta (G5 1.8 Dual '03)
Avatar
#214 • • kytkönen Guest
tilasin just 1.3ghz 15" 80gig 5400rpm g4 powerbookin <3 saas nährä mihin siitä on :)
Avatar
#215 • • Tuppu_ Guest
Perhana ku noi I-Bookit on noin kalpeen näkösiä ja aika paksut reunat näytössä. Powerbook on tyylikkään ja jämäkämmän näkönen, mutta maksaa ihan liikaa. :D
Avatar
#216 • • gerry Guest

Perhana ku noi I-Bookit on noin kalpeen näkösiä ja aika paksut reunat näytössä. Powerbook on tyylikkään ja jämäkämmän näkönen, mutta maksaa ihan liikaa. :D




Se nyt ei oo mikään ongelma... Kuitenkin ulkoista näyttöä tulee käytettyä i bookin kera. Paitsi tietysti livetilanteis jossa pienestä koosta on vaan hyötyä routaamisen kannalta;)
Avatar
#218 • • gerry Guest

Uusi iMac G5 on julkaistu.

http://www.apple.com/fi/imac/

Puhti riittänee hyvin myös musiikin tuottamiseen.



On kyl aika jees... Sehän toimis loistavasti keikoil! Jopa paremmin ku läppäri....

Mut ainoaksi mäkiks en sitä hankkis.... Laajennettavuus on varsin perseestä (minne tungen pci väyläiset powercoret sekä äänikortin?)

Koskakohan G5 ibook tulee? Tuos keikkakäyttöön konettaa katellaan...
:)

G4 ibook on käynyt mielessä samoin nyt toi G5 iMac joka ei ainakaan hinnaltaan oo pilattu (1.429e)
Avatar
#219 • • MikkiHiiri Guest

Koskakohan G5 ibook tulee? Tuos keikkakäyttöön konettaa katellaan...



Ei varmaan pitkään aikaan (tai koskaan) kun G5 teknologia tekis power-/ibookista sulaa lientä pöydälle, ite veikkaisin tuplaydin G4:sta seuraaviin läppäreihin. Saas nähdä.
Avatar
#220 • • Daniel Braun Guest

Uusi iMac G5 on julkaistu.

http://www.apple.com/fi/imac/

Puhti riittänee hyvin myös musiikin tuottamiseen.


OMG! :eek:
Rakastuin ensisilmäyksellä...

Harkinnassa on ollu iBook:in osto, mut toi olis kyl aikas :hearts:
Hintakin olis suht kohdillaan...