Virallinen Maccitopicci

1,205 posts, 61 pages, 313,322 views

Avatar
#121 • • Fat Abbot Guest
Tää menee jo offtopiciin... Mutta olkoon.

Juuri tätä kai ne ajaakin takaa. Eli asiakkaana ovat juuri siis ihmiset tai instituutiot jotka eivät itse kasaa koneita (lue: on rahaa tarpeeksi ja aikaa liian vähän tapella koneiden kanssa).

Itsekin mielelläni kasaan omaan käyttöön koneen. Mutta ajatellaan asiaa koneen tarjoajan kannalta.
Jos kasaisit itse koneen esim. jollekin studiolle jossa kone on käytössä mahdollisesti 12 tuntia joka päivä. Uskon että käyttäisit varmasti laatukomponentteja ja huolehdit että kaikki ajurit ja softat on installoitu ja konffattu viimeisen päälle (ettei sitä supporttia tai huoltoa tarvitsisi tehdä).
Tähän korotettuun hintaan on toki sisällyttävä takuut, huollot supportit yms.

Siitähän tuota hintaakin jo kertyy jonkin verran. En tiedä osasinko selvittää noiden koneiden pointtia.
Avatar
#122 • • Tuppu_ Guest
Joo, kyllä tuo oli oikeastaan ihan selvä juttu, mihin tuollaiset kalliit valmiiksi kasatut ja säädetyt koneet on suunnattu, mutta kun gerry kyseli niistä, niin sillä vastasin ja gerry on tietääkseni hommaamassa konetta omaan käyttöönsä ja (varmasti etsii mahdollisimman hyvää hinta/laatu-suhdetta), eikä jonkin isomman studion tms. teatterin käyttöön, joilla on budjeteissaan suuria joustovaroja. Mutta hyvin selvitit kyllä asian :)

ja sori offtopic ;)
Avatar
#123 • • FoFlow Guest

Joo, kyllä tuo oli oikeastaan ihan selvä juttu, mihin tuollaiset kalliit valmiiksi kasatut ja säädetyt koneet on suunnattu, mutta kun gerry kyseli niistä, niin sillä vastasin ja gerry on tietääkseni hommaamassa konetta omaan käyttöönsä ja (varmasti etsii mahdollisimman hyvää hinta/laatu-suhdetta), eikä jonkin isomman studion tms. teatterin käyttöön, joilla on budjeteissaan suuria joustovaroja. Mutta hyvin selvitit kyllä asian :)

ja sori offtopic ;)



Hmm... Siinä mielessä ihan on-topic, että mitäs ne Macit sitten on jos ei kalliita valmiiksi kasattuja ja säädettyjä?

Nyt 15min iBookia säätäneenä voin sanoa että ihan kiva pikkupeli. OSX:ssä on jotain ihan helmijuttuja käytettävyyden kannalta, jotka löysin jo 10min jälkeen. Esim F-11 napista kaikki ikkunat häviää työpöydältä (ja toki palaa myös takaisin). On tullu Windowsilla aika monta kertaa minimoitua noin 12 ikkunaa jotta saa desktopin näkyviin. Lisäksi mua vaivaa se että asioita ei joudu seivaamaan ja tallettelemaan joka välissä. Jotenkin tulee fiilis "hä? tossaks toi nyt oli... missä se save -> are you sure -> really -> I mean really really sure? -putki on" :D

Nojoo... eiköhän kummastakin käyttiksestä löydy hyvät ja huonot puolensa. Saas nähdä kuinka hyvin tällanen nuhapumppu jaksaa pyörittää edes Reasonia... Testailut jatkukoon. Tulis nyt vaan kesä ja pääsis terassille näppäilemään kun tän topikin perusteella tää masiina kiinnostaa tsubujakin :laugh: :D :excellent:
Avatar
#124 • • MikkiHiiri Guest

OSX:ssä on jotain ihan helmijuttuja käytettävyyden kannalta, jotka löysin jo 10min jälkeen. Esim F-11 napista kaikki ikkunat häviää työpöydältä (ja toki palaa myös takaisin). On tullu Windowsilla aika monta kertaa minimoitua noin 12 ikkunaa jotta saa desktopin näkyviin.



Expose on kyllä parasta mitä ergonomisuudessa on keksitty pitkään aikaan!
F11 tuleekin kunnolla hyödylliseks jos haluut ikkunat hittoon edestä
ja vaikka työpöydältä dragata linkin/tiedoston, painat hiiren vetäessä ikonia
uusiks F11 ja siirrät sen softaan. Tai vaikka F11, otat tiedoston, painat F9
(kaikki avoinna olevat ikkunat tulee pienennettynä ruutuun) ja valkkaat hiirella ikkunan
johon haluut tiedoston vetää.

Kokeiles:
CTRL-ALT-CMD + * (zoom päälle/pois) ja ALT-CMD- + ja ALT-CMD - - (miinus)
Voi zoomailla ruutua jos on jotain pientä ruudussa eikä jaksa kurkottautua katsomaan :)

CTRL-ALT-CMD-8 muuttaa ruudun mustavalkoseks

CMD pohjassa ja painaa Finder ikkunan otsikkoa ni näkee polun kansioiden
listauksena missä paikassa kovalevyy ollaa

tommosii tullu opittuu viime aikoina..
Avatar
#125 • • gerry Guest

Joo, kyllä tuo oli oikeastaan ihan selvä juttu, mihin tuollaiset kalliit valmiiksi kasatut ja säädetyt koneet on suunnattu, mutta kun gerry kyseli niistä, niin sillä vastasin ja gerry on tietääkseni hommaamassa konetta omaan käyttöönsä ja (varmasti etsii mahdollisimman hyvää hinta/laatu-suhdetta), eikä jonkin isomman studion tms. teatterin käyttöön, joilla on budjeteissaan suuria joustovaroja. Mutta hyvin selvitit kyllä asian :)

ja sori offtopic ;)



Juu, totta... Ihan omaan käyttön tässä tutkailen;) Tällä hetkellä koneena toimii 2gigainen AMD jossa pyörii Sequ sekä tarvittavat efut+softasynat suht sutjakkaasti. Niin, siis SUHT sutjakkaasti... Tehoahan ei koskaan oo liikaa ja kuten kaikkia winpeeceeitä myös mun konetta vaivavat tavalliset "windowspeeceen ongelmat".

Ja juu, mä huomasin tupun laskeman hintataulukon (kiitos siiitä). Jeps, sillä rahalla saa tehokkaan peeceen mutta peecee se on silti, tehokkaampi vain;) Sama se on varmaan niissä hyberkalleissa slsx musakoneissa... Joten siksi mäkkiä täs khatseleen... Täyttyis oikeesti tulla pariks päiväks vierailemaan jonkun mäk heebon luo ja tutkia miltä mäk tuntuu/on :)
Avatar
#126 • • MikkiHiiri Guest
OSX 10.3.3 päivitys pihalla!
Imutuksessa on jo :)
Avatar
#127 • • Tuppu_ Guest
Joo, kyllä mäki tollasen G5:n saatan laittaa, jos kesäduunista jää tarpeeks rahulia. Mites ton logic6 pro-paketin kanssa, että onkse joku tilapäinen bundle tarjous vain vai jatkuuko se sen hintasena vielä pitkään? Sen verran kuitenki logiciaki testaillu, että siihen siirtyminen ei ole liian ylivoimaista ja vaikka edelleenkin tykkään cubasen pianorollista enemmän kuin logicin matrixista, niin kyllä logic tuntuu jotenkin kehittyneemmältä, kun siinä voi confata suunnilleen kaiken niinkuin haluaa ;) Ja loppuis tää iänikuinen tehotaistelu pc:iden kans. Kunnon systeemin pitää olla sellainen, että siihen saa iskeä synaa ja efua niin paljon ku oikeesti tarttee, että kone ei heti piiputa ja jouduta jäädyttelemään.
Avatar
#128 • • MikkiHiiri Guest

Mites ton logic6 pro-paketin kanssa, että onkse joku tilapäinen bundle tarjous vain vai jatkuuko se sen hintasena vielä pitkään?



Ei taida olla mikään tarjous, vaan uudistettu hinta koko paketille :)
Hintaansa nähden kyllä aivan ylivoimainen paketti.
Avatar
#129 • • Edited Tuppu_ Guest

Ei taida olla mikään tarjous, vaan uudistettu hinta koko paketille :) Hintaansa nähden kyllä aivan ylivoimainen paketti.



No silläpä se kiinnostaaki! Melkein vois ostaa ton paketin jo nyt ja nukkua sen vieressä niin kauan, että saa koneen jolla se pyörii :D

Edit: Alko kyl melkein v*tuttaa, ku selailin tossa läpi, mitä kaikkee logic6 pro:n mukana tulee :crybaby: :hearts: . Steinkerbeleen pitäisi kyllä ihan oikeesti ottaa oppia emagicilta noiden plugareiden osalta...
Avatar
#130 • • Peter Lemon Guest
Kaveri kertoi töissä avanneensa jonkun macin (tuskin uusinta uutta) ja siellä olikin putkahtanut tuttuja osia vastaan kun kingstonin muistit. No tämä lisää tarvitessaan oli sitten tilannut ne kolmasosa hinnalla pc kaupasta ja hyvin toimivat. :happyroll: Eli onko kukaan tutkinut esimerkiksi G5:sta minkä merkkisiä osia siellä majailee? :) Sattuuko kukaan tietämään kuinka paljon macin uusimmat käyttikset vievät muistia idlenä ja millaisia ohjelmia se pyörittää defaulttina? Verkkoa tai muita vastaavia palveluita? :confused:
Avatar
#131 • • MikkiHiiri Guest

Eli onko kukaan tutkinut esimerkiksi G5:sta minkä merkkisiä osia siellä majailee? :) Sattuuko kukaan tietämään kuinka paljon macin uusimmat käyttikset vievät muistia idlenä ja millaisia ohjelmia se pyörittää defaulttina? Verkkoa tai muita vastaavia palveluita? :confused:



G5:ssä on Kingston KTA-G5400 PC3200 tyyppiset palikat (tosin myynnistä ei taida löytyä noita
256MB palikoita, joita G5:n mukana on vakiona 2 kpl). PC:n palikat ei taida enää käydä
G5:een, koska ne on 128bit moduleita PC:n 64bit sijaan, tosin en tiedä kun en oo kokeillu :)

Tossa on vähän karttaa muistinkäytöstä. Verkkopalvelut on semmosia mistä Windows-mies
näkee vain unta. Pystyy klikkaamaan tarvittavat servicet päälle/pois sillon kun tarvitsee
ja palomuuri avaa automaattisesti tarvittavat portit. Windows-tiedostonjako on kyl paras
kun ei tartte mihinkään työryhmiin jne kirjautua vaan suoraan ip-osotetta riville ja sisällä ollaan.
Niin ja buuttauksiahan ei tartte tehdä ;) (paitsi päivityksissä ja harvoissa vikatapauksissa)
Avatar
#132 • • OSC8 Guest
Nyt on tullut parin viikon ajan käytettyä sen verran reippaammin studion G4/MOTU 24-IO/Logic 6 -yhdistelmää että uskaltaa tännekkin antaa palautetta tuntumista..

MikkiHiiren ensihehkuttelut kaiken ihanuudesta ja ylivertaisuudessa mäkissä laittaisin kyllä osaltaan ensihuuman piikkiin, mutta kyllä siinä hehkuttelussa on vinhasti perääkin: vanhana windows-ihmisenä ei oo voinu kuin ihmetellä miten helposti kaikki asennukset ja muut asetusten vaihdot menee, sekä todistaa sitä faktaa että se mäkki nyt vaan yksinkertaisesti EI KAADU, ei sitten millään.

Esim. ton MOTU:n 24 I/O interfacen asennus meni näin: mäkki auki, PCI-kortti koneeseen sisään, tarvittavien johtojen kytkeminen interfaceen, mäkki päälle ja ajurit sisään -> Logic käyntiin ja tekeen musaa.

Ei siis IRQ:n kanssa leikkimistä, useita boottailuja eikä latenssi/bufferi/tms-asetusten etsimistä tai muutakaan wintoosakivaa. No Logiciin laitettiin kaikkiin raitoihin delay-arvoksi -37 mut se olikin sitten siinä :)


Päällimäisenä mulle on huokunu OSX:stä ja muutoinkin mäkistä softineen sen vakaus. Jotenkin tolla tehdessä vaan on uskomattoman huoleton olo, kun tietää että vaikka esmes logicissa joku herja saattaisi tullakkin [paljon raitoja -> levy ei kerinny mukaan tms odottamatonta (mun XP/cubaseSX yhdistelmällä oltais oltu helisees tossa vaihees)] niin kun se mäkkisofta ei nyt kaadu niin se ei vaan kaadu.

Which was nice :)


OSX:n käyttöliittymä on kans hieno. Kaikkihan toimii vähän "nurinkurisesti" (riippuu tietty onko mäkki vai PC-mies ;) ), eli tälleen esimerkkinä "start valikko" on vasemmassa yläreunassa ja kello oikeessa yläreunassa. Moni juttu on siis eri tavalla toteutettu, mutta kuitenkin tietyllä tapaa tuttua kauraa. Ilkeät mäkkifanaatikot siis tietää sanoa että käytännössä monia mäkin OS:n kivoista toiminnoista on mikkisoftan toimesta osattu plagioida PC:n käyttiksiin ;)


Eniveis, kyllä mäkki on aivan loistovalinta nimenomaan tälläselle tyypille joka haluaa tehdä musiikkia eikä niinkään tuunata/pelata tai muutenkaan keskittyä epäolennaiseen. En mä väitä etteikö sitä pelaamista ja HaXX0r-kivaakin varmasti saa ihan tarpeekseen mäkillä tehtyy jos vaan kiinnostaa, mut pakko ei onneks oo ;)
Avatar
#133 • • KimmoK Guest
"OSX:n käyttöliittymä on kans hieno. Kaikkihan toimii vähän "nurinkurisesti" (riippuu tietty onko mäkki vai PC-mies ), eli tälleen esimerkkinä "start valikko" on vasemmassa yläreunassa ja kello oikeessa yläreunassa. "

Sanoo "pakko hommata kello studiolle ku ei tossa näytöllä näy" Triip... :D
Avatar
#134 • • Peter Lemon Guest

Tossa on vähän karttaa muistinkäytöstä. Verkkopalvelut on semmosia mistä Windows-mies
näkee vain unta.

Oho. Aika paljon vie macci muistia idlenä! Jos vertaa niin XP pyörii ilman optimointia noin 100mb:llä optimoituna reilu 40mb:llä. Tietysti infrastruktuuri on eri ja voihan olla että macci esim. "varaa" tietyn muistin käyttöönsä mutta näin alottelijasta toi kuullostaa paljolta. :happyroll: Tosin nykyään saa peeceillekin 1Gb niin halvalla, jotta mitä sitä säästelemään. :)

Teetkö Mikki musaa noi kaikki sovellukset päällä eli ylimääräistä olisi vain tuo 228mb ja musasoftat pyörii?

Onko kukaan näin asiasta kymmenenteen asentanut PC:lleen Macin käyttistä - sekin on kuulemma tänä päivänä mahdollista. On toi macin käyttis kyllä kieltämättä erittäin näppärän näköinen ja kyllähän mac on aina ollut designin edelläkävijä. Tosin ehkei se design ole tosissaan musiikkia tekevälle kuitenkaan se suurin prioriteetti. :cool:
Avatar
#135 • • FoFlow Guest


Onko kukaan näin asiasta kymmenenteen asentanut PC:lleen Macin käyttistä - sekin on kuulemma tänä päivänä mahdollista. On toi macin käyttis kyllä kieltämättä erittäin näppärän näköinen ja kyllähän mac on aina ollut designin edelläkävijä. Tosin ehkei se design ole tosissaan musiikkia tekevälle kuitenkaan se suurin prioriteetti. :cool:



Paino sanalla kuulemma... No onhan se siis BSD pohjainen, joten esim NetBSDn asentamisella pääsee vaikka käyttämään tcsh:ta (C shelliä) joka lienee samanlainen niin OSX:ssä ja BSD:ssä. Intel alustalle OSXää ei saa.

Juju lienee juuri siinä että OSXää ei nyt olis kovin vaikea saada Intel/AMD alustalle, eli X86 arkkitehtuuriin, vaan Applen halu pitää laatukontrolli itsellään. Kun osatat Macin niin saat juuri sille _raudalle_ tehdyn käyttiksen. Jos OSX portattaisiin (siitä on todella olemassa kehitysversio Applella) X86seen luultavasti päädyttäisiin samaan tilanteeseen kuin Windowsissa ollaan nyt... Eli rauta ei enää olekaan _taatusti_ toimivaa, vaan komponentteina voi olla mitä tahansa kuraa -> yhteensopivuusongelmia, säätämistä, kikkailua ja tunausta :) -> PC. Kun kriittisten (emo, prossu) komponenttien valmistus ja suunnittelu pidetään itsellä, säästytään monelta murheelta laitteisto - käyttis akselilla. Nykyäänhän Appleen voi jo tunkea vaikka kuinka paljon standardeja PC komponentteja, mutta emoa ja prossaa ei oikein tahdo Mikromajasta löytyä :D
Avatar
#136 • • OSC8 Guest

Sanoo "pakko hommata kello studiolle ku ei tossa näytöllä näy" Triip... :D



Ai nyt mulle v*ttuillaan tosta sit koko loppukevään ajan? :laugh:
Avatar
#137 • • MikkiHiiri Guest

Onko kukaan näin asiasta kymmenenteen asentanut PC:lleen Macin käyttistä - sekin on kuulemma tänä päivänä mahdollista



Kun oliskin mahdollista, mut näin ei ole :/ Jos saat jostain OSX sorsat ni kerro mulleki ni
käännetään se x86:lle heti :)
Avatar
#138 • • Adam t Guest

Onko kukaan näin asiasta kymmenenteen asentanut PC:lleen Macin käyttistä - sekin on kuulemma tänä päivänä mahdollista



OSX piti alunperin kääntää myös x86 raudalle. Ihan ensimmäisissä developer betoissa tälläinen mahdollisuus oli.
Avatar
#139 • • MikkiHiiri Guest
Noniin! Nyt on 1,5GB muistii. Testailin äsken niin 8x Atmosphere (32bit moodissa), jokaisessa soi 3
kolmisointua samaan aikaan ja presetissä oli 2 layerii, eli 144 äänen polyfonia tuntui soivan
mukisematta, sointujen vaihtuessa hetkellisesti jopa pitkälle yli 200.

Kone muuten nopeutu helvetisti muistinlisäyksen jälkeen, joten ei voi kun suositella.
Avatar
#140 • • FoFlow Guest

Noniin! Nyt on 1,5GB muistii. Testailin äsken niin 8x Atmosphere (32bit moodissa), jokaisessa soi 3
kolmisointua samaan aikaan ja presetissä oli 2 layerii, eli 144 äänen polyfonia tuntui soivan
mukisematta, sointujen vaihtuessa hetkellisesti jopa pitkälle yli 200.

Kone muuten nopeutu helvetisti muistinlisäyksen jälkeen, joten ei voi kun suositella.



Mut... Ku ei itellä oo Atmosphereä niin ei voi verrata. Onks toi hyvä vaiko eikö? Mitä esim puuceellä saa aikaan? Paljonkoha tää mun iBookki jaksais. 1 instanssin :D

Nyt näyttää uusien mallien kohdalla hyvältä. Pari uutta huhua ja Applen kotisivulle tullu taas G5 pääotsikkoon. Hintapudotus ja nopeuslisäys tulee viikon sisään viimeistään. Luultavasti jo "ihan näinä päivinä"