Masterointipalvelu.

62 posts, 4 pages, 13,547 views

Avatar
#41 • • SimonTemplar Guest

Oma mielipiteeni on että propsit siitä että jos joku tosiaan haluaa auttaa demojen saundin suhteen mutta mielestäni demoon ei välttämättä kannata uhrata masteroitiin koska jos biisi on hyvä niin levy-yhtiö varmasti masteroi sen ilmaiseksi siinä tapauksessa jos saa diilin..Mutta jos haluaa todella hyvää jälkeä niin suosittelen esim:ruotsi,englanti...

Avatar
#42 • • JussiS Guest

mm hmm. tää on varmaan se idea millä tähän proggikseen on lähetty, ja varmasti joillekin tyypeille tää on tosi hyvä juttu - saa omat biisinsä vähän fätimmän kuuloseks ennenku lähtee kokeileen niitä PA:sta... tulee hyvä interaktio kun miettii et miltä se on kuulostanut ennen masterointia ja mitä masteroija on tehnyt sille tuotokselle. erittäin kehittävää ja hyvä juttu IMO.

itse luulin aluks että kyseessä oli siis ihan vipoviimesien masterien duunaamisen tarjoaminen (sori en lukenu kaikkee!!!) ennenku levy menee painoon, mut jos kyse on enemmän harrastelumeiningistä niin täähän on ihan OK idea.


Itse ainakin oon ihan tyytyväinen jälkeen, jota J-P:ltä tuli takaisin, paljon tasapainosempaa tavaraa, eikä tarvii enää kiertää EQ:ta kun soittaa biisiä. Eikä hintakaan kyllä päätä huimannut, eli hinta-laatusuhde oli kyllä enemmän kun kohdallaan!
Avatar
#43 • • Revelation Guest
Muistan viimeisimmän kappaleen mitä tein, onnistui ihan kohtuullisen hyvin, lopussa sitten vaan enää säätämistä / masterointia vähillä tiedoillani, kokeilemalla ja kuuntelemalla onnistuinkin saamaan ääntä jossain määrin parempaan ja tasapainoisempaan suuntaan, merkittävästikin mielestäni. Jos joskus tulevaisuudessa tekisin vielä musiikkia niin tuollainen palvelu saattaisi hyvinkin kiinnostaa, koska en usko että pahemmin viitsisi (ainakaan tällä hetkellä) itse sitä alkaa opiskelemaan. No, toisaalta tietysti levy-yhtiö hoitaa ehkä sitten masteroinnin, mutta antaisi ehkä kuitenkin paremmat mahdollisuudet materiaalin julkaisulle jos saisi "täysin" valmiina demot levy-yhtiöille...
Avatar
#44 • • dope white Guest
Henkilökohtaisesti pistäisin vaikka mummoni hengen pantiksi siitä että j-p tekee helvetin hyvää jälkeä. Tässähän varmaankin suurin hyöty olisi aloittelevalla tuottajalla siinä että oppisi kuulemaan miltä biisin pitäisi kuulostaa verrattuna masteroimattomaan versioon -> oppii mitä pitää (tai ei pidä) tehdä. Vaikkakin siitä joutuisi maksamaan nimellisen korvauksen vastoin kaikkia sosialismin oppeja...
Moni kappale kuulostaa hyvältä ideoineen jne vaikka monoträkkerillä tehtynä kotona, mutta jos tarkoituksena on että kappale tulee klubisoittoon tms. niin onhan se hyvä ettei se erotu muiden seasta vain karmean/oudon soundin takia.
Itselläni on hiukan ongelmia tuon pa-soundin hakemisessa. Mutta kukin tyylillään eikä kukaan varmaan pakota ketään käyttämään ulkopuolisia palveluja, tosin halvemmalla ei vastaavaa jälkeä saa varmaan mistään.

-g.
¡ Previous post a couple of years ago !
Avatar
#45 • • Submarket Guest
Nyt olisi hyvä muistaa että tämän genren musiikin vääntäminen on pitkälti sitä tuottamistyötä johon sisältyy hyvin läheisesti laitetuntemus sekä 100%:nen studiotyöskentely. On myös niitä makuuhuoneräppäreitä ja autotallibändejä jotka nauhottelevat halvoilla saksakaupan mikeillä ja huonolla tietotaidolla. Miksaus tapahtuu yleensä äitin stereoilla makuuhuoneessa ja masterointi on jotain minkä olemassaolosta nämä ihmiset eivät tiedä paskaakaan. Vaikka näissä tapauksissa kyse on todellakin konvehdin vääntämisestä "siitä itsestään" ovat heput oman kokemukseni mukaan hyvin tyytyväisiä perus eq-korjailuun ja puristamiseen referenssikelpoisilla laitteilla.

Itse alaa kolme vuotta opiskelleena voin sanoa, että löytyy ihan tarpeeksi kenttäkokemusta aiheesta. Olen pyöritellyt samanlaista bisnesideaa vuoden verran päässäni ja nyttemmin olen puuhaamassa toiminimeä itselleni asian tiimoilta. Masteroinnissa ehkä tärkein tekninen asia (siitä kun täällä niin tapeltiin) on mielestäni puhdas singnaalitie ja tarpeeksi laadukkaat monitorit jotka (obs!) tunnet tarpeeksi hyvin. Referenssin vuoksi olisi välttämätöntä että jo itse työvaiheessa olisi parit eri purkit josta raitaa pystyy tarkastelemaan. Liika laitekeskeisyys ei ole tietenkään koskaan hyvästä, mutta ei pelkällä taidollakaan pärjää jos esim. piuhat ja muuntimet ovat halvinta mitä rahalla saa. Perusideanahan on tasoittaa taajuskäyrää ottaen turhat kuopat ja piikit pois vaihevirheitä radikaalisti lisäämättä, sekä raidan puristaminen ilman että materaali alkaa pumppaamaan, menee särölle, on yli-limitoitua tai kuluttajasta kuullostaa siltä että se soi liian hiljaa. Nyt tiedän että joku täällä keksii että ei tuo taajuskäyröjen tasoittaminen sovi kaikkiin genreihin: puhun yleismaailmallisesti.

Koko topicista jäi sellainen olo että minun ja allekirjoittaneen idea ensin tyrmättiin ihan täysin ja loppuun lisättiin ystävällisesti "go for it!" :D Luulen että edullisella masteroinnilla on markkinoita Suomessa kunhan tietää mitä tekee ja laatu on sen mukaista. Makuuhuonemuusikoita on pilvin pimein ja postin terminaalit ovat jatkuvasti täynnä saksakaupan paketteja. Kukaan ei pyydä meitä vertaamaan finnvoxiin, mutta vaihtoehtoja on oltava olemassa. Jos homman pystyy hoitamaan ammattitaitoisesti kotonaan ilman suurempia kuluja on hintakin sen mukainen. Enkä panisi pahakseni jos nykyinen setuppini ja opintolainani maksaisi itseään edes vähän takaisinkin :)

EDIT:

Jeesus ku olikin vanha topicci :D Googeloin enkä huomannut tarkistaa. Sorge.
Avatar
#46 • • Superflyer Guest
No vanha topic tai ei niin asia on aina ajankohtainen ja audioteknillisesti osaavia tyyppejä jotka tekevät masterointia kohtuuhintaan tarvitaan aina.

Mitä tulee topicin aloittajaan niin sanotaanko, että J-P tekee ihan ok jälkeä (ottaen huomioon kustannukset). Tietty sitä lähettäis aina mieluusti Exchangelle matskut masteroitavaks, mutta hinta pomppiikin sitten jossain 700e tietämillä (4 biisiä).

Mikäli tosissas oot järkkäämässä masterointipalveluita niin pistä ihmeessä sivut pystyyn, järkevä palveluhinta ja vaikka mahdollisuus, että pistät näytteeks yhen biisin tai pätkän biisistä ilmaiseksi, jonka jälkeen asiakas voi sitte päättää maksaako sulle massit koko levyn masteroinnista vai hakeeko jotain muuta tekemään homman. Toivottavasti oot sitte suuntautunut nimenomaan tekno-musiikin/vinyyleiden masterointiin, koska sille riittää todellakin kysyntää :-)
Cutoff

Posts: 14

#47 • • Cutoff

Itse en ostais masterointia tuolla tavalla joltakin, mutta varmasti tällaisella palvelulla on kysyntää :)



Quottaan itseäni.

Mun mielipide on tästä asiasta nyt muuttunut. Masterointi kannattaa ostaa ulkopuolelta eikä tehdä itse. Olen sen huomannut kun omia biisejä olen keikalla soittanut. Vaikka taajuusalue näyttää hyvältä, niin ei se välttämättä kovin hyvin soi PA:sta. Siksi juuri ammatti-ihminen sen paremmin tekee, jos sillä on kokemusta. Nykyään oman vinyylin painaminen on mahdollista. Tässä tapauksessa todellakin kannattaa ostaa masterointi ulkopuolelta. MP3 lafkojenkin se kannattaa tehdä, koska se on tosi ankeaa jos biisit ei toimi PA-luukutuksessa.
Mitä tulee J-P:n taitoihin niin suosittelen lämpimästi. Parikka masteroi mun X0X Recodsilta julkaistun Megamaid-biisin erittäin hyvin.
Avatar
#48 • • Submarket Guest
Ideana olisi tosiaan koodata sivut jonne upata pari ennen-jälkeen raitaa näytteeksi. Hinta pitää pysyä kohtuullisena, mutta aina pitää muistaa ettei mitään "työtä" kannata tehdä ilmaiseksi. Verojen ja kulujen jälkeen kun "yrittäjälle" jää käteen kohtuullisen vähän varsinaisesta myyntihinnasta. Yhden biisin, materiaalista hyvin paljon riiippuen, masteroiminen on kuitenkin koko illan/päivän proggis + testaus. Toki on päivätyö ja leipä tulee ihan muualta mutta ei kai sekään ole kivaa, että istuu kaikki illat viikosta muiden biisien parissa ja käteen jää se parikybää :)

Katsotaan mitä sedät sanovat huomenna TE-keskuksessa, Domain on jo hankittu ja vielä pitäisi harkita setupin päivittelyä hiukan. Hyvä jos markkinoita löytyy skenen sisältäkin, mutta luulen että laajennan touhun myös rokkipoikien saataville.

Hitto nyt kuullostan joltain yli-innokkaalta vastavalmistuneelta kauppatieteilijältä :D Mutta niin. Palvelua kehitetään.
Avatar
#49 • • J-P Guest


Mitä tulee J-P:n taitoihin niin suosittelen lämpimästi. Parikka masteroi mun X0X Recodsilta julkaistun Megamaid-biisin erittäin hyvin.



oih lol plz ihq luv! <3

mutta mitä tulee tuohon topicin aiemmin ajatelleeseeni palveluun, nykyään tehdään vain kavereille ihan palkalla "periaatteesta jotain" :)

ps: jussis oot vieläkin sen oluen velkaa hohohoho :D
Avatar
#50 • • svoo Guest
en tieteskään ole mikään nero mut täällähän niitäkin "tietäjiä" näkyy löytyvän.

Yst. Terv.
"alkanut kevät, chesky ja svoo hehehehhe+ tietäjille toki akvavitix"

ps. toiset tekee taidetta ja osa "tietää" kaiken siitä muttei tee, "onneks" nyt vaan lienee kyse "taltiomuodoista"
Avatar
#51 • • Submarket Guest

en tieteskään ole mikään nero mut täällähän niitäkin "tietäjiä" näkyy löytyvän.

Yst. Terv.
"alkanut kevät, chesky ja svoo hehehehhe+ tietäjille toki akvavitix"

ps. toiset tekee taidetta ja osa "tietää" kaiken siitä muttei tee, "onneks" nyt vaan lienee kyse "taltiomuodoista"



Tälläkin kaikella varmasti on tarkoituksensa olemassaoloonsa, mutta kun kyse on semi vittuilusta, niin voisit ilmaista itseäsi niin että vähemmänkin taiteelliset tyypit ymmärtävät.
Avatar
#52 • • svoo Guest
Joo on kyllä mielestäni aivan turhaa purnausta tuo yllä kirjoittamani. Pahoittelut siitä. Mainittakoon sen sijaan, etä pääsääntöisesti kotimaan masteroinnin laatu on hyvää tasoa kansainvälisestikin.

Tuossa on muuten ura, josta olen ollut todella kiinnostunut vuosia, joskaan en itse tunnusta omaavani kovin kummoista taitoa tällä saralla, enkä voi itseäni kovin taiteelliseksikaan kehaista. Eli sopii vaan arvailla miten nolottaa toi aiempi kirjoitukseni. Senhän olis periaatteessa tossa muodossa voinut lisätä likimain mihin topiikkiin tahansa. Täytynee kirjoittaa jotain todellista asiasisältöä TÄNNE heti kun keksin jotain. Onhan tossa yleinen tokaisu taiteellisuudesta, mikä rohkaisee luovuuteen ketä tahansa.

Chesky on erittäin laadukas levy-yhtiö jenkkilässä, mikä liittyykin täten aiheeseen enemmän kuin löyhästi.

Jos joku kuitenkin tätä keskustelua pilasi, niin minä.

Toi on muuten jännä juttu, että joukostamme löytyy ihmisiä jotka erittäin mielellään ovat valmiita masteroimaan kanssaihmisten tekeleitä vapaa-ajallaan, useimmiten jopa veloituksetta. Tällaisille ihmisille täten pieni kehaisun sana taholtani.

Vähän skarpimmin terveisin tällä kertaa :)

svoo

EDIT: toihan on aika tiukka sana toi "semivittuilu" :)
Avatar
#53 • • Submarket Guest

EDIT: toihan on aika tiukka sana toi "semivittuilu"



Semivittuilu on Vaasaa ja tarkoittaa semi vittuilua.

Anteeksipyyntö hyväksytty, turha agreeminen on vaan aina vähän turhaa forumeilla. Liian helppoa aukoa päätään kasvottomille ihmisille jos on esim. THE huono päivä tai muu tilapäinen mielenhäiriö. Tosta on joku tutkimus miksi ihmiset käyttäytyvät agressiivisesti liikenteessä toisia autoilijoita kohtaan: he eivät näe muiden kasvoja.

Toivottavasti keskustelu jatkuu offtopicista huolimatta.

Tulin juuri T&E-keskuksen yrittäjyyskurssilta ja voin suoraan sanoa että ei ole yrittäjän elämä helppoa tässä maassa. Byrokratian hampaisiin murskautuminen on enemmän kuin todennäköistä ja lappua & lipuskaa on niin saatanasti ja kaikenlaista :D Ei se mitiä, kokeillaan miten homma lähtee pyörimään. Kai sitä kaiken oppii ajan kanssa ja tekemällä ja nappulakauppaahan tämä on ja tulee olemaan joka tapauksessa. Olisihan tietysti se toinenkin tapa hoitaa asia jota ei äiti suosittele. En vain millään jaksaisi joutua hankaluuksiin jos joku alkaisi asioita kyselemään tai ihmettelemään.
Avatar
#54 • • sauce Guest
Asiaan ei ole muuta lisättävää kuin että mä luin että "masturbointipalvelu"...

edit: tai ompas, Sero tuolla edellä harmitteli sitä kun "bassot vaan jytisee PA:ssa" ja muistuikin mieleeni että niinhän ne on joskus tehneet eli mistä se johtuu. Ok, paskasta masteroinnista, sen tajuan itsekin, mutta mikä aiheuttaa just sen huminajytinän?
Avatar
#55 • • JussiS Guest

ps: jussis oot vieläkin sen oluen velkaa hohohoho :D


Totta. Tosin en muista koskaan nähneeni sua :D
Avatar
#56 • • J-P Guest

ps: jussis oot vieläkin sen oluen velkaa hohohoho :D


Totta. Tosin en muista koskaan nähneeni sua :D



nii, enkä mä edes juo olutta :)

nim. otan yhteyttä kun joku tarvii uutta munuaista/sarveiskalvoa :)
Avatar
#57 • • svoo Guest
Joo oma virkaheittoni aiemmin tässä topiikissa oli verrattain kohtuuttomasta kaatamisesta teatteripiireissä, mutta tuo yrittäjyys lienee ihan ok-juttu, jos haluaa tehdä mitä haluaa. Hifimaailma-lehden myyntipäällikön kanssa vaihdeltin alkuviikosta pari sähköistä kirjettä aiheesta, ja oli kyllä helppoa käsittää mitä hän tarkoitti valtavirrasta poikkeavilla uravalinnoilla hyvässä mielessä. Jopa muutama oma skeptinen näkemykseni sai väistyä faktojen tieltä. Hihhei. Sitä paitsi, alkup. topichan käsittelee masterointipalvelua, eikä suinkaan syväluotaavasti masterointia prosessina. Tässäkin suhteessa menin aiemmin perse edellä puuhun.

Tuossa yllä palattiin todelliseen asiaankin kysymyksellä bassojen jytinöiden korostumasta PA:ssa. Toki siihen voi masteroinnin jäljen ohella vaikuttaa sijoittelukin, myös silloisen kuulijan sijoittaminen tilaan. Toisaalta vois olla aika hilpeän kuuloinen kokemus täysin värittymätön toisto PA-järjestelmässä. Pelkkä tietty pyöreys ja basson epämääräinen yksinuottinen laahaava lutke voi johtua jopa paskasta päätteestä. Aika halpaa nää olis täysin maallikkona lähteä ehkä toteamaan investoinnilla vaikka kuulokkeisiin, eipä silti, etteikö tällä foorumila about jokaisella vähintään yks pari jo oletettavasti löytyisi. Mutta... Vastatkoon tuohon pohdiskeluun joku asiaan perehtynyt. Mukavaa viikonvaihdetta häiskille. Täällähän puhutaan hyvää Vaasaa :D
Avatar
#58 • • svoo Guest
Ps. Tuli lukaistua viime viikonloppuna aukeamanvetoinen artikkeli masteroinnista Suomessa (haastateltavana muuan Finnvoxin äijä). Yhteenvetona todettiin tosiaan jo, kuten aiemmin tulin vihjailleeksikin, että kotimainenkin taso on kansainvälistä luokkaa, verraten vaikkapa Ruotsiin tai Englantiin. Toki tehtiin myös aika selväksi, että esim. kotistudion akustiikalla on hyvin epätodennäköistä saavuttaa kovin pätevää jälkeä, jos verrokkina on todelliset studiot jne. Hyvin paljon tuossa viitattiin myös viime kädessä myös masteroijan omaan leimaan. Pitäsköhän harkita tota touhua, niin mullekin tarjottais joskus pari olutta? ;)

Ps. Enpäs tiennyt, että J-P masteroi omia kipaleitaan ensinkään. Oikeastaan parhailta ne näistä konesuomalaisista omaan korvaan kuulostaa, Hulkkosen-sedän juttujen ohessa. IMHO
Avatar
#59 • • borg nagar Guest

Ps. Tuli lukaistua viime viikonloppuna aukeamanvetoinen artikkeli masteroinnista Suomessa (haastateltavana muuan Finnvoxin äijä).



Finnvoxissa ja Jipsussa on erona se, että finnvox masteroi päin vittua ja Jipsu hyvin. Ruottissa masterointitilanne on paljon parempi. Joten eiköhän tossa oo yritetty paikkailla paskaa saundia hyvällä lehtijutulla. Suomea vaivaa ns. Finnvox-diskantti, joka on sellanen ylikirkas ja ohut. Siitä yleensä tunnistaa suomalaisen musiikin.

Meikä vois tilata J-P:ltä semmosen tuottajapalvelun, että lähettäisin paskoja ideoita sille ja tulis helmiä takas :P
Avatar
#60 • • J-P Guest


Meikä vois tilata J-P:ltä semmosen tuottajapalvelun, että lähettäisin paskoja ideoita sille ja tulis helmiä takas :P



hyviä ideoita toteutettuna jyrki kataisen näkemyksellä ja sauli niinistön henkevyydellä ;)