Tupakoinnin täyskielto mestoilla EU:ssa

117 posts, 6 pages, 14,151 views

Avatar
#21 • • osm Guest

"asetan suonensisäisten huumeiden käyttäjät tupakoitsevien yläpuolelle"



1. En mä noin sanonut.
2. Otetaan se silmä käteen ja etsitään se hymiö. ;)
Avatar
#22 • • uniko1 Guest


Tupakoinnin "siisteyden" ymmärrän siinä tapauksessa, että olet suuri Don Johnsson/Marlboro-mies-fani, muuten en. Kerro ihmeessä, että mikä siitä tekee siistiä tai coolia.



marlboro-mies.


No voi hellanlettas sentään! Jos sinun ja muiden savustajien klubi-harrastus voi tyssätä noinkin vähäpätöiseen asiaan, niin voisitte kysyä hiljaa itseltänne, että mitä helvettiä te ylipäänsä teette bileissä?

Jos ei hyvän asian puolesta pysty olemaan polttamatta muutamaa tuntia, niin joku on aika pahasti vialla.

Eikö tämä ole sinunkin mielestäsi pelottavaa? Tupakoinnin varassa riippuu olennainen osa koko elämäniloasi.



joo joo. odotinkin sun vastausta tähän ketjuun kun tiesin ettet kykenisi ymmärtämään tai hyväksymään tätä asiaa. et ilmeisesti tupakoi tai ole koskaan (kunnolla) tupakoinut, hyvä sulle ja pidä se niin! voit varmaan arvata ettei kukaan tupakoiva, asiaa ajatteleva ihminen luulekaan että tupakointi olisi yhtä terveellistä kuin vaikka säännöllinen avontouinti, eikä ole mullekaan mitenkään epäselvää että tupakointi aiheuttaisi riippuvuutta ja muutenkin olisi osa elämääni. sepä ei, tapi, olekaan pointti tässä keskustelussa.

pointtisi ovat ihan hyviä omassa arvomaailmassasi, mutta entäpä jos minä haluan tupakoida? kahvilat, raflat ja klubit ovat alkusoittoa sille, että samalla mentaliteetilla voidaan oikeasti ehdottaa 100%:sta tupakointikieltoa vaikka julkisilla paikoilla. joku muu (esim sinä, eu ja suomen valtio) ovat päättämässä minun puolestani saanko tupakoida - eli nauttia toistaiseksi laillista päihdettä jonka mausta ja aiheuttamasta rentoutumisesta pidän, jopa terveyteni uhalla. saavatko ihmiset mielestäsi päättää omasta kehostaan ja tekemisistään vai pitääkö aina ylemmän tahon sanoa (holhota) mitä voit ja mitä et voi tehdä? olisiko vaikkapa extreme-kiipeilylajit kiellettävä kun ne aiheuttavat omanlaistaan riippuvuutta alan harrastajille, jotka saavat kicksejä siitä että tulevat alas mestoja joissa voi oikeasti vaarantaa terveytensä kertaheitolla?
oi olen ennustaja! mielessäsi pyöri loistava vastaus sille, että extreme-urheilija ei vaaranna muita kuin itsensä kun taas tupakoija heikentää muidenkin elämänlaatua! harmi kyllä näin on, ja tietenkin pyrin siihen etten puhalla savuja suoraan muiden ihmisten naamalle, mutta tosiasia tässä maailmassa on se että kaikki mitä teen, ostan ja sanon vaikuttavat muiden ihmisten elämään. vaikka sulkeutuisin loppuelämäkseni himaani, en mahtaisi tälle tosiseikalle mitään.

onko tosissaan mielestäsi näin, että koska tiedät paremmin kuin minä - tupakointi vaarantaa terveyteni ja on muutenkin perseestä - sinulla on puolellasi oikeus sanoa minulle, että tupakointi on perseestä ja tehdään siitä laitonta?

jotta itsestäänselvyydet voidaan jättää tämän keskustelun ulkopuolelle, kirjoitan jo seuraavan debaattikierroksen vastauksen tähän:

mielestäsi on pelottavaa että tupakalla on näin suuri vaikutus elämänilooni, se aiheuttaa riippuvuutta ja on olennainen osa päivääni tunnin parin välein. kirjoitin itse tuossa että tupakointi saa aikaan rentoutuneen olotilan. on aika selvää, että tupakka ei saisi aikaan (eikä saakaan ensimmäistä kertaa tupakoivilla) rentouttavaa fiilistä ellei se aiheuttaisi riippuvuutta. joten: rentoutunut fiilis on "keinotekoista" ja johtuu siitä että samainen aine on aiheuttanut jo riippuvuuden minussa. no, nyt on kuitenkin niin etten välitä joka saattaa tulla monelle ei-tupakoivalle yllätyksenä. rentoutunut fiilis joka tapauksessa on todellista minulle ja nautin siitä tasaisin väliajoin, se on oikeasti siistiä ja jos tupakan varassa on suuri osa elämäniloani niin pystytkö sinä ei-tupakoivana ihmisenä ottamaan halutessasi etäisyyttä vaikka työpöydältäsi ja _tahtoessasi_ laukaisemaan hienon rentoutuneen olotilan yhtä nopeasti kuin sytytän marlboroni coltillani (about 5 sek)?

ja mitä tämä "voisitte kysyä hiljaa itseltänne, että mitä helvettiä te ylipäänsä teette bileissä" kommentti nyt oikeasti tarkoitti? onko tää joku sellanen läppä että "musiikin tulee olla 100% tärkein asia bileissä"? et varmaankaan pysty sanomaan miten tärkeää musiikki ja kenties muut puitteet bileissä ovat minulle tai muille tupakoiville sen perusteella että me tupakoimme? vai pystytkö? vai onko tämä vaan sellanen läppä että yksi elämäntapa yli muiden, tapi käy bileissä musiikin takia ("hyvän asian puolesta" kuten sanoit) joten se on se mikä muidenkin tulee tajuta tai voi pysyä puolestasi poissa bailuista? eikös bileisiin, klubeille, kahvilaan tai baareihin mennä ennen kaikkea rentoutumaan, lähti se rentoutuminen sitten mistä vaan yksittäisestä jutusta tai eri asioiden summasta, jokaisessa näistä paikoista meinaan tärkeämpi pointti kuin tupakointi. silti tupakoin kaikissa edellämainituissa paikoissa jotta minulla on erityisen rentoa. menetkö ihan sekaisin jos sanon, että kyllä, musiikki on ennen kaikkea tärkein pointti miksi käyn bileissä, vaikka sitten tupakoinkin siinä ohella?

to be continued, veikkaan.
Avatar
#23 • • Lauri Leino Guest
WOOOORD!! :)
Avatar
#24 • • Quu Guest
Oletteko muuten koskaan huomanneet, että kuinka tyhjää nykyravintoloiden savuttomilla puolilla on? Ja miksi kaikki siellä puolella istuvat ovat lähes poikkeuksetta selvinpäin, sivistyneenä ja hiljaa? ;)

Kertooko tämä jotain?

Ja lisäksi kysymys:

Kuinka nopeasti luulette, että Kerman pokella menee hermot ulkona tupakalla jatkuvasti ravaaviin kovaäänisiin asiakkaisiin?

Jos laki menee läpi, tulee ainakin allekirjoittanut käymään säännöllisin väliajoin ulkoilmassa tupakalla.
Avatar
#25 • • LindaGP Guest

Mä tiedän että tupakointi on epäterveellinen tapa, mutta itseäni ei voisi henkilökohtaisesti vähempää se kiinnostaa. Tupakoin siksi, koska pidän siitä niin paljon.



Hallelujaa ja näkkileipää! Mä tykkään tästä miehestä.

Kuinka nopeasti luulette, että Kerman pokella menee hermot ulkona tupakalla jatkuvasti ravaaviin kovaäänisiin asiakkaisiin?

Jos laki menee läpi, tulee ainakin allekirjoittanut käymään säännöllisin väliajoin ulkoilmassa tupakalla.



Hei Quu, perustetaanko Kerman ulkopuolelle tupakkikerho? I'm in!

Meitä savuttajia tyrkätään jo nyt pieniin, ahtaisiin tiloihin. Jos en saa tupakoida kapakkaillan aikana jossain määrätyssä mestassa, vaihdan kyllä kapakkaa. Ja tulen protestoimaan, jos tämmöinen laki todellakin tulee.
Avatar
#26 • • Quu Guest

Hallelujaa ja näkkileipää! Mä tykkään tästä miehestä.



Kiitoskia Blondielle päiväni pelastamisesta. :cool: :D

Oot ygöne
Avatar
#27 • • plink Guest
eikös alkoholi pitäisi kieltää ennemmin kuin tupakointi. jokainen saanee päättää itse mitä omalle terveydelleen tekee, mutta väittäisin että alkoholi kyllä lisääntyneen väkivallan muodossa aiheuttaa enemmän haittaa muiden terveydelle kuin tupakointi. kuinkahan moni täälläkin rupeaisi nurisemaan kun klubilla ei enää saisi juoda olutta tai siideriä. ;)
Avatar
#28 • • Moraani Guest
Vietin jonkun aikaa Kalihvorniassa muutama vuosi sitten, ja siellähän tupakointi on kielletty lähes kaikkialla. En ole täysin varma kattaako laki koko osavaltion vai miten homma toimii, mut eniveis.

Täällä, siis siellä ongelma oli hoidettu seuraavalla tavalla. Koska baarien sisätiloissa ei saanut polttaa, oli ulos rakennettu parvekkeet, terassit tms. karsinat tupakoitsijoille. Tämä järjestely toimi yllättävän hyvin, ainakin kesähelteessä. Toista se voisi olla Suomen pakkasissa, paitsi jos ulos hankittais lämpölamppuja. Jooh, mutta ei se kuitenkaan ollut paha nakki siirtyä kavereitten kanssa terassille viilentymään ja sauhutteleen.

Sitten sellanen homma, että yleinen suhtautuminen tupakointiin ja yleensä terveydelle haitallisiin tapoihin oli siellä yliaktiivista. Itse en kehdannut polttaa kaduilla, koska pahoja katseita sateli joka suunnasta ja tekoköhää oli myös usein liikenteessä. Se oli aika rasittavaa. En tiedä oliko tällainen suhtautuminen tupakankieltolain seurausta vai terveellisten elämäntapojen hypetyksestä. "Jooga on jees"
Avatar
#29 • • kilobitti Guest
Tämä keskustelu on mennyt niin yksinpuoleiseksi halleluujaksi, että
pistetään pari vastapointtia:

-tupakka on kaikista tässä mainituista nautintoaineista ym. ainoa, josta
koituu muille kuin itse käyttäjälle suoria terveys- ja muita haittoja.
Samalla tavalla kuin täyskielto estäisi ketjupolttajan baarissakäynnin,
nykykäytäntö estää pahasti allergisten baarissa käynnin. Muita haittoja on
esim. jo mainittu paha haju vaatteissa, ravintoloiden investointitarve
ilmastointiin jne. Täyskielto ei vaarantaisi kenenkään terveyttä.

-paljon tupakoivat ovat yleensä menettäneet täysin kykynsä arvioida
aiheuttamansa haju- ja savuhaitan määrän. Haitta on yleensä reippaasti
pahempi kuin polttavat luulevat. Tämän voi vahvistaa ne jotka on
aiemmin polttanu mutta nykyään savuttomia.

-todella monelle bilepolttajalle tupakka on vain tapa, josta pääsee melko
helposti eroon. Asiaa helpottaa huomattavasti jos muut seurueessa
ei polta (joka olisi selviö täyskiellon tapauksessa).

-ravintolat ei välttämättä ota pitkällä tähtäimellä takkiin, vaikka alussa
tietysti käynnit vähenee. Täyskiellon tapauksessa ainakin osa "pärjää
ilman" ja tulee baariin silti, ja ns. pärjäävien määrä nousisi ajan myötä.
Samalla baariin tulee enemmän myös niitä, jotka ovat vältelleet paikkoja
savun takia.

-savuttomalla puolella ON tyhjää, mutta se ei välttämättä johdu siitä
että "polttavilla on paremmat bileet". Savulliselle puolelle mennään vaikka
ei poltettaisi, koska ei haluta niuhottaa sille yhdelle polttavalle. Mielummin
kärsitään kun passitetaan kaveri kotio.

-joistakin vaatteista savun hajun peseminen pois on hyvin vaikeaa ellei
mahdotonta.

-en näe täyskiellon uhkaavaan stadiin kasvanutta kahvilakulttuuria

oma kanta: mielestäni tupakoinnin rajoittaminen on hyvä asia. Täyskielto
ei välttämättä ole kokonaisuuden kannalta paras ratkaisu, mutta mulle se
ois vain ja ainoastaan huippujuttu. N. 1/3 kavereistani polttaa, mut
ykskään niistä ei varmasti jättäis käymättä baareissa jos täyskielto tulisi
voimaan.
Avatar
#30 • • happosepi Guest

Tämä keskustelu on mennyt niin yksinpuoleiseksi halleluujaksi, että
pistetään pari vastapointtia:

-tupakka on kaikista tässä mainituista nautintoaineista ym. ainoa, josta
koituu muille kuin itse käyttäjälle suoria terveys- ja muita haittoja.
Samalla tavalla kuin täyskielto estäisi ketjupolttajan baarissakäynnin,
nykykäytäntö estää pahasti allergisten baarissa käynnin. Muita haittoja on
esim. jo mainittu paha haju vaatteissa, ravintoloiden investointitarve
ilmastointiin jne. Täyskielto ei vaarantaisi kenenkään terveyttä.

-paljon tupakoivat ovat yleensä menettäneet täysin kykynsä arvioida
aiheuttamansa haju- ja savuhaitan määrän. Haitta on yleensä reippaasti
pahempi kuin polttavat luulevat. Tämän voi vahvistaa ne jotka on
aiemmin polttanu mutta nykyään savuttomia.

-todella monelle bilepolttajalle tupakka on vain tapa, josta pääsee melko
helposti eroon. Asiaa helpottaa huomattavasti jos muut seurueessa
ei polta (joka olisi selviö täyskiellon tapauksessa).

-ravintolat ei välttämättä ota pitkällä tähtäimellä takkiin, vaikka alussa
tietysti käynnit vähenee. Täyskiellon tapauksessa ainakin osa "pärjää
ilman" ja tulee baariin silti, ja ns. pärjäävien määrä nousisi ajan myötä.
Samalla baariin tulee enemmän myös niitä, jotka ovat vältelleet paikkoja
savun takia.

-savuttomalla puolella ON tyhjää, mutta se ei välttämättä johdu siitä
että "polttavilla on paremmat bileet". Savulliselle puolelle mennään vaikka
ei poltettaisi, koska ei haluta niuhottaa sille yhdelle polttavalle. Mielummin
kärsitään kun passitetaan kaveri kotio.

-joistakin vaatteista savun hajun peseminen pois on hyvin vaikeaa ellei
mahdotonta.

-en näe täyskiellon uhkaavaan stadiin kasvanutta kahvilakulttuuria

oma kanta: mielestäni tupakoinnin rajoittaminen on hyvä asia. Täyskielto
ei välttämättä ole kokonaisuuden kannalta paras ratkaisu, mutta mulle se
ois vain ja ainoastaan huippujuttu. N. 1/3 kavereistani polttaa, mut
ykskään niistä ei varmasti jättäis käymättä baareissa jos täyskielto tulisi
voimaan.



Täyttä asiaa :)
Avatar
#31 • • Moraani Guest

Tämä keskustelu on mennyt niin yksinpuoleiseksi halleluujaksi, että
pistetään pari vastapointtia:

-tupakka on kaikista tässä mainituista nautintoaineista ym. ainoa, josta
koituu muille kuin itse käyttäjälle suoria terveys- ja muita haittoja.
Samalla tavalla kuin täyskielto estäisi ketjupolttajan baarissakäynnin,
nykykäytäntö estää pahasti allergisten baarissa käynnin. Muita haittoja on
esim. jo mainittu paha haju vaatteissa, ravintoloiden investointitarve
ilmastointiin jne. Täyskielto ei vaarantaisi kenenkään terveyttä.



En ole koskaan kuullutkaan tupakansavuallergiasta, onko sellanen oikeesti?

-paljon tupakoivat ovat yleensä menettäneet täysin kykynsä arvioida
aiheuttamansa haju- ja savuhaitan määrän. Haitta on yleensä reippaasti
pahempi kuin polttavat luulevat. Tämän voi vahvistaa ne jotka on
aiemmin polttanu mutta nykyään savuttomia.



Tämä väite perustuu täysin sun omiin olettamuksiin ja fiiliksiin. Tosin voihan se sulle henkkoht aiheuttaa haittaa, jos alkaa ahdistaan tms. mutta yleisellä tasolla ei haittojen laadusta voi puhua ilman faktoja. Kuten itsekin sanoit, ovat baarit satsanneet kalliisiin ilmastointilaitteisiin, luulisi niilläkin jotain virkaa ilman puhdistamisessa olevan. Olet siis varmaankin huomannut eron ennen ja jälkeen ilmastoinnin?

todella monelle bilepolttajalle tupakka on vain tapa, josta pääsee melko
helposti eroon. Asiaa helpottaa huomattavasti jos muut seurueessa
ei polta (joka olisi selviö täyskiellon tapauksessa).



Tähän on kanta sanottu jo aiemmin, tätä ei haluta! Ala ite polttaan, ni et huomaa niitä haittoja niin paljon. Täysin sama asia.

en näe täyskiellon uhkaavaan stadiin kasvanutta kahvilakulttuuria



Kahvi ja tupakka kulkee käsikädessä, tupakoitsijan mielestä. Polttava miettii aina kun menee kahville, että missä saa polttaa, ja sellaiset mestat missä ei saa dropataan 99% varmuudella. Tällä saatta olla jonkinlainen vaikutus suom. kahvilakulttuuriin, mutten osaa lähteä arvioimaan mitään fiilispohjalta.

joistakin vaatteista savun hajun peseminen pois on hyvin vaikeaa ellei mahdotonta.



haha. Tuuletus ennen pesua auttaa usein.

Tässä on kyse kiistasta missä ei ole järkeä. Molempia osapuolia ei voi koskaan tyydyttää täysin, vain toisen osapuolen etuun pyrkiminen ei tuota hyvää jälkeä. Joko poltetaan tai sitten ei polteta ollenkaan ravintoloissa. Missä on kompromissi? Jotta kumpainenkin osapuoli saisi jotain. On tää kummaa..
Avatar
#32 • • Edited kilobitti Guest
mömmis vs. kb

En ole koskaan kuullutkaan tupakansavuallergiasta, onko sellanen
oikeesti?



Allergia oli huono sananvalinta. Olen tavannut ihmisiä joilla esim. silmät
kutisevat tupakansavusta mutta se ei ehkä ole allergiaa, vaan
tottumattomuutta. Sama koskee vissiin muita kevyitä oireita (ahdistus,
epäviihtyisyys). Pahempi ryhmä on pahasta astamasta kärsivät, heille
savu on jo aika merkityksellinen haitta.

>paljon tupakoivat ovat yleensä menettäneet täysin kykynsä arvioida
>aiheuttamansa haju- ja savuhaitan määrän.
Tämä väite perustuu täysin sun omiin olettamuksiin ja fiiliksiin.



väite perustui mm. 40 vuotta tupakoineen mutta sittemmin lopettaneen
tuttuni kommentteihin. Hän kuvasi ilmiötä järkyttäväksi, mutta
subjektiiviset korvani kuulivat varmasti väärin.

voihan se sulle henkkoht aiheuttaa haittaa, jos alkaa ahdistaan tms.
mutta yleisellä tasolla ei haittojen laadusta voi puhua ilman faktoja.



hyvin täällä on saanut puhua tupakan hyödyistä yleisellä tasolla ilman
faktoja :) ja ilmastoinneissa on eroja, mutta mun on mahdotonta tehdä
mitään objektiivisia vertailuja koska en ole jäänyt minkään yksittäisen
paikan vakikäyttäjäksi.

>todella monelle bilepolttajalle tupakka on vain tapa
Tähän on kanta sanottu jo aiemmin, tätä ei haluta! Ala ite polttaan, ni et
huomaa niitä haittoja niin paljon. Täysin sama asia.



Mikä kanta - kenen kanta? Kyllä, polttavien kanta. No mutta minua kielto
hyödyttäisi. Juupas-eipäs. "Ala ite polttaan?" Ehkä tyhmin argumentti
ikinä, mutta kyllä, olen polttanut sen verran että tiedän " mitä se on" enkä
todellakaan halua jatkaa sitä. Haitta-hyöty tupakasta 6-0.

Tällä saatta olla jonkinlainen vaikutus suom. kahvilakulttuuriin, mutten
osaa lähteä arvioimaan mitään fiilispohjalta.



Tottakai sillä on vaikutuksia, mutta yhtä lailla tämäkin toimii toisinpäin.
Esim. kaisaniemen savuton Wayne's on aina täynnä. Ja hyvin
savuttomatkin (ainakin minä :excellent: ) osaa lorhvia kahviloissa, ei "se kulttuuri"
katoa.

haha. Tuuletus ennen pesua auttaa usein.



mun 30-luvulta peräisin oleva frakki - tuuletus, omoa ja 60
astetta :excellent: pilkkunussimista, tiedän:)

Tässä on kyse kiistasta missä ei ole järkeä. Molempia osapuolia ei voi
koskaan tyydyttää täysin, vain toisen osapuolen etuun pyrkiminen ei
tuota hyvää jälkeä. Joko poltetaan tai sitten ei polteta ollenkaan
ravintoloissa. Missä on kompromissi? Jotta kumpainenkin osapuoli saisi
jotain. On tää kummaa..



Lähes kaikki tässä threadissa tähän mennessä ilmaantuneet pro-tupakka
argumentit ovat tyyliltään todella julistavia, mutta aivan yhtä hyviä toisin
päin. Tässä keskustelussa on kaksi osapuolta; polttavat ja savuttomat.
Molemmat haluavat olla toisen kanssa, mutta toistaiseksi mennään
enemmän polttavien pillin mukaan. En rupea kavereitani sen vuoksi
dissaamaan, en edes nipota, mut en mä voi sanoa että se kivaakaan on.

Ainoa vedenpitävä pro-tupakka-argumentti jonka keksin on että "niin on
ennenkin saanut tehdä". Se on tosin aika hyvä argumentti kun ottaa
huomioon tupakoivien määrän.
Avatar
#33 • • Moraani Guest

mömmis vs. kb

Allergia oli huono sananvalinta. Olen tavannut ihmisiä joilla esim. silmät
kutisevat tupakansavusta mutta se ei ehkä ole allergiaa, vaan
tottumattomuutta. Sama koskee vissiin muita kevyitä oireita (ahdistus,
epäviihtyisyys). Pahempi ryhmä on pahasta astamasta kärsivät, heille
savu on jo aika merkityksellinen haitta.



Mitä todennäköisimmin vaikka ravintolat olisiva savuttomia, eivät astmaatikot tanssibaariklubeille silti eksyisi, riippuen tietysti kuinka lievä/paha astma on. Ilman huonouteen vaikuttaa myös suuri ihmismäärä verrattaen pienessä tilassa. Savuttomia kahviloita ja ruokaravintoloitahan on.

hyvin täällä on saanut puhua tupakan hyödyistä yleisellä tasolla ilman
faktoja :) ja ilmastoinneissa on eroja, mutta mun on mahdotonta tehdä
mitään objektiivisia vertailuja koska en ole jäänyt minkään yksittäisen
paikan vakikäyttäjäksi.



Hyödyistä, ai että se on kivaa ja hauskaa ja rentouttavaa. Noi on aika henkkoht tuntemuksia, eikä niiden tarvitse perustua mihinkään tilastoihin. En ole kuullutkaan koskaan että tupakan polttamisesta olisi mitään hyötyjä löydetty. Haittoja on ja ne ovat varsin hyvin tupakoitsijoiden tiedossa. Mutta jos puhut siitä kuinka suuria haitat ovat ja se perustuu täysin omiin tuntemuksiisi, ei se täten ole yleispätevä. Jokainenhan reagoi savuun yms. erilailla.

Mikä kanta - kenen kanta? Kyllä, polttavien kanta. No mutta minua kielto
hyödyttäisi. Juupas-eipäs. "Ala ite polttaan?" Ehkä tyhmin argumentti
ikinä..



Mä ite diggasin tosta argumentista, kuulostaa kuin 5-vuotias olis sen sanonut :D mutta ehkä ymmärsit idean sen takana..? Muutama postaus ylöspäin Uniko1.

Ainoa vedenpitävä pro-tupakka-argumentti jonka keksin on että "niin on
ennenkin saanut tehdä". Se on tosin aika hyvä argumentti kun ottaa
huomioon tupakoivien määrän.



Toinen hyvä argumentti: Mieti maita, joissa poltetaan kaikkialla, mun mielestä se on lohduttavaa. Voi miettiä miten hyvin tupakoitsemattomat on kuitenkin otettu jo huomioon. Aina on parantamisen varaa.

Jos luit aikaisemman postaukseni, ei se minua haittaisi jos rafloissa ei saisi tupakoida, siihen pitäisi vain keksiä hyvä korvike, kuten nuo ulkoterassit tms.
Avatar
#34 • • plink Guest

-ravintolat ei välttämättä ota pitkällä tähtäimellä takkiin, vaikka alussa tietysti käynnit vähenee. Täyskiellon tapauksessa ainakin osa "pärjää ilman" ja tulee baariin silti, ja ns. pärjäävien määrä nousisi ajan myötä. Samalla baariin tulee enemmän myös niitä, jotka ovat vältelleet paikkoja savun takia.



väittäisin, että hyvin suuri osa tupakoitsijoista eivät mene baariin jossa ei saa polttaa. alkoholia kun saa verenkiertoon niin usein tulee ekana myös tupakka mieleen. jopa monet savuttomat harrastavat tällaista "kännipolttamista", vaikkeivat muuten tupakkaa sietäisikään.

-savuttomalla puolella ON tyhjää, mutta se ei välttämättä johdu siitä että "polttavilla on paremmat bileet". Savulliselle puolelle mennään vaikka ei poltettaisi, koska ei haluta niuhottaa sille yhdelle polttavalle. Mielummin kärsitään kun passitetaan kaveri kotio.



ylempänä on yksi syy tähän.

-en näe täyskiellon uhkaavaan stadiin kasvanutta kahvilakulttuuria



itse muistan käyneeni viimeksi savuttomassa kahvilassa tammikuussa 2002. vittu että vitutti, pyrin siihen etten koe samaa enää koskaan uudestaan. ei sitä aina välttämättä kuitenkaan polta jos kahvia juo, mutta johan rupeaa tekemään tupakkaa mieli silloin kun tietää ettei siihen tarjota mahdollisuutta.

mielestäni tupakointia on rajoitettu jo nyt aivan tarpeeksi ja suurempi rajoittaminen pitäisi mielestäni siirtää käyttäjän omaan harkintaa (poltetaan hyvien tapojen mukaisesti eikä puhalleta savuja muiden naamalle jne.) tai sitten nämä mömmöemmin mainitsemat ulkoterassit, joka mielestäni on hyvä hyvä idea. ulkona kun ei olisi niin kovaa meteliä niin siellä voisi jopa keskustella. tosin tässäkin asiassa ei varmasti menisi kauaa kun savuttomat rupeaisi valittamaan ja vaatimaan terasseja savuttmiksi, koska heille ei ole järjestetty samanlaista seurustelutilaa.

itse lopettaisin 100% baareissa käymisen jos tupakointi olisi kokonaan kielletty. klubeillakin viihtyisi varmaan korkeintaan tunnin pari, ja niistäkin käynneistä karsiutuisi reilusti yli 50% pois. noh, säästyisipähän rahaa. :)
Avatar
#35 • • kilobitti Guest


Mitä todennäköisimmin vaikka ravintolat olisiva savuttomia, eivät astmaatikot tanssibaariklubeille silti eksyisi, riippuen tietysti kuinka lievä/paha astma on.



Mutta useampi pystyisi tulemaan :)


Toinen hyvä argumentti: Mieti maita, joissa poltetaan kaikkialla, mun mielestä se on lohduttavaa. Voi miettiä miten hyvin tupakoitsemattomat on kuitenkin otettu jo huomioon. Aina on parantamisen varaa.



Njoo, tilanne on ainakin ollut esim. saksassa todella surullinen. IMO tämä
on vähän ku liikenneonnettomuudet ruotsissa; siellä niinkuin muissa
maissa oli pitkään joku tavoite kuolemille liikenteessä, tyyliin vain 100
vuodessa. Tavoite muutettiin nollaksi, koska 100 kuollutta on tietyllä
tavalla
todella huono tavoite.

En yleensä suhtaudu mitenkään kovin messiaanisesti tähän asiaan,
jotenkin on vuosien varrella tottunut (=alistunut :D ) savuun. Ajatus
täydestä savuttomuudesta on kuitenkin henk.koht aivan mielettömän
hieno...baarissa olisi hyvä ilma, olis raikas olo kun tulee kotiin, saman
neuleen vois huoletta laittaa päälle toistekkin...jne.

jopa monet savuttomat harrastavat tällaista "kännipolttamista", vaikkeivat muuten tupakkaa sietäisikään.



Tunnen kännipolttoilmiön omakohtaisesti, ja olen huomannut myös että
jos kaverit ei polta ei munkaan tee ollenkaan mieli. Täyskielto ois mulle
siinäkin mielessä pelkkä plussaa.

Äh, emmä jaksa, lähen röökille ->
http://members.aol.com/matt999h/fag.htm

:excellent:
Avatar
#36 • • Moraani Guest


Njoo, tilanne on ainakin ollut esim. saksassa todella surullinen. IMO tämä
on vähän ku liikenneonnettomuudet ruotsissa; siellä niinkuin muissa
maissa oli pitkään joku tavoite kuolemille liikenteessä, tyyliin vain 100
vuodessa. Tavoite muutettiin nollaksi, koska 100 kuollutta on tietyllä
tavalla
todella huono tavoite.



:eek:

olis raikas olo kun tulee kotiin, saman
neuleen vois huoletta laittaa päälle toistekkin...jne.



Se olis siistii. Vaikkei mitään alkoholia nauttiskaan, huomaa seuraavana aamuna että on viettänyt aikaa baarissa. Joka paikka sekä tukossa että pöhnässä ja haju on pahempi kuin tunkkanen.

Äh, emmä jaksa, lähen röökille ->
http://members.aol.com/matt999h/fag.htm



Luovutatsä? ;)

No ei kai, toi linkki on huippu. Siellä saa vetää myös ketjussa. :D :D
Avatar
#37 • • @_& Guest



kieltäkää vaan, lopettaa aika monen ihmisen käynnin 100%:sti kahviloissa, ravintoloissa ja klubeilla.

FUCK THIS SHIT
I'M SMOKING SEVERAL
-green velvet




Pelottava huume tuo tupakka jos tollasta seuraa .
Avatar
#38 • • uniko1 Guest



kieltäkää vaan, lopettaa aika monen ihmisen käynnin 100%:sti kahviloissa, ravintoloissa ja klubeilla.



Pelottava huume tuo tupakka jos tollasta seuraa .



joo niin on, oon aika depiksessä välillä tän tupakoinnin takia, monta kertaa oon katkaisuhoitoakin kelannu mutta en vaan löydä motivaatiota ittestäni yrittääkään enää mitään. monta kertaa maanantai-aamusin ilmotan duuniinkin että oon kipeä, kun vaan tekee mieli jäädä vetää röökiä ketjuna.. usein en jaksa sängystäkään nousta kunhan vaan on muistanu pari kolme askia jättää yöpöydälle.

näinhän se menee.
Avatar
#39 • • Tapi T Guest

jonkun oma henkilökohtainen ongelma muiden tupakoinnin suhteen on aivan käsittämätönta kusipäisyyttä.

...

jos nutut tuoksuu inhalle seuraavana aamuna niin peskää ne vaatteenne, niinhän on tapana tehdä likaisille vaatteille.


Tupakan savu aiheuttaa usein silmien kirvelyä ja pilaa aina hengitysilman. Jos tästä valittaminen tekee minusta käsittämättömän kusipään, niin ei voi kuin ihmetellä. Sinä jaat kusipään natsoja aika heppoisin perustein.

Ja vaatteita minä kyllä pesen! Sinun logiikkasi mukaan minulla on muuten oikeus tulla kaatamaan kädessä oleva gin tonic sinun pöksyillesi. Housusi kuivuvat nopeasti, eikä väritön juoma edes näy niissä.

Kotiin tultuasi voitkin sitten laittaa giniltä haisevat housut pesuun ja mennä onnellisena tutimaan.

Ketä sinä äänestit? Tony Halmetta?

kahvilat, raflat ja klubit ovat alkusoittoa sille, että samalla mentaliteetilla voidaan oikeasti ehdottaa 100%:sta tupakointikieltoa vaikka julkisilla paikoilla. joku muu (esim sinä, eu ja suomen valtio) ovat päättämässä minun puolestani saanko tupakoida - eli nauttia toistaiseksi laillista päihdettä jonka mausta ja aiheuttamasta rentoutumisesta pidän, jopa terveyteni uhalla. saavatko ihmiset mielestäsi päättää omasta kehostaan ja tekemisistään vai pitääkö aina ylemmän tahon sanoa (holhota) mitä voit ja mitä et voi tehdä?


Vaikka inhoankin tupakkaa koko sydämestäni, niin en ole suinkaan esittänyt sen täydellistä kieltoa. Mielestäni tupakoinnilla ei tule aiheuttaa haittaa toisille, joten sen voi siksi siirtää vallan mainiosti raikkaaseen ulkoilmaan. Vai onko sinulle mahdoton ajatus siirtyä ulkoilmaan polttamaan savukkeesi, jotta muilla ihmisillä olisi parempi olla?

Mielestäni tämä holhousyhteiskunnan kauhuskenaarioiden maalailu on perin kulunut ja todella helppo tapa argumentoida lähes kaikkia mahdollisia rajoituksia vastaan. Kyllähän esim. nopeusrajoitukset, pysäköintikiellot ja vaikkapa alkoholin myymistä koskevat määräykset ilkeästi ajateltuna holhovat ja loukkaavat itsemääräämisoikeuttamme, mutta eivätkö ne loppujen lopuksi ole tehty ihan vain omaksi parhaaksemme? Jos tupakointi kiellettäisiin vaikkapa kokonaan - mitä en missään tapauksessa kannata - niin kaikkein eniten siitä hyötyisivät te tupakoitsijat itse.

pystytkö sinä ei-tupakoivana ihmisenä ottamaan halutessasi etäisyyttä vaikka työpöydältäsi ja _tahtoessasi_ laukaisemaan hienon rentoutuneen olotilan yhtä nopeasti kuin sytytän marlboroni coltillani (about 5 sek)?


Pystyn. Voin laittaa hyvää musiikkia soimaan, soittaa kaverille, lukea Platinumia... Tapoja on lukuisia.

ja mitä tämä "voisitte kysyä hiljaa itseltänne, että mitä helvettiä te ylipäänsä teette bileissä" kommentti nyt oikeasti tarkoitti?


Tupakka kuullostaa vain kovin köykäiseltä perusteelta jättää bileet väliin, etenkin kuin sanoit sen olevan vain yksi osa nautintoasi. Eikö musiikki, ihmiset ja tunnelma ole tarpeeksi?

Vaikka mua vituttaa tupakan savu ja tupakka kädessä hilluvat ihmiset aika paljon, niin en todellakaan käytä heitä syynä skipata bileitä.
Avatar
#40 • • vaavu Guest
Mä alotin 14-vuotiaana tupakoinnin ja lopetin kaksi vuotta sitten 22-vuotiaana, joten kokemusta on tän keskustelun molemmilta puolilta.

Ensiksi täytyy kyllä allekirjoittaa kilobitin väite siitä, että tupakoiva ei itse edes tajua kunnolla aiheuttamansa savun ja hajun ikävyyttä. Alentunut hajuaisti ja riippuvuuden aiheuttama kiintyminen vääristävät havaintoja sen verran, että esimerkiksi klubien ilmanlaatu vaikuttaa olevan ihan ok. Lopettamisen jälkeen mua on ruvennut häiritsemään savu ihan eri tavalla. Tässäkin on kuitenkin paikkakohtaisia eroja - joissakin paikoissa tuuletus ja tilan avaruus auttavat savuhaittojen minimoinnissa.

Itselleni tuli tuosta täyskiellon suunnittelusta heti mieleen USA. Siellähän tosiaan on ilmeisesti tapana, että tupakoivat menevät baarien ja ravintoloiden ulkopuolelle sauhuttelemaan. Periaatteessa tämänkaltainen malli olisikin klubeille ihan ok, mutta siinä on pari haittapuolta. Ensinnäkin trafiikki ovella kasvaisi aivan huomattavasti, jolloin henkilökuntaa pitäisi palkata valvomaan sisääntulijoiden lipputilannetta. Toisekseen joissain paikoissa voi olla huomattavan hankala uloskäynti, tai sitten ulos syntyvä tupakkarinki häiritsisi ympäristöä jotenkin. Tuollainen erillinen terassi tai parveke olisikin oikein hyvä ratkaisu, mutta harvassa paikassa tuohon on realistisia mahdollisuuksia.

On nytkin bileitä jotka ovat joko täysin savuttomia tai sitten vain yhdessä suljetussa tilassa saa polttaa. Ja hyvin tuollaisissa se ulkona tai tupakkahuoneessa käynti on näyttänyt sujuvan - ja ennen kaikkea ilma itse biletilassa on mukavan raikas ja hajuton.