Mörköoopperatopic aka. Mitä musaa aloit kuunteleen eka?

91 posts, 5 pages, 10,557 views

Avatar
#61 • • solitaire Guest
Ennen ala-astetta tuli kuunneltua kaiken maailman lastenlauluja, mitään erityistä ei kyllä ole jäänyt mieleen.
Ala-asteen alussa innostuin jostain syystä kovasti oopperoista, 8-vuotiaana pidin erityisesti mm. Mozartin "Figaron häistä" :rolleyes:. Ala-asteen lopussa tuli kuunneltua kaikenlaisia hittiradioita, Ace Of Basea ja M Peoplea muistan ainakin diggailleeni.
Yläasteen alussa innostuin taas kovasti klassisesta musiikista, kuuntelin mm. Sibeliusta ja Bartokia. Myöhemmin yläasteella tulivat mukaan The Verve, Robbie Williams ja Sash!, Markus Partasen Jazzofreniaa kuuntelin myös tuolloin innokkaasti Radiomafiasta.
Yläasteen lopussa ja lukion alussa ei tullut kuunneltua oikein mitään, kunnes josain vaiheessa innostuin Daft Punkista ja sitä kautta myös muusta ranskalaisesta ja elektronisesta musiikista.
Tämän jälkeen aloin taas aktiivisemmin kuunnella muutakin musiikkia ja eri radioita, ja sillä tiellä olen edelleenkin. Oopperaa tulee kyllä harvemmin nykyään kuunneltua, vaikka muuten klassista aina sillloin tällöin kuuntelenkin, ja brittipopista pidän kovasti edelleenkin :D.
Avatar
#62 • • ipe Guest




Klassikko!!! Eno-Samuli - Mopolaulu, Atsipoppaa kokkarilta.



Toi on kyllä loistava mutta mun mielestä Aatsipoppaa-levyn paras biisi on ehdottomasti Peikkopolkka!
:D
Avatar
#63 • • Kikprohotec Guest
Ekaks joskus ala-asteella mutsin klassisen musan lp levyjä ja beatles kasetteja, sekä radiosta sekalaista. Syntikkamusa oli myös kova sana!! Vähän myöhemmin eksyin muutamiksi vuosiksi eurodance aikaan, huhhuh... Kunnes sitten lukion loppupuolella kun trance alkoi kunnolla nostaa päätään löysin sen. :)
Avatar
#64 • • Edited Hitchhiker Guest
Ekaks oli Rölli Peikko (ja ohel mitä ny mutsi sattus soittelee punkist heviin ja klassiseen). Sit joskus oiskohan ollu viidennel luokal kun alko tuo Metallica villitys joka sit kesti varmaanki jonnekki kasille saakka (mut kyl se metalli puoli potkii viläkin, lähinnä sepulturan muodossa yms.). Sen jälkeen tuli murto vaihe ku ostin pikku siskolt Prodigyn- music for the jilted generation:in siit se sit lähti käsist pikku hiljaa, sen jälkeen on tullu lähinnä elektronisen musiikin puolta osteltuu/kuunneltuu. Musiikki on sen jälkeen jalostunu "vähän" haardimpaan osastoon, mut tulee kans kuunneltua aikast paljon eri tyylejä ihan ambientista hardcoreen
:002: :002:
Avatar
#65 • • Edited te i nie m mi Guest
lapsuuden suuret idolit oli tietenkin:
1) Topi Sorsakoski
2) Kirka
ne oli ehdottomasti ylitse kaiken muun. ja tossa järjestyksessä. kolmas oli joku isän tuttu pappa joka oli päässy kasetille laulamaan biisin 'Kyllä vanhallakin svengaa'. se vetosi pienen tytön tunteisiin.
sen jälkeen tuli tottakai nkotb ja haddaway. ja sit ace of base jota jouduin kuunteleen salaa kun ihastus oli tosi kova megadeth-fani :(
sit menin ihan sekasin the doorsista. printtasin isän töissä kaikkien niitten biisien sanat, opettelin ne ulkoo ja olin valmis vaikka myymään äitini yhdestä yöstä jim morrisonin kanssa.

sit musta tuli normaali ja aloin kuunteleen PRODIGYY.
loppu ei o historiaa, mut en jaksa kertookaan koska kyllä te tiiätte miks mä tätä platinumia seuraan :)
Avatar
#66 • • Bio Guest
Heh.. ensinnäkin, onpas taas jännä topicci keksitty =)

Tais mulla olla myös ne lastenlaulut, mut varsinaisesti aloin tykkäämään rockista, kuten Bon Jovi
Siitä sitten meni europoppiin ja loppu onkin historiaa..
Avatar
#67 • • Phatbot Guest
Ehkä 4-v olin ku soittelin papan vinyyleitä, abbaa, katri helenaa ja mattii & teppoo :D
Sit me saatii jotain lastenlaulusavikiekkoja, ne oli kans kovas käytös.
Ehkä 5-v olin kun papan elvis-kasetti meni rikki kun kelailin yhtä biisiä kokoajan. Hitto kun nimi ei tuu mieleen. Oli joku neljän kassun boksi joka tapaukses.
6-v alko näkymään MTV ja sitä kautta sitten lähti Prodigyt sun muut. Ekalla luokalla kuuntelinkin jo sitten Dancemobia ja ne koulun levyraadit oli tosiaan vähän mitä oli. Myös minä soitin Westbamia levyraadissa, nolla pistettä (paitsi multa 5 ;)). Ei ihmiset ymmärtäny Hard Timesin päälle... Siinä sitten leimauduttiin (ihan aiheellisesti kylläkin) teknofriikiksi jne.
Viidennellä ('98) kävin Goldien konsertissa, taisin olla ainoo alaikäinen siellä. :)
Avatar
#68 • • Pete Input Guest
Matcbox, Crazy Cavan, Stray Cats .... :D
Avatar
#69 • • Roz Guest
Iso kiitos isoveljelle kun opasti minut jo hyvin varhaisessa vaiheessa "oikean musiikin" (tm) jännittävään maailmaan.

Kersana en siis kuunnellut juurikaan lastenlauluja vaan Uriah Heeppiä, Pink Floydia, Deep Purplea, Black Sabbathia, Juice Leskistä, AC/DC:tä ynnä muuta hippikamaa. Ja edelleen 60-70-luvun rokkimatsku kolahtaa runsaanlaisesti.

Konemusiikki lähti kolisemaan vasta 90-luvulla, siihen asti "konemusa oli perseestä", mistä lie pieni mies moista saanutkin päähänsä. Taisi olla U96:n Das Boot mikä sai mielenkiinnon heräämään aikoinaan. Nykyään sitä kuuntelee kyllä hirmu paljon kaikkea erilaista. Paitsi iskelmää.
Avatar
#70 • • Edited Saint Guest
KISS, siitä on kaikki lähteny!!
Sit tuli Metallica, AC/DC ... yms.
Heviä kuuntelin ja soitin :)
Joskus ylä-astella laajensin musamakuu myös tuonne räpäytyksen puolelle..
Tuota elektronista musaa on tullu kuunneltua noista Alexin Dance Mob:eista ..
mutta varsinaisesti mun mielenkiinto heräs vasta oikeestaan tossa 90-luvun loppupuolella.
Ja kiitos tästä kuuluu ystävälleni Antille.

Ei sitä vaan pelkästään tota konemusaa jaksa kuunnella.
Kyllä välillä pitää laittaa Cannibal Corpsea tai vaikkapa klassista musiikkia soittimeen.
Avatar
#71 • • hexasonik Guest
ensimmäiset hankkimani äänitteet. suurin piirtein tässä järjestyksessä:

blondie - parallel lines lp
kraftwerk - computer world lp
stray cats - stray cats lp
polecats - polecats are go! lp
dead kennedys - fresh fruit for rotting vegetables c-kasetti (!!!)

70-80-lukujen vaihteessa, ollessani osapuilleen kymmenen vanha. sitä ennen olin vanhemopieni toimesta altistunut mm beatlesin, rolling stonesin, the animalsin, simon & garfunkelin, jethro tullin, cat stevensin, creamin, jimi hendrixin¨ja kom-teatterin musiikille.
Avatar
#72 • • Elvish Guest
Lastenlauluja en nyt muista oikeen kunnolla, mutta jos niitä ei lasketa niin mun ihan eka oma kasetti oli isiltä saatu Irwin Goodmanin itsetehty kokelma.
Seuraavaksi taisi tulla se Raptorin Moe! vinyyli.

Sitä sitten seurasi New kids on the blockit, josta oli hyvä siirtyä kaikenmaailman hittibuumeihin ja techno & dance yms. kokoelmiin, ja tais mulla olla joku pet shop boyssienkin kasetti. Niin ja tietty sit yhessä vaiheessa piti aina kuunnella Mafialta niit Salovaaran härdellejä (vai mikä se nyt olikaan) ja kasettimankalla nauhotella kaikki parhaat biisit! :)

Sitten tuli kuudes luokka ja Prodigy, jota tulikin sitten kuunneltua aktiivisesti jokunen vuosi ja siinä sivussa tuli siirryttyä myös kuuntelemaan ekoja Goa kokoelmia ja vahingossa vähän myös jotain Thunderdomejakin..

no enpä jatka enää pidemmälle ettei mee ihan offtopiciksi, mutta mainittakoon vielä että nykyisin noista kolahtaa Goa, Prodigy, ja Irwinkin aina välillä ;)
Avatar
#73 • • A-E Guest
Lasten lauluista en ole ikinä pitänyt, vaan jo kolmen vanhana diggasin kuunnella Europea ja Dingoa.

Sit ku MTV 80-luvun lopussa alko näkyä himassa innostuin ihan kybällä MARSIN-Pump up the volume hitistä. Toi Marsin biisi oli mun eka kunnon kosketus elektronisee tanssimusaan.

90-luvun alussa broidi sitten osti jokun trance kokoelman, joka vei lopullisesti mukanaan technon ihmeelliseen maailmaan.

Ensimmäisen vinyylini ostin sitten 1995 (Ken Ishii-Extra), jonka seurauksena oli pakko hommata levarit ja mikseri himaan, kun levyjä alko olemaan tarpeeksi.
Avatar
#74 • • louis Guest
Oli jotain tyhmiä lastenlauluja.. Ekalla kuokalla kuuntelin jo Hectoria & Alice Cooperia ja jotain Countrya..

Techno ja trance vaan kolahti jossain välissä mun musamakuun kuin.. *vaikenee.*
Avatar
#75 • • erik Guest
Skidinä mahtipontista synapoppia sekä Europea ja Bon Jovia ja Hancockin Rockitia. 90-l. alussa Mtv:n myötä tutustu mm. hip hopiin (Yo! Mtv Raps :) -the best show ever on mtv!), De La Soul, ATCQ, Hammerit ja Vanilla Icet oli kova juttu ja Pet Shop Boys ja Depeche Mode maistu myös.
Omaa musaa aloin ostaa suht myöhään ja se oli räppiä ja myöhemmin skedepunkkia, molemmat sopivaa nuoren miehen aatteellista musaa..
Ensi kosketus "teknoon" oli ysärin puolvälissä Prodigyn, Westbamien, Maydayn ja Thunderdome/Ravemeister yms. kokoelmien myötä.. homma ei ihan auennut tuolloin, mutta kylvi siemenen..
Mustan musiikin tuntemusta tuli syvennettyä sittemmin ja funkit, soulit ja jazzit tuli kehiin tuolloin.
90-luvun lpuolvälin jälkeen oikeestaan tuli varsinainen "konemusaherätys", siihen sysäsi kasarielektro, jota diggailin tuolloin. Ekana fiilistelin junglea ja breakbeatia ja vähitellen alko suoratkin biitit avautumaan.
Ja nykyäänhän tekno onkin se musiikki.
Avatar
#76 • • gomez Guest
Aah. Muistoja :roll:

Joskus ala-asteikäisenä tuli kuunneltua Kissiä, Waspia, Iron Maidenia ja muita hevipoppoita. Joskus 5-6 -luokkalaisena törmäsin Synthesizer Greatest -kokoelmiin ja hevi sai väistyä tieltä elektronisen saundin edestä. Jarre, Vangelis, Kraftwerk, Jan Hammer sun muut soivat tauotta. Nuhaisilta kaseteilta, tottakai :cool:

About seiskaluokalla törmäsin hiphop/rap -musiikkiin ja sitä tulikin sitten kuunneltua enimmäkseen vuoden, parin ajan. Tuon ajan nimistä tulee mieleen Tribe Called Quest, Public Enemy, De La Soul, NWA ja 2 Live Crew (pornomusaa, jee). Oikeastaan en ole missään vaiheessa lopettanut rap-musiikin kuuntelua.

Kasiluokalla kuultiin kaverin kanssa Ruotsin radiosta jotain teknoa ja se kolahti heti. Alkuun tuli hommattua kaikenmaailman Techno&Dance -kokoelmia (heh). Pikkuhiljaa rankempi jyske rupesi kuulostamaan kivalta ja kuvioihin tuli C-Tankit (mulla taitaa vieläkin olla pari C-tankin CD:tä, haluaako joku ostaa pois? :happyroll: ) ja siitä sitten Thunderdomet (näitäkin löytyy muutama vielä). Omistan yhden ainoan vinyylin noilta ajoilta ja se on DanceNationin "Technoflight EP". Lienee vieläkin jossain varastojen kätköissä vanhempien luona? Muuten suurin osa musiikista on joko kasetilla (joista vanhimmat ovat menneet jo kyllä roskiin) tai CD:llä. Vuosien vieriessä vauhti hiipui trancen kautta ambienttiin ja sieltä sekavampien rytmien kautta jungleen ja drum'n bassiin. Nykyisin elektronisesta musasta maistuvat ehkä eniten juuri d'n b ja kiksuttelu. Ehkä. Kuuntelen kyllä todella paljon eri tyylisuuntia/genrejä.

Parin viime vuoden aikana on taas tullut kuunneltua elektronisen ja rap-musan lisäksi myös rokkiakin. Coldplay ja Audioslave nyt viimeisimpinä hankintoina. Tällä hetkellä tässä koneen WinAmpin soittolistalta löytyy setti Platinumilta löydettyjä demobiisejä, Wu-Tang Clania, Foo Fightersia, Dunea, Coldplayta, Paul Van Dykeä, Mobya, Prodigyä jne... Laajalta skaalalta siis tulee nykyään kuunneltua musaa... :D
Avatar
#77 • • puskA mujunen Guest
mul oli joskus tosi pienenä joku metsänpeikkojen karkelot lp se on jotenki syöpyny mun mieleen kannes tanssi jotain peikkoja metsäs...sit josku tokal luokal mä aloin kuuntelee pinkkii,doorssii,jimii yms yms
Avatar
#78 • • mark hamilton Guest
WASP
Avatar
#79 • • messis Guest
Heh, mitenköhän päin kaikki genret menikään, sitä en enää oikein muista.
Lastenlauluista ei mitään kuvaa, mutta joskus ala-asteella oli
ensiksi heviä ja rokkia: helloween, twisted sisters, dingo, skidrow...
ja tietysti pakolliset hitit tyyliin europe jne...
jossain vaiheessa kaveri, jonka faija oli jenkeistä, toi rappia ja
innostuin 2live crewsta, nwa, public enemy.. mitä nyt olikaan kaikkea.

jouduin kyllä tietysti kuulemaan myös madonnaa ja jonkun verran alkuajan acid housea siskon takia, joka kävi bilettämässä espanjassa aika paljon. ja myös kasarimusaa paljon kun sitä mtv:stä tuli suoralla syötöllä.
nik kershawt yms.

yläasteella taisin innostua enempi punkista, grungesta ja britpopista tyyliin:
nirvana, blur, sonic youth, suicidal tendensies, metallica, beastie boys, offspring... guns'n'roses taisi myös olla kova sana tähän aikaan.

lukioaikoihin tutustun enempi elektroniseen musiikkiin prodigy, klf, depeche mode...

vasta myöhemmin löysin ensiksi hc:n, sitten teknon, jne... ja kokoajan tuntuu musamaku olevan menossa hitaampaan ja rauhallisempaan. olenko tulossa vanhaksi??


Ne elää vielä!
ts-wacken2.jpg
Avatar
#80 • • trusti Guest
vuonna 91 (olin joku 12v tjsp) kuuntelin sattumalta isoveljeni äänittämää kasettia jossa oli jotain "ravea"... samantien jäin koukkuun ja tässä sitä nyt ollaan. sitä ennen musiikki ylipäätään ei ollut merkinnyt mulle yhtään mitään.