Emu E5000 Ultra, vinkkejä!?

44 posts, 3 pages, 8,264 views

Avatar
#21 • • Tuppu_ Guest


Jos "parhaista filttereistä" puhutaan niin silloin voidaan varmaan digitaaliset filtterit unohtaa. VA-maailman paras filtteri on Viruksella (pähittänee myös EMUn) mutta sekään ei pärjää useimmille analogifilttereille. Monien mielestä paras filtteri on MiniMoogissa, mun mielestä kullan ja hopean jakavat Juno-106 ja SH-101. Makuasiahan tämä on.



Heh, joo. Kyllä virus on digifilsuista varmasti paras. Yhdyn mielipiteisiisi noista analogeista. Mun mielestä silti digifiltterikin voi soundata hyvältä. Kummatkin käyvät tiettyihin touhuihin hyvin. :)
Avatar
#22 • • FoFlow Guest




-Tossa Emussa pitäs tietojeni mukaan olla aika lyömättömät filtterit ja veikkaanpa, että kontakt jää nuolemaan näppejään...
Ja mitä tulee ominaisuuksiin, niin emussahan on paljon enemmän ominaisuuksia kuin esim. kompaktissa! Kannattaa lukaista noi E5000 Ultran specsit ja vertailla sitten. ;)


-Sit siitä löytyy oikeasti toimivat automatic loop point search ja esim. beat munger, joka viipaloi biitit automaattisesti ja niitä voi sit manipuloida vaikka miten. Lisäksi tossa emussa on aika paljon modulointijuttuja ja touhuja, muitakin kuin pelkät lfo:t! Osaksi toi emu muistuttaakin analogisynan toimintaa, kuten mm. SOSin testissä sanottiin. Taitaapa olla sekä emussa että kontaktissa suunnilleen samat ominaisuudet, mutta edelleen veikkaisin, että emussa jotkut hommat on tehty laadukkaammin.



No joo... EMU filsut on ihan ok, mutta ei ne nyt niin uskomattoman hyvät ole, eli jalat maahan :p Ite tykkäsin aikoinaan enempi EMAX IIsen filsuista kuin e64, mut ne taiskin olla vielä ihan analogiset (nam).

EMUssa yks fiitseri todellakin oli ehkä verrattuna muihin samplereihin tuo modulointi ja tää patch-cord systeemi. Niitä paikkoja oli ainakin vielä e64:ssa muistaakseni 32 ja millä tahansa pysty moduloimaan mitä tahansa ja ketjuttamaan näitä ja ja ja... Eli todellakin muistutti modulaarisyntsien piuhazydeemeitä. Nyt samantyyliset jurdet on löytäny tiensä myös muuallekin, mutta en tiä onko ihan niin kattavat kuin EMUssa.

Paras tähän asti käyttämistäni looppausominaisuuksista löytyy kuitenkin mielestäni Ensoniqin EPS16+/ASR-10sta. Siin oli vaiks mitä vaihtoehtoja, joita ei vieläkään EOS 4.10sen aikaan löytyny EMUsta. Beat Mungeria en koskaan päässy käyttämään EMUlla joten en tiedä kuinka toimiva se on. Mulla hommat hoitu paremmin ReCyclellä ja suoraan SCSIlla EMUun.
Avatar
#23 • • Edited Tuppu_ Guest
Jees, en mä odota Emulta mitään JP tai Virus-filsuja tietenkään!! Analogit ja virtuaalianalogit pesee tällä hetkellä tavalliset sample-synat kuitenkin. Uskon silti, että noi Emun filsut on paremmat kuin tossa kontaktissa, kuten esim. FM:n testistä kävi ilmi. ;)
Avatar
#24 • • athmos Guest


Jees, en mä odota Emulta mitään JP tai Virus-filsuja tietenkään!! Analogit ja virtuaalianalogit pesee tällä hetkellä tavalliset sample-synat kuitenkin. Uskon silti, että noi Emun filsut on paremmat kuin tossa kontaktissa, kuten esim. FM:n testistä kävi ilmi. ;)



No ei muutakuin routtaat sen emun viruksen läpi, niin sittenpä onkin viruksen filsut emulle käytössä ;)
Avatar
#25 • • Edited Tuppu_ Guest


No ei muutakuin routtaat sen emun viruksen läpi, niin sittenpä onkin viruksen filsut emulle käytössä ;)



Jees, jos sille on tarvetta. Täytyy kokeilla, mutta kun tossa emussa kerran on oikeesti jo aika hyvät filsut, niin kyllä mä niitä tuun käyttämään. Olen joitain demoja kuunnellut ja ainakin niiden perusteella oli aika hyvää soundia ilman sen kummempaa pykälöintiä. :)

Kyllähän viruksen läpi voi routata jos jonkinlaista touhua, mutta silloin homma täytyy vetää samantien audioksi, koska eihän kaikkia multitimbraalikanavia voi vetää saman filtterin läpi, tai voi, mutta ei siinä ole mitään järkee! Jos esim. yrittää filtteröidä supersahapilli-soundia, niin sitten kaikki mandoliinit ja nokkahuilutkin rupee swengaamaan samaan tahtiin! :D

No, katotaan nyt eka, kun toi möykkälaatikko tulee, et onko siitä mihinkään. ;)
Avatar
#26 • • Happo Guest
Joo toi on tietenkin ongelma, mutta eikös EMusta löydy useampi kuin yksi ulostulo? Siltikin tulee ongelmia sointuja soitellessa...

Tietenkin voidaan kysyä miksi samplerilla yleensä pitäisi synaääniä soitella, jos "oikeita" syntikoita on riittävästi ja niitä osaa käyttää? :)

Juuri tuosta syystä mä en ole nähnyt tarvetta samplerille. Rummutkin teen mielummin itse oikealla analogisella rumpukoneella. ;)
Avatar
#27 • • Tuppu_ Guest


eikös EMusta löydy useampi kuin yksi ulostulo?
Tietenkin voidaan kysyä miksi samplerilla yleensä pitäisi synaääniä soitella, jos "oikeita" syntikoita on riittävästi ja niitä osaa käyttää? :)



Jees, no on siinä Emussa vakiona 2 stereo-outtia, laajennettavissa 6 stereo-outtiin. Ja kyllä mä noilla mun muilla synilla teen jatkossakin kaikki analogi-tyyliset syna-äänet. Samplerilla ajattelin silti hoitaa joitain basso-, efekti-, lead, synth string ja pad-raitoja, kuitenkin ehkäpä enemmän digiääniä kuin analogiääniä.

Kyllä mä varmaan annan emun hoitaa joitain analogiääniäkin, joissa ei tartte mieletöntä filtteritouhua, ettei kaikkia tartte vetää aina ihan suoraan audioksi. On sitten hieman joustavampaa biisin myöhemmässä tekovaiheessa muutella sítä, jos ainakin osa touhuista on vielä midinä, eikä audiona. ;)
Avatar
#28 • • Charlie Guest
Noista SCSI jutuista vähäsen kokemuksia.

Eli itsellä oli ENSONIQ EPS-16+:ssa kiinni SCSI-kowo ja toimi ihan hienosti. Kowo oli siis tietsikassa ja sit oli joku helv. vanha Adaptechin ISA-väyläinen SCSI-kortti. Ei sillä kortilla niin merkitystä ole minkä sinne tunget, joten ei kannata uhrata siihen paljoa rahukkia. Yhteensopivuus ongelmat tulevat lähinnä sit noiden kowojen kanssa. Kannattaa tsekata löytyykö EMUlta listaa noista testatuista kowoista, CD-ROMmeista jne. Itsellä ei ensimmäinen kowo suostunut aikoinaan formatoitumaan kunnolla (vai käyttääkö EMU:n samplerit sit ihan FATtiä?). Jos löydät jostain ulkoisen virtalähteen/kotelon kowolle, niin suosittelen sitä (säästät SCSI-kortin hinnan) ja noitahan saa ihan sika halvalla.

Itselläni oli EMU ja kyllähän niillä filsuilla (12th order) ainakin korvat saa rikki =). Ei kyllä pärjää millään esim. VIruksen filsuille. Käyttökelpoisia kuitenkin.

Muistaakseni jokaiselle layerille saa vielä eri filsun käyttöön, joten saihan niillä ihan hauskoja soundeja aikaiseksi. =)
Avatar
#29 • • Edited FoFlow Guest




Hinta oli kyl housuja repivä, minkä takia laitoinkin heti yhden tilaukseen... Olivatkin heti loppu. Tulee lisää 15.4. kuulemma.



Kysäisin piruuttani mikä on tilanne saatavuuden kanssa... "Tulevat 10.5.2003" Taitaa olla kova menekki...

[edit: Thomannin setien sekoilua päivämäärien kanssa]
Avatar
#30 • • Tuppu_ Guest


Kysäisin piruuttani mikä on tilanne saatavuuden kanssa... "Tulevat 10.5.2003" Taitaa olla kova menekki...
[edit: Thomannin setien sekoilua päivämäärien kanssa]



Jees, no aivan sama, kunhan joskus tulloo. Kyllä mää siihen asti pärjään vippaskonsteillakin. :)
Avatar
#31 • • Tuppu_ Guest
Juuh, peruutinpa ton e5000:n tilauksen, vaikka kyseinen kone onkin todella hyvä ja tarjous sinänsä oli aivan uskomaton.

Aion rakentaa toisen pc:n pyörittämään pelkkää kontaktia. Mulla onkin siihen jo valmiina 15" näyttö, kotelo+poweri, näytönohjain ja jotain muuta. Taidan siirtää siihen tämän hetkisen Xp 2100+:n ja emon muisteineen (1024MB). Samplerikoneessa on hyvä olla muistia, koska kontakt käyttää sitä suoraan ainakin samplejen verran. Täytyy päivittää siinä samalla siis toi pääkone, eli hommata siihen emo+prossu+muistit.

Siihen samplerikoneeseen ajattelin hankkia suht. edullisen Ego Sys Esi Gigastation-kortin (ehkä), koska siinä on asio2-ajurit ja 4 stereo-outtia isoilla plugeilla. No tuon koneen kasaaminen ei ole ihan tämän päivän asia sentään, mutta joskus ehkä viim. syksyllä sitten...
Avatar
#32 • • Happo Guest
Varmasti ihan fiksu ratkaisu... Onko tosiaan niin että tuossa tarvitaan erillinen kone? Jos ostaisit uudeksi koneeksi jonkun 3GHz myllyn niin eikö siinä riitä tehoa? Musaa on tehty ja sämplejä soiteltu kautta aikojen reilusti alle 100MHz koneilla ja alle 100MB muisteilla, joten tuo kuulostaa niin hurjalta. :)

Mäkin olen miettynyt että pitäisi varmaan joskus kokeilla jotain softasampleria. Kontakt on kyllä melkoinen overkill mun tarpeisiin kun haluaisin soittaa vain max. kahta samplea ilman mitään efektejä tai filsuja. Tuohon käyttöön löytyy softia varmaan ilmaiseksikin?

Tuppu: "Analogue is my life"

Mutta käytät kuitenkin sampleja?? ;)

PS. Mielenkiintoinen analoginen vs. d***taalinen -keskustelu toisella foorumilla:
http://muusikoiden.net/keskustelu/threads.php?c=7&x=8e299a5b09
Avatar
#33 • • Edited kilobitti Guest



Aion rakentaa toisen pc:n pyörittämään pelkkää kontaktia.



hiddo, on sullaki systeemit:D no mut, lopputulos on varmaankin aika jees...
Avatar
#34 • • Edited Tuppu_ Guest


Varmasti ihan fiksu ratkaisu... Onko tosiaan niin että tuossa tarvitaan erillinen kone? Jos ostaisit uudeksi koneeksi jonkun 3GHz myllyn niin eikö siinä riitä tehoa? Tuppu: "Analogue is my life" Mutta käytät kuitenkin sampleja?? ;)



Jees, no mä olen huomannut, että ainakaan mulla ei tehot riitä, vaikka on 2gigan pc. Tällä hetkellä tosin suurin syypää tehon vientiin on audigy2 ex:n kiinteä 96kHz tila ja tehoa menee tuplasti verrattuna 48kHz tilaan. Sitten mikä ärsyttää, vaikka olisikin toi 48kHz tila päällä, niin silti kone on aivan äärirajoilla tehon kanssa koko ajan, kun teen ns. "normaalilaajuista" biisiä.
Efektejäkään en käytä enää hirveästi, mutta silti tehoa uppoaa johonkin aina aivan käsittämättömästi.

Niin ja mitä kontaktin käyttöön tulee, niin jos lataan siihen mun samplaamani 60 megan "super-stringsit", niin normaalisoittelulla, eli n. 12 äänen polylla menee tehoa 48-tilassa n. 15-25% ja 96-tilassa n. 30-40%, joten tehoa "menee"!! Sen takia ajattelin laittaa toisen koneen pelkälle kontaktille. Mikään ei ärsytä niin paljoa, kuin että tehot loppuvat kesken, prkl. ;)

Siksi jätän tämän hetkisen 2 gigan koneen pelkälle samplerille ja ostan sitten pääkoneeksi hieman tehokkaamman koneen. Jo on kumma, jos sitten vielä hyytyy! Onneksi pc:t maksaa suht. vähän verrattuna syntikoihin. Esim. prossua on aika halpa päivitellä.

Ja mitä softasynien käyttöön tulee, niin en käytä juuri lainkaan mallintavia softasynia. Rummut tulee softasamplerilla ja sitten atmosphere ja kontakt hoitavat "ei perkussiivisen" sample-puolen. Kaikki muu tulee käytännössä hardware-synista suoraan audioksi.

Ymmärrän kyllä, että mielestäsi tarvitsen jotenkin järjettömästi tehoa, kun ymmärtääkseni itse teet hieman minimalistisempaa musaa kuin minä (mitä nyt olen päätellyt aiemmista privakeskusteluistamme ja sendimistäsi demoista). :)

Toisinsanoen minä kai käytän paljon enemmän raitoja ja efektejä, jotka vievät tehoa. Ja sanoitpa juuri edellisessä postauksessasikin, että jos sampleria tartteisit, käyttäisit sitä ilman efektejä ja vain paria ääntä. Eihän sellainen käyttö viekään juuri mitään tehoa. ;)

Niin ja selitys tolle mun "allekirjoitukselle":

Eli pidän suuresti analogisynista ja kaikista muistakin laitteista, joiden äänentuotanto perustuu analogipiirien simulointiin digitaalisesti. Ja onpa itsellänikin ollut ja on edelleenkin pari analogista synaa, niin katson oikeutetuksi tuon lausahduksen.
Mielestäni analogien ja digien sekakäytöllä saa aikaan ihan hyvää jälkeä. :)

Ymmärrän kyllä, että tuo hieman särähtää sun korvissasi, koska itsehän olet suuri analogifriikki, eikä sulta taida löytyäkään kuin yksi digisyna, joka alkaa V-kirjaimella. ;)
Avatar
#35 • • Daniel Braun Guest
Tosiaankin. Vähintäänkin mielenkiintinen ratkaisu sulla Tuppu... Ajoiko rahapula tän ratkasun tekemään vai järkeilty syy? Toi e-mu tarjous kuitenkin oli erittäin hyvä. Melkein ohittamaton...

Niin, toi Hapon mainitse muusikoiden.net:in keskustelu on todellakin hmm... Mielenkiintoinen. Vastakkaisten mieleipiteiden vaihtoa suht rauhallisessa tunnelmassa. Kannattaa tsekata jos analogi <-vastaan-> digi-keskustelu kiinnostaa...
Avatar
#36 • • Edited Tuppu_ Guest


Tosiaankin. Vähintäänkin mielenkiintinen ratkaisu sulla Tuppu... Ajoiko rahapula tän ratkasun tekemään vai järkeilty syy? Toi e-mu tarjous kuitenkin oli erittäin hyvä. Melkein ohittamaton...



Vastaus: Järkeilty syy ja suunnaton himo ostaa digikamera! :D

Jees, onhan toi T-kaupan tarjous aivan mieletön. Rahaa kyllä olisi ollut sen samplerin ostoon, mutta aloin miettimään sen käyttöä hieman enemmän...

Jo siihen, että olisin ostanut emuun muistit, kovon, scsi:t jne. olisi mennyt rahaa suunnilleen saman verran, mitä maksaa kontakt + tarvitsemani lisäosat samplerikoneen rakentamiseksi. Sitten esim. tossa ego sysin kortissa on jo 4 stereo-outtia, kun emussa on vain 2 vakiona. Lisäksi saan käyttööni n. 900 megaa rammia, kun emussa olisi vain 128. Kontaktissa saa lisäksi aivan jokaiselle soundille ihan omat efektit, esim. delayn. Myöskään kiintolevyjen kanssa ei tarvitse tapella ja emun maksimikokohan on vain 18 gigaa (joka tosin on jo ihan riittävä). Ja mitä tulee näyttöön, niin emun suht. hyväkokoinen näyttö jää silti kakkoseksi 15" näytön rinnalla. Ja kontakt on jo minulle suht. tuttu sampleri ja on myöskin filttereiden osalta aivan riittävä käyttötarkoituksiini.

Emu olisi aivan varmasti todella hyvä ostos ja edelleenkin oikeastaan harmittaa, että peruin sen tilauksen, lähinnä juuri sen hinnan takia. Tulin silti siihen tulokseen, että softasamplerin käyttö on nopeampaa ja helpompaa mm. todella suurien muistimäärien ja isomman näytön takia.

No, saa nähä, mitä siitä tulee. Viimeistään siis syksyllä tollaisen virityksen aion kasata. ;)
Avatar
#37 • • Edited Happo Guest
Joo, efektit tarvitsevat tuota prossutehoa. Pelkkä samplejen soittaminen pitäisi olla todella kevyt homma prosarille. Oikeastaan prossua ei tarvita juuri lainkaan jos raaka data vaan siirretään suoraan muistista äänikortille käyttäen DMA:ta. En tosin tiedä kuinka tehokkaasti nykysoftat osaavat tuon tehdä... Ja tietenkin jos haluaa soittaa useamman äänen päällekkäin ne pitää miksata prosessorilla.

Joskus vuosikymmen sitten tein jotain träkkerijuttuja 66MHz PC:llä (FT2:lla tietenkin!) :) ja se soitti hyvinkin 16+ äänen polyfoniaa 44kHz sampleillä. Muistia taisi olla 32MB. ;) Ja aika mainioita biisejä tuli siihen aikaan tehtyä. Sitä ennen väänsin Amigalla, jonka 68000:lle menee vain 7MHz kello. Tosin tuolla ei kovin isoon polyfoniaan päästy.

Mutta jos joka samplelle pitää olla filtterit, chorukset, reverbit yms. niin kyllähän siinä gigahertzitkin loppuvat äkkiä kesken. Tietenkin efektit voisi tehdä ulkoisella laitteella... Jos tyytyisi hitaampaan prossuun ja pienempiin muisteihin, voisi säästetyllä rahalla hankkia oikeat analogiset efektit, kuten MAM:in Warp 9 analogifiltteri ja CF-1 analoginen chorus/flanger... :D Delayt ja reverbit tehdään varmaan jokatapauksessa ulkoisella laitteella?

Joo, enhän mäkään tosiaan pelkkiä analogeja haluaisi käyttää. Kyllä digitaalisissa (mallintavissa) laitteissa on omat hyvät puolensa. Myös samplejen käyttö on ihan ymmärrettävää jos jotain ääntä ei voi (tai osaa) tehdä itse. Ainoa mitä en ymmärrä on laitteet täynnä ROM-sampleja joita ei voi itse kovin paljon muokata (esim. Grooveboxit tai EMU Proteukset). Samat samplet löytyy netistä tai ainakin joltain sample-CD:lta ja niitä voi sitten soitella PC:llä softasamplerissa.
Avatar
#38 • • Fanu Guest
paljoko on kyseisen samplerin outputtilaajennus?
Avatar
#39 • • Fanu Guest
Hemmetti, mistähän kyseistä sampleria enää saa?

Ei Thomannilta, ei Suomesta.......

?????????
Avatar
#40 • • Fanu Guest
Eihän näitä laitteitaa saa enää mistään!

Ei Suomesta varsinkaan....kertokaa ihmeessä jos tiedätte!!! :cool: