paras halpa groovebox

117 posts, 6 pages, 20,016 views

Avatar
#81 • • Daniel Braun Guest



No vizit vizeinä, mä oon kanssa ihastunut tohon emx1:een niin perkeleesti että viikonloppuna HeMuun tyyppaa, ja jos edelleen räjäyttää tajunnan niin korttia viilataan jälleen. :p



Onkos toi sitten rantautunut jo kauppoihin?
Kiinnostus olis ostaa, jos laite miellyttää ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan... Ominaisuuksilta siis muutenkin kuin paperilla ;)
Avatar
#82 • • timppa^ Guest




Onkos toi sitten rantautunut jo kauppoihin?
Kiinnostus olis ostaa, jos laite miellyttää ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan... Ominaisuuksilta siis muutenkin kuin paperilla ;)



sen ku tietäis. pitää lähtee katsomaan viikonloppuna.
Avatar
#83 • • Edited timppa^ Guest


timppa perkules, sultakos mä sen mc303:n ostinki!? Eihän sitä voi muistaa ihmisten nimiä noin. :D Ei se kyl ollu tosin ku vuodenpäivät, ku laitoin sen sitte menemään. Heilahdin tänne "suureen maailmaan" ja pääsin pikkuhiljaa perille, mitkä vermekset on hyviä ja mitkä ei. :)

Täytyy piruuttain käydä testaamassa kyl emx:ää, mutta en mä kyllä just tällä hetkellä oo ostamassa yhtään mitään. ;)



Minä se olin. Mä en sitä ämseetä ehtinyt tuijottamaan kun joku puolisen vuotta. Seuraava väline oli sitten Korg Polysix, ja melkein heti perään ostin Virus KB:n. Joku puol vuotta sen jälkeen myin ne pois, ostin Akai S1100:n ja Korg Prophecyn. Ei kauaa kestänyt kun niillekin näytettiin Keltaista Pörssiä ja sen kummemmin en oo gearin kanssa touhuillut. Nyt rupesin kyllä tolle EMX:lle lämpenemään kun kuuntelin minkälaisia junkkasurinoita siitä lähti. Viikonloppuna sit kyttäämään jos se ois jo tullut näytille.
Avatar
#84 • • Daniel Braun Guest
Juu, kyselin nyt tuolta HeMu:sta tota EMX-1:stä. Kuulemma ei ole vielä(kään) tullut tänne Suomenkamaralle, mutta odotellaan kuulemma ihan näinä päivinä. Eli, toisinsanoen seuraavan parin viikon aikana :D Parista päivästä tuskin voidaan puhua.

Noh, kuitenkin.
Kyselyjä on kuulemma niin paljon tullut että tuskin ensimmäisestä erästä irtoaa kovinkaan monelle omaa kappaletta, jos ei ole varaillut sitä etukäteen. Varaus siis kannattaa tehdä... Hintakaan ei ole ominaisuuksiin nähden paha. Alta sen 700e alustavien tietojen mukaan.

Kyllä ne soundidemot ja paperilla esitetyt ominaisuudet olivat sen verran hyvät, että olis taivuttava. Ei sille voinut mitään...
Minä nyt tein sen että alustavasti varasin itselleni tuon laitoksen. Jos ei miellytä, niin voihan sen aina myydä pois. Tuskin kysynnästä on pulaa ;)

Toivotaan ja katsellaan, I hope että tossa viikon parin aikana tulis maahan...
Avatar
#85 • • Daniel Braun Guest
Jeps.
Näytti T-kauppaan tulleen toi Korg EMX-1... Hinta sopivan suolainen 939e!! :mad: Eipä taida sittenkään HeMu:sta irrota sillä alle 700e, tai no...

Minä tein päätökseni ja tilasin E-mu:n XL-7.
Toivottavasti täyttää mun vaatimukset paremmin kuin hyvin...
Avatar
#86 • • Tuppu_ Guest
Jeeps, niinpä näkyy olevan aika suolainen tuo hinta. Kannattaa muutenkin kysellä tarjouksia vermeksistä täältä suomalaisista liikkeistä, kun monesti pienellä tinkimisellä saa vehkeitä halvemmalla ku saksasta. Itsekään en taida enää paljoa thomannilta tilailla, ellei kyseistä tuotetta juuri suomesta tahdo saada, kuten esim. emun ja mamin vehkeet.
Avatar
#87 • • Daniel Braun Guest
Tuppu--> Juup, niinhän se on että nykyisin Suomen kamaralta saattaa todellakin joitakin laitteita irrota paljon halvemmalla kuin esim T-kaupasta.
Mutta, toi Thomann:in hinta tolle EMX-1 todellakin yllätti.
Mä olin odotellu sen painuvan siihen 650e tietämille. Saa nähdä pysyykö se kauankin tolla hinnalla ja myykö HeMu todellakin sitä 695e?!

Noh, minuahan se ei enää silleen harmita, kun tuli tilattua se XL-7. Toivotaan että se ajaa asian riittävän hyvin.
Hintaakaan sille ei tullu kovinkaan paljoa. Pienten alennusten jälkeen T-kaupasta sellasella ~540e irtosi :)
OVH nyt taitaa sille olla dollareissa siinä 990$, vissiin. En oo kyllä varma.
Mutta, kuitenkin. Uutta gearia tulee kohtapuoliin kotio, joten pian lisäinfoja laitteen toimivuudesta!

BTW: näyttäis vähän siltä että Suomessa kovinkaan monella ei ole tuota käytössä.
Kun on katsellu arvosteluja tuolta ulkomailta, niin monet ovat ylistäneet esim ton sequ:a paremmaksi kuin RM1X:n joka nyt tuntuu tunnetusti olevan aikas hyvä.
Soudeissakin pitäisi olla potkua riittämiin ja toihan on loppupeleissä ROM pohjainen, joten soudi ROM:eja voi ostaa ja lisätä 3kpl sitten kun tahtoo...
Avatar
#88 • • dj daniel Guest
Hei!
Kävin eilen HeMu:ssa jonne oli saapunut EMX-1 :excellent:
Todella nami laite nopealla testillä, uskomaton määrä soundi mahdollisuuksia ja efektejä. Putket oli jees ja formant filtteri killeri,
mutta laite pitää nähdä ja kuulla itse. Mun mielestä paras kohtuuhalpa grooveboxi.
Kauppa selvitti vielä eilen hintaa laitteelle, joten saa nähdä paljon se tuolla tulee maksamaan..

ps. se a1 pattern siellä on sit mun kyhäämä :)
Avatar
#89 • • Daniel Braun Guest

Hei!
Kävin eilen HeMu:ssa jonne oli saapunut EMX-1 :excellent:
Todella nami laite nopealla testillä, uskomaton määrä soundi mahdollisuuksia ja efektejä. Putket oli jees ja formant filtteri killeri,
mutta laite pitää nähdä ja kuulla itse. Mun mielestä paras kohtuuhalpa grooveboxi.
Kauppa selvitti vielä eilen hintaa laitteelle, joten saa nähdä paljon se tuolla tulee maksamaan..

ps. se a1 pattern siellä on sit mun kyhäämä :)



Jees.
Mukavaa kuulla laitteesta ihan oikeaa palautetta!
Kyllähän se kestikin...

Toi hintajuttu on kyllä huvittava. Mainostetaan tolla ~690e hinnalla ja sitten se ei olekkaan sitä.
Ennakkovaraajan pitäis mun mielest saada se sillä hinnalla mikä on julkiseksi laitettu ja johon ei ole liitteenä mainittu että "hinta ohjeellinen"...

Jos toi tulee maksamaan sen saman mitä T-kaupassa (reilut 900e) niin saattaa kyllä jäädä vain harkinnaksi ton osto.
Mutta, jos hinta on todellakin tossa 650e niin saattaiskin olla mahdollinen laite seuraavaksi ostokohteeksi...
Varauksessa siis mulla oli jo, mutta peruin kun kyllästyin odottelemaan ikuisuuksia...
Avatar
#90 • • Edited Submarket Guest
Ite sain ihka oman EMX1:sen pari viikkoa sitten Helsingin Musiikista. Hinta oli se sama mikä ennakkovarausta tehdessä oli sovittu, mutta oli kuulemma maahantuoja ilmottanut että laitten ovh ois sit 950e.. Nyt näyttäis olevan hintaa 919..

Laite muuten todella maistuva niin edit kuin soundimahollisuuksilta. Käyttö loogista ja jos vähääkään on aiempaa kokemusta grooveboxeista niin kaiken mikä pitää tietää oppii viikossa. Arbeggiaattori tod jees ja automaatiomahdollisuudet melki joka potikassa ja hanassa. Soundi tosin sen verta omalaatuinen että sen kyl tunnistaa jos kuulee (sitten hyvä vai huono asia...). Alapäätäkin sais ehkä olla hitu enemmän.

Putket toimii kiltisti ja tuo omaa särmäänsä soundiin. Filtteriosio maistuu masikalta ja ois tietty ihan mukavaa jos sitä vois rumpuihinkin käyttää.. Efektit loppuu heti kesken jos on tottunut softaan ja rajattomiin plugarimahdollisuuksiin, mutta onhan tuossa ne 4 ulostuloa. Mutta eipä tuolta pieneltä sympaattiselta laatikolta ihan kaikkea voi vaatiakkaan.. =)Kaiken kaikkiaan oon kuitenkin ihan happy tuosta. Ja olihan jo aikakin saada jotain hardwarea pöydälle kaiken softaräpellyksen jälkeen =)
Avatar
#91 • • dj daniel Guest
Meni tänään kolme tuntia aamupäivällä kun jamittelin tuolla helsingin kaupassa :) tein taas yhen biisin siihen, psykesovituksen dallas superstarista, hehe

mutta tosi monipuolinen loota todellakin :heart:
ja varsinkin livekäytössä
Avatar
#92 • • Daniel Braun Guest
Hitto vieköön...
Toi EMX on käynny taas hieman houkuttamaan ton Emun rinnalle.
Vois olla mukava paketti kaiken kaikkiaan kun yhdistäs noi kaks laitetta...
Mutta, toisaalta.
Miksi en ostaisi jotakin VA synaa tolle XL-7:lle kaveriks?

Mutta, toisaalta tosta EMX-1:sestä irtoais kyllä kaikkea muuta kivaa.
Paha paikka...
Avatar
#93 • • Tuppu_ Guest
Niinno, siinä emx:ssähän voit valita, käytätkö va-synteesiä vai sampleja. Partit tosin ovat monoja, mutta useat särösoundit ja plugiäänet soitetaan monokuvioilla, joten se ei ole sinänsä mieletön rajoite. Sointujahan tietenkin saat vaikka siitä emusta. :)
Avatar
#94 • • Daniel Braun Guest
Niin, tosiaankin toi on alkanut houkuttelemaan ja sinänsä kyllä siinä EMX:n hankkimisessa olis etujakin...
Mutta, osaltaan jonkun VA synan ostokin olis hyvä ratkaisu.

Esim MAM MB33II + Novation K-station yhdistelmä vois korvata ton EMX-1 oston...
MB33II sais riittävän "häröt" kitinät ja K-stationista leadeja yms kivaa.

Käyttäis tuota XL-7 sequna (kyllä, en tykkää ollenkaan softasta :mad: ) ja siitä osa soudeista (rummut, padit yms...)
Hmmm...
Tossa voisi olla ideaa :)
Harkintaan pistetään...
Avatar
#95 • • dj daniel Guest
Hintalappu tuossa on vielä aika suolanen, että pitää odotella jos laskevat sitä..
Avatar
#96 • • Daniel Braun Guest

Hintalappu tuossa on vielä aika suolanen, että pitää odotella jos laskevat sitä..


Juu, tuo on aivan totta!
Parempi vain olis ollu jos se olis pysynny siinä alustavassa 650e hinnassa.
Mutta, ei... :mad:
Avatar
#97 • • Tuppu_ Guest
Aivan! Sitten kun se maksaa sen 650e, mitä alunperin luvattiin, niin sitten voin itekin miettiä. 900 euroa on ihan turha mun mielestä yrittää tosta. No kai niitä ääri-innokkaita löytyy. Musta vaan tuntuu, että se hinta on toi 900e vain sen takia, että väki innostu tosta koneesta hirveesti ja siitä puhuttiin joka paikassa. Mä olisin varmaan tehny kans noin, jos olisin ollu päättämässä hintaa, että jos näyttää siltä, että menekkiä on hirveesti, niin pidetään hinta sellaisena, että siitä saa hyvät voitot. Alkuperäinen ideahan korgilla olikin niiden demovideoidenkin perusteella, että myydään monipuolista boksia edullisesti, mutta niinkuin monessa muussakin tapauksessa, on lopullinen tilanne ihan toinen. Tai sitten nuo musiikkiliikkeet vain ovat sopineet keskenään, että myydään sitä kalliimmalla, kun kysyntää silti on ja nettoavat hyvin välistä. Eivät ne niitä ennakkoon varattujakaan alihintaan ala myymään ja niinkuin submarket tossa aiemmin sanoi, että oli saanut vehkeen siihen alkup. luvattuun hintaan, niin aika hyvin on tyhjää noissa hinnoissa, kun 900 eurolla myydään. Odotellaan nyt, että vaihtavat hinnaksi sen, mitä sille oikeasti kuuluu. Itse en maksaisi kyllä yhtään yli 650 tai 625, kun sitä kerran silläkin hintaa saa.
Avatar
#98 • • Daniel Braun Guest
Niinpä, vaikka ominaisuudet oliskin tuollaiset, niin en silti ihan tuota 900e maksais tosta vempaimesta...
Vähän sijoittaa rahaa lisää ja saa itselleen Ionin.

No, saattaa mullakin taipua toi osto enemmän K-stationin/MikroKorg:in suuntaan ja kaveriksi vaikka joku pikkusampleri... Samalla rahalla enemmän iloa, ehkä :excellent:

Tosin, kaikki geari ostot on siitä kii että saanko ton fillarin myytyä...
Toivotaan parasta.
Avatar
#99 • • gerry Guest
Juuh, no olen sama mieltä... Laite on todellakin aivan liian hintava... Mut se on vähän kaksipiippuinen juttu.. Onhan se todella hyvä.... Mut sillä rahalla saisi jo esimerkiksi läppäri joka on vieläkin monipuolisemppi esim. keikoilla tms... Toisaalta jos kaiken jo omistaa niin EMX-1 olis tosi hyvä piste iin päälle... ;)
Avatar
#100 • • Elatek / Lauri E Guest

Niinpä, vaikka ominaisuudet oliskin tuollaiset, niin en silti ihan tuota 900e maksais tosta vempaimesta...


Tuo on kyllä totta, mutta kävin tossa piruuttani vähä kolisteleen musaliikkeiden ovia ja aika äkkiä sain tuon hinnan putoamaan tonne 800 egen tuntumaan.. Aika suolainen kakku siltikin. pirusti siin silti taitaa vieläkin olla löysää välissä..
omalla kohdallani tuo tietäisi ainakin parista vanhemmista boxista luopumista, mutta vempele kyllä kiehtoo senverran paljon että kohta saattaapi olla korg-EA1 ja mc 303 kaupan.. ;)
Sitä kun aina kaipaa ainaisen hiiren näpyttelyn oheen jotain uutta ruuvailtavaakin. :D