elektron sps-1 machinedrum

15 posts, 1 page, 3,514 views

Avatar
#1 • • r3g Guest
onkos kukaan pääsyt ihan livenä testailemaan tuota laitetta..ja potkiiko se perseelle niin kovaa kuin mainokset väittävät?
http://www.machinedrum.com/
¡ Previous post a couple of years ago !
Avatar
#2 • • 1005 Guest
nostetaas topikki ja kysellään onko joku skulannu tota UW versiota?
Avatar
#3 • • markedman Guest
käytössä on ollu pari kuukautta. overall rating: 10+ ihan vitun ihana laite.

yleisesti käyttöliittymä, potikoiden tuntuma, MIDI-implementaatio, outputit/inputit jne. ovat loppuun asti vietyjä, ei tule mieleen mitään haukuttavaa. erityismaininta global settingseistä, kaiken voi tallentaa kahdeksaan eri global setting slottiin, joka tarkoittaa sitä että eri käyttötarkoituksia varten voi helposti tehdä eri asetukset. esim. standalone, ulkoisen sekkarin kanssa eri MIDI-asetukset, masterina toimiessa eri asetukset jne.

erityisen hyvää tossa on sekvensseri, yksittäisten iskujen parametrien tweakkaaminen on helvetin helppoa ja oikeastaan ton laitteen ideakin. tweakata voi ristiin omalla sekkarilla ja ulkoisella sekkarilla, joka antaa aika rajattomat mahdollisuudet. täysillä toimiessa toi imee muistaakseni 4 MIDI-kanavaa, joka kertoo siitä kuinka paljon parametreja on, mutta ne ovat käyttöliittymän kautta niin helposti saatavilla ettei niiden määrä ole vaikeasti hallittavissa.

soundillisesti todella monipuolinen, kuten elektronin sivuilla olevista demoistakin huomaa niin soundeista saa väännettyä kyllä melodiaa ja vaikka stringejäkin tarvittaessa vaikka kyse on rumpukoneesta.

mutta mikään yks laite ei kaikkea tarjoile, kuten ei tääkään. eli turha odottaa, että muut rumpukoneet tai sämplet jäisivät täysin taka-alalle. rajat tulee vastaan kuitenkin, tietyntyyppisiä soundeja ei saa oikein millään aikaan ja soundeja joutuu layeroimaan välillä, jotta saa haluamaansa potkua. ja miksausvaiheessa prosessoidaan edelleen paljon, jotta soundeista tulee oikeasti hyvät, usein soundeissa on pientä "metallisuutta" havaittavissa.

ruotsalaista laatutyötä kuitenkin, varmaan siistein laite mihin ite on törmänny vähään aikaan.
Avatar
#4 • • aleksivirta Guest
frendin md:llä (userwave-malli) leikkinyt... tosi monipuoliset muokkaus- ja sekutusmahikset (parameter lockit on ihan simppeli mutta nerokas idis) aika kylmän digitaalinen saundi (ylläri-lylläri), vitun tiukka käyttöliittymä.

jos ois "liikaa" rahaa niin ostaisin kyllä, ei oikein edusta sitä puolta kaikesta saundista jota tekisin useimmin ja pitäs kaikkee muutakin saada, mutta kyl se on ihan oikee Instrumentti jonka hankkiminen tuskin kaduttaa. jos vaan haluu saada saundeja siitä ulos niin onhan se hyvä rumpusyna mutta juuri se timmin käyttöliittymän ja saundin yhdistelmä saa aikaan sen että siitä vois sen 1k+ maksaakin. userwave-malli on vähän so-so, jos haluu 12-bittistä lofi-rumpusamplerii md:n tiukalla käyttöliittymällä päälle niin vois ne lisämassit huonomminkin käyttää ja avaa se paljon uusia mahiksia, mutta henk koht ehkä hankkisin vaan suosiolla sen normimallin.
Avatar
#5 • • texmex Guest
tuo MD on vissiin aika samanhenkinen kuin monomachine. MM:n omistajana voin vain ylistää sen käytettävyyttä ja monipuolisuutta. MD onkin ostoslistalla kunhan talous on taas kunnossa.

Tota MD UW:ta oon miettinyt, mutta se samplejen uploadaus ei ilmeisesti ole ihan mitään herkkua, kun se pitää tehdä midin kautta. Ja sehän on tunnetusti aika "nopea" väylä :scared: Se samplejen 12-bittisyys ei niin haittaa, sillä jos tarvitsee suurta dynamiikkaa niin envelopet voi varmaan tehdä itse sampleplayerillä ja samplen jättää rankasti kompressoiduksi. USB+CF olisi kyllä varmaan todella pätevä kombo tuohon... ihmetyttää vähän tuo ratkaisu (flash rom pohjainen?).

Anyway, jos mielii tietokone-vapaata studiota niin MM+MD on vakavasti otettava vaihtoehto, sillä kummallakin pystyy ohjaamaan myös midi-rautaa. MM:llä niiden kuuden sisäisen monofonisen synan lisäksi voi kontrolloida kuutta midilaitetta (poly).
Avatar
#6 • • stak_etop Guest
Juu ovat varmasti kunnon laitteita kumpikin (machinedrum ja monomachine), itse harkitsin kauan machinedrumin hankkimista ensimmäiseksi rumpukoneeksi, kunnes lopulta käännyin korg esx-1:n puoleen. Diggaan kyllä kummankin saundista ja varsinkin monomachine on erittäin monipuolinen syntikka, olisi hauska päästä joskus testaamaan.

Vilkaiskaa muuten mitä Autechre käyttää livenä, vaikuttaisi suhteellisen minimaaliselta setupilta (Sisältää valo- ja videokuvaa.):

http://community.livejournal.com/idm/416342.html

Innolla odotan myöskin heidän live-esiintymistään UMF:ssä, tosin itse olisin toivonut heidän soittavan keskellä yötä ja täysin pilkkopimeässä.
Avatar
#7 • • texmex Guest
Joo eiks autechren uusin albumi oo tehty käytännössä pelkästään monolla ja MD:llä? Samat vehkeethän ne noissa kuvissakin komeilee. Jonkin verran tuosta on ollut juttua elektron-users.comissakin.

En niin älyttömästi fanita autechreä, mutta oishan toi hauska päästä livenä näkemään.
Avatar
#8 • • aleksivirta Guest

Tota MD UW:ta oon miettinyt, mutta se samplejen uploadaus ei ilmeisesti ole ihan mitään herkkua, kun se pitää tehdä midin kautta. Ja sehän on tunnetusti aika "nopea" väylä Se samplejen 12-bittisyys ei niin haittaa, sillä jos tarvitsee suurta dynamiikkaa niin envelopet voi varmaan tehdä itse sampleplayerillä ja samplen jättää rankasti kompressoiduksi. USB+CF olisi kyllä varmaan todella pätevä kombo tuohon... ihmetyttää vähän tuo ratkaisu (flash rom pohjainen?).



mitä elektron on vihjaillut ja minä + aika monet muut laitetta testanneet on spekuloineet...

1) toi päätös jatkaa elektronin "Instrumentti"-linjaa - tyypit ei yritä tehdä kaikenkattavia supertyöasemia vaan semmosia massasta erottuvia soittimia joissa on oikeesti persoonallisuutta ja designratkasut tehty niiden oman estetiikantajun mukaan. sen sijaan että släpättäis mukaan moderni sampleplayeri hillittömällä muistilla, on lähetty vetämään sitä "rajoitukset tekee hyvää"- linjaa et kyl pariin megaan mahtuu perkkarisaundei vaikka kuinka ja toisaalta 12-bittisyys tuo mieleen legendaariset kasari-samplerumpukoneet saundia myöten. joku em411:llä aikointaan toteskin että sen idis itelleen täydellisestä konerumpurigistä ois ollut machinedrum + joku 12bit kasariperkkasampleri mut UW tiputti jälkimmäisen pois pelistä...

2) flashrommi on sekä helvetin nopeeta että pysyvää (ok, cf sun muut on myös kyllä pysyviä), mahdollistaa aika paljon villimpiä juttuja samplejen realtime-manipuloinnissa - jos UW:hen lataa vaan läjän sampleja ja sekuttaa niitä normaalisti peräkkäin niin missaa vielä aika paljon :)

3) midi on kyl aika hidas tiedonsiirtoväylä mut no can do, tästä ei voi tietää.

kuten aiemmin sanottu, ite varmaan kyllä pärjäisin sitä UW-optiota vaillakin mutta ymmärrän kyllä sen rationalen mikä tossa on ollut LUULTAVASTI takana.
Avatar
#9 • • texmex Guest


mitä elektron on vihjaillut ja minä + aika monet muut laitetta testanneet on spekuloineet...

1) toi päätös jatkaa elektronin "Instrumentti"-linjaa

2) flashrommi on sekä helvetin nopeeta että pysyvää (ok, cf sun muut on myös kyllä pysyviä), mahdollistaa aika paljon villimpiä juttuja samplejen realtime-manipuloinnissa - jos UW:hen lataa vaan läjän sampleja ja sekuttaa niitä normaalisti peräkkäin niin missaa vielä aika paljon :)

3) midi on kyl aika hidas tiedonsiirtoväylä mut no can do, tästä ei voi tietää.



Joo, siis mitään työasemaa tuosta ei nyt saa, rumpukonehan se on vaikka villinlainen sellainen. Lähinnä mun kritiikki osu tuohon tiedonsiirtoon ja samplejen uploadaamiseen, ei niinkään sen määrään.

En tosiaan itsekään tiedä tuon midin nopeudesta, mutta kyllä jengi on disauttanut sitä jonkun verran noilla foorumeilla. Ilmeisesti Elektronilta olisi tulossa jossain vaiheessa joku turbomidi-interface, jolla kamat saisi nopeammin laitteeseen, mutta en sitten tiedä tarkemmin.

En itse asiassa tullut ajatelleeksi, että toi flashrommi toimisi paremmin samplejen kanssa, CF taitaa olla aika virhealtista loppupeleissä. Eikös CF:llä ole joku määrä, kuinka monta kertaa sille voidaan kirjoittaa/siitä voidaan lukea, ennen kuin se hajoaa? Ainakin duunissa noita kortteja on hajonnut siihen, että softa jumittuu ja lukee tai kirjottaa samaan paikkaan ja poks. CF:llä ois tosin ollut se etu, että sample-setin voi vaihtaa lennosta.

Mutta kaipa tuo nykyinen systeemi tukee juuri tuota instrumenttilinjaa. Sinne kahteen megaan mahtuu kyllä paljon kamaa (varsinkin kun se on 12-bit), ja ehkä tulee sitten jo vähän mietittyä mitä sinne tunkee kun rajat rupeavat häämöttämään. Lisäksi vain tossa UW:ssa on käsittääkseni on ne RAM-machinet, joilla voi samplata inputteja ja outputteja lennossa ja sitten raiskata sitä dataa aika mielipuolisesti. Hassua, että tosta UW:sta ei ole enempää juttua saitilla.

Anyway, todella mielenkiintoisia ja valtavirrasta poikkeavia vehkeitä. Ja supportista täytyy todeta sen verran, että todella asiallinen meininki. Tekijät päivystävät myös noilla foorumeilla ja maililistoilla ahkerasti. Oon pari bugia MM:stä löytänyt, ja niihin on vastattu päivän sisään. Korjauksia tosin on nyt jo odoteltu useampi kuukaus...
Avatar
#10 • • kurina Guest

Ja supportista täytyy todeta sen verran, että todella asiallinen meininki.



Myöskin pelkkää positiivista kokemusta huollon puolelta. Pari vuotta kerkesin käyttämään omaa MD:täni kunnnes muutema viikko sitten onnistuin katkaisemaan (omaa hölmöyttäni) 3 potikan akselia. Huollon kaveri lupasi lähettää ilmaiseksi osat (vetosi suomalaiseen veljeyteen! :D ) ja kertoi kuinka vaihtaa ne. Tämmöinen palvelu kyllä auttoi tekemään päätöksen että UW hommataan tuon vanhan rinnalle. :)

Kaikki ketkä ovat muuten Autechrea menossa katsastamaan UMF:ään niin pitäkäähän silmällä punaista hehkua kaverien kasvoilla keikan aikana. Viime aikoina keikoilla (ja edellisellä levyllä) MD se on ollut mikä eniten korviin lykkää, hyvänä esimerkkinä Untiltedin viimonen kipale.
Avatar
#11 • • markymarkus Guest
Mä olen arponut tuon MachineDrum UW mallin tilaamista jo puoli vuotta ja nyt on tilanne siinä että UPS on ottanut laitteen kuljetettavakseen. Ehkä jo huomenna täällä!
Onhan noi tosiaan aika kalliita laitteita mutta ei foorumeilla ole näkynyt jengiä valittamassa että rahat olis hukkaan menneet.
Avatar
#12 • • Happo Guest
Tuli sitten hankittua tuollainen MachineDrum myös. Ostin käytettynä vanhemman version, kun tuo UW uutena olis ollut yli 700e kalliimpi, enkä pidä tota muutamaa MIDIn kautta siirrettää alle 1s samplea ihan sen arvoisena. MD on kyllä ehdottomasti ollut hintansa arvoinen. Nyt ymmärrän miksi tätä kaikki hehkuttavat.

Laitteen vahvuus on sen sekvensserissä. Laitehan pystyy ohjaamaan 16 ulkoista MIDI-laitetta ja käytettävyys on huippuluokkaa. Musan tekeminen on niin paljon hauskempaa ilman tietokonetta, vaikka joistakin featureista joutuu hiukan tinkimään. Tuntuu että fyysisillä napeilla, nupeilla ja step sekvensserillä pääsee luovuus paljon paremmin oikeuksiinsa kuin hiirellä pianorollia tökkiessä. ;)

Valitettavasti soundeissa MD jää aika kauas taakse Jomoxin laitteista, vaikka paljon monipuolisempi onkin. Olenkin trigannut MD:lla basarin, haitsut ja analogitomit Jomox Airbasesta. Toi toimii ihan mukavasti, kun MD:n enkooderit voi ohjelmoida lähettämään mitä vaan MIDI CC:tä, jolloin soudeja voi tweekata suoraan MD:sta, ja jopa tehdä parameter lockeja samaan tapaan kuin sisäisille MD synille.

On tietenkin makuasia, kuulostaako MD hyvältä. Jotain kokeellista IDM:ää väsäävä pitää sitä varmaan parhaana rumpusyntikkana ikinä, mutta 909:n soundia kuunnellessa kasvaneelle vaan oon vaikea oppia tykkäämään mistään muusta.
Avatar
#13 • • Daniel Braun Guest
Laitappas Happoseni jotakin kivaa demopätkää tosta, tack tack...
Vaikka niidä demoja löytyykin verkosta ihan jees määrät, ei liisää ole pahitteeksi kuulla :)
Toi on kuitenkin ollu jotenkin aina niin tolkuttoman haluttava laite että <3
Avatar
#14 • • Happo Guest

Laitappas Happoseni jotakin kivaa demopätkää tosta, tack tack...
Vaikka niidä demoja löytyykin verkosta ihan jees määrät, ei liisää ole pahitteeksi kuulla :)
Toi on kuitenkin ollu jotenkin aina niin tolkuttoman haluttava laite että <3


Tuossa n. vartissa tehty pätkä jossa kuuluu MD ja Alesis Adromeda (1 ääni 16:sta) ilman mitään muita laitteita:
http://www.sunpoint.net/~analog/md_demo.mp3