Hyvä vai paha P-Korea

383 posts, 20 pages, 49,494 views

Avatar
#261 • • ---[-]--- Guest



Etsipä mun tai Joken kirjoituksista se kohta, jossa esitetään, että "demokratia on se ainoa oikea ja muut muodot ja järjestelmät ovat vääriä". Muistaakseni olemme lähinnä arvostelleet P-Korean ihmisoikeustilannetta ja kurjuutta aiheuttavaa politiikkaa. Kun ihmisiä kuolee nälkään läpimätien johtajien vuoksi, on mun mielestä täysin yhdentekevää onko kyseessä demokratia, diktatuuri tai jotain siltä väliltä. Kritiikki on joka tapauksessa perusteltua. Erona noissa on vain se, että demokratiassa kansa voi vaihtaa johtajansa, diktatuurissa ei.

[/quote]

Tuohon tarvitaan vielä Joken allekirjoitus, mut loppulause hämää edelleen. Olen samaa mieltä Piipon kanssa, että Suomessa on vallalla yksipuoluejärjestelmä. Onko silloin olemassa todellista vaihtoehtoa? Media luo ehdokkaat ja valitsee ne. Demarit päättävät tällä hetkellä kaikesta, jopa Vanhasen mielipiteistä. (tää oli Itälän argumetti :eek: ) Johtaja täällä ei ole kansa eikä edes eduskunta. Demokratia assimiloi ihmiset kannattamaan sokeasti sitä, mitä on saatavissa. Tällöin kansa ei valitse yhtään enempää kuin diktatuurissakaan. Vallan vaihto tapahtuu aina verisesti. Historiassa ei vain vielä ole merkkejä demokratian verisestä lopusta, koska se on kyennyt mukautumaan aikaan helpommin kuin kommunismi.
Avatar
#262 • • ---[-]--- Guest

*hakee lisää popcornia*

Itse olen todennut, että Mixalle on turha yrittää argumentoida loogisesti. Sama kuin kävelykadulla megafonin kanssa pauhaavalle jeesustelijalle alkaisi selittää, miksi kristinuskossa kaikki ei ole ihan kohdallaan. Kun jeesustelijan oma logiikka pettää, hän vaihtaa puheenaihetta tai vetoaa Jumalan kaikkivoipaisuuteen.



Olipas kiva pikku loru. Sä oot sentään oivaltanu, et kaikkee ei pidä ottaa niin tosissaan... :D
Avatar
#263 • • da_chef Guest

Ei voida suoralta kädeltä väittää, että diktatuuri on automaattinen tie kohti tuhoon ja, että se on tuomittu epäonnistumaan.



Ei tietenkään, mutta äärimmäisen harvassa ovat ne tapauset joissa diktaattori olisi todella lisännyt kansan hyvinvointia, säilyttänyt kansan, asevoimien ja kansainvälisen yhteisön luottamuksen ja vetäynyt hyvillä mielin eläkkeelle.

Tuon kaltainen altruistinen diktatuuri vaatii kyllä hemmetisti ihmiseltä, valta turmelee ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti. Olikos se Locke joka noin tokaisi.

Esimerkiksi Suomessa on edelleen työttömyys 10% luokkaa...ja on ollut sitä jo yli 10 vuotta. Silti hallitus ei ole tehnyt mitään asian hyväksi, koska edustuksellisen demokratian on vaikea kyetä siihen. Jälleen visionäärinen diktaattori voisi omilla radikaaleilla toimillaan saada tuonkin asian kukoistamaan.



Kyllä Suomessakin pystyttäisiin muutokseen kunhan vain jollain kolmesta suuresta demaripuolueesta olisi sen verran munaa että hallitukseen päästyään tosiaan tekisi jotain asian hyväksi.

historia on täynnä suuria ihmisiä, jotka käyttivät poikkeuksellisenkin paljon valtaa. Jeesus ehkäpä lansimaisesta historiasta nimekkäin.



Jeesus? Miksa hei, ei nyt vedetä fiktiivisiä henkilöitä tähän mukaan, pliis.
Historiasta ei kovinkaan paljoa löydy ns. hyviä itsevaltiaita.
Avatar
#264 • • da_chef Guest

Suomi on hyvinvointiyhteiskunta. Minun mielestäni ei! Tuhannet ja tuhannet ihmiset kärsivät depressioista, masennuksista ja vielä pahemmista sairauksista. Mutta kun päättäjät toitottavat vertailuja muiden maiden tilastoihin ja kuvittelevat omassa yltäkylläisyydessään, että mielenterveysongelmilla ei ole mitään tekemistä hyvinvointiyhteiskunnan kanssa.



No siis Suomessahan on ns. hyvinvointivaltio, ei hyvinvointiyhteiskunta.

Esineillä ovat omat esteettiset ominaisuudet. Mitä se siis tarkoittaa? Sitä, että joku kuvataiteen ns. opettaja sanoo, että se on sitä. Vai sitä, että jonkun sivistyssanakirjan runkkaajan mielestä se on sitä. Itse haluan vain tehdä asiasta omat johtopäätökseni.



Esteettisyyden jokainen määrittelee itse, mutta on erikseen myös ala missä tutkitaan estetiikkaa. Kuvataideopettaja tai sivistyssanakirjarunkkari ei määrittele sitä onko joku esine esteettinen tai ei, se on henkilökohtainen asia. Sen sijaan he voivat kertoa mitä estetiikkaan kuuluu.
Avatar
#265 • • Ana-- Guest



Rahvaanomaista? I'm just a blue collar guy :)



Voin opastaa sulle sen verran, että kaikki muu muuttuu paitsi konkreettiset asiat! Se tuo jo sen verran syvyyttä lisää elämänkatsomukseen, että arvioitaessa faktoja niihin on suhtauduttava kriittisesti...kylmän kriittisesti.

Konkreettinen asia on vaikkapa koiran neljä jalkaa. Siis sehän on fakta ja vain idiootti kieltäisi sen. Mutta kaikki muu muuttuu perimätiedon mukana samalla tavalla kuin kerhossa kuiskailtiin juttuja viereisellä ja ihmeteltiin, kun annettu tieto oli täysin erilaista, mitä sen alunperin piti olla.

(Klip klip täysin aiheeseen liittymätöntä päätöntä sekoilua)



Tuota, toi sun vertaukses siihen että esim koiran neljä jalkaa ei muutu,
mutta demokratian käsite muuttuu on aika .. omituinen. Ja kiitos kun
opastit mulle että kaikki muu muuttuu paitsi esim. tuo hyvin konkreettinen
metsä tuossa mun talon vieressä. Ainiin, siihen on kaavoitettu kerros-
taloja. Mutta eihän se voi muuttua. Metsä on konkreettinen, käsinkoske-
teltava.

Demokratia-termin sisältö ei juurikaan muutu ajan kanssa. Se, millaista
järjestelmää demokratiaksi kutsutaan ei myöskään pääsääntöisesti
muutu. Se, millaisia valtioita väitetään demokraattisiksi valtioiksi muuttuu.

Irakissakin muistaakseni järjestettiin kansanvaalit, missä saatiin
satumainen 99.9% äänestysprosentti ja kansan suuri johtaja, Saddam
Hussein, sai 100% äänistä. Tämä ei ole demokratiaa, ja vaikka tällaisesta
jotkut käyttävät termiä demokratia, ei se tarkoita sitä, että tämän termin
sisältö muuttuu. Konkreettiset asiat muuttuvat, käsitteet huomattavasti
harvemmin. Tosin sanoihan Herakleitos muun muassa aikoinaan "kaikki
virtaa", kirjoitin aiheesta kuuden pisteen aineen lukion reaalissa. Voisin
väittää tietäväni jotain siitä, ettei maailma ole staattinen.

Ainiin, ja kiitos kun toit lisää syvyyttä mun elämänkatsomukseen :excellent:
Avatar
#266 • • Jokke Guest

No oletko samaa mieltä edes siitä, että ei DPRK:n johto ole omaa kansaa kohtaan mielipuolinen? Toki diktatuuria voidaan johtaa mielivaltaisesti, mutta eiköhän vallassa pysyminen onnistu parhaiten kansan luottamuksella? Olisi vaikea kuvitella, ettei Kimille olisi välittynyt johtajan taitoja, kun vuosikymmenet on suku jo vallassa pysynyt.



Sä olet näköjään ollut tulessa tänään, Mixa. Keskustelu on rönsyillyt sitten aamupäivän, mutta ajattelin pysytellä threadin alkuperäisessä teemassa eli Pohjois-Korean hyvyydessä / pahuudessa.

Juuri tällä viikolla CHRNK (Committee for Human Rights in North Korea) julkaisi ihmisoikeustutkija David Hawkin tekemän raportin, missä kerrotaan siitä osasta Pohjois-Korean kansaa, ketä ei ole riittävästi osoittanut luottamustaan Kim Jong-ilille. Raportti sisältää kymmenien vankileireiltä karanneitten vankien todistuksia, satelliittikuvia ja paljon muuta. Todella, ja siis tarkoitan TODELLA vastenmielistä luettavaa tyyliin...

TESTIMONY: Nongpo Detention Center, Chongjin
According to Former Detainee #26, in May 2000, the Nongpo jip-kyul-so in Chongjin
held roughly 75 men, 175 women, and a few orphans and teenagers. The women
detainees were held in three rooms: one room for paratyphoid sufferers, one room for
pregnant women, and the last room for 130 female prisoners, whose quarters were so
cramped that there was not space for all of them to simultaneously lie down for sleep.
Detainees were fed some 70-75 kernels of boiled corn per meal.
In May 2000, twenty-eight women among the detainees were from three to nine months
pregnant. Former Detainee #26 saw three eight-month-old fetuses aborted and seven
babies killed. Several women from Cell No. 1 (see sketch below and satellite photograph
on page 120), including Former Detainee #26, were brought over to Cell No. 3 to help
deliver the babies. When the babies were born, they were placed face down on the
ground. Some babies died right away; others lay there breathing longer. If any babies
were still alive after two days, the guards would smother them in wet vinyl. The babies
lying on the ground could be seen by the women standing at the front of the other cells.
The guards would say that the mothers had to see and hear the babies die because these
babies were Chinese.


Tuo 122-sivuinen raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä: http://www.hrnk.org/TheHiddenGulag-press.pdf

Kuten pelin henkeen kuuluu, DPRK kieltää vankien oikeuksien polkemisen, ja itseasiassa väittää ettei esimerkiksi tässä raportissa mainittuja leirejä ole edes olemassa. Kuitenkin viime vuonna julkaistu Human Rights Watch -järjestön raportti Pohjois-Koreasta tukee tässä tuoreessa raportissa esitettyjä väitteitä. Samansuuntaisia kertomuksia on olemassa aina 60-luvulta lähtien, mistä on pääteltävissä että asiat mitä rautaesiripun takana tapahtuu ovat jatkuneet jo pitkään.

Ja vastaukseksi kysymykseesi, olenko samaa mieltä siitä että DPRK:n johto ei olisi mielipuolinen omaa kansaansa kohtaan... ei, en ole samaa mieltä.
Avatar
#267 • • ---[-]--- Guest


Tuon kaltainen altruistinen diktatuuri vaatii kyllä hemmetisti ihmiseltä, valta turmelee ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti. Olikos se Locke joka noin tokaisi.



Locke olikin syntynyt epäonnistumaan. Materialismin sekä idealismin välissä poukkoilu ei johda yhtään mihinkään.

Jos haluat syvällisempää aineistoa, miten turmelen Locken filosofian, tarvitsen hiukka aikaa ja motivaatiota.
Avatar
#268 • • ---[-]--- Guest




Kyllä Suomessakin pystyttäisiin muutokseen kunhan vain jollain kolmesta suuresta demaripuolueesta olisi sen verran munaa että hallitukseen päästyään tosiaan tekisi jotain asian hyväksi.
.



No esim. tänään julkaistu Vihreiden ja esim. Soininvaaran esittämä malli on hyvä pienten lisäysten kera. Itse painottaisin työllisyyden kehitystä myös vanhainkotien, julkisen terveydenhuollon yms. piiriin. Mutta esitys oli kuitenkin sen verran pätevä, että voisin antaa Soininvaaralle täyden vastuun ja oikeuden hankkeen toteutumisesta. (jopa diktatuurin lailla) Aina se voittaa hallituspuolueiden sisällä sekä hallituksen ja opposition välisen järmäyksen ja kompromissit. Työttömyys on ollut 10v 10% ja edelleen mitään ei tapahdu!
Avatar
#269 • • ---[-]--- Guest


Sä olet näköjään ollut tulessa tänään, Mixa. Keskustelu on rönsyillyt sitten aamupäivän, mutta ajattelin pysytellä threadin alkuperäisessä teemassa eli Pohjois-Korean hyvyydessä / pahuudessa.

Juuri tällä viikolla CHRNK (Committee for Human Rights in North Korea) julkaisi ihmisoikeustutkija David Hawkin tekemän raportin, missä kerrotaan siitä osasta Pohjois-Korean kansaa, ketä ei ole riittävästi osoittanut luottamustaan Kim Jong-ilille. Raportti sisältää kymmenien vankileireiltä karanneitten vankien todistuksia, satelliittikuvia ja paljon muuta. Todella, ja siis tarkoitan TODELLA vastenmielistä luettavaa tyyliin...

TESTIMONY: Nongpo Detention Center, Chongjin
According to Former Detainee #26, in May 2000, the Nongpo jip-kyul-so in Chongjin
held roughly 75 men, 175 women, and a few orphans and teenagers. The women
detainees were held in three rooms: one room for paratyphoid sufferers, one room for
pregnant women, and the last room for 130 female prisoners, whose quarters were so
cramped that there was not space for all of them to simultaneously lie down for sleep.
Detainees were fed some 70-75 kernels of boiled corn per meal.
In May 2000, twenty-eight women among the detainees were from three to nine months
pregnant. Former Detainee #26 saw three eight-month-old fetuses aborted and seven
babies killed. Several women from Cell No. 1 (see sketch below and satellite photograph
on page 120), including Former Detainee #26, were brought over to Cell No. 3 to help
deliver the babies. When the babies were born, they were placed face down on the
ground. Some babies died right away; others lay there breathing longer. If any babies
were still alive after two days, the guards would smother them in wet vinyl. The babies
lying on the ground could be seen by the women standing at the front of the other cells.
The guards would say that the mothers had to see and hear the babies die because these
babies were Chinese.


Tuo 122-sivuinen raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä: http://www.hrnk.org/TheHiddenGulag-press.pdf

Kuten pelin henkeen kuuluu, DPRK kieltää vankien oikeuksien polkemisen, ja itseasiassa väittää ettei esimerkiksi tässä raportissa mainittuja leirejä ole edes olemassa. Kuitenkin viime vuonna julkaistu Human Rights Watch -järjestön raportti Pohjois-Koreasta tukee tässä tuoreessa raportissa esitettyjä väitteitä. Samansuuntaisia kertomuksia on olemassa aina 60-luvulta lähtien, mistä on pääteltävissä että asiat mitä rautaesiripun takana tapahtuu ovat jatkuneet jo pitkään.
.



Luin median pelkistetyn version, mutta luen koko paskan alkuillasta.
Avatar
#270 • • Yoghurt Guest


Historiasta ei kovinkaan paljoa löydy ns. hyviä itsevaltiaita.



Entäpä vanhan Kiinan keisarit tai ainakin osa heistä
-vrt. Kungfutselaisuus!!! Siinä sitä valtio-oppia
kerrakseen.

Hyvä diktaattori tietenkin olisi aina parempi kuin
tyhmä kansa -vrt. esim. Demokraattinen Viihdehäiriö.

Enempää en jaksa edes yrittää ottaa osaa ylevään
nettikeskusteluun.

Peace: Kiimis Idiotiimis
Avatar
#271 • • ---[-]--- Guest



Demokratia-termin sisältö ei juurikaan muutu ajan kanssa. Se, millaista
järjestelmää demokratiaksi kutsutaan ei myöskään pääsääntöisesti
muutu. Se, millaisia valtioita väitetään demokraattisiksi valtioiksi muuttuu.

Irakissakin muistaakseni järjestettiin kansanvaalit, missä saatiin
satumainen 99.9% äänestysprosentti ja kansan suuri johtaja, Saddam
Hussein, sai 100% äänistä. Tämä ei ole demokratiaa, ja vaikka tällaisesta
jotkut käyttävät termiä demokratia, ei se tarkoita sitä, että tämän termin
sisältö muuttuu. Konkreettiset asiat muuttuvat, käsitteet huomattavasti
harvemmin. Tosin sanoihan Herakleitos muun muassa aikoinaan "kaikki
virtaa", kirjoitin aiheesta kuuden pisteen aineen lukion reaalissa. Voisin
väittää tietäväni jotain siitä, ettei maailma ole staattinen.

Ainiin, ja kiitos kun toit lisää syvyyttä mun elämänkatsomukseen :excellent:



En tainnut tuoda, koska et vieläkään käsitä mitään. Demokratia termi muuttuu esim. silloin kun laissa tapahtuu muutoksia. Tämä on nähtävissä esim. silloin kuin presidentin, eduskunnan, virkamiehien, poliitikkojen yms. valtaa joko lisätään tai kavennetaan. Esittämäni persoonakratia on täysin demokratian pohjalta luotu järjestelmä, jossa valta vain keskitetään koskemaan koko kansaa. Käytännössä tätä voisi myöskin kutsua demokratiaksi.

Toiseksi en ole väïttänyt, että maailma pysyisi paikallaan. Päinvastoin. Jos sinusta materialismi on ristiriidassa maailman liikkeen kanssa, niin valaise minua.

Viimeinen asia mikä häiritsee, on omakehusi. Koululaitos tarvitsisi täydellisen uusiutumisen, jotta naiivi yhden totuuden oppi poistettaisiin valikomaista. Itse kaarrun juuri itään ja nominalistisiin kungfutselaisuuteen ja taolaisuuteen. Eniten olen oppinut eläessäni opettajalta, joka ei koskaan ottanut kantaa.
Avatar
#272 • • Karo Guest


Demokratia-termin sisältö ei juurikaan muutu ajan kanssa. Se, millaista
järjestelmää demokratiaksi kutsutaan ei myöskään pääsääntöisesti
muutu. Se, millaisia valtioita väitetään demokraattisiksi valtioiksi muuttuu.



Totta. Siis eikö demokratia tarkoita kansanvaltaa, siis sitä, että ihmiset voivat vaikuttaa itseään koskeviin asioihin demokraattisen päätöksenteon kautta. On syytä tehdä erottelu suoran demokratian ja välillisen demokratian välillä. Esimerkiksi EU -kansanäänestys on suoraa demokratiaa, eduskunnan tai hallituksen tekemä päätös EU:hun liittymisestä olisi välillistä demokratiaa.

Vaikka käsite itsessään ei muutu, niin pitää varoa sen käyttöä. Mielestäni länsimaat eivät ole *aidosti* demokraattisia valtioita. Poliittinen järjestelmämme saattaa olla muodollisesti demokraattinen, mutta siihen se sitten jääkin. Todellinen päätöksenteko tapahtuu usein ihan muualla, kuin kansalaisten vaaleilla valitsemissa päätöksentekoelimissä. Vielä entistä enemmän demokratia on heikentynyt ylikansallisen päätöksenteon lisääntyessä.

Kun talouden ja talouspolitiikan suuria linjaviivoja vedetään esimerkiksi maailmanpankissa tai maailman kauppajärjestösssä (suuryhtiöiden voimakkaalla myötävaikutuksella), niin siitä on demokratia kaukana. :rolleyes:
Avatar
#273 • • Edited ---[-]--- Guest



Kuten pelin henkeen kuuluu, DPRK kieltää vankien oikeuksien polkemisen, ja itseasiassa väittää ettei esimerkiksi tässä raportissa mainittuja leirejä ole edes olemassa. Kuitenkin viime vuonna julkaistu Human Rights Watch -järjestön raportti Pohjois-Koreasta tukee tässä tuoreessa raportissa esitettyjä väitteitä. Samansuuntaisia kertomuksia on olemassa aina 60-luvulta lähtien, mistä on pääteltävissä että asiat mitä rautaesiripun takana tapahtuu ovat jatkuneet jo pitkään.



Ei toi meininki nyt hirveesti eroa Kuubassa pidetyistä vangeista. Ihmisoikeudet ovat nollassa. Mikä sitten on ratkaisusi asiaan? Lähettäisitkö Koreaan ydinpommin tai ehkä jopa kaksi?

Ja miksi Kiina lähettää ruokaa haluavat takaisin kuolemaan? Ei ole mitään järkeä ottaa vastaan pakolaisia, kun oma maa on jo tulvillaan ihmisiä ja maaseudulla safkaa ei oo nimeksikään.

Pelin henkeen kuuluu tietty salailu. Eihän USA:kaan hirveästi mainosta siviileihin kohdistuneista iskuista tahi Kuubassa häkissä olevista lapsista. Olen samaa mieltä siitä, että DPRK:n tilanne on varmasti kritisoitavissa, mutta median uutisointi yhdistettynä USA.n unilateralismiin tekee jutusta jälleen kohtuuttoman suuren. Ihmeteltävää riittää myös siinä, että miksi DPRK:sta uutisoidaan yleensä niin paljon. Eihän Afrikassa varmasti kehitellä joukkotuhoaseita samassa määrin, mutta ihmisoikeudet sielläkin ovat useasti nollassa.
Avatar
#274 • • ---[-]--- Guest



Totta. Siis eikö demokratia tarkoita kansanvaltaa, siis sitä, että ihmiset voivat vaikuttaa itseään koskeviin asioihin demokraattisen päätöksenteon kautta. On syytä tehdä erottelu suoran demokratian ja välillisen demokratian välillä. Esimerkiksi EU -kansanäänestys on suoraa demokratiaa, eduskunnan tai hallituksen tekemä päätös EU:hun liittymisestä olisi välillistä demokratiaa.

Vaikka käsite itsessään ei muutu, niin pitää varoa sen käyttöä. Mielestäni länsimaat eivät ole *aidosti* demokraattisia valtioita. Poliittinen järjestelmämme saattaa olla muodollisesti demokraattinen, mutta siihen se sitten jääkin. Todellinen päätöksenteko tapahtuu usein ihan muualla, kuin kansalaisten vaaleilla valitsemissa päätöksentekoelimissä. Vielä entistä enemmän demokratia on heikentynyt ylikansallisen päätöksenteon lisääntyessä.

Kun talouden ja talouspolitiikan suuria linjaviivoja vedetään esimerkiksi maailmanpankissa tai maailman kauppajärjestösssä (suuryhtiöiden voimakkaalla myötävaikutuksella), niin siitä on demokratia kaukana. :rolleyes:



Osuit mielestäni harvinaisen oikeaan, mutta samalla päädyt minun mielestäni ristiriitaan. Kun käsitteet muuttuvat, niin täytyy huomioida asioiden historiallinen arvo sekä ajankulku. En puhukaan siitä, että käsitteet eläisivät viikottain, vaan käsitteiden kehitys on vuosisatoja kestävä jana, jolloin jo ihmisen identiteetti, ymmärrys, kokemukset, minä-kuva ja yms. ovat täysin erilaisia. Demokratia elää näin myös käsitteenä. Mikäli globaalisaation jälkeen päätyisimme jälleen eri painoiseen demokratiaan(jossa valtaa eivät esim. käyttäisi suuryritykset), on vaikea kuvitella, että meidän jälkeläisemme tai jopa heidän jälkeläiset voisivat kuvitella olevansa osa sitä samaa spektriä, kuin millaiseksi sen itse koemme. Tällöin käsitteet juuri muuttuvat ja siksi en halua antaa niille suurempaa painoarvoa.
Avatar
#275 • • ---[-]--- Guest



Jeesus? Miksa hei, ei nyt vedetä fiktiivisiä henkilöitä tähän mukaan, pliis.



Kuuluu vaan kirjotustyyliin. Sillä saa suhteetonta kontrastia aikaan ;)
Avatar
#276 • • Jukka I Guest



Kuten pelin henkeen kuuluu, DPRK kieltää vankien oikeuksien polkemisen, ja itseasiassa väittää ettei esimerkiksi tässä raportissa mainittuja leirejä ole edes olemassa. Kuitenkin viime vuonna julkaistu Human Rights Watch -järjestön raportti Pohjois-Koreasta tukee tässä tuoreessa raportissa esitettyjä väitteitä. Samansuuntaisia kertomuksia on olemassa aina 60-luvulta lähtien, mistä on pääteltävissä että asiat mitä rautaesiripun takana tapahtuu ovat jatkuneet jo pitkään.



Ei toi meininki nyt hirveesti eroa Kuubassa pidetyistä vangeista.



Vastasyntyneiden vauvojen näännyttäminen hengiltä äitiensä silmien edessä ei "eroa hirveesti" Guantanamon meiningistä, jossa vankeja on saatettu jopa hakata?

Suhteellisuudentaju on oikeesti ihan hyödyllinen ominaisuus. :heart:
Avatar
#277 • • Jokke Guest

Ei toi meininki nyt hirveesti eroa Kuubassa pidetyistä vangeista. Ihmisoikeudet ovat nollassa. Mikä sitten on ratkaisusi asiaan? Lähettäisitkö Koreaan ydinpommin tai ehkä jopa kaksi?



Meininki eroaa Guantanamon touhusta parilla tapaa olennaisesti.

1) Kuubassa häkissä on sotavangeiksi jääneitä sissejä / sotilaita, Pohjois-Koreassa vankileireillä viruvien ihmisten suurin synti on se, että he ovat etsineet ruokaa henkensä pitimiksi, tai ovat olleet eri mieltä valtaapitävien kanssa. Tuossa ylempää löytyvässä raportissa kerrotaan myös kuinka näiden "rikollisten" perheenjäseniäkin on passitettu vankileireille ilman oikedeudenkäyntejä, selittämättä sanallakaan miksi heidät vapautensa riistetään.

2) Kuuban vankien lukumäärä mitataan sadoissa, Pohjois-Koreassa mielipidevankeja arviodaan olevan 200000.

Mielestäni tapa miten kytket nämä kaksi asiaa keskenään ei ole mielekästä, USAn ja Pohjois-Korean ihmisoikeustilanteet eivät ole kytköksissä keskenään mitenkään. Vai olisiko ok jos Suomen vankeinhoitolaitos ottaa käyttöön samanlaiset metodit vedoten siihen, että näin nämä asiat hoidetaan Kuubassa / Pohjois-Koreassakin?

Ja mitä ratkaisuun tulee, mulla ei ole antaa hyvää sellaista. Tämä tilanne muistuttaa hieman jotain panttivankidraamaa, missä kaupunginosan tuhoamiseen riittävällä rähjähdysainelastilla varustautuneella kaapparilla on vankinaan kerrostalollinen asukkaita.


Ja miksi Kiina lähettää ruokaa haluavat takaisin kuolemaan? Ei ole mitään järkeä ottaa vastaan pakolaisia, kun oma maa on jo tulvillaan ihmisiä ja maaseudulla safkaa ei oo nimeksikään.



Suurin syy on se, että Kiinalla ja Pohjois-Korealla on asiasta solmittu sopimus. Meillähän neuvostoloikkarit palautettiin samaan tyyliin rajan yli turhia kyselemättä aina Neuvostoliiton romahdukseen asti.

Olen samaa mieltä siitä, että DPRK:n tilanne on varmasti kritisoitavissa, mutta median uutisointi yhdistettynä USA.n unilateralismiin tekee jutusta jälleen kohtuuttoman suuren. Ihmeteltävää riittää myös siinä, että miksi DPRK:sta uutisoidaan yleensä niin paljon. Eihän Afrikassa varmasti kehitellä joukkotuhoaseita samassa määrin, mutta ihmisoikeudet sielläkin ovat useasti nollassa.



Juttu ei ole kohtuuttoman suuri, kun pidetään mielessä tämän tragedian mittasuhteet. 200000 ihmistä, 1% koko DPRK:n väestöstä on keskitysleirillä. Maassa on miljoonia ihmisiä koskettava nälänhätä, mitä pidetään jopa Afrikan vastaavia tilanteita pahempana. Mustan maanosan katastrofit ovat sentään sotien syytä, ei seurausta mistään mielettömän henkilökultin ylläpidosta.

En tunne Etelä-Afrikan tilannetta kovin tarkkaan, mutta onhan siellä ihmisoikeustilanne parantunut huomattavasti sitten Apartheidin, minkä loppumiseen kansainvälisen yhteisön voimakkaalla painostuksella oli oma merkittävä osuutensa.
Avatar
#278 • • ---[-]--- Guest



Vastasyntyneiden vauvojen näännyttäminen hengiltä äitiensä silmien edessä ei "eroa hirveesti" Guantanamon meiningistä, jossa vankeja on saatettu jopa hakata?



Äläs nyt. Kuubassa pidetettyjä vankeja kidutetaan monella tavalla. Kuulusteluissa käytetään vieläkin raadollisempia metodeja. Tuskinpa vangit tuntevat sen suurempaa mielihyvää kuin Koreassa äidit, jotka menettävät lapsensa.
Avatar
#279 • • Jokke Guest



Vastasyntyneiden vauvojen näännyttäminen hengiltä äitiensä silmien edessä ei "eroa hirveesti" Guantanamon meiningistä, jossa vankeja on saatettu jopa hakata?



Äläs nyt. Kuubassa pidetettyjä vankeja kidutetaan monella tavalla. Kuulusteluissa käytetään vieläkin raadollisempia metodeja. Tuskinpa vangit tuntevat sen suurempaa mielihyvää kuin Koreassa äidit, jotka menettävät lapsensa.



En malta olla laittamatta tätä pätkää BBC:stä...

A Russian citizen held at the US military prison at Guantanamo Bay, Cuba, has said he is afraid to return home because prison conditions there are far worse.
"I don't think there is even a sanatorium in Russia that would compare to this," Ayrat Vakhitov said in a letter to his mother published by Russia's Gazeta newspaper.

"Nobody is being beaten or humiliated," he wrote.
Avatar
#280 • • Jukka I Guest

Kuubassa pidetettyjä vankeja kidutetaan monella tavalla. Kuulusteluissa käytetään vieläkin raadollisempia metodeja.



Lähteitä, kiitos.