Kunhan vähän provosoin. Yhtä kaikki mieluummin tavarana kuin rahana, jos suinkin vain mahdollista.
469 posts, 24 pages, 99,276 views
Toisaalta duunari ei voi nostaa palkkaansa osinkoina ja maksaa niistä vain 28% veroa. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta yrittäjä voi maksaa itselleen palkkaa ihan normaalisti (kuten duunareille) sekä kerryttää esim. eläkettä ja yrittäjä voi kuulua työttömyyskassaan.
Mun mielestä ainoa järkevä mittari mitata edustajan aktiivisuutta on katsoa tämän puheidensa määriä, aloitteita, kyselyitä, osallisuuksia valiokunnissa yms. IMO vasta ne kertovat edustajasta ja hänen "tarpeellisuudestaan" jotakin.Mainitakoot vielä, että itse sivuutan suurimman osan kansanedustajiin ja heidän tyolleen suunnatusta kritiikistä katkerana kateellisten panetteluna.
Toinen piikki lihassa on se, kuinka kansanedustajien enemmistön mielestä kansanäänestykset ovat turhia, jopa pahoja. Jos joku poliitikko esittää kansanäänestyksen järjestämistä jostain painavasta asiasta, heti ollaan sormi ojossa haukkumassa populistiksi. Mitähän sellaista salaista tietoa kaikilla kansanedustajilla on, johon tavallisella kansalaisella ei ole pääsyä, tai jota kansalainen ei kykene ymmärtämään edes tarpeelliset faktat saatuaan?
Hieno idea. Niin oli kommunismikin.
Yhtä kaikki mieluummin tavarana kuin rahana, jos suinkin vain mahdollista.
Jasso. Tuon määränhän saa perus rivikoodaajakin jossain ohjelmistotalossa. Eiköhän moni yrittäjä pyri saamaan enemmän, kuin rivikoodari?
Eikä sekään tuo sanottavaa etua verokohteluun, jos niitä osinkoja on varaa maksaa itselleen alle 25.000 euroa vuodessa. About tuohon summaan asti kun on edullisempaa maksaa normaalia ansiotuloveroa.
Ja ostaa yritykselleen vaikkapa keltaisen Lamborginin ja pitää sitä työsuhdeautonaan, niin ei tarvi siitäkään maksaa niin paljon veroja ja sitten munata se firma ja menettää firman rahat, siinä sivussa vaikkapa keltaisen Lamborginin...
yrittäjä voi maksaa itselleen palkkaa ihan normaalisti (kuten duunareille) sekä kerryttää esim. eläkettä ja yrittäjä voi kuulua työttömyyskassaan.
Kansanedustaja, jolla on tukenaan iso joukko asiantuntijoita sekä pääsy kaikkeen relevanttiin tietoon, tekee todennäköisemmin parempia päätöksiä kuin peräpirtin mummo Pihtiputaalta. Tai minä.[...]Ainakaan, jos kyseessä on NATO-kysymyksen kaltainen, suuria tunnelatauksia sisältävä asia.
Tehtäköön päätökset siellä, missä niiden tekemiseen on paras valmius ja niiden toimesta, jotka on valittu päätöksiä tekemään. Se hyöty kansanäänestyksistä voisi kyllä olla, että poliitikot joutuisivat paremmin selvittämään asioiden taustoja, syntyisi keskustelua ja valtiovalta tuntuisi aikakin hetken olevan tavallista ihmistä lähellä.
Mikäli pidät Kokoomusta vääränä ratkaisuna, sinulle jää minun mielestäni periaatteessa pari vaihtoehtoa noin suoralta kädeltä sanottuna.
Hyväksyt asian. => Lasken sinut niihin sormella osoiteltaviin.
Et hyväksy asiaa. => Hylkäät sen maan, joka on ristiriidassa uskomustesi kanssa.
Kumman teit?
Joku NATO-liittymiskysymys vaikkapa on jo sen kaliiperin asia, että valtaosa kansasta ei kerrassaan kykene hahmottamaan kaikkia näin suureen asiakokonaisuuteen sisältyviä tekijöitä, saati punnitsemaan niitä rationaalisesti. Ainakaan, jos kyseessä on NATO-kysymyksen kaltainen, suuria tunnelatauksia sisältävä asia.
Tehtäköön päätökset siellä, missä niiden tekemiseen on paras valmius ja niiden toimesta, jotka on valittu päätöksiä tekemään. Se hyöty kansanäänestyksistä voisi kyllä olla, että poliitikot joutuisivat paremmin selvittämään asioiden taustoja, syntyisi keskustelua ja valtiovalta tuntuisi aikakin hetken olevan tavallista ihmistä lähellä.
Nykyinen kehitys ei siis ole kellekään hyväksi(paitsi ehkä Espoolle). Tarttis varmaan tehrä jotain!
Anna esimerkki siitä, kuinka hinnan korotus jollain välttämättömällä saralla on romahduttanut menekin? Epäilivät Irlannissakin, että röökiaskin hinnan nostaminen 5.80e/aski tiputtaisi käyttöä.
Haha, tiedätkö ensinnäkin mitä sille kuuluisalle hallintoneuvostolle kävi? Se hajoitettiin liikenne- ja viestintäministeriön aloitteesta. Hallintoneuvosto kuulemma haittasi operatiivista yritysjohtoa. Hallintoneuvostossa Erik Lindfors (vas. & Metallin Liittosihteeri) vastusti tota hullua "agressiivista kasvua" kysyi mm. "Mistä nämä rahat kasvuun otetaan?"
Pääomistajan (valtio) valtaa käytti liikenne- ja viestintäministeriö jonka salkku on koko tämän hallituksen aikana ollut Kokoomuksella. On kokoomuksen ideologian mukaista, että valtio ei sekaannu talouselämän hoitamiseen vaan jättää asian "markkinavoimille" jotka ovat erehtymättömiä.
Siispä operatiivisen johdon tekemisiin ei puututtu, vaikka jokainen tajuaa sen, että kuka tahansa muu valtion kaltainen enemmistöosakas olisi vastaavassa tilanteessa kutsunut yhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan puhutteluun ja kysynyt maagisen kysymyksen "MITÄ HELVETTIÄ TE OOTTE TEKEMÄSSÄ?!?" Tämän viestin perille menoa olisi voinut tehostaa uhkaamalla ylimääräisellä yhtiökokouksella, jossa hallitus ja toimari olisi vaihdettu, mikäli toinen toistaan isommat ja hullumat "huudot" olisi jatkuneet.
Ottaisivat nyt ensin vastuun Oulun golfkentistä, Sonerasta ja parista muusta kämmistä...
Mä en muuten ymmärrä, että miksi sä politisoit koko homman tolla tavalla. Etkai tosissasi luule, että Sauli, Olli, Suvi ja muut tuolloisen hallituksen Kokoomus-ministerit punoivat koko juonen ja höynäyttivät yhdessä Relanderin kanssa kaikkia? Luuletko todellakin, että yhdelle puolueelle on keskittynyt niin mieletön määrä valtaa? Riisu ne punaiset lasisi, pliis! Ota huomioon, että kyseessä oli koko Suomen yrityshistorian kaikkien aikojen suurin investointi!
Luulet siis todella, että näin ei kysytty? Luuletko todella, että noin valtavaan investointiin annettiin lupa tosta noin vain? Väitän, että Sonera osasi hoitaa homman kotiin (=kusettaa taitavasti.)
Ootko ikinä kuullu gallupeista? Kyllä se kansanäänestys tulee vielä sieltä jahka yleinen mielipide on riittävän positiivinen.
Tässä voikin kysyä sitten miten yritys, jonka liikevaihto on 4 miljardia, voi/saa ostaa 20 miljardin arvoisen luvan? Esimerkiksi Vodafonen, joka oli samassa pelissä mukana, liikevaihto on noin 200 miljardia. Siitä tulee politiikkaa siinä vaiheessa kun valtio ottaa rutkasti takkiin ja kukaan ei ota vastuuta.
Edellisessä postauksessa ihmettelinkin, että onko yhdellä puolueella muka niin paljon valtaa, kyetäkseen tekemään moisen päätöksen yksin. Itse en tähän usko, ja tämän vuoksi Vettis on IMO painottanut aivan liikaa Kokoomuksen roolia tuossa kaupassa. Jos syyllisiä lähdetään hakemaan politiikasta, niin mielestäni syyllisiä ovat ennen kaikkea koko hallitus - liikenneministeri ja pääministeri etunenässä. Ainakaan minun mielestäni ei ole kovinkaan tarkoituksen mukaista lähteä syyttämään koko puoluettä yksittäisen ministerin töppäilyistä.
Valitettavasti en. "Se joka ei tunne historiaa, toistaa sen." Niin teki Hitlerkin. Pitänee ottaa selvää. Jos se on joku vallankumousläppä, niin huhhuh. 60-luku meni jo.
Ok, ok. Siis äärioikeisto ja äärivasemmisto istuu tällä hetkellä samassa hallituksessa Suomessa, mutta Suomessa ei ole äärioikeistoa. Nyt ymmärsin. Sä olet kyllä looginen ja mä ymmärsin asian nyt. Kiitos kun valaisit.
Äärioikeistolla ja -vasemmistolla on paljon samoja agendoja, vasemmisto istuu oikeiston kanssa samassa hallituksessa, traktaatit on tylsistetty yhteiseen tavoitteeseen, työntekijäjärjestöt ovat ottaneet yhteiskuntarauhan säilyttämisen harteilleen, vaikka se onkin hallituksen ja eduskunnan hommia.
Jasso. Yrittäjällä ja duunarilla on kyllä muutama pieni ero.
Itsensä itsenänen työllistäminen on tällä hetkellä tehty Suomessa perhanan vaikeeksi. Ja kiitos kuuluu suurelta osin vahvoille ammattiliikkeille, jotka tuijottaa vaan naapurin liksoja ja omaa napaansa. Siinä on keskimäärin yksi hyvä syy olla äänestämättä vasemmistoa. Poikkeuksia sieltäkin tosin löytyy.
Populismi rox. Ainoa moka, mikä siinä firmassa tehtiin oli Relanderin valtaan päästäminen. Se sitten teki, mitä teki. Turha syytellä juuri ketään muuta.
Ja koska kaikki olivat vastuussa niin kukaan ei joudu vastuuseen... Suloista eikä vain?