uus kokoonpano ja paljon ongelmia :/

6 posts, 1 page, 1,102 views

Avatar
#1 • • kosmo Guest
Ensimmäinen ongelma :) ... oon kokeillu käyttää reasonia cubasen slavena, cubase midi-sequna ja reasonista lähinnä rummut. Biisiä kuunnellessa jompikumpi tulee kuitenki perässä eli esim. 2basaria lyö päällekkäin ennenku biisi lähtee soimaan.. jonkinlainen viive siis. Eikä mikään muukaan cubasen ja reasonin välillä tunnu olevan ihan synkassa. Missä vika?!?

Toinen ongelma on taas cubasen kans.. mulla on midikeyboardi kiinni live!platinumin joysticciportissa joka toimii ilmeisesti midiporttina ja normaalisti ihan hyvin. Paitsi tässätapauksessa kun keyboardilta tulee kyllä ykköstä ja nollaa sisään ainakin cubasen mukaan mutta ei lähde ulos. Eli rauta ei toista midikiipalta soiteltuja nuotteja. Kytkennöissä ei kuitenkaan pitäis olla vikaa koska rauta toistaa cubaseen kirjoitetut nuotit jne.

kolmas ongelma on lähinnä suunnattu microQ:n omistajille :D
eli kaikissa kokeilemissani sekvenssereis toistunu ongelma. Ihan missä tahansa moodissa jää sävel soimaan. Eli jotain note-off infoa ei microQ ilmeisesti vastaanota tms. Syna rupeaa kuitenki käyttäytymään näin vasta kun sekvensserillä on kuunneltu jotain pätkää jota microQ siis on toistanu. Ongelma häviää kun microQ:n sammuttaa ja käynnistää uudestaan. Midi channelit on ollu 1 jokapaikassa jne... ennen laite teki tätä ainoostaan play moodissa.

ja vielä ... microQ ja ms2000 ei jostain syystä tykkää pelata keskenään. Midi piuhat kiertää äänikortista microQ:lle josta MS2000:seen ja takas äänikorttiin tai sit samplerin kautta. Jokatapauksessa ainoostaan ms2000:nen toimi ja microQ oli mykkänä. Miten ne kannattais liittää niin että kaikki toimis vaivattomasti?

paketti on siis, live!platinumi missä on 1xmidi in/out, ja takana mid in sille mun midikeyboardille. ms2000,microQ ja akai s2000, behringeri mixeri jne. mut nämä tuskin vaikuttaa ;)

olikohan siinä kaikki.. eiköhän...

Ei! vielä sellanen kysymys et pystyykö cubasella pyörittää synaa reasonin kautta niin että käyttäisin reasonin reverbiä/delayta.
realiaikaisesti tai vaikka ainoostaan nauhotuksessa?

kiitos... vähän epäselvältähän ja ammattitaidottomaltahan tää kuulostaa mut toivottavasti joku sai jotain irti tästä :)
Avatar
#2 • • Sniff Guest

nsimmäinen ongelma ... oon kokeillu käyttää reasonia cubasen slavena, cubase midi-sequna ja reasonista lähinnä rummut. Biisiä kuunnellessa jompikumpi tulee kuitenki perässä eli esim. 2basaria lyö päällekkäin ennenku biisi lähtee soimaan.. jonkinlainen viive siis. Eikä mikään muukaan cubasen ja reasonin välillä tunnu olevan ihan synkassa. Missä vika?!?

Toinen ongelma on taas cubasen kans.. mulla on midikeyboardi kiinni live!platinumin joysticciportissa joka toimii ilmeisesti midiporttina ja normaalisti ihan hyvin. Paitsi tässätapauksessa kun keyboardilta tulee kyllä ykköstä ja nollaa sisään ainakin cubasen mukaan mutta ei lähde ulos. Eli rauta ei toista midikiipalta soiteltuja nuotteja. Kytkennöissä ei kuitenkaan pitäis olla vikaa koska rauta toistaa cubaseen kirjoitetut nuotit jne.



tarkastappa ensin käyttävätkö cubase ja reason samaa asiolaitetta. playbackin aikana (eikä suosituksen mukaan kai muutenkaan) cubasen 'play in background' ei saisi olla päällä. sotkee synkan. tarkasta cubasen midiasetuksista midi-in ja midi-out device.

noi nyt kannattaa kattoo aluksi. palaillaan myöh.
Avatar
#3 • • KarriN Guest


Biisiä kuunnellessa jompikumpi tulee kuitenki perässä eli esim. 2basaria lyö päällekkäin ennenku biisi lähtee soimaan..



Onko varma, ettei kyse ole siitä, et Cubasen defaulttiasetuksissa se soittaa jonkun tietyn määrän "ennakkoiskuja" ennenkuin biisi lähtee rullaamaan. Tota voi muuttaa jostain sieltä transport baria säätämällä, olikohan joko hiiren tuplaklikkauksella tai oikealla klikkauksella metronomin tms kohdalle et sai sen menun esiin.

-Karri
Avatar
#4 • • Tuppu_ Guest




tarkastappa ensin käyttävätkö cubase ja reason samaa asiolaitetta.



Tuota, mitähän ajureitä ko. henkilö käyttää? Live-kortithan eivät ole mitenkään "oikeilla" asio-ajureilla toimivia, mistä johtuu suuri latenssi. Kyllähän siellä lukee asio multimedia ja asio directx, mutta latenssit on aika huimia, siis jos käyttää creativen vakioajureita. Pientä latenssia saa vain, jos käyttää kx- tai aps-ajureita. Ton liven laittaisin kyllä joka tapauksessa vaihtoon...
Avatar
#5 • • kosmo Guest
[quote="Sniff.[/i]

tarkastappa ensin käyttävätkö cubase ja reason samaa asiolaitetta. playbackin aikana (eikä suosituksen mukaan kai muutenkaan) cubasen 'play in background' ei saisi olla päällä. sotkee synkan. tarkasta cubasen midiasetuksista midi-in ja midi-out device.

[/QUOTE]

Asiolaite ei vaikuttanut asiaan, cubase näytti kaks vaihtoehtoa Asio multimedian ja jonku directXduplexin. Jälkimmäisellä tuli aivan hirveä latenssi softasynien jne. kanssa mutta tuolla multimedialla latenssia ei juurikaan ollut. Tuota 'play in background' optioo en löytäny mistään :( versio mitä käytän on se SX tms.

[quote]Originally posted by KarriN.

Onko varma, ettei kyse ole siitä, et Cubasen defaulttiasetuksissa se soittaa jonkun tietyn määrän "ennakkoiskuja" ennenkuin biisi lähtee rullaamaan. Tota voi muuttaa jostain sieltä transport baria säätämällä, olikohan joko hiiren tuplaklikkauksella tai oikealla klikkauksella metronomin tms kohdalle et sai sen menun esiin.

[/quote]

Tämäkään ei tuntunut vaikuttavan asiaan tosin en ole aivan varma et pengoinko oikeita valikoita (pitää ottaa se vielä tarkempaan käsittelyyn) :( .. sain sen käsityksen että toi transport bar hässäkkä vaikuttaa ainoostaan sillon jos biisin alottaa soittamaan alusta?. Mut jos se tosiaan soittais pari ennakkoiskua ennen itse biisiä niin eikö se tekis sen myös reasonissa?


[quote]Originally posted by Tuppu."]

Tuota, mitähän ajureitä ko. henkilö käyttää? Live-kortithan eivät ole mitenkään "oikeilla" asio-ajureilla toimivia, mistä johtuu suuri latenssi. Kyllähän siellä lukee asio multimedia ja asio directx, mutta latenssit on aika huimia, siis jos käyttää creativen vakioajureita. Pientä latenssia saa vain, jos käyttää kx- tai aps-ajureita. Ton liven laittaisin kyllä joka tapauksessa vaihtoon... [/quote]

KX-ajurit tuli kopsittua ja seuraavaks sit niitä kokeilemaan.. huolestuttaa vaan että mitenhän ne tukee tota etupaneelia?
Tällähetkellä käytös on jotkut uudet platinumin ajurit XP:lle, jotka ei nekään pelaa ihan moitteetta (etupaneelin line-in mykkä).

Niinku aiemmin jo kirjotin ni toi asio multimedia oli ihan toimiva ainakin softasynien kanssa, latenssi oli pieni (ainakin riittävän pieni).

tähän väliin jo iso kiitos :)
Avatar
#6 • • FoFlow Guest


Ensimmäinen ongelma :) ... oon kokeillu käyttää reasonia cubasen slavena, cubase midi-sequna ja reasonista lähinnä rummut. Biisiä kuunnellessa jompikumpi tulee kuitenki perässä eli esim. 2basaria lyö päällekkäin ennenku biisi lähtee soimaan.. jonkinlainen viive siis. Eikä mikään muukaan cubasen ja reasonin välillä tunnu olevan ihan synkassa. Missä vika?!?



Itselläni oli vähän vastaavanlainen ongelma, johon en heti kekannu ratkaisua. Piti jopa kokeilla waretettua Cubasea josko se olis toiminu paremmin kuin normaalisti käytössä oleva Sonar. No ei. Mulla esiintyi tuo viive DrRexissä silloin kun siihen suoraan oli liitetty delay unitti. Mutta jos delayn veti Reasonin AUXeista niin viive poistui. ReDrumia en ole kokeillut. Ongelmat alkoi mulla XPn uudelleen asennuksen jälkeen (uus emo jne).

Ei nyt hajuakaan onko tuosta mitään apua, mutta vähän itteä ihmetytti toi delayn aiheuttama viive jos effu on suoraan instrumentin jälkeen.