onko cubase xyz se oikea?

10 posts, 1 page, 1,473 views

Avatar
#1 • • piksi Guest
Teen musaa lähinnä synoilla ja workstationeilla, käytössä esim. Korg Z1, 01W.. Enkä käytä softasynaa lainkaan. Mikä olisi paras sekvensseriohjelmisto wave-samplejen kanssa kikkailuun. Siispä kaikenlaisilla MIDI-plugineilla ja tahdistuksella ja Virtual Instrument VST hömpällä ei ole mitään käyttöä. Tärkeintä on vain, että saan samplet soimaan oikeassa tahdissa. Cooledittiä kokeilin eikä se oikein iskenyt lainkaan, sillä oli tuskaa saada mitään aikaan. Olen jonkun aikaa katsellut jo Cubasea, olisiko siitä tähän tarkoitukseen? Ja jos olisi niin mikä niistä? SL, SX vai VST?? Ja millaisen laitteiston se vaatii? Käytössä celeron466, 160mb, 60gt. tarkoituksena hankkia myös kunnon äänikortti samplaukseen.
Avatar
#2 • • Edited MikkiHiiri Guest
Logic Audio kehii =)
Jos aiot käyttää sämplinkiä sekvenssien kanssa.
Eli selailehan noita jo olemassa olevia topiceja.
Muistia kyllä tarttet lisää, jos aiot pyöritellä enemmän kuin 10 cd-tasoista raitaa päällekkäin tjsp.
Avatar
#3 • • piksi Guest
jees, kiitti :-)
Avatar
#4 • • FoFlow Guest


Siispä kaikenlaisilla MIDI-plugineilla ja tahdistuksella ja Virtual Instrument VST hömpällä ei ole mitään käyttöä. Tärkeintä on vain, että saan samplet soimaan oikeassa tahdissa.
.
.
Olen jonkun aikaa katsellut jo Cubasea, olisiko siitä tähän tarkoitukseen? Ja jos olisi niin mikä niistä? SL, SX vai VST?? Ja millaisen laitteiston se vaatii? Käytössä celeron466, 160mb, 60gt. tarkoituksena hankkia myös kunnon äänikortti samplaukseen.Tolla hårdiksella nykysekkarit sanoo poks. Aika monet listaa jo Pena II:n minimivaatimuksissa. Lisempää voimaa jos kaupasta haet sekkaria. Mutta jos audion synkaaminen on se tärkein niin kokeilepa ACID Prota. Se voisi olla tähän saumaan sopiva vaihtoehto. Cubase/Logic/Sonar vähän ehkä overkilliä...

Jos kuitenkin haluat ohjata synias tietokoneella, tarvitset sekkarin. Silloin lienee tärkeintä minkä sekkarin käyttöliittymän koet miellyttävimmäksi ja helpoimmin omaksuttavaksi. Jokaisesta lienee saatavilla demo-versiot. Eikun kokeilmaan. Ei ne ominaisuudet ny niin hirveästi eroa. Jokaisella sekkarilla on omat vannoutuneet käyttäjänsä ja heillä preferenssinsä (Esim CMn preferenssi on Logic :D )
Avatar
#5 • • MikkiHiiri Guest
Acid Pro on kyllä loistava audiosekkari, mutta mielestäni ainakaan
v3.0 ei kovin hyvin toimi syncissä MIDI:n kanssa. Testailin joskus ja
rupes vituttamaan viiveet yms. En tiedä sitten kun en ole
nykykokopanolla enää jaksanut testailla :)
Acid Prolla oon kuitenki kasannu melkein kaikki biisit joten en voi
ainakaan haukkua kyseistä ohjelmaa ;)
Avatar
#6 • • pakana Guest
...mikäköhän toi sun "oikee tahti" mahtaa olla?

Jos joku rautasekkari pyörittää noita sun synia ja työasemia, niin sillonhan sen pitää käskyttää kans tollasta "wave-sample"-soitinta. Emmätiiä liittyks tähän sit toi inhottava miditahdistus mitenkään :003: Yks vaihtoehto on tietysti painaa vaikka winampin playta aina oikeessa kohdassa.

Mutjoo softista toi ACID lienee pätevin tohon hommaan, cubase yms sekkarit saattaa olla liian Virtuaalisia sun makuus.
Avatar
#7 • • Edited :t:c: : : Guest
Kyl se on jo tuhanteen kertaan toteen näytetty et Logic on da pro audio ja sekkaripuolella, jos taas haluat VST-ympyröihin niin silloin se SX toimii ehkä parhaiten, vaikka Logic niitäkin kyllä tukee.

Kytee aika pahasti tää topik jo :) kunnon roihun ainekset ;))

EDIT:

Acid ei ole hyvä midi-puoleltaan ja siinä on käytettävä tempo rajattu tosi ikävästi, eli et voi tehdä ihan millä tahdilla haluat...

Acid on hyvä tasan looppien synkkaukseen ja kännisessioihin on/off looppien kans :)

Logic 3 toimii tollakin kokoonpanolla ihan siedettävästi..
Avatar
#8 • • piksi Guest

Originally posted by FoFlow

Tolla hårdiksella nykysekkarit sanoo poks. Aika monet listaa jo Pena II:n minimivaatimuksissa. Lisempää voimaa jos kaupasta haet sekkaria. Mutta jos audion synkaaminen on se tärkein niin kokeilepa ACID Prota. Se voisi olla tähän saumaan sopiva vaihtoehto. Cubase/Logic/Sonar vähän ehkä overkilliä...


juu, kohta saldon pitäisi taas karttua, niin tuota vanhaa kaakkia pääsee päivittämään.

Midi ei suinkaan ole se ainoa, esim Z1:stä löytyy ADAT Wordclock jolla pystyy tahdistamaan aika reilusti paremmin sitä tukevia laitteita. en sitten tiedä miten hyvin tuo pc laitteissa toimii ja mitkä äänikortit ja softat sitä suostuisivat tukemaan.. ;)

missä hintaluokassa muuten suomessa nuo softat liikkuvat? sen nyt voi tietämättömämpikin päätellä että cubasen ja logicin kaltaiset ovat sieltä porvariluokasta.. mietin että tulisiko halvemmaksi hankkia ulkomailta, täällä kuitenkin kaupat ottavat mukavat riistoprovikat, se on tuttua jo soitinpuolenkin hintojen katselusta.

Avatar
#9 • • Edited MikkiHiiri Guest


missä hintaluokassa muuten suomessa nuo softat liikkuvat? sen nyt voi tietämättömämpikin päätellä että cubasen ja logicin kaltaiset ovat sieltä porvariluokasta.. mietin että tulisiko halvemmaksi hankkia ulkomailta, täällä kuitenkin kaupat ottavat mukavat riistoprovikat, se on tuttua jo soitinpuolenkin hintojen katselusta.Jos et luota taitoihis 100% varmasti, niin tee niinku lähes kaikki
muusikot. Alotat waretuksella ja sitten kun tienaat rahaa, ostat
originaalit softat ;) koska sit vituttaa jos et sillä 2000e sijoituksella
kerkeäkään saamaan mitään aikaan ja joudut ostamaan taas
seuraavan 2000e satsin jotta pysyt kehityksessä mukana, vaikka
olisit sen kehitysvaiheen voinut tehdä ilmaiseksikin:)
Ennemmin tai myöhemmin tuut kuitenkin huomaamaan että joudut
hommaa ne porvarisoftat, jolloin ei tarttekaan murehtii sitä kun
kukaan ei enää osta sulta niitä halpisroskia jotta saisit rahaa edes
vähän takas. :)
Avatar
#10 • • 029 Guest


Kytee aika pahasti tää topik jo :) kunnon roihun ainekset ;))Hehhe ;D Jonain päivänä kyl joudun vielä oikeesti kokeileen tota logikkia kun äijät jaksaa kokoajan sitä hehkuttaa :):)

Mun valinta on aina ollut Q-beis SX mut toisilla näyttää toimivan toi logik parhaiten.

Mun ehdotus / vinkki on et kandee hommata frendi tai helvetisti tuttuja jotka osaa jo käyttää jotain softaa ja saa sillä pro-jälkee aikaan... Seuraa sit miten ne käyttää jotain ni siinä oppii kivasti näiden isompien sekkareiden alkeet. . . :cool: :cool: