Yamaha DX200 (FM7), kokemuksia?

7 posts, 1 page, 1,566 views

Avatar
#1 • • Tuppu_ Guest
Joo, jos jollain on tosta kokemuksia, niin kiinnostais tietää, mitä ollaan mieltä ko. laitteesta. Kattelin speksejä, kuuntelin demot ja sosin arvostelun ja lämpenin hieman tolle, joten pitäis nyt tietää, onks käytännössä hyvä? Jos SOSin arvostelun oikein ymmärsin, kyseessä ei ole mikään lelu ainakaan soundeiltaan, vaikka se ns. "groovebox" onkin.

FM-synteesi kiinnostaa erityisesti Terminator-brass-soundien myötä. Joo ja psykeen saa erityisen hyviä "häiriö"-ääniä.

Onkohan mitenkään mahdollista, että exporttaisi FM7:sta joitain soundeja sellaiseen muotoon, että ne voisi sitten lähettää dx200:een, vai joutuuko homman tekemään puhtaasti editoimalla dx200:n editorilla asetukset samanlaisiksi? olis hieman mukavampi pyöritellä oikeita nuppeja. Lisäksi fm7 vie törkeesti resursseja, niin olis hyvä soitella noi soundit dx200:lla ja vois editoida välittömästi nupeista tärkeimpiä, mm. filtteriä. Dx200:ssa kun on polyakin niinkin paljon kuin 16, vaikkakin vain 1 partti.

Voiko siis FM7:sta dumpata ulos soundeja jossain muussakin muodossa kuin sen itse ymmärtämässä, esim. syx tai midi?

Ymmärtääkseni kummatkin toimivat 6-operaattorisina ja kummassakin on alkup. dx7:aan nähden lisätty filtteri, joten luulisi, että kummastakin voisi saada samanlaisen äänen, ainakin kun editoi samanlaiseksi noi arvot. Vai tietääkö joku, että FM7:ssa on jotain muutakin lisää, että samanlaista soundia ei voikaan ohjelmoida dx200:een?
Avatar
#2 • • OSC8 Guest


Onkohan mitenkään mahdollista, että exporttaisi FM7:sta joitain soundeja sellaiseen muotoon, että ne voisi sitten lähettää dx200:een, vai joutuuko homman tekemään puhtaasti editoimalla dx200:n editorilla asetukset samanlaisiksi? olis hieman mukavampi pyöritellä oikeita nuppeja.Hmm, katselin kaverilla alkuperäisen FM7:n pakettia ( ;) ), ja siinä oli mukana mainos tuosta dx200:sta -> mainoksessa nimenomaan hehkutettiin sitä että patcheja voi rajattomasti vaihdella dx200:n, FM7:n ja "aidon" DX7:n välillä.. Että pitäis mennä ihan päittäin nuo patchien vaihdot.

Pitää nyt kuitenkin disclaimerina sanoo et näin siis luin, omaa käytännön kokemusta ei ole... Että että kandee vielä vaikka kysyy kaupan sediltä/maahantuojilta tms :)
Avatar
#3 • • Tuppu_ Guest...oli mukana mainos tuosta dx200:sta -> mainoksessa nimenomaan hehkutettiin sitä että patcheja voi rajattomasti vaihdella dx200:n, FM7:n ja "aidon" DX7:n välillä.. Että pitäis mennä ihan päittäin nuo patchien vaihdot.Hmm. On mullakin toi FM7 ja siinä kyllä ainakin saa siis sekoteltua pakkaa vaikka miten, eli FM7:aan kyllä voi importata mitä vain dx7:n ja dx200:n patcheja, mutta en ole löytänyt FM7:sta mitään export-juttua, joka osais exportata patchin esim. syx-muodossa. FM7 käyttää sen omaa tiedostomuotoa. onkohan siis esim. FM7:n päivityksissä tai muuten vain tehty jotain lisäjuttua, jolla toi onnistuisi? Tai sitten olen ollut vain ihan kännissä, kun olen yrittänyt tota FM7:sta etsiä. ;)

FM7 on kyllä loistava ja sitä käytänkin, ellei edellinen onnistu, mutta sen käyttämä cpu-teho on aika lahjakas.

Jos vertaa esim. samanhintaisia jammun bokseja: an200 ja dx200, niin an:ssä on 5 polya ja dx:ssä 16!!!! Siis luulisi olevan toi FM-synteesin pyörittäminen huomattavasti helpompaa kuin analogisynteesin, vai?! Miten sitten FM7 syö ainakin yhtä paljon cpu:ta kuin mikä vain va-softa kunnon unisonoilla?

Ymmärtääkseni dx200:n ja FM7:n speksit on suunnilleen samat, esim. kumpaankin on lisätty filtteriosio alkup. dx7:aan verrattuna.

Tarkoituksena oli siis tosiaan soitella dx200:lla FM7:n patcheja, jos vain mahdollista.

Voi olla, että jättäydyn suosiolla käyttämään vain FM7:aa, mutta saa nähdä, eli edelleen tositietoa etsiskelen...:rolleyes:
Avatar
#4 • • the Atonalizer Guest
Jos jätkää kiinnostaa DX7:n saundit, kannattaa tsekkailla käytettyjä DX ja TX -syniä, niitä kasari syniä, ei DX200, maksat ittes kipeeks siitä, ostin tossa pari kuukautta sitten TX-802:n (16-poly 8-part multitimbral, eli 8 eri saundia samaan aikaan) ja maksoin siitä e200, mikä taitaa olla puolet tosta DX200:sta, jossa saa vaan yhden saundin kerralla. Se FM7 on on kyllä aika erilainen kun DX:t siinä on särö, filtteri ja delay, niitä ei ole ainakaan meikän TX:ssä, ja ainakin nativen sivuilla puhuttiin pelkästään DX7:n saudien importtaamisesta, mutta ei exporttaamisesta, DX7:n saundit käy kyllä myös DX200:n.

Pitää kyllä varottaa, että FM-synien ohjelmointi on ihan SAATANAN vaikeeta. Eli jos et ole valmis opettelemaan intensiivisesti noin vuotta, joudut tyytymään presetteihin. Jos haluaa helposti (ainakin helpommin) ohjelmoitavaa FM-synää (ja halvempaakin) kannattaa tsekkailla Casio:n (!) CZ-sarjaa. Ainakin KMFDM, Front Line Assembly ja Skinny Puppy ovat käyttäneet tietääkseni noita, niistä kuulma saa saman tyyppisiä saundeja.

Mut jos keksit (tai joku keksii) miten FM7:n saundeja saa importattua DX:iin niin tarjoan kännit.
Avatar
#5 • • Edited Tuppu_ Guest


Mut jos keksit (tai joku keksii) miten FM7:n saundeja saa importattua DX:iin niin tarjoan kännit.Joo, no totahan määkin just tällä topicilla hain, eli en ole ainoa, joka noin haluais tehä.

No mä oon tässä funtsinu, että täytyy kai sit tyytyä tohon fm7:aan, vaikka se tehoa viekin. Käyttää sitä sitten vain 1-2 raitaan, jos tarttee. FM-synien ohjelmointi vaikuttaa olevan vaikeaa ja ei ole hirveesti aikaa edes ohjelmoida noita analogeja, tai mallintavia, niin saatika sitten FM-synia.

Joo, eihän noissa vanhoissa DX-synissa olekaan filttereitä ja efektejä niin kuin esim. FM7:ssa, mutta myös DX200:ssa on filtteri ja efektit. Ja siitä, että vain 1 partti olisi käytössä, ei haittaa ollenkaan, kun inhoan käyttää koneita multimodeissa. On mulla pari muutakin lootaa, joista saan yhtä aikaa soundia ja ainahan voi nauhoittaa audioksi sekvensseriin.

No siis FM7:aan taidan toistaiseksi siis jäädä. :)
Avatar
#6 • • MikkiHiiri Guest


Mut jos keksit (tai joku keksii) miten FM7:n saundeja saa importattua DX:iin niin tarjoan kännit.Homman tekee vaikeaksi pelkästään se että FM7:ssa on 8
operaattoria ja esim DX7:ssa on 6. Luulis noissa olevan kuitenkin
samoja algoritmejä käytetty :) FM7:ssa tosin on helvetisti kaikkea
muutakin nippeliä.

FM7:n korkeintaan kuutta operaattoria käyttävät soundit pystyis kait teoriassa exporttaamaan.
Avatar
#7 • • the Atonalizer Guest
Niin, jos FM7 edes tarjoaisi mahdollisuuden .syx exporttiin mutta eipä tarjoa. Ei se 8 operaattoria varmaan mikään ongelma sinänsä olisi, DX7 vaan karsisi komennot (tai menisi jumiin), joskaan saudit ei olisi enää saman kuuloisia, etenkin mun yks operaattori on säröä varten ja sen puuttuminen vaikuttaisi aika paljon saudiin kokonaisuudessaan.