Vietnam?

6 posts, 1 page, 1,946 views

Avatar
#1 • • Kiulu Guest
Onkohan kukaan Vietnamissa käynyt?
Joulukuussa on matka edess ja olisi hienoa saada ihmisten kertomuksia kyseisesta maasta. Saigon on määränpää, mutta sieltä olisi sitten tarkoitus lähteä kiertelemään ympäriinsä.
Avatar
#2 • • Fusione Guest
Saigon näytti aika tylsältä. Hanoi taas näytti paljon mielenkiintoisemmalta. Kummassakin tuli vietettyä vain yksi yö joten paljon ei ehditty tutkia. Rannalla oltiin Nha Trangissa mikä on Vietnamin suurin turistiranta En ole nähnyt yhdelläkään turistirannalla yhtä vähän turisteja mutta jouluna voi olla hieman eri tilanne. Vien Dong hotelli oli ainakin mukava ja ok-hintainen. Siellä oli myös kaupungin ainoa uima-allas.
Avatar
#3 • • riddla Guest
Käytyä tuli 01' kesällä. Puoltoista viikkoa tosin oltiin vaan, osana pidempää Aasian reissua. Hanoissa oltiin, se on varsin leppoisa kaupunki. Oltiin Halong Baylla, jossa meininki oli varsin sleazya.. siitä Cat Ba -turistisaarelle, joka oli jo hieman kiinnostavampi paikka, vaikkei ajan puutteen takia ehtinytkään paljoa nähdäkään.
Hanoissa riittää tutkittavaa. Yöelämää minimaalisesti, mutta sitä tuskin kukaan lähtee Vietnamiin hakemaankaan. Funky Monkey -baari kantsii zekata, jos Hanoissa sattuu käymään.
Sen verran vois sanoa, että Vietnamissa turistilla on heikot mahdollisuudet lähteä omin päin säätämään toureja, matkoja, oppaita yms. joten kannattaa ehkä suosiolla kääntyä guest housejen ja hotellien puoleen niitten kanssa.
Jos ei oo aiemmin Aasian maissa käynyt, ja kerjääminen/kaupustelijat ei oo tuttua, saattaa se Vietnamissa tuntua rassaavalta -ne on siellä varsin sisukkaita ja jopa häijyjä.. ehkä pahempia kuin Intiassa. Toki sopii muistaa, että sodan jäljet vaikuttaa vieläkin ja äärimmäistä köyhyyttä on.
Avatar
#4 • • Felis Guest


Jos ei oo aiemmin Aasian maissa käynyt, ja kerjääminen/kaupustelijat ei oo tuttua, saattaa se Vietnamissa tuntua rassaavalta -ne on siellä varsin sisukkaita ja jopa häijyjä.. ehkä pahempia kuin Intiassa. Toki sopii muistaa, että sodan jäljet vaikuttaa vieläkin ja äärimmäistä köyhyyttä on.


Me ei kyllä törmätty mitenkään erityisen röyhkeisiin kaupustelijoihin, päin vastoin. Röyhkeimmät kaupustelijat löytyvät aina pahimmista turistirysistä eikä Vietnamissa sellaisia hirveästi ole. Toisaalta kuten sanoit, köyhyyttä on paljon, ja länsimaisista ihmisistä kovin negatiivinen kuva: lähinnä ilmeisesti amerikkalaisten turistien ansiosta kaikkia länsimaisia ihmisiä pidetään töykeinä ja ylimielisinä. Paikallisten kanssa seurustellessa kannattaa siis olla ekstrakohtelias ja yliystävällinen, ja hymy kannattaa liimata naamalle pysyvästi. Tinkiessä kannattaa myös miettiä, onko se 1000 dongia sulle oikeasti niin iso raha, vai voisitko kenties sen verran jakaa köyhäinapua (1000 dongia = alle 7 senttiä). Olen myös ymmärtänyt, että etelässä ihmiset ovat yleisesti töykeämpiä kuin pohjoisessa, ja siellä on myös enemmän rikollisuutta. Saigonissa ovat kuulemma moottoripyörän selästä tehdyt varkaudet ovat varsin yleisiä.
Avatar
#5 • • Fusione Guest
Vietnamissa tai ainakin Nha Trangissa kaupustelijat oli mun mielestä ihan ystävällisiä ja huolettomia. Suurin osa oli naisia tai lapsia myymässä purkkaa, lehtiä tai raakaa kalaa ja yleensä rannalla.
Avatar
#6 • • Munkki Tuck Guest
Helmikuussa pitäisi kans pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä 4vk reissuun! Olisin myös kiinnostunut kuulemaan riennoista, lähinnä just Cat Ba ja lähialueet... Jos on muita alueella niin viestiä! :D