VSTI....

3 posts, 1 page, 1,419 views

Avatar
#2 • • pakana Guest
Ilmasia ja maksullisia VST-instrumenttejä tulee nykyään ku sieniä sateelle, etenkin ku jengi on alkanu oppia käyttämään syntheditiä ja toiset on tajunnu et niillä voi tehdä enemmänkin ku taskurahaa. Vois olla ihan kätevää, jos täälläkin ois oma pikku topikki aiheelle. Varmaan (toivottavasti :confused: ) joku muukin on imeny netistä turhia vempeleitä, ja missannu taas sitten jonkun käyttökelposen koodinpätkän, tai miettii et mihin käyttäis vähiä rahojaan.

Eli jos tänne ei listattaiskaan ihan kaikkee vst-sälää, vaan pelkästään sellaset

- joita on ite kokeillu (tai mieluiten vaikka käyttäny)

- joihin jaksaa liittää omat kommentit

Kun linkkilistoja ja aiheelle omistettuja saitteja on jo aika liuta, niin kotoisela suomella kirjotetut käyttäjien kommentit vois olla kiinnostavampaa ja tänne foorumiin sopivaa luettavaa. Mul on ainakin vielä virtuaalistudion pystytys vaiheessa, ja kun synasta alkaa saamaan irti jotain vasta sen nimenomaisen vekottimen opeteltuaan, niin ei viittis ihan jokaista tarjolla olevaa alkaa roplaamaan.


...Toi Claw on varsin kelpo bassovempele, sen ääni lähtee jotenkin epätyypillisesti itsekseen "lapasista", siis jotenkin elää enemmän ku VSTIit yleensä. Toisaalta taas niin simppeli, et pelkällä hiirellä sinnittelevä ei ehkä saa ihan kaikkee irti... kun ei pysty ruuvaamaan kahta nuppia yhtä aikaa.

Ja tossa on http://www.greenoak.com/crystal/ on rujosta ulkokuorestaan (ja hinnastaan) huolimatta yks parhaista softasynista. Varmaan omimmillaan piiiitkien, tunnelmallisten mysteerimattojen luomiseen, mut envelopien muokkauksen helppous tekee siitä omaperäsen suhinarytmikoneen. Ja bassossa on tarpeeks munaa.

Tuolta http://www.funkelectric.com/~cockaigne/ löytyy suomalaista Synthedit-osaamista. Satyr on hyvä virtuaalianalogi, mut toi Quantum64 on piristävän poikkeeva ja omaleimanen retroiluelektrovekotin omalla pikku arpeggiaattorillaan.

Kysymys:

Onko joku vertaillu Reaktoria / Tassmania / Syntheditiä / jotain muuta modulaaritee-se-itsemonsteria? Tassmanin MiniMoog-masiina on ainakin hävyttömän hyvän kuulonen, mut mites rakentelun helppous suhteessa lopputulokseen? Ois siis tarkotus kyhätä kasaan "oma" vempele.
Avatar
#3 • • kilobitti Guest
claw, crystal, satyr ja quantum löysivät tiensä käyttöön samantien. Smaccabea en jostain saanut pelittämään, mutta muut olivat löytöjä..Kiitos!

Lisääkin saa laittaa..:003:

-kb