Yahama CS6x

11 posts, 1 page, 2,316 views

Avatar
#1 • • Edited Yahama Guest
Kertokaas kannattaako kyseistä vehjettä ostaa, jos haluaa tehdä trance/techno musiikkia?
Minkälaisia kokemuksia teillä on ko. syntikasta?
Mitäs kaikkea sillä voi tehdä jne?
Onks mitään hyviä jippoja tai mitn.?
...kiitoksia. :)

...Jeps! Tajusin ittekkin ton vasta myöhemmin kotona. (pikkanen näppivirhe)
Avatar
#2 • • MikkiHiiri Guest
Sul on nickissä myös virhe? Laitteen valmistaja on Yamaha ;) *nusasee pilkkuu*

Joo on toi osittain hyvä trancesynaks.. teknoa en kyllä lähtis vääntämään
Avatar
#4 • • Edited Tuppu_ Guest
Hei! Onko kenelläkään kokemusta CS6x:stä siten, että käyttäisi siinä kahta (2) plg150-an-boardia yhtäaikaa?

Jos on tietoa, niin seuraavat asiat kiinnostaisivat:

1. Kuinka homma toimii?

2. En tarvitse kahta an-parttia, vaan haluaisin tuplata vain polyfonian. Eli voinko esim. soittaa unisonomoodissa ääniä siten, että polya olisikin 2, eli kumpikin plugari soittaisi 5-äänen unisonolla vuorollaan, aina kun ääntä tarvitaan? Vai, käykö niin, että kun unisonon vääntää päälle, niin kummatkin plugarit pöräyttää kaikki äänet yhtäaikaa ilmoille, jolloin mulla on taas monosoundi, vaikkakin aivan järjettömän paksu sellainen?

3. Voiko kahta plugaria käyttäessä säätää unisonon käyttämän äänimäärän?

4. Mihin/Miten tallennan äänet? Kummallekin plugin-piirille samat soundit, vai riittääkö, että tallentaa toiselle ja toinen piiri sitten käyttää niitä, vai miten?

5. Ei niin liity tohon kahden plugarin käyttöön, mutta käyttääkö joku jotain ulkoista midi-kontrolleria, esim. doepferia ton an-piirin käskyttämiseen lennossa ihan oikein nupein? Meinaan vain, että olisi aika mahtava setti, kun olisi tossa sisällä 2 plugaria ja ohjais koko hoitoa jollain kontrollerilla. Meinaan toi cs6x:n filtter-cutoff-nupin keskikohdan "parkkipaikka" ei inspaa sweeppejä tehdessä.

Edellisen ymmärtää minkä vaan jammun csx-sarjan omistaja.

Olisin kiitollinen, jos joku vastaisi. :)

Soittelin tossa taas parin viikon tauon jälkeen cs6x:llä juurikin tuon an-boardin soundeilla ja tuli taas todettua, että kyseessä on edelleen yksi parasäänisimmistä virtuaalianalogipiireistä, mitä on tehty virusin ja ms2000:n lisäksi! Siis lämmintä, paksua, analogimaista, nam! Yamaha an-piirit rules! :D

PS. Jos ihmettelet, miksi olen postannut asiasta uuden topicinkin, niin selaimeni temppuili, enkä nähnyt, että tämä esim. olisi mennyt perille. Ei nimittäin näkyny mulla, ennenku tyhjensin selaimen välimuistin. :mad:
Avatar
#5 • • Collab Guest
Heps!

Kone on kovassa käytössä nimenomaan PLG-150an kohdilta.

Vastauksia kysymyksiisi:

1. Ei toimi!

2. Kone yhdistää plugarit, mutta tekee sen layereina eli varsinaisesti ei tee sitä mitä halusit. Soittamalla näin kahta identtistä saundia samaan aikaan saat aikaan vaiheen....and u don't want that, do yah?!?

3.Ei voi.

4. Juu ei skulaa...

5. Mulla on K2500 x, jossa on 8 faderia + 2 slideä, joihin kaikkiin saa tietysti assignata mitä tahansa...juu se "parkki" ei ole sweepatessa kovinkaan kiva asia, mutta on taas hyvä silloin kun esim. livenä pitää etsiä nollat filsuille.......onhan tosin yamahassakin se pieni slide ja siihen saa minkä tahansa kontrollin.

Toivottavasti oli jotakin apua!

-A-
Avatar
#6 • • Edited Tuppu_ Guest


Heps!
Kone on kovassa käytössä nimenomaan PLG-150an kohdilta.

Vastauksia kysymyksiisi:

1. Ei toimi! ...



No voi p*rse, jos toi on totta! :)

Tällasta löyty kuitenski plg150an:n sähköisestä pdf-manuskasta:

The"Expand" parameter will be active only when you have 2 boards of the sametype installed and polyphony expansion is possible. A second PLG150-AN will give you a maximum of 10 notes of analog polyphony in Expand poly mode.

Siinä oli vieläpä joku kuva, että cs6x:n näytössä oli joku kohta, missä näkyy, mitkä plugarit on asennettu. Jos koneessa on siis 2 samanlaista plugaria, niin "plugarivalikosta" tai jostain voi valita expand-jutun päälle/pois, jolloin ainakin yamahan mukaan pitäisi homma toimia, eli polya tulla lisää.

Eli oletko aivan varma asiasta? Onks sulla siis 2 noita plg-plugareita ja oletko varmasti kokeillut /löytänyt tota expand-vaihtoehtoa? :rolleyes:

Eli tsekkaa toi, jos sulla on 2 noita an-plugareita. ;)

tässä vielä toi pdf:
http://www.yamaha.com/dmi/products/plgboards/pdfs/PLG150AN.pdf

Jos siis noi saa vain soimaan päällekkäin, niin eihän se silloin ole polyfonian tuplausta, vaan äänen "monistamista".

Toivottavasti toi ei ole totta!
Avatar
#7 • • Collab Guest
Heps again!

Juu ei ole kahta samanlaista korttia..silloin vuonna kirves ja miekka, kun koneen ja kortin hommasin niin tommosta tietoa ei ollut kehissä kun kortitkin tulivat vähän miten sattu....mä kysyin joskus Fasulta samaaa asiaa ja jotain muutakin koneeseen liittyvää, ni mr tuotetuki oli sillon just aina lähdössä johonkin....sorry about it!

Eli jos sä käytät siinä sitä expand-modea niin kortit toimii yhtenä..tosin parttejakin on sit vaan yks.....mut sähän halusit vaan yhden ja lihavan.......herää vaan kysymys, että jos sulla on tieto nenäsi edessä, why bother;)

-A-
Avatar
#8 • • Tuppu_ Guest



Eli jos sä käytät siinä sitä expand-modea niin kortit toimii yhtenä..tosin parttejakin on sit vaan yks.....mut sähän halusit vaan yhden ja lihavan.......herää vaan kysymys, että jos sulla on tieto nenäsi edessä, why bother;)
-A-



Jep, en ikinä tartte yhdestä koneesta enempää kuin yhden partin!

No sen takia bother, my dear yamaha brother :) , että jos jollain tosiaan sattuisi olemaan 2 an-plugarii ihan oikeesti koneessaan, niin saisinpahan tietää, kuinka toi homma oikeesti toimii/toimiiko ollenkaan.

Toi pdf ei kerro juuri muuta kuin, että plugarit pitäisi saa toimimaan yhdessä ja että polya pitäisi olla 10. Listasin noi kysymykset siksi, koska en niihin yamahan pdf:stä saanut vastausta, eli kuinka homma käytännössä toimii.

Monestihan noi valmistajat saattaa ns. "kusettaa" noissa jutuissa, eli homma voisi olla, kuten ensin ajattelit, että layereinähän noi soi. Sen takia vaan...

Asuksää kuin kaukana, siis espoosta. Voisin nimittäin ottaa plugarin mukaan ja testattais toi homma. :)

Olis nimittäin vähän vipinää ostaa toinen an-piiri. Vois sitten pöräytellä kahden äänen unisonopatcheilla tai padit / stringsit lakkaisivat katkeamasta monimutkaisissa riennoissa. :D

Joutuu kai jokatapauksessa kuiteski ostaan jonkun kontrollerin tohon, niin on hieman mielekkäämpää käännellä niistä oikeista nupeista.

En ymmärrä, miten monet ovat myyneet plg150an-piirinsä melkein samantien pois. Sehän kun sattuu olemaan melkein parasäänisin kaikista va:ista, mitä markkinoilla on. Esim. yhtä analogisen kuuloinen va on vain ms2000, mutta sekin omalla tavallaan erilainen matkien niitä vanhoja korgeja. An on kaikista lämpimin ja analogisimman kuuloinen. Ei esim. virus pärjää.
Ei pitäisi presettejä kuuntelemalla ainakaan päättää sen kohtaloa. Ja mitä tulee cs6x:ään, niin sen efektejä voi tietenkin käyttää noihin an-soundeihin ja tallentaa 64 user presetin pankkiin ihan normaalisti. niin ainakin saa ihan törkeen hienoja soundeja, kun ne jo "kuivinakin" pukkaavat olemaan hyviä.
Ööh, ei pitäisi alkaa puhumaan täällä totuuksia julki. Ihmiset pian älyävät ja menevät ostamaan noita an-piirejä, joten shhhshhh... ollaan ihan hiljaa... :D
Avatar
#9 • • Collab Guest
Tsiisus mai dier jamaha brotha!

Juu asun Kotkassa, johon Espoosta on most likely 150 km ja vielä itäänpäin.....mut, jos homma sua askarruttaa ni laitan kahvit tulille heti.

Thomann hinta palikalle on (zero alv.) 218 ekee....luulen ma, että sen saa hoidettua halvemmalla Fasulta...voin selvittää hinnan tai teenkin niin, koska mä hoidan toisen palan heti!

-A-
Avatar
#10 • • Edited Tuppu_ Guest


Juu asun Kotkassa, johon Espoosta on most likely 150 km ja vielä itäänpäin.....mut, jos homma sua askarruttaa ni laitan kahvit tulille heti.Thomann hinta palikalle on (zero alv.) 218 ekee....luulen ma, että sen saa hoidettua halvemmalla Fasulta...voin selvittää hinnan tai teenkin niin, koska mä hoidan toisen palan heti!
-A-



Joo, no huomasinkin ton sitten, et oot kotkassa, pahus! Ei sun tartte kahvia laittaa luriseen, menen kohta muutenkin jo nukkumaan.

Jep, kerrohan mullekin, mihin hintaan saat, niin käyn hakee kans lähiaikoina. Tai no voi mennä kyl joulukuun alkuun, että veronpalautukset tulee :D
Jos joku haluaa luopua esim. käytettynä omastaan, niin mulle kelpaa, kunhan toimii...
Onks sulla jotain suhteita fasuun, eli sä voisit saada sieltä halvemmalla kuin "normaali" kaduntallaaja? Meiksi kysy kerran sieltä cs6x:n ja ton an-piirin yhteishintaa, niin muistaakseni olivat aika tyyriit. No nehän ny saattaa laukoo mitä hintoja tahansa, kun eivät tiedä, tietääkö ostaja asiasta mitään.
Avatar
#11 • • Tuppu_ Guest
Collab: Joko oot laittanu toisen an-palikan koneeseen? Vois sitten itekkin laittaa, kun tietää, että varmaan homma toimii.
Ilmoittelehan tosiaan heti, kun tiedät. ;)