Virallinen huumetopikki

1,709 posts, 86 pages, 661,666 views

Avatar
#1301 • • Toma Guest
[quote="Dani Cior[/i]
Uudenlaisissa olosuhteissa saatetaan tarvita uudenlaisia selviytymiskeinoja ja yksi niistä voi olla huumeet.[/quote]

Originally posted by Ryvon DJ"]
Vaikea kuvitella sellaista tilannetta, mikä se voisi olla.
Huumeet ovat hyvinvointiyhteiskunnan suomaa tarpeetonta ylellisyyttä, ja ihminen ei käy taistoa olemassaolostaan hyvinvoinnissa.
Eiköhän ihmisen tulevaisuudessakin pelasta selvä, kirkas ajattelu, sekä vetreät lihakset ja nopeat reaktiot.



Tarkoittasikohan Dani tilannetta, jossa ihmisen henkinen
kestävyys on uudenlaisen yhteiskunnan takia koko ajan enemmän
koetuksella, ja ihminen tarvitsee ruumillisen levon sijasta paljon
enemmän henkistä lepoa. Joillekin huumeet ovat hyvin tehokas
keino ns. 'nollata pää'. Jos olet opiskellut korkeakoulutasolla tai
tehnyt jotain älyllisesti haastavaa duunia, olet varmaan huomannut
miten pitkiä aikoja johonkin, esim. tentteihin keskittyminen
rasittaa päätä. Alkaa niin sanotusti vanne kiristämään. Ja tähän
juuri päihteet auttavat. En sano etteikö viikon lomakin auttaisi,
mutta siihen on harvoin aikaa. Päihteet voivat parhaimmillaan
olla äärimmäisen rentouttavia.
Avatar
#1302 • • ---[-]--- Guest






Tarkoittasikohan Dani tilannetta, jossa ihmisen henkinen
kestävyys on uudenlaisen yhteiskunnan takia koko ajan enemmän
koetuksella, ja ihminen tarvitsee ruumillisen levon sijasta paljon
enemmän henkistä lepoa. Joillekin huumeet ovat hyvin tehokas
keino ns. 'nollata pää'. Jos olet opiskellut korkeakoulutasolla tai
tehnyt jotain älyllisesti haastavaa duunia, olet varmaan huomannut
miten pitkiä aikoja johonkin, esim. tentteihin keskittyminen
rasittaa päätä. Alkaa niin sanotusti vanne kiristämään. Ja tähän
juuri päihteet auttavat. En sano etteikö viikon lomakin auttaisi,
mutta siihen on harvoin aikaa. Päihteet voivat parhaimmillaan
olla äärimmäisen rentouttavia.



Groteski ilmaus. Päihteet varmasti ovat rentouttavia, mut elimistön kanssa leikkiminen on riskaabelia eikä pidemmän päälle suotuisaa. On varmasti paljon ihmisiä, joille pitäisi pistää ne savut eteen tai nappi huulee...en mä sitä sano. Kertakokemus voi olla myös äärimmäisen vapauttava ja täten henkisesti jopa terveellistä. Koen kuitenkin päihteettömän yhteiskunnan enemmän toivoa antavana mallina.
Avatar
#1303 • • Taedium Guest


Koen kuitenkin päihteettömän yhteiskunnan enemmän toivoa antavana mallina.

Mä en välttämättä näkis noin. Itse jos olisin maan hallitsija (hirmuisan diktatuurin) niin tottakai päihteitä saisi käyttää. Se pitää kansan sen verran pihalla ja tyytyväisenä, että eivät kiinnostu valittamaan maansa asioista ja minä saisin rellestää johdossa melkeinpä miten huvittaa.

Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan...
Avatar
#1304 • • phanatic Guest

Originally posted by Ryvon DJ
Huumeet ovat hyvinvointiyhteiskunnan suomaa tarpeetonta ylellisyyttä, ja ihminen ei käy taistoa olemassaolostaan hyvinvoinnissa.



Käsittääkseni pahimpien huumeongelmien kanssa taistelevat maat eivät todellakaan ole "hyvinvointiyhteiskuntia". Ja huumeidenkäyttö on yleisintä ja ongelmallisinta alhaisimmissa yhteiskuntaluokissa.
Avatar
#1305 • • Edited Ryvon DJ Guest

Originally posted by Taedium
Vielä jäi epäselväksi että miten se muka on työnantajan tai kenenkään muun vika kun ton henkilön?
Jos työnantaja puristaa tosta kaiken irti, muttei riko mitään sopimuksia, on se työntekijän homma parantaa tilannettaan.



It takes two to tango... Voidaan miettiä miten suuri työnantajan "vika" on, jos hän käyttää suoraan alaisiaan hyväksi. Hänellä on suuri osa ja vastuu siinä prosessissa, miten stressatuksi alainen kokee olonsa työpaikalla.
Ei voi, eikä kannata lähteä asenteesta että työläisten pitää väkipakolla kiskoa jokainen pienikin etu ja oikeus työstään, työnantajan ollessa jäykkä, itsekäs ja ahne tyranni joka riistää alaisiaan aina kun voi. Se on lyhytnäköistä ja typerää kummankin kannalta.

Tätä aihetta kannattaa mieluummin jatkaa maailmanparannustopikissa, ja jatkaa täällä tästä:

Originally posted by Ryvon DJ
"itseään stressaava"



Originally posted by Taedium
Edelleen, kuka on itsensä ajanut tuohon tilanteeseen, ellei henkilö itse? Tokihan siinä voi sanoa, että yhteiskunnan paineet ja muu tollanen pakottaa tuohon - ei varmasti pakota, voi kyllä ohjata siihen suuntaan, mutta "pakottaa" on turhan voimakas sana.



Kysymys onkin nimenomaan siitä HALUAAKO henkilö itse usein stressaavia tilanteita, oikein etsii ja hakeutuu niihin, vai onko hän joutunut omaa vai toisten syytä tilanteisiin, joissa tuntee olonsa tukalaksi. Niinkuin tiedetään, ihan kaikki omalle kohdalle sattuvat asiat eivät ole yksilön omaa syytä, kyse on siitä miten pitkälle voi ja osaa vältellä typeriä ja stressaavia tilanteita, jos ne sellaisena kokee. Stressiä hakevat ihmisethän hakevat haasteita.

Stressillä on turhan negatiivinen leima ihmisten mielissä, siten täälläkin nähdään että se on pelkästään huono ja ei-toivottu asia.
Stressiinkin pätee sanonta kohtuus kaikessa.
Se mikä tuo kohtuus kullekin on, on hänen temperamentistaan ja hermoistaan kiinni. Joillekin stressi vaikka maapallon pelastamisesta meteoriitin törmäykseltä ei tunnu vielä juuri missään, jotkut kuolevat jo vähäisestä määrästä stressiä jonka kaupunkiliikenteen sekavuus saattaa aiheuttaa.

Originally posted by T
...ihmisen henkinen kestävyys on uudenlaisen yhteiskunnan takia koko ajan enemmän koetuksella, ja ihminen tarvitsee ruumillisen levon sijasta paljon enemmän henkistä lepoa. Joillekin huumeet ovat hyvin tehokas keino ns. 'nollata pää'.



Tämä asia on samaa kuin äskeinenkin, kyse on siitä millaista elämää haluaa, tai haluaisi elää.
Jos kerta toisensa jälkeen tarvitsee "nollata pää" äärimmäisellä ja itsetuhoisella tavalla selviytäkseen eteenpäin, täytyy jossain olla jotain vialla.
Kenen etuja palvelee se, jos työntekijät tai opiskelijat ovat niin tööt viikon päättyessä, että tarvitsee huuhtoa sieluaan kemikaaleilla jotta kestää seuraavan viikon ja loppuelämänsä?
Vinkkinä voisi sanoa että Matrix-elokuvassahan tämä "aivotyölaisten" orjuus oli kuvattu äärimmäisen ironisesti: työläiset kirjaimellisesti "lepäävät" vailla tietoa todellisesta maailmasta, hallusinoiden omasta elämästään, samalla kuitenkin tuottaen energiaa todellisen maailman valtiaita varten.

Mitä elämää tuollainen muka oikein on? Miksei voisi tehdä ja opiskella mielenkiintoisesti sopivaan rytmiin, niin että siitä saisi pikemminkin voimia ja intoa, kuin että se kuluttaisi niitä?

Originally posted by phanatic
Käsittääkseni pahimpien huumeongelmien kanssa taistelevat maat eivät todellakaan ole "hyvinvointiyhteiskuntia".



Nimenomaan perinteisesti hyvinvoiviksi määritellyissä yhteiskunnissa on runsaasti huume- ja päihdeongelmia.
Ensin tarvitaan huumeet ja niiden saatavuus, sitten tarvitaan yhteiskunnalta sopivat puitteet (hyvinvointi, aineellinen varallisuus) jotta niiden käyttö voi muodostua ongelmaksi.

Elämän ironioista yksi on se, että pitää välttyä tuholta ja rakentaa itselleen turvalliset olosuhteet, joihin päästyään voi sitten rauhassa keskittyä tuhoamaan itseään.

Kun ihminen elää brutaaleissa oloissa, hänellä ei ole, hän ei osaa hakea/tehdä, eikä hänen tee mieli käyttääkään huumausaineita. Ts. olosuhteet jossa ihminen joka päivä ja joka hetki taistelee omasta ja perheensä olemassaolosta, niissä ei ole yksinkertaisesti sijaa huumaaville aineille, koska ne aiheuttavat tarkkaavaisuuden herpaantumisen ja kuoleman.
Avatar
#1306 • • Taedium Guest


asiat eivät ole yksilön omaa syytä

Viittaan tuohon koko tekstiisi, Ryvon DJ.

Pointtini ei ollut siinä miten asiat voisivat olla. En pyrkinyt osoittamaan ideaalitilannetta. Ideaalitilanteet ja utopian valtakunnat me kaikki tiedämme ja moni niistä haaveileekin, mutta suosittelisin myös avaamaan välillä silmiä ja katsomaan ympärilleensäkin. Sormeni kääntyi vallalla olevaan tilanteeseen. Valitettavan moni* työnantaja repii työläisestä sen kaiken irti mitä voi. Sen se tekee. Piste.

Kysymykseni kohdistuikin, mitä siinä tilanteessa tulee tehdä kun työnantaja repii kaiken pienimmänkin irti, mutta ei riko lakia eikä työsopimusta?

Jotkut lopettaa hommat, jotkut kestää, jotkut kestää homman "nollaamalla aivot" kerran viikossa...

* - Moni ei ole yhtä kuin kaikki.
Avatar
#1307 • • Edited Revelation Guest
Tyypillisesti aihe aiheuttaa kiihkeitä kommentteja. Kerronpa elävästä elämästä (omastani) esimerkin.

Kärsin tässä pari vuotta sitten lievästä masennuksesta, ja sain siihen jotain lievää masennuslääkettä, joka sitten keskusteluterapian kanssa auttoikin minut ylös siitä, nykyään elän taas elämääni ihan normaalisti... joten kyllä lääkkeillä voi tehdä hyvääkin mielelleen (masennuslääkkeiden tarkoituksena on pyrkiä palauttamaan aivojen kemiallinen tasapaino joka on jostain syystä vinksahtanut). Sen sijaan en varmaan itse kokeilisi mitään aineita kun olen huomannut miten helposti aivojen kemiallinen tasapaino häiriintyy (ainakin minulla)... muut saa tietysti puolestani tehdä mitä haluavat, niin kauan kuin eivät häiritse minun elämääni toiminnallaan. Mainitaan vielä vaikka se, että jos lopetan kahvinjuonnin, tulee kivat vieroitusoireet (hikoiluttaa, huono olo, jumalaton päänsärky) pariksi viikkoa jos ei esim. juo vähän teetä korvaamaan kofeiinia... lopetin vähäksi aikaa kahvinjuonnin, ja olo oli oikeastaan tasapainoisempi, nukutti paremmin jne... mutta tapa kun on, juon taas kahvia. En suosittele kenellekkään.

Yksi erikoisuuksista on tosiaan se, että monet niistä jotka ei itse käytä eikä halua käyttää, haluavat kieltää sen kaikilta muiltakin. Yhteiskunnalla on kauhean negatiiviset asenteet, jotka tosin perustuvat paljolti valheelliseen tietoon... en osaa sanoa muuta kun että kun eräät tutut alkoivat polttelemaan pilveä ja olin ensin kauhuissani, sain pian ko. henkilöiltä tietoa ko. aineesta ja sen vaikutuksista + paljon muistakin, ja kun käytännössä näin ettei se juuri heidän elämäänsä vaikuttanut, niin eipä se minua sitten pahemmin enää liikuttanut... itse asiassa osa heistä oli käytellyt sitä aiemminkin enkä ollut vain tiennyt / huomannut sitä, vaikka olisi voinut vaatteista yms. arvatakin...

Ainakin joillakin niistä, jotka ovat kovin huumevastaisia, on heittää esimerkkejä jostakin tyypistä joka on tehnyt sitä sun tätä ja pistänyt elämänsä sekaisin... ja monilla on taas esimerkkejä ihmisistä (ns. kohtuukäyttö) jotka näin taas ei tee... jos joku haluaa pistää elämänsä pilalle niin kyllä siinä onnistuu ilmankin aineita.

Ihmisten tulisi miettiä _ennen_ kuin alkavat mitään käyttämään miksi haluavat mitään käyttää... syynä _ei_ saa (mielestäni) olla masennus tai ahdistuneisuus jne, niitä varten on omat hoitonsa.

Lopuksi vielä, olen tavallaan jäänyt kahden maailman väliin jumiin: en itse käytä huumeita, mutta olen ainakin kannabiksen laillistamisen kannalla (tosin minulla on kyllä muutama kaveri / ystävä jotka ovat kanssani samaa mieltä ja jotka eivät siis itsekkään käytä). Pyrin olemaan objektiivinen, tietenkin mielipiteeseeni vaikuttaa se, että kaikki ongelmat näille tietyille tutuilleni on tulleet yhteiskunnan huumevastaisuuden takia, eikä niinkään kannabiksen käytön takia... en usko että nykyinen politiikka toimii, mutta nykyisillä asenteilla on _tosi_ hankalaa saada lakeja muutettua... jos joku poliitikko mainitsee huumeet, tutkimukset, Hollannin (todellisen) tilanteen ja mahdolliset lainmuutokset, niin siinä onkin jo ura ohi. Ties vaikka USA:ssa CIA tai jokin rahoittaa toimintaansa huumeilla ja siksi pitää saada pidettyä hinnat korkealla... salaliittoteoria, juu ;)

Keskustelu kaverin kanssa kerran grillillä kun sisään tuli humalaisia (kaatokännissä) ihmisiä:

Kaveri: "Taas noita default-äijjiä."
Minä: "Harmi kun default-asetukset on niin huonot."
Avatar
#1308 • • Taedium Guest
Revelation: *taputuksia ja huraa huutoja* Koko tekstisi oli oikein mukavaa luettavaa. (Niin käy aina kun luen tekstiä, jonka ymmärrän ja joka sivuaa omia mielipiteitäni läheltä... :D)


jos lopetan kahvinjuonnin, tulee kivat vieroitusoireet (hikoiluttaa, huono olo, jumalaton päänsärky)

Been there, done that. Still doing. :(


Yksi erikoisuuksista on tosiaan se, että monet niistä jotka ei itse käytä eikä halua käyttää, haluavat kieltää sen kaikilta muiltakin.

Aivan totta. Ja tämä ei päde pelkästään tuossa huumausaineiden käytössä. Vaan ihan kaikessa. Ihmiset ovat ylipäänsä aivan liikaa kiinnostuneita toisten elämistä ja välistä tuntuu, että joillain jää se oma elämättä siitä johtuen. Ja juuri sellaiset kapeakatseiset, jotka haluavat kieltää kun eivät ymmärrä, ärsyttävät minua. Taitaa olla kyl ihmisillä melko syvälle painettu se, että jos jotain ei ymmärrä on se tuhottava.

Mä en ymmärrä moniakaan asioita ja siksi pyrin olemaan kieltämättäkin niitä mitä itse en ymmärrä. (En nyt tarkoita sitä, että jos joku pistää puhelinkoppia uuteen kuntoon, niin ettäkö sen hyväksyisin vaikka en tekoa ymmärrä, vaan lähinnä jos joku haluaa elää omaa elämäänsä omalla tavallaan...)
Avatar
#1310 • • Ryvon DJ Guest

Originally posted by Taedium
Viittaan tuohon koko tekstiisi, Ryvon DJ.

Pointtini ei ollut siinä miten asiat voisivat olla. En pyrkinyt osoittamaan ideaalitilannetta. Ideaalitilanteet ja utopian valtakunnat me kaikki tiedämme...



Tässä asiassa ideaalitilanne ajan myötä ja ihmisten itsensä toimesta ON mahdollinen, eikä mitään järjetöntä utopiaa.
Eihän tässä nyt hyvänen aika pyritä taivasten valtakuntaan, vaan laittamaan hieman järkeä ihmisten työntekoon. En usko että se on mahdotonta. Se on vain ihmisten ja yhteiskunnan asenteesta kiinni.

Toivon mukaan ajan myötä ihmisten järjen ja ylpeyden kasvaessa paskat pomot saavat ansionsa mukaan. Ei kukaan viitsi työskennellä heidän KANSSAAN, koska he kohtelevat ihmisiä kuin apinoita, ja ovat ihmisinäkin energiaa vieviä iilimatoja.
Tämä ei tarkoita sitä, että kaikki negatiivisuus välttämättä katoaisi työkulttuuristamme ja työpaikat muutuisivat mukaviksi puuhamaiksi, vaan minkä pitää loppua on ihmisten pelto-orjina pitäminen ja lyhytnäköinen ahneus.

Raskaissa, monotonisissa ja v-mäisissä duuneissa (esim. aina rakkaat HKL, raksavirasto, Helsingin kaupunki) tietty kyynisyys ja vittumaisuus kuuluu asiaan, ja itse asiassa saattaa lisätäkin työporukan tiiviyttä sekä työn arjen kestoa, kunhan siinäkään ei mennä yli.
HKL:n kuskienkin asenne on suoraan verrannollinen kilpailuttamisen ja siitä seuranneen kiireen määrään.

On jokaisen oma asia katsoa kenen hommia tekee. Jos joku haluaa luopua omasta elämästään, ajastaan ja terveydestään sen takia että joku ahne läskimaha saa entistä enemmän rahaa, siitä vaan, mutta typerää se on.
Avatar
#1311 • • Taedium Guest


http://www.eduskunta.fi/thwfakta/tmp/uta30297_p.htm

Onko linkki rikki vaiko väärinkirjoitettu? Mitä sisälsi?


Toivon mukaan ajan myötä ihmisten järjen ja ylpeyden kasvaessa paskat pomot saavat ansionsa mukaan.

En puhunut miten pitäisi olla, kuten aikaisemmassa tekstissä sanoin. Nyt tähän tekstiin tarkentaisin, että en myöskään puhunut miten voisi olla, vaan miten asiat on. Ja niinkuin sen kirjoitin, niin minä sen koen.


On jokaisen oma asia katsoa kenen hommia tekee. Jos joku haluaa luopua omasta elämästään, ajastaan ja terveydestään sen takia että joku ahne läskimaha saa entistä enemmän rahaa, siitä vaan, mutta typerää se on.

Samaa mieltä me näköjään olemme siitä että jokaisen oma asia se on mihin hommiin menee ja pysyykö siellä. Jokainen tekee omat ratkaisunsa.

"Tulihan se sieltä ku vähän potkii."
Avatar
#1312 • • Edited Dani Cior Guest






Vaikea kuvitella sellaista tilannetta, mikä se voisi olla.
Huumeet ovat hyvinvointiyhteiskunnan suomaa tarpeetonta ylellisyyttä, ja ihminen ei käy taistoa olemassaolostaan hyvinvoinnissa.
Eiköhän ihmisen tulevaisuudessakin pelasta selvä, kirkas ajattelu, sekä vetreät lihakset ja nopeat reaktiot.



Tosta en voisi olla enempää eri mieltä. Kun katsot kriistitilanteissa tapahtuvaa huumeidenkäyttöä niin se tutkitusti on varsin massiivista. Alkoholia ja kärpässieniä on käytetty jo muinaisista ajoista sotatilanteissa: norjalaiset berserkit oli varsin ansioituneita kärpäsienissä ja hallusinogeeneissä sotijoita. Hashashisiinit käyttivät kannabista ja suorittivat itsemurhahyökkäyksiä päädyten paratiisiin, sana 'assassin' tulee tästä ja on johdettu hashishista. Nämäkin ansioituneet herrasmiehet oli arabeja. Toisessa maailmansodassa vedettiin varsin runsaasti pirtua ja amfetamiinia, jälkimmäistä harrasti ainakin osa suomalaisista ja saksalaiset. 30% yhdysvaltalaisista sotilaista Vietnamissa kokeili ja käytti heroiinia luoden pohjan koko nykyiselle aasian seksi- ja heroiinibisnekselle. 15% palasi kotiin addikteina.

Kovissa oloissa raatavat latinointiaanit mutustelevat tunnetusti jatkuvasti kokalehtiä etelä-amerikassa. Huumeita käytetään enemmän kovissa oloissa olojen sietämiseksi kuin hyvinvointiolosuhteissa virikkeinä.
Avatar
#1313 • • Mrrshan Guest


Samaa mieltä me näköjään olemme siitä että jokaisen oma asia se on mihin hommiin menee ja pysyykö siellä. Jokainen tekee omat ratkaisunsa.



Ei se ihan noin ole. Jotkut joutuu ottamaan sen homman minkä sattuu saamaan.
Avatar
#1314 • • Ezzy Guest


Onko linkki rikki vaiko väärinkirjoitettu? Mitä sisälsi?



tony halmeen aloitteen huumetesteistä eduskunnassa + hieman bullshittiä. ilmeisesti oli vain joku temp-sijajinti ko. dokkarille. evt.
Esa

Posts: 947

#1315 • • Esa
Koska media on Iltalehti, en tiedä voiko tätä juttua ottaa lainkaan vakavasti, mutta millainenkahan vaikutus tällä asialla voisi olla esim. viime aikoina puituihin Kaapelibileiden tehotarkastuksiin?

--//--

http://www.iltalehti.fi/2003/06/05/806769_uu.shtml
( u: plattari p: platinum )

Vilkkain huumekausi alkamassa ja viranomaisilta rahat loppumassa
Huumepoliisi joutuu lopettamaan yö- ja viikonlopputyöt Helsingissä

Helsingin poliisilaitoksen rahoituskriisi heijastuu jo rikostutkintaan. Huumepoliisi joutuu käytännössä lopettamaan ilta-, yö- ja viikonlopputyöt kesken kesäkauden, jolloin huumekauppa käy kuumimmillaan. - Viimeiseen asti tätä yritettiin välttää, pahoittelee yksikön johtaja, rikosylikomisario Jari Aarnio.


Tässä jutussa myös:
Huono ajankohta supistuksille
"Työvoimaa ei vain ole"


Satojen turhien turvapaikanhakijoiden palautuslennot sekä Irakin sodan aiheuttama erikoisvalmiustila ovat ajaneet Helsingin poliisilaitoksen syvään talouskriisiin. Pelkästään käännytettävien ulkomaalaisten saattokeikkoihin arvioidaan tänä vuonna kuluvan lähes 2,5 miljoonaa euroa.

Nyt rahat ovat loppumassa. Kriisi heijastuu parin viikon kuluttua maan suurimpaan huumerikosyksikköön, jolle ei enää ole varaa maksaa kaikkia vuorokorvauksia.


Huono ajankohta supistuksille
Samaan aikaan kun sisäministeriön ylin poliisijohto korostaa huumerikollisuuden vakavuutta ja sen torjunnan tärkeyttä, ilta-, yö- ja viikonlopputoimintaan panostanut Helsingin huumepoliisi joutuu käytännössä siirtymään päivävuoroon.
- Työvuorot on meillä aiemmin tehty sen mukaan milloin myös vakava rikollisuus tapahtuu. Tähän ei koskaan olisi haluttu lähteä, rikosylikomisario Jari Aarnio harmittelee uusia vuorojärjestelyjä.

Erityisen pahoillaan huumepoliisissa ollaan siitä, että toimintoja joudutaan supistamaan jo kesäkaudella, jolloin huumerikollisuus pyörii kuumimmillaan.

- Olemme pyrkineet tehostamaan katuvalvonnan tasoa, mutta on selvää, että uudet vuorojärjestelyt heikentävät sitä, sanoo rikoskomisario Juha Hakola.

Supistustoimenpiteet sattuivat poliisin mukaan pahimpaan mahdolliseen ajankohtaan. Se joutuu nyt entistä tarkemmin valitsemaan, mihin voi puuttua ja mitä alkaa tutkia.

- Huumepoliisin pitäisi ehdottomasti olla hereillä ja ulkona epäsäännöllisiin aikoihin, jolloin kauppa käy vilkkaimmillaan. Vaikka kuinka taiteilisimme, emme pysty tekemään sitä mitä pitäisi tehdä, rikosylikomisario Aarnio sanoo.

- Järjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Katsotaan parin kuukauden kuluttua, mikä on tilanne. Sen voi kyllä todeta, etteivät näkymät loppuvuotta kohden ole mitenkään positiiviset, hän sanoo.


"Työvoimaa ei vain ole"
Helsingin poliisin talousahdinko ei heijastu pelkästään huumerikosyksikköön, vaan koko laitokseen.
- Lähtevien tilalle ei ole voitu ottaa uusia. Tämä näkyy kenttätyössä. Partiot vähenevät, kun ei ole työvoimaa käytössä, sanoo ylikomisario Teuvo Saikkonen laitoksen esikunnasta.

Saikkonen huomauttaa, että rahaa on vielä sen verran, että normaalit palkat pystytään maksamaan.

- Emme me sentään ihan halvaantuneita ole. Toiminta pyörii vielä. Se vaatii kuitenkin sopeutumista, hän huomauttaa.

Helsingin poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jukka Riikonen neuvotteli viimeksi keskiviikkona sisäministeriön poliisiylijohdon kanssa laitoksensa taloustilanteesta.

- Tuloksellisessa rikostorjunnassa ei saisi olla paikkaa tällaisella sopeuttamisella. Valitettavasti nälkäkuuri jatkuu, Riikonen toteaa neuvottelujen tuloksista.

--//--
Avatar
#1316 • • mirasane Guest



Aineilla pelaaminen toimii usein tavallaan mielen liikuntana; mitä
enemmän mieltään harjoittaa sitä helpommin se selviytyy erilaisista
rasituksista ja muutoksista.



Kiitos, sain päivän parhaat naurut, kun huomasin, että joku heittää tosissaan jotain noin typerää. Kehitäpä vielä ajatustasi eteenpäin ja kerro seuraavaksi, että itsensä viiltely on ruumiille hyvää liikuntaa, kun elimistö saa kasvattaa uutta kudosta viiltelyssä vaurioituneen tilalle.

Itse olen töissä yrityksessä, jossa kaikki taloon tulevat työntekijät käyvät huumetestissä. Vaikka noista testeistä on keskusteltu paljon, olen itse täysin niiden kannalla.

Toivottavasti T et harmistu, vaikka tuon 'liikuntaharrastuksesi' takia sinulta jäisi joskus työpaikka saamatta, sillä kyllähän työkkäristä aina rahaa saa. Samalla sinulle jää myös enemmän aikaa tuolle 'reippailullesi'. :)
Avatar
#1317 • • Taedium Guest


Jotkut joutuu ottamaan sen homman minkä sattuu saamaan.

Joutuu ottamaan sen homman minkä sattuu saamaan?

No ei se nyt ihan noin ole.

Sitä voi olla tekemättä töitä tai tehdä töitä. Ja sitä voi tehdä sitä työtä mikä sattuu löytymään ja hakea samalla toista työtä. Sitä voi olla työkkärissä tai sitä voi kaivaa kuopan takapihalle. Aina on valintoja, vaikkakaan kaikki ei niin järkeviä. Ja jos itse on sen tasoinen työntekijä alallaan, ettei työpaikkaa ole, on itse aiheuttanut tilanteensa. Paitsi ne, jotka syyttää yhteiskuntaa kaikesta.

"Mikään ei ole pakollista, paitsi kuolema ja verot - ja molempia koitetaan välttää." -En muista

Ja jottei tämä vähän provosoiva teksti ole liian vakavan oloinen: :003:
Avatar
#1318 • • Edited phanatic Guest

Originally posted by mirasane
Itse olen töissä yrityksessä, jossa kaikki taloon tulevat työntekijät käyvät huumetestissä. Vaikka noista testeistä on keskusteltu paljon, olen itse täysin niiden kannalla.



Ja tuoko karsii huumeidenkäyttäjät työpaikaltasi?
Suurin osa aineistahan näkyy virtsassa vain pari päivää käytön jälkeen ja jos testi otetaan vain yhden kerran työhöntulon yhteydessä se on yhtä tyhjän kanssa. Ja jos työntekijällä on huume_ongelma_, sehän näkyy työkyvyssä ilman testejäkin. Jos ongelmaa ei ole, miksi sellainen on kehitettävä "tyhjästä" testeillä.
Lisäksi bonuksena työnantaja pääsee selville esim. työntekijän lääkityksestä, voidaan samalla raakata masentuneet ja muuten tehottomat yksilöt heti alussa.

Ja vaikka testeissä ei muuta eettistä ongelmaa olisikaan, niin miten työstä pois potkiminen toimisi ko. yksilön huumeongelmaa tai syrjäytymistä vastaan?
Avatar
#1319 • • Toma Guest

Originally posted by mirasane
Kiitos, sain päivän parhaat naurut, kun huomasin, että joku heittää tosissaan jotain noin typerää. Kehitäpä vielä ajatustasi eteenpäin ja kerro seuraavaksi, että itsensä viiltely on ruumiille hyvää liikuntaa, kun elimistö saa kasvattaa uutta kudosta viiltelyssä vaurioituneen tilalle.

Toivottavasti T et harmistu, vaikka tuon 'liikuntaharrastuksesi' takia sinulta jäisi joskus työpaikka saamatta, sillä kyllähän työkkäristä aina rahaa saa. Samalla sinulle jää myös enemmän aikaa tuolle 'reippailullesi'. :)



Kiva että pystyin tuomaan iloa päivääsi :)

Tuo 'liikunta' oli vähän puolivakavasti heitetty, voit vetää siitä
aivan haluamasi johtopäätökset.

Ja kuten jo joku sanoikin, jos jollakulla ei ole huumeiden kanssa
ongelmia, eli pystyy tekemään työnsä hyvin ja elämään normaalisti,
mitä järkeä on tekemällä tehdä huumetestien ja muiden kuumottelujen
avulla hänelle siitä ongelma?
Avatar
#1320 • • Edited :t:c: : : Guest




Kiitos, sain päivän parhaat naurut, kun huomasin, että joku heittää tosissaan jotain noin typerää. Kehitäpä vielä ajatustasi eteenpäin ja kerro seuraavaksi, että itsensä viiltely on ruumiille hyvää liikuntaa, kun elimistö saa kasvattaa uutta kudosta viiltelyssä vaurioituneen tilalle.



T varmaan tarkoitti sitä psykologista harjaantumista erilaisiin heilahteluihin ja mielellisiin 'yllätyksiin'. Se on sit tosiaan toinen juttu, et mitä fyysistä vaurioo tulee kyytipoikana ja minkälaisista heilahteluista on kyse. Isommalla heilahtelulla voikin tulla jo psyykkistä vaurioo, et onhan se aika rulettia.

Mut mieltä voi harjoittaa kyllä paremminkin vaikka sitten meditoinnin tai vaikka Aikidon parissa (muutkin 'ajatuksellisemmat' budolajit käy). Kuntokin kasvaa samalla :)

edit: äikkää (vähän vaan) kuntoon :D