Virallinen huumetopikki

1,709 posts, 86 pages, 667,599 views

Avatar
#1181 • • ---[-]--- Guest



Jos tekee mieli juoda se olunen tai polttaa se jointti, ei varmaankaan ole yhtä paha asia kun se, että esmes ei voi harrastaa seksiä ilman kokaiinia. Kaikki ne kolme (olut, jointti, kokaiini seksin yhteydessä) ovat sen nolla arvon miinus puolella. Kuten se lääkekkin. Näistä vaihtoehdoista se kokaiini saa kaikkein suurimman miinusmerkkisen arvon.



Just. Noin mäkin sen ajattelen.

029 kirjoitti ihan asiallista tekstiä. Paljastus pieni sosialisti sieltäkin.:rolleyes:

Mut viel yks esm.....su-aamun kun herää krapulassa, ni varsinkin muijat ottaa helposti buranaa päänsäryn helpottamiseksi. Olen jopa kuullut tapauksista, joissa jo etukäteen juhlitaan, että huomenna on lääkepäivä.:D ....mun mielestä täysin turhaa. Vois jättää ne juotavat väliin siinä tapauksessa. Tosin samaa voi sanoa kaikille tupakoitsijoille. Mutta vielä oma kokemus. Päänsäryn kestän hyvin ja mielestäni se on tottumiskysymys. Nuorempana päätäni on särkenyt enemmän, enkä ole koskaan syönyt särkylääkkeitä yms....en edes muista milloin pääni olisi viimeksi särkenyt.....tosin mahasärkyä en kestä lainkaan. Sitä varten kaapissani on vodkaa.....:)
Avatar
#1182 • • olliS Guest


Nykypäivänä tilanne on ehkä jo hieman parempi, mutta kun juuri luin masennuspotilaiden lääkkeidenkäytöstä, vastauksia sateli, että lääkäri oli vähätellyt tai jättänyt kertomatta haitoista. Jos menemme kauemmas historiaan, niin suomalaisille on sodassa annettu amfetamiinia. Tuskinpa kerrottiin kuitenkaan, että tässä on teille huumetta. Menkää ja tappakaa.


Mä tarkoitin lähinnä nykyaikaa, siinähän me elämme, eikö? Nykyään koulutuksessa kiinnitetään huomiota myös siihen, että potilas todella ymmärtää miksi lääkettä syö, mikä lääkeaine on kyseessä, mitkä ovat sivuvaikutukset ym.

Itse kriittisenä henkilönä lääkärillä asioimassa olen pettynyt tietoihin, joita siellä annetaan. Viimeks kun kysyin lääkkeen koostumuksesta, lääkäri printtasi minulle yhden sivun jotain latinankielistä tekstiä ja sanoi:"Tässä kaikki mitä minun tarvitsee tietää".


Tuon tyyppisiä lääkäreitäkin valitettavasti löytyy, mutta aika harvassa nekin nykyään ovat, etenkin kun tarkastellaan ns. uusia lääkäreitä. Koulutuksessa keskitytään kuitenkin yhä enemmän potilaan ja lääkärin välisiin vuorovaikutussuhteisiin, jotka ovat osana pakollista opetusta. Tämän tyyppistä opetusta ei ollut vielä 10-20 vuotta sitten.
Avatar
#1183 • • Taedium Guest


Nykyään koulutuksessa
[/B][...]
uusia lääkäreitä.

Tuo on muuten hyvä juttu. Ja oikein mukava kuulla. Onneksi poliisienkin koulutus on mennyt pois siitä "mutakuonoille pamppua" -linjasta myös parempaan suuntaan.
Avatar
#1184 • • Wayne G Guest


.....tosin mahasärkyä en kestä lainkaan. Sitä varten kaapissani on vodkaa.....:)



Mulla tulee (lähes) aina darrassa vatsa kipeeksi, tai muuten arka olo vatsaan. Ja hyväksi hoito keinoksi oon havainnu 1 rkl öljyä (oliivi tai rypsi) ja siihen vielä päälle annos konjakkia (4cl, ei enempää) ja jeesaa viim. 20min. kuluessa.:)
Avatar
#1185 • • pHaze Guest


Eikä tässäkään ole mikään sellainen fakta kyseessä, että jos asut kaupungissa ja syöt buranaa, sä kuolet 58 vuotiaana syöpään. Mut just toi, että ei se mitään haittaa mitä siellä elimistön sisällä käy, kunhan ei ole pää pipi.


Arvelinkin että tähän päästään vielä, ja että tässä on yksi ratkaiseva ero katsontakannassa ja näkemyksissä. Itse en juuri ainakaan tällä hetkellä välitä siitä kuolenko 50-, 60- vai 70-vuotiaana. Jos välittäisin siitä liikaa, tuntisin, että se estää minua nauttimasta siitä ajasta joka minulla on. Mutta tämän aiheen voinee jättää tähän, ei kuulu tähän topiciciin.

Kuten aikaisemmin mainitsin, minä en tunne sellaisia. Tavastasi kirjoittaa päättelen, että sinä tunnet. Anna esimerkki. Valaise tietämätöntä.


Tiedän erään ihmisen, joka on kerran kärsinyt unettomuudesta stressin takia parin vkoa, saanut tähän lääkkeitä joita vieläkin omistaa, muttei ole kärsinyt vaivasta enää vuosiin eikä käyttänyt lääkkeitä sen jälkeen.

Juu-u. Suomalainenhan ei mene lääkäriin, vaikka kolme päivää putkeen valvoisikin. Jos kolme päivää valvoo, eikä kertaakaan ole moista ongelmaa aikaisemmin ollut, niin ihmettelen kyllä toimintaa jos siihen ruvetaan ensimmäiseksi syömään nappeja ennen kuin ollaan käyty edes lekurissa.


Ja arvaatko mitä lääkäri tekee tuossa tilanteessa jos moinen johtuu esim stressistä? Antaa sinulle uni/nukahtamislääkereseptin kouraan, ehkä lähetteen jollekin psykiatrille tms jos tilanne on hengenvaarallinen ja on syytä olla huolissaan siitä että ihminen tekee itselleen jotain.

Lämmin kupillinen teetä auttaa myös. Ja varsinkin jos ei niitä kaiken maailman nappeja huido jokaiseen kolotukseen ja unilääkkeitä jos vielä kello 22:00 ei tule uni, niin ihan kyllä lämmin kupillinen teetä auttaa. Tai sit mun elimistö on vaa jotenkin helpommin uneen saatettavissa.


Tai sitten sä et ole kärsinyt kunnon unettomuudesta vielä jos tuollaisia puhut ja käytät noita vertailukohtana. Itse en laskisi vielä unettomuudeksi sitä jos ei saa unta tunnin sisään siitä kuin mitä normaalisti nukahtaa, mutta jos valvoo vielä muutaman tunnin jälkeen ilman muuta syytä kuin se että pää käy liian ylikierroksilla, niin silloin harvemmin kupillinen teetä vielä auttaa.

Jos kuitenkin menee siis ihan lääkärin diagnoosina F51.0 puolelle, niin itse pitäisin pelkästään lääkitystä erittäin huonona hoitona.


Niin minäkin. Mistä helvetistä kokoajan revit tuon näkökannan että lääkitys estää muun hoidon? Kaikk asiat eivät kuitenkaan ole korjattavissa aina sormien naksautuksella, jolloin lääkitys toipumisen helpottamiseksi on varsin varteenotettava vaihtoehto. Ei lääkityksellä yksin olekaan tarkoitus hoitaa ongelmaa tässä tapauksessa, vaan hoitaa ne oireet jotta ongelman hoitoa voidaan tehostaa.

Nautintoaineiden, päihdyttävien aineiden, huumaavien yms. käyttö kyllä imho aina kuvastaa ongelmaa. Siis jos se on sitä viihdekäyttöä. En minäkään sitä olutta raflassa kittaisi jos mulla olis yhtä kivaa ilman.


Onko se ongelma jos ei aina ole kivaa, ja jos taas joskus haluaa että on enemmän kivaa kun kerrankin on vapaata kun kuitenkin joutuu viikot olemaan tylsissä töissä? Vai onko työkin ongelma jos siellä ei ole kivaa?

Vai väitätkö sinä, että sulla olisi yhtä mukava olo aina, vaikka sinä et sitä kannabista polttaisikaan? Jos on, niin miksi ihmeessä sinä sitä poltat?


No enpä kyllä juuri poltakaan. Mutta silloin harvoin kun moista tulee tehtyä, ei se aiheuta minulle minkäänlaisia ongelmia. Jos ihminen harrastaa jalkapalloa, ja tällä on kivempaa silloin kun tämä on pelaamassa kuin normaalisti ja tämä vaikkapa joskus kotona päivisin ajattelee että "olisipa kiva mennä pelaamaan", niin onko tällä ihmisellä ongelma jalkapallon kanssa?


Se kuinka paha asia se on, että ei voi pitää hauskaa ilman mitään ainetta - siihen en ota kantaa.


Onpas mustavalkoinen ja naurettava heitto. Jos ottaa oluen että on hauskempaa, niin sekö tarkoittaa että ilman ei olisi hauskaa? Jos ihmisen arvomaailmassa silloin asiat ovat yksinkertaisesti tällä tavalla:

Haitat (=terveysriskit + rahanmeno jne) < "Hyöty" (=hauskaa humalassa-hauskaa selvinpäin)

Oisikohan tälläinen mahdollista? Vai onko kaikilla, jotka eivät noudata sinun arvomaailmaasi ja pistä terveuttä tärkeimmäksi asiaksi elämässään, ongelma?
Avatar
#1186 • • Mrrshan Guest
Minä otan aina särkylääkettä kun päätä särkee. En näe mitään syytä olla ottamatta koska se ei käsittääkseni aiheuta mitään vauriota normaaliannoksilla satunnaisesti käytettynä. Burana eli ibuprofeeni ei aiheuta munuaisvauriota (mahaa se voi ärsyttää pitemmällä aikavälillä), parasetamoli voi pitkään käytettynä aiheuttaa, tai reiluna yliannoksena.
Avatar
#1187 • • Edited Ryvon DJ Guest

Originally posted by Taedium
Uskon, että ei-täydellisten ihmisen (joita on 100% maapallon väestöstä) on pakko jollain saada ajatukset tästä paikasta pois ainakin silloin tällöin. Alkoholi, kannabis, heroiini, uskonto, fantasiakirjallisuus, elokuvat...



Tarpeetonta yleistystä. Ei kaikki ole välttämättä eskapismia. En itse lajittele samaan kastiin ihmisen luomia todellisuuden tulkintoja (taide, kirjallisuus, runous) juopottelun, narkomanian tai hihhuloinnin rinnalle.

Originally posted by T
Itse koen että ihmisella on tarve silloin tällöin päihdyttää itseään
jollain tapaa...
...Enkä nyt tarkoita minkään pakenemista, vaan aivan normaalia
rentoutumista, päihdeavusteisesti. Näenkin että päihteet ovat
tavallaan rentoutumisen tehostajia.



Oletko miettinyt sitä mahdollisuutta että kyseinen tapa on vain opittu, ja sinuun yhteiskunnan taholta koodattu?
Ei kenenkään tee mieli viinaa heti syntymän jälkeen. Maitoa, ruokaa ja vettä ehkä, ne ovat elämälle välttämättömiä, mutta viina ole välttämätöntä kenellekään.

Alkoholismi on vain opittu tapa. Kun joku sanoo että hänen on pakko juoda viinaa, että "paineet" pääsisivät pihalle, hän valehtelee. Hän vain uskottelee tarvitsevansa.

Kannattaa muistaa, että joku kerää aina rahat toisten heikkouksista, sama pätee alkoholiin.

Jos nyt kuitenkin pitäisi hetken uskoa "tarpeisiin" tässä asiassa, niin joillakin ihmisillä luultavasti on sitten jotain ihme klikkejä, joita he koettavat paeta viinan voimalla. Mutta "you can't run from your past".
Erittäin harvalle viina tuo loppuen lopuksi mitään todellista rentoutusta muuten kuin lihasrelaksanttina, koska ns. monenlaisten "jälkitautien" hoitoon kuluu tarpeetonta energiaa, että loppuen lopuksi stressi luultavasti vain lisääntyy.
Niinpä joidenkin ihmisten kohdalla näyttää melkein itseasiassa siltä, että heidän elämänsä on LIIAN HELPPOA ja mitäänsanomatonta, joten he ikäänkuin alitajuisesti kehittävät itselleen ongelmia ja jännitystä viinan ja huumeiden avulla.

Originally posted by T
Puhumattakaan sitten arvosta jonka koen esimerkiksi psykedeeli-
sillä aineilla olevan itsetutkiskelussa.



Uh, en viitsi edes alkaa tästä aiheesta.
Sanotaan vaikka näin, että välttämättä kaikki se paska jota ihmisen alitajunnassa on, ei ole hyväksi, eikä siitä mitään sen kummempaa voi oppia. Ihmisen alitajunnata EI löydy mitään totuutta.
Avatar
#1188 • • ---[-]--- Guest



[/B]
Tuon tyyppisiä lääkäreitäkin valitettavasti löytyy, mutta aika harvassa nekin nykyään ovat, etenkin kun tarkastellaan ns. uusia lääkäreitä. Koulutuksessa keskitytään kuitenkin yhä enemmän potilaan ja lääkärin välisiin vuorovaikutussuhteisiin, jotka ovat osana pakollista opetusta. Tämän tyyppistä opetusta ei ollut vielä 10-20 vuotta sitten.



Ookoo, mutta se vanhempi sukupolvi, joista ehkäpä suuri osa lääkäreistä koostuu, ei menettele vuorovaikutussuhteessa potilaan kanssa. Täällä saisi vapaasti valita oman lekurinsa, mikäli asia olisi todella olennainen. On hyvä, että asiaan kiinnitetään huomiota, mut menneiden aikojen politiikka varmasti näkyy lääkäreiden suhtautumisessa potilaaseen. Ei vanha koira uusia temppuja opi.
Avatar
#1189 • • olliS Guest


Minä otan aina särkylääkettä kun päätä särkee. En näe mitään syytä olla ottamatta koska se ei käsittääkseni aiheuta mitään vauriota normaaliannoksilla satunnaisesti käytettynä. Burana eli ibuprofeeni ei aiheuta munuaisvauriota (mahaa se voi ärsyttää pitemmällä aikavälillä), parasetamoli voi pitkään käytettynä aiheuttaa, tai reiluna yliannoksena.


Totta, paitsi että parasetamolin reilu yliannostus aiheuttaa maksa-, ei suinkaan munuaisvaurioita. Eikä pitkäaikainen suositusannoksinen säännöllinen käyttö altista maksavaurioille. Aikuisille 10-15g:n kerta-annos aiheuttaa yleensä vaikean maksavaurion.

Tulehduskipulääkkeillä ei normaalitilanteessa ole merkittävää vaikutusta munuaisten toimintaan.

Epidemiologisten tutkimusten mukaan ibuprofeeni (kauppaninmi: burana ym.) pieninä annoksina (<1200mg/vrk) aiheuttaa vähemmän vakavia maha-suolikanavaan kohdistuvia haittoja kuin muut tulehduskipulääkkeet.

Kuten jo aiemmin onkin mainittu, ruuansulatuskanavan limakalvovaurio on tulehduskipulääkkeiden tavallisin haittavaikutus. Endoskooppisten tutkimusten perusteella tämä muutos kehittyy jonkinasteisena 30-60%:lle potilaista tulehduskipulääkkeiden käytön yhteydessä (huom. säännöllinen käyttö). Yleensä kyseessä on vaaraton ja ohimenevä muutos, osalla potilaista myös oireeton.
Kliinisten tutkimusten perusteella 20% tulehduskipulääkkeitä käyttävistä potilaista saa erilaisia mahaoireita, tavallisimmin närästystä, ylävatsakipua tai ripulia.
Avatar
#1190 • • ---[-]--- Guest





Tai sitten sä et ole kärsinyt kunnon unettomuudesta vielä jos tuollaisia puhut ja käytät noita vertailukohtana. Itse en laskisi vielä unettomuudeksi sitä jos ei saa unta tunnin sisään siitä kuin mitä normaalisti nukahtaa, mutta jos valvoo vielä muutaman tunnin jälkeen ilman muuta syytä kuin se että pää käy liian ylikierroksilla, niin silloin harvemmin kupillinen teetä vielä auttaa.



No tuleehan se uni sieltä jossain vaihees. Jos mä kärsin unettomuudesta esim. ku kelailen juttuja, ni sit mä vaan kelaan. Tosin mä saan itse päättää työajat yms., joten mulle yhden yön unettomuus ei ole maailman vakavin juttu. Mut pointti on se, et ku on kerran lähtenyt tohon lääke-linjalle, niin todennäköistä on, että turvautuu siihen myös uudestaan.

...ja onhan noita tapoja. Uskon, et jooga auttaa myös unensaantiin. Kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys ovat asioita, joita tarvitaan, kun potee unettomuutta. Jos hermostuu, niin se uni ei tule lainkaan. Tai moni yritysjohtaja varmasti kärsii unettomuudesta mittaamattoman stressin takia. Yritysjohtaja voisi oikeasti tehdä pitkän tähtäimen linjanvetoja kuten aloittaa terveelliset elämäntavat kuten kuntoilun, ruokavalion yms.....
Avatar
#1191 • • ---[-]--- Guest


Minä otan aina särkylääkettä kun päätä särkee. En näe mitään syytä olla ottamatta koska se ei käsittääkseni aiheuta mitään vauriota normaaliannoksilla satunnaisesti käytettynä. Burana eli ibuprofeeni ei aiheuta munuaisvauriota (mahaa se voi ärsyttää pitemmällä aikavälillä), parasetamoli voi pitkään käytettynä aiheuttaa, tai reiluna yliannoksena.



Tunnetut vaikutukset. Mä en ota "turhaan" siitä syystä, kun uskon, että jokainen lääke tuottaa vastareaktion.
Avatar
#1192 • • ---[-]--- Guest




Alkoholismi on vain opittu tapa. Kun joku sanoo että hänen on pakko juoda viinaa, että "paineet" pääsisivät pihalle, hän valehtelee. Hän vain uskottelee tarvitsevansa.



Mitä tuo tarkoittaa? Kuulostaa kärjistykseltä.....väitätkö siis, että alkoholismissa ei tule fyysisiä oireita lainkaan?
Avatar
#1193 • • ---[-]--- Guest



Ihmisen alitajunnata EI löydy mitään totuutta.



Kuulostaa kuin suoraan Tuomas Akvinolaisen oppikirjasta ja pahalta kreationismilta jälleen. Mitä tiedät yleensä alitajunnasta, jotta voit määritellä mitä sieltä löytyy ja mitä ei? :)
Avatar
#1194 • • olliS Guest




Tunnetut vaikutukset. Mä en ota "turhaan" siitä syystä, kun uskon, että jokainen lääke tuottaa vastareaktion.


uskot, että tuottaa vastareaktion? Uskomiseksiko sun mielestä nykyajan lääketiede on mennyt? Mikä ihmeen vastareaktio?

Mikä on turhaan ottamista? Sekö jos lievittää oireita ottamalla sen x-särkylääkkeen sen sijaan, että kärsisi niistä?
Tosin toihan nyt on kyllä tietysti jokaisen ihmisen henkilökohtainen valinta. En mäkään niitä joka kipuun popsi, mutta jos esim. päänsärky on niin paha, että haittaa esim. lukemista tenttiin, otan sen buranan tai vastaavan.
Tässä voi sitten pohtia, teetkö itsellesi enemmän haittaa sillä, että otat sen pillerin ja pystyt lukemaan tenttiin tai jätät ottamatta, etkä pysty lukemaan, mutta etpähän saa sen yhden buranan aiheuttamia "haittoja"...
Avatar
#1195 • • pakana Guest

Niinpä joidenkin ihmisten kohdalla näyttää melkein itseasiassa siltä, että heidän elämänsä on LIIAN HELPPOA ja mitäänsanomatonta, joten he ikäänkuin alitajuisesti kehittävät itselleen ongelmia ja jännitystä viinan ja huumeiden avulla.



10 p & the Official Mark of the Parrot.

Yleisin syy tosin taitaa olla se et kujalla oleilu voi olla ihan hävyttömän nastaa sen hetken kun oleilee kujalla. Pannatkaa mut tai mitä vaan, mut ei se MDMAnkaan kauppanimi oo ihan tuulesta temmattu.

Uh, en viitsi edes alkaa tästä aiheesta.
Sanotaan vaikka näin, että välttämättä kaikki se paska jota ihmisen alitajunnassa on, ei ole hyväksi, eikä siitä mitään sen kummempaa voi oppia. Ihmisen alitajunnasta EI löydy mitään totuutta.



Mäpä viitsin :D ...ehkä mä oon vaan sen tyyppinen ihminen et mieluummin kohtaan sen paskan silmästä silmään kun annan sen tehdä likasta työtään mun alitajunnasta käsin. En kyllä väitä et psykoaktiiviset aineet ois nimenomaan paras tai ainakaan luotettavin keino tän prosessin käynnistämiseks, mut mielen altistaminen vieraille vaikuttimille voi antaa uusia näkökulmia, joita sitten taas voi käyttää hyväksi kun prosessoi jotain aihetta.


Eikä sitä saatanan totuutta kyllä löydy ikinä mistään muualtakaan.
Avatar
#1196 • • Edited Mrrshan Guest

Originally posted by olliS
Totta, paitsi että parasetamolin reilu yliannostus aiheuttaa maksa-, ei suinkaan munuaisvaurioita. Eikä pitkäaikainen suositusannoksinen säännöllinen käyttö altista maksavaurioille.



Paracetamol-ratiopharmin mukana tulleessa paperissa sanotaan että pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa munuaisvaurioita. Reilu yliannos puolestaan maksavaurion, siinä mulla oli virhe.
Avatar
#1197 • • olliS Guest




Paracetamol-ratiopharmin mukana tulleessa paperissa sanotaan että pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa munuaisvaurioita.


Ok. Mä en ole lääkekohtaisesti noin tarkkaan tutkinut, muistelen vaan mitä Farmakologian oppikirjassa asiasta on mainittu. Ja siellä ei siis ole tota mainittu.

Lääkeselosteissa haittavaikutusten kohdalla luetellaan joka ikinen hyvinkin harvinainen haittavaikutus mikä on koskaan raporoitoitu, mutta en siis kuitenkaan suinkaan väheksy haittavaikutuksen mahdollisuutta.
Avatar
#1198 • • pHaze Guest




No tuleehan se uni sieltä jossain vaihees. Jos mä kärsin unettomuudesta esim. ku kelailen juttuja, ni sit mä vaan kelaan. Tosin mä saan itse päättää työajat yms., joten mulle yhden yön unettomuus ei ole maailman vakavin juttu. Mut pointti on se, et ku on kerran lähtenyt tohon lääke-linjalle, niin todennäköistä on, että turvautuu siihen myös uudestaan.

...ja onhan noita tapoja. Uskon, et jooga auttaa myös unensaantiin. Kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys ovat asioita, joita tarvitaan, kun potee unettomuutta. Jos hermostuu, niin se uni ei tule lainkaan. Tai moni yritysjohtaja varmasti kärsii unettomuudesta mittaamattoman stressin takia. Yritysjohtaja voisi oikeasti tehdä pitkän tähtäimen linjanvetoja kuten aloittaa terveelliset elämäntavat kuten kuntoilun, ruokavalion yms.....


Tässä päästään nyt siihen, että molemmat ovat oikeassa, kyse on lähinnä ongelman vakavuudesta. Mietoon unettomuuteen auttavat miedot keinot, vakavampaan eivät välttämättä. Jos pystyt nukkumaan esim 2h per yö jatkuvalla syötöllä stressin takia, se ei riitä alkuunkaan ja aiheuttaa hyvin nopeasti kyvyttömyyttä korjata stressin syitä täysin omasta väsymyksestä johtuen. Pidemmällä aikavälillä moinen johtaa helposti psykoosiin. Ja kyllä tiedän useampia tälläisestä kärsineitä tapauksia.

En minäkään korjaa aineilla sitä jos en pariin tuntiin saa unta, oli syy mikä tahansa, mutta siinä vaiheessa jos unensaantini alkaisi laskea useampana yönä lähes nollaan, niin pitäisin kyllä viisaampana korjata asianlaidan väliaikaisesti lääkkeillä jos itse syytä unettomuuteen ei pysty ratkaisemaan hetkessä.
Avatar
#1199 • • Mrrshan Guest



mielen altistaminen vieraille vaikuttimille voi antaa uusia näkökulmia, joita sitten taas voi käyttää hyväksi kun prosessoi jotain aihetta.



Matkailu avartaa. En tiedä voiko niistä oivalluksista olla hyötyä pitemmälläkin tähtäimellä mutta filosofointi ja analysointi r0x0r jo sellaisenaankin.
Avatar
#1200 • • Edited Ryvon DJ Guest

Originally posted by Mixa
väitätkö siis, että alkoholismissa ei tule fyysisiä oireita lainkaan?



Jollakin patajuopolla varmaan kramppaa ja hikoiluttaa niin perkeleesti, mutta ne ovat väliaikaisia vieroitusoireita. Kukaan ei kuitenkaan kuole ennenpitkää viinan puutteeseen.

Kuulostaa kuin suoraan Tuomas Akvinolaisen oppikirjasta ja pahalta kreationismilta jälleen. Mitä tiedät yleensä alitajunnasta, jotta voit määritellä mitä sieltä löytyy ja mitä ei?



Eikös nimenomaan kreationisti väittäisi että elämän "tarinat" ja jumalan oikea nimi löytyy takaraivosta?

Alitajunnasta löytyy varmaan kaikkea kivaa, hauskaa ja shaissea, mutta ei sieltä mitään "totuutta" ihmisyyteen löydy. Koska totuutta ei ole olemassakaan, ja ihmisyys muuttuu kokoajan.
Tokihan itseään voi sekoittaa sekä kaivella liioiteltuja ja vääristeltyjä kuvia alitajunnastaan, mutta nekin ovat vain yksilön omia suhteellisia kuvia, pelkoja, varauksia, käsitteitä & toiveita, eivätkä sinänsä mitenkään universaalin vertailukelposia.

Jos jotain "syvää" haluaa alitajunnasta ja ihmisen käyttäytymisestä kaivella, ovat ne ehkä syvältä selkärangasta lähteviä miljoonien vuosien kehityksen takaisia vaistoja, mutta en usko että niillä on mitään kuvia tai muotoja. Ne ovat ikäänkuin elämän hiljainen voima, jotakin syvempää kuin yksilön harhat.