Uskoisin kumminkin, että käyttö ei ihan niin lisääntyisi. Ensin vain tarvittaisiin kouluihin yms. lisää valistusta mitä ne (aineet) oikeasti ovat. Ja juurikin jonkinnäköistä lisäkoulutusta vähän vanhemmillekin.
Asenne on tod.näk. se suurin ongelma. Ja varsinkin kun suurimmalla osalla on semmoinen käsitys, että
Kun oikeasti varsinkin vanhemmalla väestöllä on se kasvatus juuri tuollaista, niin eihän siihen ilman oikeaa opetusta voidakkaan päästä. Ehkä yksi tapa olisi aloittaa rehellinen huumevalistus kouluissa ja siinä joku 30-vuoden päästä (kun ne vanhemmat ikäpolvet alkaa olee haudassa) kokeilla sitä laillistamista.
Itselläni on uskomus, että ihmisillä on tietty tarve irtaantua todellisuudesta jossain vaiheessa. Ja se tarve on melko vakio ja riippumaton aineiden saatavuudesta. Alkoholin kulutus todennäköisesti (ainakin aluksi) laskisi, kun tulee korvaava tuote. En kuitenkaan usko, että alkurysäyksen jälkeen yhteiskulutus tulisi juurikaan nousemaan.
Hyviä argumentteja ja olen kanssasi samaa mieltä. Lähdin ehkä itse siitä olettamuksesta, että mikä on se voima, joka saa poliitikot, median yms. harjoittamaan TÄYSIN vastakkaista politiikkaa mihin tähän asti. Kannabiksen salliminen kotikasvatuksessa murentaisi toki valtion politiikkaa, mutta sen voisi ehkä sysätä lääkekäytön piikkiin. Silloin valtion ei tarvitsisi muuttaa omaa politiikkaansa ja sen uskottavuus ei kärsisi samassa mittakaavassa. Vaikka aine leviäisi pitkälti laittomien markkinoiden mukana (niinkuin tähänkin asti), kannabis tuskin on kuitenkaan se suurin uhkakuva. Alko olisi hyvä, kätevä ja kontrolloita mesta, joka varmasti sopii suomalaiseen holhousyhteiskuntaan. Pointti on vaan myös siinä, että sauhua polttelevat poliitikot eivät itsekään halua sitä alkoon. Mistäköhän Soininvaara & Co sitä yleensä hoitaa? ;)