DJ mikserit (Pioneer, Vestax, Gemini jne.)

1,058 posts, 53 pages, 400,819 views

Avatar
#921 • • Edited SAMi Guest

Onkos kellään kokemuksia Eclerin Nuo-sarjalaisista? Lähinnä tota Nuo kakkosta oon katellu, mutta potikat yms. lienee samaa tavaraa kuin järeämmissä Nuo-sarjan sekottimissa. Onkos nää nyt sitte laadukasta tavaraa?



eclerin NUO 3 on vakuuttanu mut. eqt leikkaa niinkuin pitää vrt. xone. soundi on hyvä. hintalaatusuhde on kohallaan jos esim. pioneeriin verrattuna. maksoin musikstoren kautta 500euroa. kestävyydestä vaikea sanoa, kun mikseri ei oo ollu missään ahkerimmassa käytössä. mutta noin reilun puolen vuoden käytön aikana ei oo vielä mitään ongelmia ilmaantunut. ainut miinus tulee mikki-kanavasta mihin ei liukujen säädöt vaikuta. 5 mallissa on erikseen mikille säädöt ja neljä kanavaa joiden liukujen herkkyyksiä voi säätää.

tästä hyvä arvostelu NUO 5:sta, melkein sama laitos mutta löytyy efektit ja pari kanavaa enemmän.

http://www.djforums.com/reviews/mixers/ecler_nuo5.php

ps. Funkatronik kerros oma mielipitees.
Avatar
#922 • • Tapi T Guest
Propsit Caro²:lle, erittäin asiallinen analyysi. Vielä mä joskus tollasen hommaan...
Avatar
#923 • • Jussi Lius Guest
Kyllä... Caro². Asiallinen ja mielestäni paikkaansa pitävää kirjoitusta AH-92:sta. Eipä lisättävää.. , kuin hyviä soittohetkiä. :)
Caro²

Posts: 5,301

#924 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Unohdin tosiaan lisätä, että kyseessä on ihan ehdottomasti paras mikseri jolla olen ikinä soittanut. Tosin, en kalliimpia ole hurjasti päässy räpläämään. Pitäs vielä koeajaa Ranet ja rodecit :heart:
Avatar
#925 • • dixoff Guest


Meikäläinen ostaa pamautti tollasen Ecler NUO 04:sen.
Jos joskus innostun midileluista, voi tuolla ohjata niitäkin :)



Minua kiinnostaisi tämä malli juurikin tuon midikontrolleriominaisuuden vuoksi, että voisi käyttää laitetta Ableton Liven käskemiseen. Kellään kokemusta tästä puolesta?
Avatar
#926 • • punaParta Guest


Mikseri kyllä säätää LFO:n nopeuden automaattisesti soivasta levystä sekä seuraa pitchin muutoksia kohtuullisen nopeasti.



??? Miten tämä toimii? Itse en ole ainakaan huomannut kyseistä, eikä valmistaja kerro tällaisesta.


MIDI:

Midi-osasto mikseristä myös löytyy. Siihen en mitenkään syventynyt, kun en moista mihinkään tarvitse.

Midiä kuitenkin kontrolloidaan DATA-potikalla mikserin oikeasta yläreunasta sekä TAP-napilla (ilmeisesti annetaan biitti sitä kautta). Krossin toisessa reunassa on myöskin MIDIn merkintä, mutta siitä ei ole mitään hajua mitä se mahtaisi tehdä.



Voin jatkaa tähän.
Mikseri on alunperin suunniteltu Korg Kaoss pad 2:sen sekä Ableton liven käyttöön mutta kyllä kaikki midi laitteet taipuu tämän edessä.

Kaoss Padin kanssa mikseri on vallan mainio laitos. Pad pistetään päälle liikuttamalla krossi vasemmalta oikealle, filter1 frekvenssi potikalla ohjataan X-akselia ja filter2 potikalla Y-akselia (tai toisin päin). Aioastaan efekti ohjelma pitää vaihtaa padistä itse, muuten ei tarvitse koskea kaosiin.

Ableton livessä potikat ja feiderit (joissa on MIDI logo) pystyy ohjelmoimaan, esim. krossin Abletonin krossiksi jne. Start/stop nappi toimii starttina ja stoppina.



Itse en tykännyt oikessa yläkulmassa olevasta Tempo-potikasta joka muuttaa LFO2:n tempoa (lähettää myös midiclockia). Muutin kyseisen potikan dataa lähettäväksi, siirtämällä jumpperia masiinan sisällä, nyt käytän potikkaa Abletonissa pitchinä (kolmas levari :happyroll: )
Caro²

Posts: 5,301

#927 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2


Mikseri kyllä säätää LFO:n nopeuden automaattisesti soivasta levystä sekä seuraa pitchin muutoksia kohtuullisen nopeasti.



??? Miten tämä toimii? Itse en ole ainakaan huomannut kyseistä, eikä valmistaja kerro tällaisesta.


Tuuppasin levyn soimaan ja valitsin ko. oskillaattorin ko. kanavalle, pistin lfo:n päälle ja oskillaattori heilutteli biitin tahdissa. veivasin pitchiä alaspäin ni muutama isku meni ohi, ja sitten alko taas kulkea biitissä. ja nostin takasin ylös niin biitissä pysy.

Joko a) miulla oli helvetin moista tuuria asian kanssa, tai b) se tosiaan seurasi.

Biisiä en muista, muuten kuin että se oli joku erittäin dynaaminen raita (ledit hyppi muistaakseni noin 12dB:n väliä). Kompressoidummalla raidalla (jonka kanssa tein pikapikapika testauksen soittelun lomassa) se taas ei päässy kiinni. Aikaa oli tuossa melkosen vähän tutkailla tuota Niken huomautuksen jälkeen, mutta palaan asiaan ku olen päässy taas takaisin lappeenrantaan mikserin ääreen.

EDIT: Selvennystä tuohon kompressoidun raidan kohdalle. Yritin soitella settiä tuossa keskiviikko-torstai, ja muistan ettei se lfo tarttunu kompressoituun raitaan jota ihmettelin hetken. mutta annoin asian olla ja kuittasin sen "epäselvällä biitillä".
Avatar
#928 • • T82 Guest
Kolmekakkosessa LFO ei ainakaan seuraa biittiä automaattisesti...
Avatar
#929 • • Illustrator Guest



No onko tiski hyvä vai ei?:

Kaikkien huulilla oleva kysymys: "Onko allen&Heathissa parempi soundi kuin pioneerissa?". Vastaus on melko yksiselitteisesti: Kyllä on.

Eräänä sunnuntai-iltana Lappeenrannan Fiiliksessä Niki löi luurit kiinni tiskiin ja heitti kuupat korville. Otti saman tien kuupat alas ja totesi melko sanatarkasti näin: "Jestas! Onks sennheisereissa näin hyvä ääni!"
Se lienee parhaiten tiivistää ko. mikserin äänenlaadun verrattuna pioneerin djm-600seen joka Nikin työkaluna normaalisti toimii.

Heh, hyvin samanlaiset fiilikset tuli itellekki ku latoin senikat ensimmäistä kertaa Urein 1601:seen kiinni. Pioneerin "pahvilaatikon läpi" tulevaa saundia ei Urein hankkimisen jälkeen ole todellakaan kaivannut. :hah:
Caro²

Posts: 5,301

#930 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Jees. Tutkin nyt ajan kanssa paremmin tuota LFO:ta ja valitettavasti se ei seuraa automaattisesti biittiä :(

Olisi silloin yöllä jo pitänyt perehtyä asiaan tarkemmin kun tuli ilmi, että siinä saattaisi olla automaattinen mittari. En sitten jaksanut testata kuin yhden levyn kanssa. Ilmeisesti miulla kävi helvetin hyvä tuuri, koska LFO pysyi (ensimmäistä kertaa) ihan helvetin kauan biitissä. Kun vedin pitchit miinus kasiin, niin muutaman iskun jälkeen lfo tuntui seuraavan ja takaisin nostessa "nappasi" taas biitin kiinni. Ilmeisesti koko testi meni täysin tuurilla läpite ja olis tosiaan pitäny kokeilla jollakulla toisellakin levyllä.

Pahoittelut väärästä informaatiosta.

Alkuperäinen tutkailureportaasi korjattu oikeampaan muotoon.
Avatar
#931 • • root Guest
Hankin parin vuoden funtsailun jälkeen Urein 1620 "Limited" (bling) edition potikkamikserin.

Tulivat sopivasti uudistuotantoon Soundcraftin kautta niin ei tarvinnut tilailla ulkomailta käytettyä yksikköä. Päädyin siis hankkimaan sen Discolandista.

Vertailukohtana käytän Formulaa joka ainakin toistaiseksi on vielä kakkos-mikserinä.

Äänenlaatu: Ureissa on tiukka alapää ja lievästi korostetetut ylemmät keskiäänet. Kuulokeulostulo kohisee hieman HD-25silla. Suositus olisi 200 ohmiset kuulokkeet (Senkut on 70ohm) Formulaan verrattuna ei voita äänenlaadullisesti mutta on hieman anteeksiantavampi vaihdoissa.

Säätimet: ALPSin potikat ovat (vielä) jämäkät ja tuntuma hyvä. Cue/Master-kytkin on vähän tunnoton. Masteriin vaikuttavat treble ja bass-nupit ovat turhan lähellä toisiaan.

Ominaisuudet: Olemattomat. Äänenvoimakkuuden lisäksi voi vaikuttaa vain balanssiin kanavakohtaisesti, ja masteriinkin vain bassoa ja diskanttia +-10db. Esikuuntelu on aataminaikainen yx-kerrallaan a la Rane 2016 (2016a:ssa on jo inhimmillesempi cue) Itsellä tämän tyyppinen miksaus sopii paremmin tulpat päässä joka on tavallaan hyvä asia. VU-mittaria ei ole, eli sellainen on seuraavaksi ostoslistalla.

Käyttö: Monitoroinnin ollessa kohdallaan vaihdot sujuvat potikoilla aika herkusti. Miksaukset ovat (ainakin mulla) paljon pitempiä, ja miksattavat raidat tulee valittua tarkemmin. Edellisellä kerralla kun avasin pellin, unohdin master eq:n bypassille. Ei ole sitäkään siis tullut käytettyä. Linjatasoiset kanavat soivat huomattavasti RIAA-etuasteisia hiljemmin. Koska laitteessa ei ole erillisiä gaineja, masteria pitää olla enemmän esim. CD:ltä soittaessa.

Loisto peli äänenlaadullisesti ja potikoiden johdosta housen, diskon, dancehallin, soulin ja jazzin soittoon. Nopeisiin vaihtoihin ei sovi millään. (Paitsi ehkä Duo:n x-fade modilla)

Hyvä ostos toistaiseksi, mutta Formula (PM-90) on edelleen monipuolisempi ja äänenlaadullisesti parempi.
Avatar
#932 • • R2 Guest


Hyvä ostos toistaiseksi, mutta Formula (PM-90) on edelleen monipuolisempi ja äänenlaadullisesti parempi.



Yllätyin. Mulla oli Ureista sellasen high-end mikserin kuva, jonka piti pestä kaikki äänenlaadussa.
Ite oon kanssa Formula Soundin leirissä. Wanha PM-80 on edelleen hyvässä iskussa. Ja saundit on kyllä kohdallaan.
Avatar
#933 • • putteh Guest
Vaikuttavatko equt aina kuulokkeisiin Eclerin Nuo -miksereissä? Oman miksaustyylini kanssa olisi paikallaan, jos biisiä ylöstuodessa voisi luureista kuulla kanavat myös ilman equjen vaikutusta.

Ei kai noissa kalliimmissa Eclereissä liu'ut kolise enää (itselläni Eclerin halpis Concept 3 -mikseri, missä kuuluu hiton terävä kolahdus liu'un osuessa laitaan)?

Tosiaankin, tekisi mieli päivittää mikseri parempaan joskus lähitulevaisuudessa, jos kesällä rahaa vaan saa ansaittua tarpeeksi. Kanavien määrässä 2 varmaan tulee riittämään jatkossakin. Mielelläni ottaisin juurikin sellaisen laitteen, jossa voi valita, että vaikuttavatko equt luureihin vai ei. Tällaisia miksereitä saa ehdotella!
Avatar
#934 • • ken-guru Guest

Vaikuttavatko equt aina kuulokkeisiin Eclerin Nuo -miksereissä? Oman miksaustyylini kanssa olisi paikallaan, jos biisiä ylöstuodessa voisi luureista kuulla kanavat myös ilman equjen vaikutusta.



Omassa ecler nuo-04:ssa equt vaikuttavat aina luureihin tulevaan ääneen. Sopii meikäläiselle :)


Ei kai noissa kalliimmissa Eclereissä liu'ut kolise enää (itselläni Eclerin halpis Concept 3 -mikseri, missä kuuluu hiton terävä kolahdus liu'un osuessa laitaan)?



Eipä kolise ei.
Avatar
#935 • • root Guest


Hyvä ostos toistaiseksi, mutta Formula (PM-90) on edelleen monipuolisempi ja äänenlaadullisesti parempi.



Yllätyin. Mulla oli Ureista sellasen high-end mikserin kuva, jonka piti pestä kaikki äänenlaadussa.
Ite oon kanssa Formula Soundin leirissä. Wanha PM-80 on edelleen hyvässä iskussa. Ja saundit on kyllä kohdallaan.



Joo, ei pidä uskoa ainakaan Waven diskofossiileja jotka väittelevät onko mikserin hapettuneissa liittimissä parempi ääni kuin kullatuissa..

Varsinaista high endiä Urei ei koskaan ollutkaan. Se vaan sattui olemaan laadukkaampi kuin monet muut siihen aikaan (Amerikan) markkinoilla olleet vermeet.

LE-malliin kohdistuu aika paljon dissausta vrt. Nokian kumisaappaat, Tunturin polkupyörät tai Turun Sinappi. Kai se on vähän jos Numark lisensoisi Panasonicilta SL-1200mkII:n mallistoonsa ja alkaisi valmistaa sitä Kiinassa.

Itselle valintaan vaikutti yksinomaan potikat ja laadukkuus. Hi-Level kävi mielessä muttei kuitenkaan säväyttänyt.
Avatar
#936 • • aCIDy Guest
Meinasin nyt tulevan kesän aikana uuden mikserin hommata ja tuo vestaxin vmc-004xl tuntuisi olevan ihan kelpo vaihtoehto. Mutta sitten rupesin miettimään, että miten paljon tuo vmc-002xl eroaa siitä muuten kuin kanavien määrässä? En nyt turhaan viitsisi maksaa yli 100 e kahdesta lisä kanavasta, kun en niitä kauheasti tarvitse. Spekseistä en ymmärrä mitään.
Eli kumpi olisi parempi vaihtoehto?
Thomannilla luki, että tuo 002 olisi battle-mikseri, mutta tiedä nyt siitä. Niin että jos joku minua viisaampi ja kokeneempi nyt viitsisi valistaa.
Avatar
#937 • • thomas Guest

Meinasin nyt tulevan kesän aikana uuden mikserin hommata ja tuo vestaxin vmc-004xl tuntuisi olevan ihan kelpo vaihtoehto. Mutta sitten rupesin miettimään, että miten paljon tuo vmc-002xl eroaa siitä muuten kuin kanavien määrässä? En nyt turhaan viitsisi maksaa yli 100 e kahdesta lisä kanavasta, kun en niitä kauheasti tarvitse. Spekseistä en ymmärrä mitään.
Eli kumpi olisi parempi vaihtoehto?
Thomannilla luki, että tuo 002 olisi battle-mikseri, mutta tiedä nyt siitä. Niin että jos joku minua viisaampi ja kokeneempi nyt viitsisi valistaa.



vaikuttais kyl samalta peliltä kuin toi 004 mut vaan kahdella kanavalla. ainakin eq:t leikkaa äärettömään, plussaa ei taida kyl olla niin paljon kuin tossa. ihan laadukkaitahan noi on ja yllättävän halpoja vestaxeiksi.
Avatar
#938 • • azure Guest
mitä eroo on muuten mallien vmc002 ja vmc002xl tai vmc004 ja vmc004xl välillä? en huomannu mitään muuta eroo vmc002:n ja vmc002xl:n välillä kuin että vmc002xl:ssa krossin käyrää voi säätää kahteen eri asentoon ja sit on cue/master kytkin. nämä toiminnot ilmeisesti puuttuu vmc002:sta.
Avatar
#939 • • sonni Guest

mitä eroo on muuten mallien vmc002 ja vmc002xl tai vmc004 ja vmc004xl välillä? en huomannu mitään muuta eroo vmc002:n ja vmc002xl:n välillä kuin että vmc002xl:ssa krossin käyrää voi säätää kahteen eri asentoon ja sit on cue/master kytkin. nämä toiminnot ilmeisesti puuttuu vmc002:sta.


vmc004:ssä on tuo krossifeature, cue/masterille pelkkä potikka. kuvista päätellen laite on sama, mutta xl on erivärinen. vestaxin sivuilla vmc004:n nimi on vaihtunut vmc004xl:ksi ja uusittu on vmc004xl wht.

tässä taas tuntuisi olevan jo selkeästi eroa http://vestax.com/v/products/mixers/vmc004fx.html

kuola valuu, voiskin vaihtaa vakiokarvalakin pois kun vielä mahdollista.