DJ mikserit (Pioneer, Vestax, Gemini jne.)

1,058 posts, 53 pages, 402,359 views

Avatar
#321 • • RandomPLAY Guest


...
Cosmarin aikana oli ihan liikaa alimpia taajuuksia, eikä ollut potkusta tietoakaan. Yleissoundi jopa tukkoinen. Ihan ku olis kamat säädetty johonkin reggae kemuihin. :)
...
Samoihin aikoihin bassoa ja muuta ääntä oli vissiin käynyt joku ruuvaamassa, koska soundi oli jo parempi. Potkua oli, eikä enää liikaa matalampia. Tosin potkua olis voinu olla vielä vähän lisää...
Keskiäänet oli ihan jees, mutta haitsut oli vaan pelkkää kihinää, ilman kunnon erottelua ja suhteessa muihin taajuuksiin aivan liian "lujalla".
Ajattelin että eipä nyt oo kovin häävi mixeri / PA / soundi.
...



Noh tuohan kuullostaa aivan tuolta 90-luvun alun 2unlimited, Dr Alban, Haddaway, jne. jne... musiikin kuvaukselta. Mikäs sen lempinimi olikaan Europaska, EuroDisko, EuroHumppa, jne.. Noissa sitä potkua tais sitten olla tarpeeksi.. ainakin joissakin Corolloissa sitä oli niin, että liikennevaloissa pudottivat puolet ruosteista tielle. :scared:

Tuo nyt on ihan turhanpäiväistä vertailla jotain Ranen huippu tiskiä Pioneerin massatuotteeseen, koska kummallakin mikserillä on kuitenkin ne omat käyttäjäryhmänsä ja kohteensa. Pioneer on ihan hyvä mikseri mielestäni tuollaisiin Diva, Cumulus, NightTrain, jne. paikkoihin... ja sitten Rane (tai jokin muu vastaava) niihin "kunnon" clubeihin, joita ei kyllä Suomessa montaa ole (Kerma on ainut jonka tiedän missä Rane kiinteesti asennettu).

Nimimerkillä: Pioneerit "roudaamiseen"... :hah:
Caro²

Posts: 5,301

#322 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2


Vain ja ainoastaan Pioneer nykyajan perusmixereistä antaa +16dB yli nollatason.



Elä puhu paskaa.. Minun 300sesta saa ainakin liki +30dB yli- nollatason. PELKÄSTÄÄN gainejä kääntämällä. Sitä miten se tapahtuu, jätän kertomatta. Joku opari kuitenkin keksii tehdä sen bileissä räjäyttäen niin kaapelit, vahvistimet, jakarit, kajarit, ja sen jälkeen itsensä, kun laitteiden omistaja pääsee paikalle.

Pioneerilla kyllä soittelee ihan helposti, kunha sillä vaan soittelee (ja tietää mitä EI tehdä).. alottelijalle pistää mieluummin ihan minkä tahansa muun tiskin eteen.
Pioneerissa on niin vitusti kaikkia "mukavia pikku jippoja" millä saa laitteet rikki.. Pioneerin jatkeena pitäis aina olla limitteri..
Avatar
#323 • • Newhouse Guest
Mun 2 centtiä mikserikeskusteluun ihan yleisellä tasolla...

- IMO on ihan eri asia onko ostamassa mikseriä himaan vai klubiin. Jos ostaa kotiin, niinkuin varmaan ylivoimaisesti suurin osa mikserin ostajista tekee, on melko varmaan suurimmalla osalla ostajista pääkriteerinä hinta tai paras hinta-laatusuhde, eikä esim. "paras soundi" (koska se parhaiden laitteiden soundi ei todennäköisesti pääse kuitenkaan millään tasolla oikeuksiinsa tai esiin kotikäytössä).

- eli tätä ajatusta vasten (=kotikäyttö) mikserin valinnan pääkriteeriksi tulee se "mikä mikseri tuntuu omien sormien alla parhaalta ja mitä teknisiä ominaisuuksia kaipaa mikseriltä omiin soittotarpeisiinsa" (= efektejä?, potikat? kill-switchit? tosi isosti leikkaavat eq:t? jyrkän kaaren crossi/loivan kaaren crossi? jne).

- esim. en pidä itse muovisista tai ainakaan löysän/kevyen tuntuisista nappuloista, rakenteesta tai liu'uista, eikä mulle ole kotikäytössä juuri mitään iloa esim. kill-switcheistä, DJM-600-efekteistä yms., joten olen valinnut kotikäyttöön kohtuullisen edullisen mikserin, koska en pystynyt muutama vuosi sitten ostopäätöstä tehdessä sijoittamaan mikseriin enempää rahaa vaikka olisi tehnytkin mieli (Vestax PMC-17A... nykyään mallinumero on joku ihan muu) ja vaihtanut liu'ut potikoihin (koska ne tuntuvat mun sormiin ja soittotyyliin parhailta vaihtoehdoilta, mikä ei tarkoita että potikat olisivat mun mielestä *paremmat* kuin liu'ut... ne vain tuntuvat *mun käsiin sopivammilta ja paremmilta*).

- Nykyinen mikseri on ollut käytössä noin 4 vuotta eikä vikoja ole esiintynyt... Vuosien myötä on nälkä kuitenkin kasvanut siinä määrin, että seuraava mikserihankinta (joskus tulevaisuudessa) tulee mitä luultavimmin olemaan jotain ihan liioitellun hyvä kotikäyttöön :) koska ei mieli anna enää periksi ostaa mitään "huonoa" vaikka se ajaisikin ihan hyvin asiansa kotikäytössä. Totta kai, jos rahaa olisi tarpeeksi niin vääntelisin varmaan Ranen potikoita iltojeni ratoksi kotona (niinkuin varmaan moni muukin) :hah:

- Summa summarum: Jos olisin ostamassa tällä hetkellä tosimielellä *hyvää* mikseriä klubiin niin pääkriteerinä olisi ilman muuta kestävyys ja hyvä soundi, jonka johdosta kaikki "edulliset" mallit (Pioneer mukaanlukien) voisi suosiolla unohtaa. Ja jos ostaisin kotiin niin rima olisi teknisen tason suhteen huomattavasti alempana (vaikka haluttaisikin ostaa kaikkein parasta mahdollista). Pääkriteerinä olisi hinta ja käyttömukavuus sekä mikserin kohtuullisen kompakti koko.

- Summa summarum 2: Kun puhutaan koti-/bedroomkäytöstä on aika tuloksetonta väitellä mikä mikseri on todella hyvä tai huono tai parempi kuin toinen, niin kauan kuin puhutaan edes sen tason kamoista että soundi pysyy kotikaiuttimiin asti kasassa ja liu'ut/nupit pysyvät ehjänä soittelusession aikana. Tästä näkökulmasta katsottuna on IMO melkoisen yhdentekevää soittaako kotimixtapensa 200 egen Reloopilla vai tonnin DJM-600:lla tai vaikka parhaalla Ranella, eikö? :) Kamojen todellinen paremmuus ja kestävyys koetellaan vasta ammattikäytössä (= kovaa klubi-/ravintolakäyttöä monta iltaa viikossa).

edits: typoja
Avatar
#324 • • sonni Guest
jämpti.
Avatar
#325 • • mosaik Guest

Pioneerissa on niin vitusti kaikkia "mukavia pikku jippoja" millä saa laitteet rikki.. Pioneerin jatkeena pitäis aina olla limitteri..



mm. Nuppeihin integroitu 'limitteri':panic:
Avatar
#326 • • . Guest
kolikon toinen puoli:

väitän, ihan omasta kokemuksesta et mitä paskemmilla kamoilla opettelee soittamaan - aluksi, sitä paremmin loppujen lopuksi vetää.

esim. ilman kanavakohtaisia eq:ita joutuu kuuntelemaan pikkasen tarkemmin mitä biisejä miksaa päällekkäin.

sama koskee monitorointia. jos siihen ei pääse tottumaan liikaa, sitä ei myöskään tarvitse - vaikka matkaa PA:han olis 25m (on tullu sekin koettua)
Avatar
#327 • • Samuel Guest

kolikon toinen puoli:

väitän, ihan omasta kokemuksesta et mitä paskemmilla kamoilla opettelee soittamaan - aluksi, sitä paremmin loppujen lopuksi vetää.

esim. ilman kanavakohtaisia eq:ita joutuu kuuntelemaan pikkasen tarkemmin mitä biisejä miksaa päällekkäin.

sama koskee monitorointia. jos siihen ei pääse tottumaan liikaa, sitä ei myöskään tarvitse - vaikka matkaa PA:han olis 25m (on tullu sekin koettua)


toi on NIIN totta. ennnen vanhaa (= 10 vuottta sitten) ei todellakaan ollut itsestän selvyys, että oli monitorit joka mestassa. ja väitän et se oli "kasvattavaa".
samoin liian hyvillä kamoilla soittelu himassa TAI vastaavasti samanlaisilla kamoilla soittelu (= teknarit + pioneeri kotona ja joka pärkeleen klubilla) aiheuttaa sen et sit ku kerran tulee erilaiset kamat vastaan niin on paskat housuissa.
Avatar
#328 • • Saint Guest

sit ku kerran tulee erilaiset kamat vastaan niin on paskat housuissa.



word!
Avatar
#329 • • sonni Guest

sit ku kerran tulee erilaiset kamat vastaan niin on paskat housuissa.


kyllä --nimim. reloopin hihnavetoisilla aloitellut (en
onneksi omistanut). teknarit ovat niiiiin törkeän
helpot ja sementtiset noiden jälkeen.
Caro²

Posts: 5,301

#330 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Kommenttia kolikon toisesta puolesta..
Erittäin totta on tuo paskoilla laiteilla opettelu. Kun sen niillä oppii, mitkä tahansa on helppoja. MUTTA.

Vedetään nyt se pikku tabu; kahdesta kirjaimesta muodostuva kirjainyhdiste, lontooksi IQ, suomeksi ÄO..

Tokihan kaikki haluaa deejiiksi, nou proplem. Jos sitä tuuppaa eteen laitteet joilla soittaminen tuottaa harmaita hiuksia (edes muutaman karvan) jo kokeneemmallekin, kuinka sitä sitten voi aloittelijaa opastaa, tai laittaa aloittelevaa opettelemaan sellaisilla laitteilla ILMAN että jo laitteista ei tule ylitsepääsemätöntä pullonkaulaa? Jos on sitä niinsanottua älliä riittävästi, niin homma on aina helpompaa. Kaikki ei sitten taas ole välttämättä tällä saralla yhtä välkkyjä.

Tokihan siinä siten jyvät akanoista setvitään, mutta mitäs jos sillä toisella se alku on juuri se hankalin. Visiota olisi vaikka muille jakaa, mutta perustekniikan opettelu vie paljon aikaa. Into voi laantua liian äkisti jos ei saa riittävän hyviä laitteita alle.

Oma oppiminen perustui lähinnä siihen että seurasin vuoden päivät sivusta kun muut soitti. Kyselin sopivissa koloissa mitä se teki, mikä toi nappi on, ja miks toi on noin.. Lappeenrantaan ku pääsin, tiesin periaatteen, vajaassa puolessa tunnissa ilman opastusta alko biitit menemään kohdalleen.. Kehittyminen siitä eteenpäin on sitten ollut hitaampaa.. Jollakulla toisella se saattaa olla juuri toisinpäin..
Perushomma kestää, mutta kun se on hallussa, sitten alkaa visioiden toteutus tulemaan hirveellää kyydillä.

Tuo ei siis imho ole mikään pääsääntö että paskoilla laitteilla jos oppii, niin sitten on helpompaa. Se voi olla myöskin toisinpäin.


menikö nyt taas ihan vituiksi.. tais mennä tää selvitys.
Avatar
#331 • • sonni Guest
nehän ovat 2 aivan eri asiaa - musiikin
rakennehahmoitus vs käyttöliittymä.
Avatar
#332 • • Al Tapone Guest

sit ku kerran tulee erilaiset kamat vastaan niin on paskat housuissa.



Sitä varten on olemassa dj-raiderit ;)
Avatar
#333 • • root Guest

sit ku kerran tulee erilaiset kamat vastaan niin on paskat housuissa.



Sitä varten on olemassa dj-raiderit ;)



Niin on. Omassa suullisessa raiderissa lukee etten soita Pioneerilla. Lopputulos: Joutuu ainaa roudaamaan oman Formulan paikalle. Onneksi promoottori on vanha ystäväni joka jaksaa ymmärtää henkilökohtaisia angstejani tiettyjä valmistajia kohtaan.

Muut harvemmat keikat tuleekin ikävä kyllä soitettua enimmäkseen juuri tuolla kurkkupurkilla.
Avatar
#334 • • Daniel Braun Guest

sit ku kerran tulee erilaiset kamat vastaan niin on paskat housuissa.



Sitä varten on olemassa dj-raiderit ;)


Ja Suomestahan löytyy niin helvetisti dj:tä jotka voivat käyttää noita dj-raidereita... ;)
Tai ainahan voi käyttää, mutta toteutuuko se...?

Useimmilla soittajilla eip oo muuta varaa toivoa kuin että paikalta löytyy levarit/cd-soittimet (riippuu soittoformaatista) ja mikseri.

Olishan se hienoa että pystyis luettelemaan:
"Mä haluun sen mikserin ja sit ne levarit niillä rasioilla ja monitorointiin sellaiset ja tällaiset.
Soittopisteen tulee sijaita x metriä tanssilattiasta ja olla xx senttiä korkealla lattian pinnasta.
Sit mun täytyy saada hotellihuone, vapaa minibaarin käyttöoikeus, soittopaikalle tarjoilu.
Soittopisteen tarjoilussa tulee olla alkoholia, vain tämä ja tämä alkoholimerkki käy, ja pikkusuolaista.
Vain tämä merkki kelpaa sipseistä.
Sit mä haluun xxx+n summan rahaa...
Tietysti matkakulut tulee korvata."

:scared: :scared:
Caro²

Posts: 5,301

#335 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

nehän ovat 2 aivan eri asiaa - musiikin
rakennehahmoitus vs käyttöliittymä.



Alussa kyse on lähinnä siitä että oppii käyttämään laitteita. Mutta jos se on vaikeeta, koko homma voi kaatua siihen.

alkuvaiheessa on turha puhua siitä kuinka hyvin joku hahmottaa biisien rakenteita/sävellajeja/soundimaailmaa tms..
Avatar
#336 • • ovv Guest
:crybaby:

Xone:92:n hinta thomannilla kun sitä tänään taas sieltä kaivelin: 1799e.

Odotin muutamaa sataa vähemmän. Noh, jos sitä tuntee olevansa rahoissa jossain välissä, niin pitänee pieni sijoitus tehdä. :excellent:
Avatar
#337 • • Al Tapone Guest

"Mä haluun sen mikserin ja sit ne levarit niillä rasioilla ja monitorointiin sellaiset ja tällaiset.
Soittopisteen tulee sijaita x metriä tanssilattiasta ja olla xx senttiä korkealla lattian pinnasta.
Sit mun täytyy saada hotellihuone, vapaa minibaarin käyttöoikeus, soittopaikalle tarjoilu.
Soittopisteen tarjoilussa tulee olla alkoholia, vain tämä ja tämä alkoholimerkki käy, ja pikkusuolaista.
Vain tämä merkki kelpaa sipseistä.
Sit mä haluun xxx+n summan rahaa...
Tietysti matkakulut tulee korvata."

:scared: :scared:



Joo no ei ehkä brassailulinja mee Suomessa vielä läpi. Tosin, se on ihan promoottorista kiinni. Jos vaikka mä järkkäisin kemut ja haluisin sinne jonku soittamaan ja sil olis tommonen raideri, ni pakkohan se olis toteuttaa. Muuten vois unohtaa kyseisen soittajan. Noi matkakulut nyt mun mielestä on pienintä mitä voi tarjota, et kaiketi se nyt on ihan selviö.
Avatar
#338 • • sonni Guest

Alussa kyse on lähinnä siitä että oppii käyttämään laitteita. Mutta jos se on vaikeeta, koko homma voi kaatua siihen.

alkuvaiheessa on turha puhua siitä kuinka hyvin joku hahmottaa biisien rakenteita/sävellajeja/soundimaailmaa tms..


itselleni tuli kiinnostus laitteisiin vasta musiikin jälkeen,
joten tämä ruljanssi ja niiden em. proseduurien erottaminen
on jokseenkin luonnollista. levyjen hamstrauskiinnostus
tuli kauan sen jälkeen mitä aikoinaan c64:n microrhythmsillä
ja amigan protrackerilla huvitti itseään :)

sitäpaitsi, musiikillisen tietoisuuden pohjana on imo kieroa
käyttää konemusiikkia. pelkästään siis, siinä ohessa kun
'leikkii' 'dj:tä'. on aika vaikea ymmärtää niitä, joilta ei löydy
pakista muuta kun 'takuuvarmaa' 'ostamisen arvoista' tyyliä.

tässä nyt ei osoitella sormilla mihinkään, moiset asiat
vain tulee mieleen väkisinkin, jos 'aloittaa' 'uran' ja koko
touhun kiinnostuksen lähtökohdat ovat hyvinkin poikkeavia.

eikä liity topikkiin mitenkään, joten kirjoitan loppuun vaikka
'behringerin muuntaja humisee ärsyttävästi'.
Avatar
#339 • • root Guest
DX-1000ssa oli ulkoinen muuntaja... Tuo mikseri on muuten suora kopio Ecleriltä (joka on oikeasti modulaarinen) Olisko SCLAT-sarjaa näin ulkomuistista?
Avatar
#340 • • Daniel Braun Guest

Joo no ei ehkä brassailulinja mee Suomessa vielä läpi. Tosin, se on ihan promoottorista kiinni. Jos vaikka mä järkkäisin kemut ja haluisin sinne jonku soittamaan ja sil olis tommonen raideri, ni pakkohan se olis toteuttaa. Muuten vois unohtaa kyseisen soittajan. Noi matkakulut nyt mun mielestä on pienintä mitä voi tarjota, et kaiketi se nyt on ihan selviö.


Matkakulut joo, mutta keikkapalkan lisäksi kukaan eip tässä maassa oikein voi vaatia mitään ihmeellisiä juttuja.
Toivomukset soittimien suhteen on ok, mutta ei mitään tyyliin "mä en suostu soittamaan kuin sillä ja sillä soittimella", tällöin voi dj:ltä jäädä keikka sivu suun kun promoottori ei kykene toteuttamaan laitevaatimuksia.

Alkoholit kuuluu mun mielestä dj:n omaan piikkiin, ehkä parit siiderit/kaljat tms juomat tarjotaan, mutta ei koko iltaa.
Useinhan kuitenkin on kyse siitä että bileet järjestetään ulkopuolisen tahon omistavassa ravintolassa, ja sekin maksaa (vuokra/tms siis)...

BTW: miksereistä...
Nyt kun pari viikkoa oon soitellu eräässä nimeltämainitsemattomassa uudessa yökerhossa/discossa täällä Kotkassa, olen jotenkin kovasti tykästynyt Denonin mikseriin.
Kys. paikkaan päätettiin (minun+erään muun tahon toimesta) toteuttaa sellainen ratkaisu että paikkaan tuli Denon DN-X800 mikseri ja Pioneer CMX-3000 cd-soitin.
Pelottavaa kyllä toi Denoni tuntuu paremmalta kuin Pinohiiren 500 ja 600 sarjat.
Ihan pätevä mikseri valmistajalta jonka cd-soittimet ovat tunnetusti suht kestäviä ja laadukkaita...