Tietokone (vähimmäisvaatimukset ja gallup)

126 posts, 7 pages, 20,894 views

Avatar
#1 • • Edited kilobitti Guest
Joudun todennäköisesti ostamaan uuden koneen piakkoin (vanhassa 120mHz jonka Wordkin saa nykimään), joten pitäisi tietää vähimmäisvaatimukset jotta pääsen laskeskelemaan budjettia..käyttöön kuuluu perusjutut (word, excel, powerpoint, surffailut) sekä musiikinteko (esim. cubase, fruity, softasynat, mp3:set, cooledit, mahd.sämpläys, cd-burnaus). Hardwarea koneen lisäksi ajattelin ostaa vain midikeyboardin ja ehkä joskus md-soittimen jotta saa ääniä mukaan matkassa.

Eli;

A) mitä tarvitsen vähintään? (muisti, prosessoriteho, kovalevy, mahd. lyhyesti äänikortista)

ja luvattu gallup-osio;

B) Kerro omastasi

-kb

edit: topikin päivittäminen, oli "Tietokone (vähimmäisvaatimukset ja gallup)"
Avatar
#2 • • MikkiHiiri Guest

Originally posted by kb:
A) mitä tarvitsen vähintään? (muisti, prosessoriteho, kovalevy, mahd. lyhyesti äänikortista)



No itelläni oli Celeron 400MHz, 128MB, 10GB kovalevy,
Turtle Beach Tahiti, Win98 SE. Noilla pääs tekee jo hyvin biisejäkin
ja kaikki nuo perusohjelmat & netti pyörii erittäin nätisti.
Tehot kuitenki loppuu suht pian esim Fruityloopsissa
ja multitrackereissä, joissa pitää soittaa useita WAV-tiedostoja
suoraan kovalevyltä samanaikaisesti.

Originally posted by kb:
B) Kerro omastasi (tarkoitan tietokonettasi, pervo)



Tällä hetkellä AMD Thunderbird 1.4GHz, 512MB, 30GB, WinXP, Terratec
EWS 24/96 + VIAn piirisarjan äänikortti (joka on muutes
yllättäen erittäin kohinaton).. kone toimii kuin unelma
kaikissa noissa asioissa.
Avatar
#3 • • xybo Guest

Originally posted by kb:
A) mitä tarvitsen vähintään? (muisti, prosessoriteho, kovalevy, mahd. lyhyesti äänikortista)



Joku giganen kone ja erityisesti kannattaa
kiinnittää huomiota äänikorttiin jos haluu
hyvää latenvyä softasyniin (jotka ovat nykyään
jo haardistasoa)


B) Kerro omastasi (tarkoitan tietokonettasi, pervo)
[/QB]



233mmx 64mb. ~100GB HDD. ft2:nen pyörii windows 98
loistavasti. Muuta sillä ei sitten voikkaan tehdä.
Enemmän leikin duunikoneella 1.5G Intel 4:nen.
Mutta jokupäivä ;)

-- xybo
Avatar
#4 • • vinha Guest
Gigahertsi tulee tuhottua todella nopsaan parilla laadukkaalla softasynalla ja runsailla efekteillä. Omasta mielestäni kannattaa ostaa juuri se nopein prosessori ennen ensimmäistä suurta hinta-harppausta samassa mallistossa.

Itse saan jatkuvasti 1.2Ghz Athlonin polvilleen..

Megahertsimäärä on vain pieni tiedonrippunen siitä kaikesta infosta, mitä musantekokonetta kasatessa pitäisi tietää. Julkaisen kohta betaversion sivustostani, joka on suunnattu juuri tietokonetta hankkiville makuuhuonemuusikoille.


edit: pistin sen betaversion nettiin. Tästä sitten lukemaan muutkin kiinnostuneet, ja kommentteja ilmoille..

Makuuhuonemuusikon laitteisto-opas

[ 10 May 2002: Message edited by: vinha ]
Avatar
#5 • • Ozie Guest
Levyä kannattaa ostaa niin paljon ku rahaa jää. Se loppuu aina kesken. Kans muistin määrään kannattaa panostaa, ei oo sitä ainaista swappaamista. Windows 2000 vie pelkästään joku melkeen 100mt mulla muistia täl hetkel käynnistyksessä.

Helpompaa tää olis jos kertoisit paljon rahaa käytössä niin tietää vähän mimmosta ehdotella


Itellä on 375MHz, 320Mt muistia, 80Gt levyä ja 180MHz, 32Mt, 20Gt levyä.... Eipä tarvi noita MekaHerzejä enään niin paljoon...
Avatar
#6 • • pakana Guest
Mitä tarvitset vähintään = niin paljon ku sul on varaa laittaa

Kasasin ite koneen helmikuussa samaan käyttöön, eli omiin kokemuksiin perustuen:

Jos softasynat tulee toimimaan sun pääasiallisena äänilähteenä, ni prossutehoa tuskin voi olla liikaa. Jotkut softasynat saa yksinäänkin koneen huutamaan lisää hiiliä, toiset taas vaan vähän kutkuttelee suoritinta, eli niitä hankkiessa kannattaa tutustua ensin tehontarpeeseen.

AMD tarjoaa tällä hetkellä paremman hinta/tehosuhteen, mut en hankkis vielä VIAn uusinta (KT333) piirisarjaa käyttävää emolevyä, voi olla tuen kanssa vähän hiljasta. Hintaero on kai tasottumassa, ja saahan Intelille tehdyille emolevyille Waltavan Leveetä grafiikkaväylää.

512 megaa nopeeta muistia on nykyään varmaan minimi mist kannattaa lähteä, ja varmista et emolle mahtuu lisää muistikampoja kun tarve tulee. Emolevyn väylillä on jossain määrin ratkaseva osa, vanhalla emolla kököttävä prossu ei välttämättä kykene riittävän ripeeseen yhteistyöhön nopeen muistin kanssa.

Aivan sama, minkä kokosen kovalevyn ostat, se täyttyy 100% varmuudella kuitenkin... Moraalisen selkärangan omaavat tosin nauttivat tyhjästä levytilasta pidempään, mut kaapelimodeemi tai ADSL voi aiheuttaa niin voimallisen suktion verkosta sun huoneeseen et gigat vaan suhisee simmuissa. Mitä nopeampi levy, sen parempi musanteossa. Jos et aio aktiivisesti nauhottaa audiota koneella, 7200 rundia minuutissa pyörivä IDE-levy riittää, tiukan linjan audiomies taas ostaa sairaan nopeen SCSI-levyn.

Toiset on sitä mieltä, et iso näyttö ois parempi, mut mul on 19", eikä siihenkään mahu avautumaan esim. Cubase kunnolla. En sit tiedä Logicista tai muista, mut kokonaisen virtuaalistudion eli esim. mikserin, parin syntikan, sekkariarrangementin ja efektien käyttöliittymien änkeminen mihinkään normaalikokoseen ruutuun järkevästi ei taida olla ihan simppeli homma kellekään.

Yks missä voit säästää on näppis+hiiri (riistä esim työpaikalta vanhoja&tarpeettomia), ja osta ihmeessä pelkkä reipas polttava cd, audiocdlevyjenkin polttaminen sujuu mainiosti yhdellä asemalla. Sitä paitsi melkein kaikki pelkät lukevat cdasemat on hitaita ja onnettomia rimpuloita, ostitpa sitten Dellin tai kloonikoneen.

Jos on saumat, ni koekuuntele koneen hurinat liikkeessä- nää uudet "tehotyöasemat" saattaa pahimmassa tapauksessa kuulostaa ruotsinlaivan konehuoneelta kaikkine tuulettimineen- ja musaa tehdessä kova käyntiääni haittaa niin paljon et mun on ainakin pakko pistää lisäeuroja vaimennusmattoon & hiljasempaan tuulettimeen.

Tähän päädyin, eli Easthouse Oyn tarjouskokoonpanosta modattu budjettikone (ilman äänikorttia ja peripheraaleja 800e):

AMD Athlon XP1700+, 1.47GHz Epox 8KHA+ VIA 266A emolla, (tämäkin sisältää VIAn AC97-äänipiirin, en o kuunnellu kertaakaan) Ei o tullu vielä tehorajat vastaan.
512MB SDRAM
40GB / 7200RPM ...kohta täynnä
GeForce II 64Mt
Midiman Delta Audiophile 24/96 (kingi hinta/laatusuhde)
LGn 16xpolttava (ei o poroillu vielä yhtään levyä, äänetön, cdltä cdeelle kopiointi kestää n.6 minsaa.)

...ja tässäkin foorumissa parjattu:
Evolution MK249C - midikiippari, jonka koskettimet alkaa tosiaan ehkä tuntumaan vähän muovisilta, mut ilman noita ohjelmoitavia knobeja en suostuis olemaan.

Kysyvä ei kuseen huku, ja netti on tulvillaan neuvoa, kannattaa kurkata ainakin toi : Studio Coversin artikkelikokoelma

P.S. Word saa minkä vaan koneen nykimään
Avatar
#7 • • Tuppu_ Guest
Kaverini on kesällä ostamassa budjettiluokan musakonetta.
Softista tulisi käyttöön todennäköisesti cubase5 ja muutama softasyna. Audioraidoiksi koneen ulkopuolelta tulisivat "nauhoitettaviksi" kitara, basso ja akustiset rummut. Suosittelen sille ainakin seuraavanlaista:

600-800MHz AMD prossa

256MB muistia

40GB 7200rpm IDE-kovo

SB Audigy bulk (hintaisekseen lyömätön, eikä kohise,
s/n > 84db aina, yleensä 90dB, kun nauhoittaa vain line innistä. Livessähän arvot olivat jotain 71dB-79dB

EVOLUTION MK249 C -keyboard

(paras hintaluokassaan ja potikoiden pykälät ovat 0-127 +/- 1 pykälillä, eikä +/- 2, niinkuin joissain muistaakseni midimanin vehkeissä)

Tolla sais jo varmaan ihan hyvin pyörimään. Muistia voisi olla 512MB ja prossatehoa yli giga, mutta jos on kiinni rahasta, niin toi kyllä jo riittää moneen juttuun.

Mulla on tällä hetkellä käytössä:

-AMD TB1333 MHz
-1024MB Sdram 133MHz (512MB:llä kyllä pyörii jo ihan hyvin)
-60GB 5400rpm kovo (vaihdan 7200rpm-versioon lähiaikoina)
-Audigy Platinum
-17" (2 näyttöä olisi ainakin cubasessa hyvä, olen kokeillut, kun radeon7500:ssa on 2 ulostuloa)

KAIKKI tuulettimet olen säätänyt pyörimään 7 voltin jännitteellä ja tällä hetkellä kiintolevyn pyöritinmoottori pitää eniten ääntä. Kone on Todella hiljainen! Ei voi huomata, onko PC päällä, jos samassa huoneessa on hiljainen jääkaappi päällä.

Kannattaa ostaa koteloon kotelotuulettimet niille varatuille paikoille ja repiä vakiona olevat ritilät kotelosta irti, niin hiljenee äänet huomattavasti.

Virtalähteen ritiläkin kannattaa ottaa irti ja ottaa sisäpuoleltakin "aukkoja", niin hiljenee. Näytönohjaimen tuuletin vaihtui kans, sekä emolevyn piirisarja jäähtyy sekin nyt 7 voltin jännitteellä pyörivällä vakiotuulettimella. Prosessoria jäähdyttää Alphan PEP66 siili ja sille 8cm tuuletin myös 7V jännitteellä ja ilmavirta pienennetään 66mm x 66mm siilelle coca-cola-pullosta leikatulla suppilonpätkällä

Katso kuvat linkin takaa:

Tupun PC-tuuletusratkaisu

Niin noi kaikki tuulettimet pitäis aikamoista metakkaa, jos ottaa suoraan emolta niillä vakiopiuhoilla sen 12 volttia. Jos haluaa pienempää jännitettä ja hiljaisempaa menoa, niin itse ainakin otin tuon 7 volttia niistä koneen cd-asemille ja kiintolevyille tarkoitetuista virtaliittimistä suoraan teippiliitoksilla . keltainen johto on 12V ja punainen 5V, eli jos vähänkään osaa sähköjuttuja, tulee noiden väliseksi jännitteeksi 12V-5V=7V. Siis tuulettimien piuhat kiinni keltaisen ja punaisen välille ja kyllä hiljenee!


[ 11 May 2002: Message edited by: Tuppu. ]
Avatar
#8 • • MikkiHiiri Guest

Originally posted by Tuppu.:
Jos haluaa pienempää jännitettä ja hiljaisempaa menoa, niin itse ainakin otin tuon 7 volttia niistä koneen cd-asemille ja kiintolevyille tarkoitetuista virtaliittimistä suoraan teippiliitoksilla . keltainen johto on 12V ja punainen 5V, eli jos vähänkään osaa sähköjuttuja, tulee noiden väliseksi jännitteeksi 12V-5V=7V. Siis tuulettimien piuhat kiinni keltaisen ja punaisen välille ja kyllä hiljenee!



Aika uhkarohkea viritys. En jaksanu nyt perehtyä sen tarkemmin,
mutta äkkiseltään arvioitaessa tuo ei voi tehdä kovin
hyvää virtalähteelle. Tosin tuulettimissa virtaa ei tarvita
juurikaan (en sitten tiedä kuinka paljon tommonen läjä
tuulettimia vie virtaa).
PC:n virtalähde on kaikenlisäksi niin helvetin epävakaa,
että jos esim 12V:lla imetään hetkenkin verran enemmän virtaa
niin koko kone pimenee.

[ 11 May 2002: Message edited by: CosmicMan ]
Avatar
#9 • • baty Guest

Originally posted by Tuppu.:
[QB]Suosittelen sille ainakin seuraavanlaista:
600-800MHz AMD prossa
QB]



minusta ei paljoa kannata etsiä 6-800MHz prossuja sillä niitä ei ainakaan uutena ole saatavilla(paitsi joitain poisto eriä).

pienimmät prossat joita edes on saatavilla maahantuojalta ovat:
INTEL PENTIUM 4 1.6GHZ
INTEL CELERON 1.0GHZ 100FSB 128KB
AMD 900 DURON
AMD K7 1300 T-BIRD 256 KB.

suosittelen kuitenkin hankkimaan vähintään jonkun 1.6GHz P4 tai 1.700+(1466 MHZ) AMD prosessorin, niissä on tällähetkellä järkevin hinta/teho suhde.

panostakaa myös takuuseen!!
suosittelen hankkimaan muisteja, emoja, näytönohjaimia joissa on pitkät takuut!
esim. kingston ja buffalo muisteilla on ikuiset takuut.
MSI emolevyillä ja useimmilla kiitolevyillä on 3v vaihto takuut.

Usein on "halpis" merkeillä vain vuoden takuut, kannattaa laittaa muutama euro lisää rahaa ja ostaa sellainen joissa on pitkä takuu. Takuut myös vaihtelee myyjäliikkeittäin, eli osa saattaa myöntää vain vuoden takuun vaikka valmistaja myöntäisikin 3vuoden takuun... olkaa siis tarkkaavaisia.
Avatar
#10 • • J Raninen Guest
edit: käytetään sitä searchia..

[ 11 May 2002: Message edited by: ioni ]
Avatar
#11 • • bulk Guest
Aluksi kannattaa ostaa kaksi kertaa enemmän muistia ja neljä kertaa enemmän kovalevytilaa kuin suunnittelee.

Tuollaisella 2Ghz koneella tekee (nyt) tarpeelliset asiat, eikä maksa vielä liikaa.

Emo kannattaa valita huolella, itselläni on ollut vähän huolia VIA:n chipsetin kanssa, mutta riippuu paljon oheislaitteista. Jos musakäyttöön suunnittelee konetta, voi unohtaa emot, joissa on paljon integroituja ominaisuuksia, tai sitten voi valmistautua konffailemaan aikas paljon.

Käyttis kannattaa valita huolella, Win98SE on sikäli varma valinta, että ajurituki löytyy laitteelle kuin laitteelle, suurin osa ohjelmista toimii ja bugit on edes tuttuja ja niitä osaa välttää. XP on osaltaan hyvä ja sopii toki uusille ja nopeille koneille, ajurituki on vielä hieman vajaa ja bugit on uusia ja kummallisia.

Monitorikaan ei koskaan ole liian iso, 19" putkia saa jo halvallakin, joten en näkisi mitään syytä, että tyytyisi pienempään, jos ei ole ihan rahasta kiinni.

Itsellä on on tällä hetkellä

* 1,4GHz Thunderbird
* Huono VIA-piirisarja-emo, joka lähtee vaihtoon
* 17Gb kovo, joka on ihan liian pieni
* 512MB muistia, joka on mielestäni ihan riittävästi
* Creative Geforce2, joka riittää mulle hyötykäyttöön
* Ikuvanha 2xpolttava ja perus 52xcdrom (seuraavaksi DVD)
* Nokian 17" putki, jossa on hyvä kuva, mutta silti liian pieni
* Hoontechin äänikortti, joka tuo kivoja konffiongelmia VIAn piirisarjoilla
* _kallis_ Logitechin ergonäppäimistö ja hiiri, joiden hankinta ei harmita yhtään nyt jälkeenpäin
Avatar
#12 • • CJDaft Guest
Tupun kone oli aika ässä

Itselläni 1400mhz AMD ei suostunut koteloon hirveän lämmöntuottamisen takia, joten aikanaan viritin juuri
samanlaisen systeemin tuohon prossun päälle - sillä erotuksella, että itselläni on funlight-purnukan puolikas vielä jatkeena tuonne kotelon ulkopuolelle

...sitten varsinaiseen vastaukseen...

a)mitä tarvitsen vähintään? (muisti, prosessoriteho, kovalevy, mahd. lyhyesti äänikortista)

Jahas. Niinkuin kaikki täällä ovat jo sanoneet: mieluummin paljon nannaa kuin vähän! Jos nyt aiot ihan perus midisekvensointiin vaan käyttää, niin ei vaadi paljoa, pitäisi pyöriä jopa vanhalla 120mhz penalla.

Mutta...

Jos tahtoo tehdä sellaisen kotistudiovirityksen, niin isoin prossu mitä kaupasta löytyy pienellä budjetilla, emo, jossa on nopeat muistit (ja paljon), nopeat väylät ja isot laajennusmahdollisuudet. Jos aikoo tehdä moniraitaeditointia, niin melkeinpä nykyään kannattaisi ostaa sellainen raid-virityksen kanssa tuleva emo ja siihen 2xnopea kovo, kun eivät ole kovin kalliitakaan. Ja jos haluaa tiirailla kunnolla kuvaa, niin 2x näyttö ja dualhead-näytönohjain - ei lopu heti tila kesken.

Äänikortti tarpeiden mukaan. Jos midi-puolta enemmän, sellainen, jossa on esim. 2x16 kanavan midigroupit, jos moniraitatyötä, ehdottomasti sellainen, jossa on paljon dsp-voimaa.


B)Oma systeemi on siis tällä hetkellä

1400Mhz AMD Thunderbird
640MB RAM
30 GB Maxtor (5400rpm)
M-Audio Audiophile 2496
HP cd-writer 8100
15" monitori
Perus-näytönohjain

Päivittämässä tässä kesän mittaan

Digidesign M-Box (pitäisi ilmestyä kesäkuussa pc:lle)
80GB Firewire kovo (7200rpm)

Tämänhetkinen riittää sellaiseen perus-moniraita-äänityöhön, mutta kuva on pieni ja tehot meinaa silti loppua. Toisaalta kun joskus kattoo mitä monsteriplugareita ja muuta sälää tuolla projekteissa välillä pyörii, niin ei pitäis valittaa...

CJ Daft
des

Posts: 118

#13 • • des
Jos pientä studiota kotiin haluat niin suosittelen seuraavaa:
raid emolevy via 266a piirillä.
siihen kaksi 60-160 GB kovoa raidina: kaksinkertainen nopeus.
Prossu AMD TB 1.2-1.778 GHz.
Muistia 256MB-1GB.
Polttava: 24x plextor (erittäin laadukas).
Kaksi 19" näyttöä (jotenkin ohjelmat mahtuu), esim samsung 959 (natural flat).
Ääni SB audigy bulk.

Suuri siili on aina plussaa myös tuulittimet.
Eli 8-10 senttiset tuulittimet ja (säätö)resistoreilla jännitettä laskemaan.

Itselläni:
Duron 700 MHz. (riittää vielä)
muistia 512 sdram 133 mhz. (ihan riittävästi mulle)
Kovot: 80 GB + 60 GB (tällä hetkellä ehkä 320 GB riittäisi mulle).
19 " näyttö (ei mahdu mitään).
Plexwriter-polttava. (kirjoitettu noin 100 cd:tä, burn-proof ajaa asiansa).
kaksi halpaa äänikorttia.
Avatar
#14 • • Tuppu_ Guest

Originally posted by CosmicMan:
Aika uhkarohkea viritys. En jaksanu nyt perehtyä sen tarkemmin,
mutta äkkiseltään arvioitaessa tuo ei voi tehdä kovin
hyvää virtalähteelle. Tosin tuulettimissa virtaa ei tarvita
juurikaan (en sitten tiedä kuinka paljon tommonen läjä
tuulettimia vie virtaa).
PC:n virtalähde on kaikenlisäksi niin helvetin epävakaa,
että jos esim 12V:lla imetään hetkenkin verran enemmän virtaa
niin koko kone pimenee.

[ 11 May 2002: Message edited by: CosmicMan ]



Mielestäni viritys ei ole ollenkaan uhkarohkea. Tuon 7 voltin jännitteen voi aivan hyvin ottaa tuosta keltaisen ja punaisen johdon välistä. Sen verran olen oppinut jo lukiossa, saatika TKK:lla sähkötekniikkaa opiskellessani. Käyttöjännitettä ei siis ole aina pakko ottaa maan ja kuuman (joku muu jännite kuin 0 V) välistä.

Tuulettimien viemät virrat ovat lisäksi niin pieniä, ettei poweri oikeastaan edes huomaa niitä. Tuulettimia voi mielin määrin kytkeä pois lennostakin, eikä kone kaatuile. Itseasiassa tuulettimet kuluttavat poweria enemmän, jos ne kytkee suoraan emolevyn liittimiin, koska tällöin ne ovat 12 voltin potentiaalissa. Virran voi ihan hyvin ottaa, kuten teen. Ei mitään ongelmia jännitteiden kanssa.

Olen kerran saanut koneen sammumaan, kun tökkäsin cd-aseman lennossa virtapiuhoihin kiinni, kun piti saada asemaan jäänyt levy ulos. Asema hörppäsi sen verran virtaa, että koneen suojapiirit päättivät katkaista virrat.

Mitä tulee uhkarohkeuteen, ovat teippiliitokset. No nekin voi tehdä hyvin ja huonosti. Itse tein niin, että työnsin kuoritun johdonpään liittimen reiän sisään niin syvälle kuin se menee ja sitten sähköteipillä varmistus. Ei varmasti irtoa! Näytönohjaimen uusi tuuletin on alunperin celeronille tarkoitettu. Kiinnitin sen alkup. näytönohjaimen siilin päälle (otin tietenkin alkup. surkean tuulettimen pois) kahdella ruuvilla ja teipillä

Ratkaisu ääntää paljon vähemmän kuin ennen, vaikka näytönohjainkin käy nyt paljon viileämpänä ja sitä voi kellotella aika hyvin.

Ei kannata kuitenkaan suinpäin mennä virittelemään. Sitten kun ottaa asioista selvää ja tekee jutut turvallisesti, niin tuloksena on hiljainen ja viileä kone. Mulla on lämmöt tolle 1333 prossalle 43 astetta.

Jos jollain on virittelystä kyssäreitä, vastailen mielellään.


Batylle:

Se suositus 600-800MHz on silmälläpitäen, että jos ostaa prossan joltain käytettynä. No 900MHz prossa me siihen koneeseen kuitenkin saatetaan laittaa, kun ei paljoa edes maksa. Hyvä huomio kuitenkin.

Ja linkki vielä varulta, jos joltain meni ohi:

Tupun PC-tuuletusratkaisu

[ 11 May 2002: Message edited by: Tuppu. ]
Avatar
#15 • • MikkiHiiri Guest

Originally posted by Tuppu.:
Mielestäni viritys ei ole ollenkaan uhkarohkea. Tuon 7 voltin jännitteen voi aivan hyvin ottaa tuosta keltaisen ja punaisen johdon välistä. Sen verran olen oppinut jo lukiossa, saatika TKK:lla sähkötekniikkaa opiskellessani. Käyttöjännitettä ei siis ole aina pakko ottaa maan ja kuuman (joku muu jännite kuin 0 V) välistä.
]



Ei tietenkään ole pakko
Lähinnä mietin miten poweri asian ottaa, koska poweri
muistaakseni kestää kuormia eri tavalla +12V & -12V ja +5V & -5V:llä (ja emolevyn pienemmät jännitteet)..
Lähinnä se mietitytti, että emolevy haistaa, onko virta
tasaista, jos tulee jotain hämminkiä virransyöttöön, vetäsee
emo koneen pimeäksi, siis sammuksiin. Mutta tuulettimet
eivät pahemmin kyllä virtaa syö päällä ollessaan. Käynnistys
sen sijaan imaisee enemmän.
Avatar
#16 • • kilobitti Guest

Originally posted by Ozie:
Helpompaa tää olis jos kertoisit paljon rahaa käytössä niin tietää vähän mimmosta ehdotella



Periaatteessa yritän yleensä ostaa kerralla sen verran hyvää, ettei sitten vuoden kuluttua tarvi heti ostaa uutta...Eli; jos rahat ei riitä, pitää säästää lisää...
Näin alustavasti oli kuitenkin kelannut laittaa koneeseen 1500-2000 erkkiä.

Toiseksi; koska peukalo on tietokoneen konffausta ajatellen siinä keskisormen ja nimettömän välissä, haluaisin melko varmaa tavaraa, eli: pitää vissiin tyytyä tiedät-mitä-saat-SB:ihin...-kö? DSP? Termiä tarkemmin tuntematta on vähän vaikea määrittää sen tarvetta...

Nykyinen 120 mHz mylly pyörittää kyllä jotain midi-juttuja melkein kohtalaisella tarkkuudella, mutta pykii jo kun on muutama raita vähän nopeampaa settiä päällekkäin. Mutta kyllä jaksoin silläkin aikoinaan varmaan kolme vuotta leikkiä.. Lopulta General Midi-äänet, epätarkkuus ja audioraitojen käsittelyn armoton hitaus sai kyllästymään...

entä mikä on raid?

-kb

ps. kiitos vastanneille, ja propsit vinhan studiosivuille!

edit; simplify, simplify

[ 11 May 2002: Message edited by: kb ]
Avatar
#17 • • FoFlow Guest
Tuossa on jo monet sanoneet mitä kandee, mutta tässä kokemuksen tuomaa "mitä ei kande / varo kuin ruttoa".

- AMD + VIA, toimii useimmiten, mutta huomattavasti enemmän ongelmia kuin vastaavilla Intel pohjaisilla kokoonpanoilla. AMD+VIA sopii hyvin pelikäyttöön ja toimistoon, ei musiikkiin.
- IBM kovot. Nykyään niin surkeeta laatua, varsinkin Taiwaassa tehdyt kovot. Laatuongelma on ehkä saatu jo korjattua, mutta silti...

Jos sulla on 2kE laittaa, niin... Osta G4 MAC... Siinä pyörii kaikki noi tarvitsemas toimistosovellukset ja musiikkikäyttöön se on aivan omiaan.

Yks mikä kandee kanssa huomioida on, että näytönohjainta valitessa kannattaa pitää mielessä että näyttiksen olis hyvä kyetä 2 näyttöön järkevillä virkistystaajuuksilla. Aikaisemmin tein ite hommia 1024x768 15" lättänäytöllä ja tilaa oli auttamattomasti liian vähän. Sitten laitoin Radeonin koneeseen ja hyvän 17" putken rinnalle. Nyt toisessa pyörii varsinainen sekkari ja toisessa näytössä softasynat ja muu pikku sälä. On auttanu aivan helevatusti... Tai siis on pal mukavampaa
Avatar
#18 • • pakana Guest
Saat koko satsin minidiskeineen kevyesti tolla parilla tonnilla, mun koko systeemi 19" putkella, midikiipparilla & Audiophilellä ja atk-pöydällä jäi tonne 1700e pintaan.

Älä helvetissä osta ainakaan mitään SB Liveä parempien korttien ajurishown takia, ainoo skrädäys mikä mulla aiheutu Audiophilen (btw, Retour-kortin, eli palautetun takuukortin hinta Thomannilla 222 e)asentamisen yhteydessä oli W2Kn Service Pack kakkosen, emolevyn ja itse kortin uusimpien ajurien suugaus netistä ja niitten asentaminen- ei o mikään mahdoton projekti? Palkintona on rehellisestikin sanottuna huomiotaherättävän upee äänenlaatu & pikkiriikkinen latenssi. Mitenköhän Audigyn asennus on mahtanut sujua?

Veikkaan et en o ainoo joka on meinannu pudota tuolilta, kun avasin ekan kerran Native Instumentsin FM7n... En tiedä tarkemmmin tosta Audigystä, mut Player Bulkin hinta (95 EUR!)ei ainakaan hirvitä, ennemmin sitten se ku Live.

Yks mitä kannattaa kans ehkä bongailla on noi korttien mukana tulevat softakylkiäiset, Audiophilen softabundle oli melko anaalinen, demoja (Rebirth, Reason ja Native Instrumentsin B4) ja Gigasamplerin limited edition ja yks "kerrankokeiltukiittimoi"-cubaseklooni + jotn pikkusälää.

Ja muutenkin asennuspelko pois, kun ostaa noinkin kalliin koneen ni voi olla hyvä oppia komentamaan sitä alusta alkaen- uuden auton voi aina viedä huoltoon, mut kokeilepa kiikuttaa audiotietokonees jonnekin kun se tilttaa... Mun yks frendi ei ollu ikinä tehny mitään tietokoneella, ei koulussa eikä töissä, ja tulee nyt muutaman kuukauden vääntämisen jälkeen jo mukavasti toimeen kaikkien ongelmien kanssa. Ja sai Audiophilenkin pelittämään.

Käyttiksistä Win XP vois olla vielä parempi, mut eipä oo kakstonninenkaan kompastunu vielä kertaakaan omiin mikkihiirenkoipiinsa. Cubase 5 friikkailee toisinaan, mut taitaa kuulua softasekkareiden toimenkuvaan.

RAID = Redundant Arrays of Independent Disk Drives, käytetään mm.servereissä luotettavuutensa takia. RAID-ohjain käyttää kahta tai useampaa kovoa samanaikaisesti, eli ei mitn hätää vaikka toinen levy leikkais kiinni. Räpläilin entisessä duunissani melkein päivittäin meiän pääserveriä, jossa oli 180 gigan SCSI-raidpakka, enkä oo kyllä ikinä koskenu mihinkään niin räjähtävän nopeeseen massamuistiin... eikä taida olla vielä hetkeen varaakaan moiseen Jos raid kiinnostaa, tarkista että emolevyllä on raidivalmius, mut et alussa pakosti tartte tota ominaisuutta. Oman koneen Ultra-DMAta hyödyntävä Western Digitalin Caviar-kovokaan ei turhia hidastele, eikä ollu kallis. Kovalevyn nopeus on oleellisinta audiota nauhotettaessa, ääni on paksua dataa ja levyn pitää pystyä sisäistämään kaikki mitä äänikortti sille syöttää jottei ääni pätki tai rahise.

DSP = Digital Signal Processing, kohtuullisen laaja ilmaus, enkä tiiä millä äänikortin dsp-voimaa sitten käytännössä mitataan.

Ja oma kysymys: onko kellään kokemusta eri vaimennusmatskuista, mikä ois paras&halvin kotelon lämpötilan kannalta? Ja mistä kannattaa ostaa eristeet+tuulettimet, Coolputer on ainakin erikoistunu tohon puuhaan mut oisko pk-seudulla mitn?
Avatar
#19 • • Tuppu_ Guest
Joo, ehdottomasti audigy, ei live! Audigyn ajurit asentuvat helposti, kunhan koneessa ei ole ennestään esim. live-kortteja. Audigyllä saa tuon matalan latenssin asio-tuen, joka toimii erittäin hyvin. Itselläni on käytössä muistaakseni 7ms latenssi ja synia ja audioraitoja saa laittaa todenteolla, ennenkuin mitään pätkintää alkaa esiintyä. Myöskin audigyn taajuusvaste ja kohina-arvot ovat paljon liveä parempia.
Avatar
#20 • • MikkiHiiri Guest
Pakko hehkuttaa edelleen Terratec EWX24/96.
Hinta reilu muutama sata euroa, latenssi ASIO-ajureilla 4ms
(44,1/48kHz). Jos konetehoa riittää niin 2ms @ 96kHz.
Kortti ei kohise, taajuusvaste viivasuora 20-20000Hz,
24-bittinen sämpläys ja toisto.. Suosittelen ehdottomasti
peliäänikortti-Sound Blastereiden tilalle ja softasynakäyttöön.

Äänenlaadullisen eron huomaa välittömästi soitettaessa
24bit/96kHz verrattaessa 16bit/44,1kHz.