Simppeliä mut hyvää!
616 posts, 31 pages, 212,832 views
Marinoi punaviinissä, valkosipulin, mustapippurin ja tuoreen rosmariinin kera. Pari tuntia jääkaapissa riittänee. Nosta huoneenlämpöön ajoissa. Kuivaa. Paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Lisää suola ja ripaus mustapippuria myllystä. Onnistuu takuuvarmasti kunhan et paista liikaa -> tulee kuivaa, mautonta ja sitkeää. Eli jätä rohkeasti mediumiksi. Jos teet suurempaa määrää, nii väri pannulla / parilalla ja sit noin 180 asteiseen uuniin noin 4-5 min. Riippuen hieman filéen koosta. Anna vetäyä hetken ennen leikkaamista / tarjoilua. Kylkeen vaikka punkkukastike, mintulla maustettua porkkanaa & lanttua/naurista ja esim. perunamuusia tai mikä nyt tuntuu maistuvan. + Lasiin punkkua tietty..
Simppeliä mut hyvää!
Njaa, et viikko.. Mut marinoinnin tarkoitus ei ole peittää lampaan omaa makua. Eihän punkun makuinen lambi ole target.
Njaa, et viikko.. Mut marinoinnin tarkoitus ei ole peittää lampaan omaa makua. Eihän punkun makuinen lambi ole target.
ei toki, mut tollaseen marinointiin tarvitaanki ihan omanlaisensa tökötti eli pelkkä punkku ei oikein toimi.
hot tip: lappeenrannan kauppahallista saa etukäteen tilaamalla viikon marinoitua lammasta, joka silti maistuu lampaalle. en oo parempaa lihaa ikinä syönyt. hinta on kyllä kans sen mukainen. :)
Ostin just pitkäaikaisen jahkailun jälkeen voileipägrillin ja hyviä lämpimien leipien reseptejä olisin vailla. Siis mitä laittaa leivän väliin muuta kuin juustoa? Kertokaa herkullisimmat reseptinne, helpot ja ja vähän työläämmätkin! Ja jos vielä löytyy erityisesti kasvistäytteitä leiville niin aina parempi.
Ostin just pitkäaikaisen jahkailun jälkeen voileipägrillin ja hyviä lämpimien leipien reseptejä olisin vailla. Siis mitä laittaa leivän väliin muuta kuin juustoa? Kertokaa herkullisimmat reseptinne, helpot ja ja vähän työläämmätkin! Ja jos vielä löytyy erityisesti kasvistäytteitä leiville niin aina parempi.