Halpissafkaa viikoks (mukaelma varmaankin aikaisemmin olleesta ohjeesta, en oo varma, enkä selaa):
Chili-con-carneish-kinda-food-like-substance
Chiliä (oli kaapissa)
Herne, maissi, paprika sekotus - tais olla kans joku 50 centtiä
Hunajaa, noin 3rkl. (oli kaapissa)
Jauhelihaa noin 500g, kolmisen euroa.
Kilo surinamilaista riisiä, noin euro.
Paprikajauhetta (oli kaapissa)
Papupurkkeja pari, 30 centtiäkös se oli per purkki?
Punaviinipullo, 2e (halvin punkku, ei sitä eroa huomaa täs ruuassa)
Puolisen kiloa tomaatteja, olikos jotain vajaa euron torilta
Sekapippurirouhetta (oli kaapissa)
Seesamsiemenöljyä kymmenisen tippaa (courtesy of teh kämppis)
Sipulia, pari isoa kelta-sellaista
Valkosipuli-yrtti tuorejuusto (se 65 centtinen euroshopperi)
Valkosipulia, 5 kynttä meni (kaapista myös)
Vehnäjauhoa ja voita lusikallinen (vehnistä oli, mutta voita joutu lainaa - käytän normaalisti oviiliöljyä.)
Yrttisekotusta jota kämppis sano, että voi käyttää
Paista lihat, lisää vähän pippuria ja paprikajauhetta. Kun alkaa olemaan melkein kypsää, lisää kolme oikein isoa ruokalusikallista hunajaa ja paistele ihan pieni hetki, lisää noin lasillinen punaviiniä ja paista se kasaan. Saa imeytettyä sen hunajan ja punkun siihen lihaan. Sipulit voi paistaa yhdessä tai erikseen. Unehtu silputa ne, niin lisäsin lihan kärvistyksen jälkeen lihat pataan ja leikkelin valkosipulinkynnet niin hienoksi kuin veitsellä sain nopsaan - ei liian pieneksi katoo maku muuten kun pitkään keittää, vähän lisää punkkua ja hiljaselle tulelle samalla kun kärvensin sipulit ja pataan perään.
Sen jälkeen tomaatti silputen ja pataan, samoin HMP, chilisilppu ja pavut. Hiljasella tulella punkkua lisäten keittelin sitä, että tomaatit sulaa. Sillä aikaa paistelin sopivan kasan vehnäjauhoa voissa. Kun ruskistu, tiputin tulta ja lisäsin siihenkin punkkua. Kun se oli tasainen soosi, heitin pataan.
Eihän tähän enää muuta kuin yrttisekotukset sekaan, vähäsen seesamsiemenöljyä, kun se on aika voimakkaanmakusta ja tuorejuustot perään. Sen jälkeen punkkua lisää ja keitellen, punkkua lisää ja keitellen. Muutaman tunnin päästä sen voi ottaa liedeltä, ja joka uudelleenlämmityspäivä ja soossi maistuu paremmalle. Viiden litran pata täynnä.
Riisit keitetään viimiseksi.
Eikä pisaraakaan vettä lisätty kastiin. Viiniä ei vaan ollu riittävästi, ens kerralla pitää puolentoista pullon reseptiä koittaa - ei kun miksei samalla kaks pulloo?
Unohdin herkkusienet. :(
Kauppalasku oli vähän vajaa kympin.
Ja jatkosafka:
Keitä makarooneja.
Lisää pannulle makaroonit ja eilistä soossia.
Paistele hetki, jotta soosista haihtuu ne viimisetkin vedet.
Lisää kananmuna.
Paista kunnes on kuivaa taas. Tarttuu kyl joo kiinni toisiinsa, mutta kun se muna paistuu, niin irtoaa taas.
Lisäjatkosafka:
Muuten sama kuin eilinen - eli makaroonia ja toissapäivästä soossia, mutta munat oli loppu, joten paistelin juustoa siinä niin kauan, että se oli kivan crisp. Ajaa suurinpiirtein saman asian.
Jatkoa...
Meni taas riisin kanssa.
Menee 1001 tapaa käyttää tähteitä osastolle:
Paistelin kasaan ja laitoin leivän väliin sitä neljä päivää vanhaa soossia.
Jatko on tulevaisuutta
Menenkin kotiin keksimään mitä kivaa siitä vielä sais. Oiskohan kaapissa muutama peruna?
keittokin siis valmista. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Grr! :mad:
Suomisafkaa tekis mieli! (Paitsi, että ne suomisafkat joita tekee eniten mieli on uunipohjasii, eikä oo uunia.)