Paras ruokaohjeesi?

616 posts, 31 pages, 212,846 views

Avatar
#601 • • anton Guest
Marinoi punaviinissä, valkosipulin, mustapippurin ja tuoreen rosmariinin kera. Pari tuntia jääkaapissa riittänee. Nosta huoneenlämpöön ajoissa. Kuivaa. Paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Lisää suola ja ripaus mustapippuria myllystä. Onnistuu takuuvarmasti kunhan et paista liikaa -> tulee kuivaa, mautonta ja sitkeää. Eli jätä rohkeasti mediumiksi. Jos teet suurempaa määrää, nii väri pannulla / parilalla ja sit noin 180 asteiseen uuniin noin 4-5 min. Riippuen hieman filéen koosta. Anna vetäyä hetken ennen leikkaamista / tarjoilua. Kylkeen vaikka punkkukastike, mintulla maustettua porkkanaa & lanttua/naurista ja esim. perunamuusia tai mikä nyt tuntuu maistuvan. + Lasiin punkkua tietty..

Simppeliä mut hyvää!
Avatar
#602 • • djkopernikus Guest
- Ota pelli uunista
- Leikkaa paperi pellille
- Ota pakestepizza pakkauksesta
- Laita koko paska uuniin
- Odota 10 minsaa
- Ota pitsa uunista
- Syö

Nam nam...
Avatar
#603 • • onnela Guest

Marinoi punaviinissä, valkosipulin, mustapippurin ja tuoreen rosmariinin kera. Pari tuntia jääkaapissa riittänee. Nosta huoneenlämpöön ajoissa. Kuivaa. Paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä. Lisää suola ja ripaus mustapippuria myllystä. Onnistuu takuuvarmasti kunhan et paista liikaa -> tulee kuivaa, mautonta ja sitkeää. Eli jätä rohkeasti mediumiksi. Jos teet suurempaa määrää, nii väri pannulla / parilalla ja sit noin 180 asteiseen uuniin noin 4-5 min. Riippuen hieman filéen koosta. Anna vetäyä hetken ennen leikkaamista / tarjoilua. Kylkeen vaikka punkkukastike, mintulla maustettua porkkanaa & lanttua/naurista ja esim. perunamuusia tai mikä nyt tuntuu maistuvan. + Lasiin punkkua tietty..

Simppeliä mut hyvää!



Thanks. Laitetaan korvan taakse. ;)
Avatar
#604 • • anton Guest
Laita suuhun mielummin. ::p:
Avatar
#605 • • drS Guest
Antonin ohje on kyllä oiva näin viime tingan kikkailuun, mutta tosimiehet pitää lampaan ainakin viikon marinaadissa. :heart:
Avatar
#606 • • anton Guest
Njaa, et viikko.. Mut marinoinnin tarkoitus ei ole peittää lampaan omaa makua. Eihän punkun makuinen lambi ole target. Siksi fileelle riittää muutama tunti. Eikä lihan tarvitse kokonaan upota marinaadiin. Pakastepusi on oiva väline tohon. Kääntelee sit välillä sitä.

Minttuporkkanoihin olen yleensä lisännyt hieman fariinisokeria. Lanttua tai naurista se hieman värjää, mut whateva. Muuten aika beisikkiä. Kuori, lohko sellasta äijää palaa, kuulota, hauduta, mausta. Kypsyysaste makuasia, mut pieni purutuntuma on kiva. Haudutukseen vettä, valkkaria, voita. Suolaa voi lisätä maun mukaan. Lopuksi ronskisti kuivattua minttua ja muutama minsa kannen alla. Älä keitä.
Avatar
#607 • • drS Guest

Njaa, et viikko.. Mut marinoinnin tarkoitus ei ole peittää lampaan omaa makua. Eihän punkun makuinen lambi ole target.



ei toki, mut tollaseen marinointiin tarvitaanki ihan omanlaisensa tökötti eli pelkkä punkku ei oikein toimi.
hot tip: lappeenrannan kauppahallista saa etukäteen tilaamalla viikon marinoitua lammasta, joka silti maistuu lampaalle. en oo parempaa lihaa ikinä syönyt. hinta on kyllä kans sen mukainen. :)
Avatar
#608 • • Tapi T Guest

Nyt tarttis vinkkejä, mitä hyvää kannattais valmistaa näin pääsiäisenä lampaan sisäfileestä.


Meizin versio lampaan sisäfileestä oikein kuvien kerä löytyy tuolta alkupäästä, kts. Toimii! ;)
Avatar
#609 • • Tapi T Guest
Sit vähä uutta reseptiä.

Grillattua lohta, couscous-salaattia ja hedelmäsalsaa.

Grillattu lohi
  • 2kg lohifileetä
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl fenkolin siemeniä
  • Merisuolaa
  • Valkopippuria
  • Oliiviöljyä

1. Poista lohesta ruodot ja suomut. Tee nahkaan noin sentin viiltoja parin sentin välein.

2. Raasta sitruunan kuoren keltainen osa ja hakkaa fenkolin siemeniä morttelissa. Hiero kalalle vähän oliiviöljyä, taputtele kaikki mausteet pintaan ja anna seistä n. 20min.

3. Kuumenna uunin grillivastus 250°C ja paista kalaa uunissa kunnes sen pinta on saanut väriä ja sisus kypsä (~15min). Mikäli pinta tuntuu palavan karrelle, niin vaihda uuniin normaali lämpö ja siirrä kala alaosaan kypsymään loppuun. True chef ei kypsennä lohta kokonaan, vaan jättää sen sisältä hieman raa'aksi tuoreen tonnikalan tavoin.

***

Couscous-salaatti
  • 4dl couscous-suurimoita
  • ½ kurkku
  • 1 vihreä paprika
  • ½ kesäkurpitsa
  • 5 kevätsipulia
  • Kourallinen minttua
  • Kourallinen basilikaa
  • Kourallinen persiljaa
  • 1 sitruuna
  • Oliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

1. Keitä 4dl vettä kiehuvaksi. Lorauta mukaan oliiviöljyä, reippaasti suolaa ja couscous-suurimot. Ota pois liedeltä, peitä kannella ja anna hautua n. 5min. Sekoittele tämän jälkeen haarukalla kunnes suurimot vaikuttavat irtonaisilta. Jäähdytä.

2. Pilko kaikki vihannekset haluamallasi tavalla. Hakkaa persilja, revi minttu ja basilika. Sekoita jäähtyneen couscousin sekaan, mausta lohesta jääneellä sitruunalla, reippaalla lorauksella oliiviöljyä, suolalla ja pippurilla.

***

Hedelmäsalsa
  • 8 isoa ja kypsää tomaattia
  • 1 punasipuli
  • ½ mango
  • ½ ananas
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 tuoretta chiliä
  • Kourallinen tuoretta korianteria
  • 1 lime
  • Oliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

1. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kasta pilkottua punasipulia hetkeksi tomaattien keitinveteen, huuhtele kylmässä vedessä ja purista kuivaksi.

2. Hienonna valkosipulin kynsi ja chilit, pilko mango ja ananas pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki em. ainekset yhteen, mausta revityllä korianterilla, limen mehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

3. Couscous ja erityisesti rasvainen lohi pitävät chilistä, joten jytyä voi olla reippaasti!

***

Karamelisoitua leipäjuustoa, lakkahilloa ja jädeä
  • 8 viipaletta leipäjuustoa
  • ½dl sokeria
  • 50g voita
  • Kanelia
  • Lakkahilloa
  • Vaniljajätskiä

1. Karamelisoi sokeri pannulla ja lisää voi mukaan.

2. Paista leipäjuustoviipaleita em. seoksessa about 2min/puoli, mausta kanelilla ja tarjoa lakkahillon ja jäätelön kera.

3. Tällä kertaa jälkkäriä kannattaa varata vähän normaalia enemmän, sillä hieman suolaisen leipäjuuston, voin, sokerin, hillon ja jäätelön yhdistelmä on suorastaan mielipuolinen.
Avatar
#610 • • _U Guest
Caldo tonno pane formaggio

- Vaasan ruispaloja (aivan sama onko vanhaa vai tuoretta)
- tonnikalapaloja vedessä
- juustoa (vanha Edam buono)
- kevyesti levitettä

Levite leipien päälle, tonnikalat sekaan ja juustot päälle. Koko hoito mikroon ja sit naamariin maidon kera. Tyytyväinen hymy ja sit paskalle lukemaan Aku Ankkaa.

Senza difetti!
Avatar
#611 • • anton Guest

Njaa, et viikko.. Mut marinoinnin tarkoitus ei ole peittää lampaan omaa makua. Eihän punkun makuinen lambi ole target.



ei toki, mut tollaseen marinointiin tarvitaanki ihan omanlaisensa tökötti eli pelkkä punkku ei oikein toimi.
hot tip: lappeenrannan kauppahallista saa etukäteen tilaamalla viikon marinoitua lammasta, joka silti maistuu lampaalle. en oo parempaa lihaa ikinä syönyt. hinta on kyllä kans sen mukainen. :)



Sei varmastikaan ole marinoitu punkulla. Mut tollasella 'Olli Honkkanen Punkulla' (El Tiempo tms. 'en juo jos muutakin on tarjolla') muutama tunti jo riittää. Lampaan filé on kuitenkin hieno & hinnakas raaka-aine (sisä tai ulko). Mainittakoon viel, et päskiin ei ole enään viikkoa. Tai sit moon viel kesäajassa 1983 tms. :D

En kiellä etteikö mainitsemasi lambi olisi hyvää. Kiinnostaisikin tietää, et onks se kypsää vai raakaa. Tiedän kans muutaman hyvän marinadin kypsälle lampaalle, mut en sitä lähtisi fileelle tarjoamaan. Se Q on parhaimmillaan ronskin roseena.

Paikallisesta K-hallista saa palvattua lammasta. Hykerryttävän hyvää. Monasti joutuu kans tilaa ja pyhien alla reippaasti ajoissa..
Avatar
#612 • • Andy Mugen Guest
Parasta reseptiäni en suostu paljastamaan, mutta tänään osoitettiin jälleen toteen paras tapa tehdä päätöksiä (ainakin omalla kohdallani) - Intuitio.

3 punasipulia sopivan isoina kuutioina
1 paketti fileepekonia hienonnettuna
6 herkkusientä kuutioina
½ paketti salaatti-ricottaa kuutioina
3dl risottoriisiä
4dl kuivaa valkkaria
kanalientä
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
tuoretta persiljaa kourallinen
tuoretta rosmariiniä pari ruokalusikallista
pieni loraus balsamiviinietikkaa

seuraksi rucolaa ja kirsikkatomaatteja.

Kuullota sipuli kattilassa reilun oliiviöljyn kera. Lisää riisi ja kuullota kirkkaaksi, tarvittaessa lisää öljyä. Lisää viini ja anna kiehua hiljalleen. Paista samalla pekoni ja sienet toisella pannulla. Riisin mahdollisesti kuivuessa lisää kanalientä.
Riisin ollessa hieman raaka al'dente, lisää sieni-pekoniseos kattilaan, samoin juusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää yrtit ja balsamiviinietikkaa - anna hautua hetki kattilassa ennen tarjoulua.

Tarjoa revityn rucolan, halkaistujen kirsikkatomaattien ja parmesaanin kanssa.

Viinisuositus: Perlage Cabernet del Veneto
Avatar
#613 • • Hansu Guest
Ostin just pitkäaikaisen jahkailun jälkeen voileipägrillin ja hyviä lämpimien leipien reseptejä olisin vailla. Siis mitä laittaa leivän väliin muuta kuin juustoa? Kertokaa herkullisimmat reseptinne, helpot ja ja vähän työläämmätkin! Ja jos vielä löytyy erityisesti kasvistäytteitä leiville niin aina parempi.
Avatar
#614 • • J-P Guest

Ostin just pitkäaikaisen jahkailun jälkeen voileipägrillin ja hyviä lämpimien leipien reseptejä olisin vailla. Siis mitä laittaa leivän väliin muuta kuin juustoa? Kertokaa herkullisimmat reseptinne, helpot ja ja vähän työläämmätkin! Ja jos vielä löytyy erityisesti kasvistäytteitä leiville niin aina parempi.



opiskelijan mässyherkuuleipä:

puolikas näkkäri (siis semmonen iso).
päälle tuorejuustoa. ja sit tavallista juustoa.
tämä komeus mikroon hetkeksi (että juusto sulaa vähän).
mikrosta pois, päälle yrttisuolaa.

naminami, tuorejuusto on imeytynyt leipään ja tekee siitä herkullisen nahkeaa :D
Avatar
#615 • • akir0 Guest

Ostin just pitkäaikaisen jahkailun jälkeen voileipägrillin ja hyviä lämpimien leipien reseptejä olisin vailla. Siis mitä laittaa leivän väliin muuta kuin juustoa? Kertokaa herkullisimmat reseptinne, helpot ja ja vähän työläämmätkin! Ja jos vielä löytyy erityisesti kasvistäytteitä leiville niin aina parempi.



Mul on perussetti:

ruispaloja tai jotain jyväisää vaaleeta leipää
pohjalle pari viipaletta salamiviipaleita/tai suikaleita
pari viipaletta sinileima emmentalia
grillimaustetta tai chilijauhetta, oman maun mukaan
päälle kinkku/kalkkunaleikettä

Luukku kiinni ja paistetaan oman maun mukaiseksi. Itse teen yleensä pinnasta aika kovan.
Avatar
#616 • • ville Guest
Tässä pari helppoa.

Voileipägrilliä meillä ei kyllä ole, mutta tällaisia tulee duunattua uunissa/pannulla:

Makea vuohenjuusto:

Vuohenjuustoa
Hunajaa
Pari siivua omenaa
Sipaus balsamiviinitikkaa

Suolainen vuohenjuusto:

Vuohenjuustoa
Balsamiviinietikkaa, oliiviöljyä ja valkosipulia sekoitettuna
Puna- tai shalottisipulia
Rucolaa

Perinteinen:

Kinkkua
Voimakasta juustoa (kippari, mustaleima, appenzeller jne..)
Sipulia pari rengasta
Tuorejuustoa
Tomaattia (ei liikaa niitä märkiä sisuksia)
Mustapippuria