Originally posted by Tapi T:
Tässä vaihteeksi gurmeeta kalasta. Sopii myös aloittelevalle liemenlämmittäjalle!
Paistettua kuhaa, voikastiketta, haudutettua purjoa ja duchessnen perunaa.
Tapi T: saat paikan mun kokkina
Tässä hieman arkisempi ja köyhäkaulalle sopivampi resepti. (Jos heinz spaghetin lisukkeena joskus sattuu kyllästyttämään...)
Tarvitaan (kahteen pieneen tai yhteen isooon annokseen):
spaghettia/pastaa/makaronia sopiva määrä
2 porkkanaa
1 sipuli
pieni nokare fetaa (Apetina rulaa)
muutaman sentin pätkä valkosipulikurkkua (EI siis mitään etikka-kammotus-herkku-kitkerö-katkeroita. Teepä pieni eksoottinen vierailu torille la-aamuna pe-illan bileistä himaan raahautuessasi, ihan vaan vaikka piruuttasi, ja kömmi sen hemmon luo, jonka ympärillä on paljon kaikkea iloisen väristä. Ja kun siinä yrität muistaa mitä helv*ttiä teet torilla niin tunnussana siis on valkosipulikurkku.)
oliiviöljyä
(keitä spaghetti tms. samaan aikaan kun teet porkkanasörssön)
Silppua sipuli, pilko porkkanat ja kurkunpätkä mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Porkkanat ensin pannulle oliiviöljyyn lillumaan, sitten sipulit tovin päästä. Seuraavaksi kurkkukuutiot ja viimeiseksi feta, jonka lisäät helpoiten sormillasi hienontamalla (spaghetti on tässä vaiheessa juuri laitettu veteen). Anna sörssön iloisesti paistua kunnes spaghetti on mielestäsi sopivan valmista.
Sitten lautaselle ja nauti!
Mausteita ei sörssöön juuri tarvita, porkkanoihin voi hieman alussa lisätä basilikaa tai mitä nyt löytyy.
Ps. älä laita kurkkua liikaa!