Luvalliset rantabileet

20 posts, 1 page, 6,104 views

Avatar
#1 • • happosepi Guest
Olen suunnitellut Jyväskylän keskustan tuntumassa olevalle yleiselle uimarannalle pienimuotoisten rantabileiden järjestämistä päiväsaikaan. Poliisin ja kaupungin (uimarannan omistaja) kanssa lupa-asiat ovat jo ok. Bileet kestäisivät noin klo 14-21 ja jatkot pidettäisiin jossain keskustan mestassa.

Tarkoituksena on tehdä tapahtumasta täysin ilmainen, ei ikärajaa, anniskelua tai muitakaan rajoituksia. Pelkkä katos, keskikokoinen PA ja muutama dj soittamaan jotain kesäistä Paikka on siinä mielessä sopiva, että välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta ja muutaman kymmenen metrin päässä rannasta on suht jyrkkä ja korkea metsärinne. Äänentoiston suuntaaminen rinteeseen vaimentaisi äänen kantautumista liian kauas.

Onko kukaan järjestänyt vastaavia tapahtumia? Itse en ole koskaan järjestänyt mitään ulkoilmajuttuja ja kaikenlaiset ideat, vinkit ja asiat, joihin tulisi kiinnittaa huomiota olisivat tervetulleita. Budjetti on pieni, alle 300 euroa.
Avatar
#2 • • oddi Guest
Kuulostaa siistiltä saatko jostain virtaa? Muuten kun hankkii ton luvan ni siitähän tulee myös teostomaksut päälle eikö ? Meillä on pienellä porukalla samantyyppistä, vasta suunnitteluasteella, lisätieto kiinnostaa. Myös siitä kuinka käytännöllisä sähkögeneraattorit ovat?

edit: mä oon kova typottaja

[ 31 May 2002: Message edited by: oddi ]
Avatar
#3 • • happosepi Guest
Unohdinpa mainita sähköt, ne hommaataan siis joko uimarannalla olevasta kioskista tai aggregaatista. Rakentajain Konevuokraamo vuokraa aggregaatteja 0.8kW:sta aina 25kW:hen asti, muistakseni. Tuolta saa myös eri kokoisia sadekatoksia kamoja varten. Hinnatkaan eivät vaikuta liian pahoilta.
Aggregaatillahan noita street partyjakin pidetään, kyllä se käsittääkseni soveltuu äänentoistokamoille ihan hyvin. Kunhan sijoittaa sen johonkin kauemmas ettei pörinä kuulu musan yli

Poliisille tehtävä ilmoitus maksaa 10-28e, riippuen siitä, onko mahdollisesti tarvittavilla järjestysmiehillä järjestysmieskortti vai ei. Tämä sisältää käsittääkseni myös Teoston osuuden. Selvitän asian vielä tarkemmin, mutta luulen että se on noin.

[ 31 May 2002: Message edited by: happosepi ]
Avatar
#4 • • -orion- Guest
Vinkki: älä suostu maksamaan poliisille mitään - tee ainoastaan huvi-ilmoitus - älä siis hae lupaa tapahtumalle vaan ainoastaan ilmoita siitä. Mikäli poliisi katsoo, että tapahtuma ei tavoittele voittoa ja on tarpeeksi pienimuotoinen, ilmoituksen maksamatta jättämisen ei pitäisi olla ongelma.

Vinkki2: Älä suostu maksamaan myöskään Teostoja tai Gramexeja. Teosto ottaa osuutensa lipun hinnasta ja Gramex käytettävän tilan koon mukaan (tai päinvastoin, en muista tarkalleen). Teillä ei ole pääsymaksuja ja tilan kokoa ei voida määritellä - jos voidaan, niin väitä Teostolle/Gramexille (vaikka puhelimitse saatuasi laskun) että kyseessä oli ihan kaveriporukkakemut, joissa kävi vain muutama ihminen.

Molemmat vinkit todettu käytännössä toimiviksi.

.we progress
Avatar
#5 • • SS Guest
Käytännönvinkkejä:

Katos:

Käytiin just poistamassa kodinYkkös-Anttilasta tuommoinen katos, maksoi 49,90e .. siihen sivuseinät (myytiin 2kpl nipuissa) 16,90e/kaksi seinää.

Agregaatti:

Kannattaa laskea agregaattiin kiinnitulevian laitteiden sähkönkulutus, ja varata agregaatti jonka tehot ylittävät
tämän (eipähän lopu virta kesken, ja jos jotain on unohtunut
laskea mukaan, niin ei oo ongelmia virran kanssa).
-Vaikka joku saattaa väittää ettei agregaattia saa tankata
lennosta. Niin kyllä sitä on ennenkin täytetty
-Kannattaa myös muistaa oma sadesuoja agregaatille (ei mikään muovi agregaatin päälle, vaan semoinen "ilmavampi suoja")

Äänentoisto:

Lähinnä kannattaa muistaa myös äänentoistolle se sadesuoja.


äh..nyt pitää lähteä bileisiin.. jatkan tätä huomenna =D

myöhempään, SS
Avatar
#6 • • jypsy Guest
Minä päivänä oot suunnitellu noita kemuja pitäväsi. minä kun majailen täällä mikkelissä kesän ajan, niin pitää hyvissä ajoin pyytää lomaa, koska minä haluan mukaan. ja mikko kanssa.
Avatar
#7 • • happosepi Guest

Originally posted by jypsy:
Minä päivänä oot suunnitellu noita kemuja pitäväsi. minä kun majailen täällä mikkelissä kesän ajan, niin pitää hyvissä ajoin pyytää lomaa, koska minä haluan mukaan. ja mikko kanssa.



6.7. kävi mielessä, toki säävaraus pitää otta huomioon. 5.7. näyttäis kyllä olevan Infected Mushroom Helsingissä.. Mutta tuota aikaisemmille päivämäärille ei kerkeä mitään oikein järkkäilemään. 12.7. on Niityn isot bileet, joten seuraava päivämäärä olisi 20.7., koska ajattelin pitää bileet lauantaina.
Avatar
#8 • • Anonymous Guest
Omakohtainen kokemus:
se katos on muutenkin kuin sateelta aivan loistava suoja. Olin nimittäin soittelemassa koulumme pihalla noin 25+ asteen lämpötilassa. Suora auringon paiste saa nimittäin vinyylit elämään aika mukavasti. Kerrankin neula upposi vinyyliin niin hyvin kiinni, että se piti varovasti nostaa sieltä ylös ennenkuin biisin soittamasti saattoi edes harkita(muutoin neula olisi ollut siellä levyn sisässä ja kun playta olisi painanut niin olisi kuulunut tälläinen *naps* ääni), lämpeneminen aiheutti myös aika voimakasta kupruilua levyihin.
Tämän vuoksi suosittelen katosta.
Avatar
#9 • • mmmedian Guest
Bassoon kannattaa ainakin panostaa...ulkoilmassa matalat äänet ei oikein kanna kovin kauas.

Myös muutama roskis kannattaa hankkia jostain, jää vähemmän siivottavaa jälkeenpäin.

Ja ainakin henkilökohtainen kokemus osoittaa, että ongelmat (mahdolliset valittajat, poliisit, epätodennäköiset mutta mahdolliset rähinät yms ) hoituvat parhaiten suoralla väliinmenolla ja järjestäjien asiallisella käytöksellä. Kun näköpiiriin ilmestyy kiukkuisen näköinen mummo joka kaivelee kännykkää kannattaa mennä suoraan jutteleen ja selvittää tilanne, samoin poliisille kävellä vaan suoraan vastaa ja kertoa mikä on meininki (varsinkin jos mitään lupia ei ole niin on hyvä jos näyttää siltä, että joku on selvästi vastuussa kaikesta, ja että tilanne on vahvasti järjestäjien hallussa)

Rantabileitä vaan lisää kaikkialle, ulkoilmassa tunnelma on kesällä todella paljon siistimpi kuin jossain tunkkaisella klubilla. plussana vielä aidot 3d luonto dekot =)
Avatar
#10 • • andy braun Guest
jos kyseessä on hiekkapohjainen paikka niin pölystä tulee kanssa lieviä ongelmia.
sitä kun tuppaa parin tunnin jälkeen olemaan jo joka paikassa laitteistoa. musiikki muuttuu nopeasti pelkäksi rahinaksi...

parilla kastelukannulla asiaan saa helpotusta nopeasti.
Avatar
#11 • • andy braun Guest
EDIT: tuplana kiitos

[ 10 June 2002: Message edited by: andy braun ]
Avatar
#12 • • KarriN Guest
jos sähköjä rupeaa imemään random rakennusten seinästä niin kannattaapi ottaa yhteyttä rakennuksen omistajaan, oli sitten yritys tai kaupunki. juhannuksena 2001 pidimme (tosin ihan ilman lupia tai mitään) pienet lohtukekkerit Tampereelle jääneille UKK:n rannassa. meno oli tarkoitettu ihan kaksipäiväiseksi (pe, la).

ensimmäinen päivä meni todella mukavasti, saimme jostain loihdittua avaimen rannalla olevaan muuntajaboksiin, josta sitten saimme piuhat PA'lle. sovimme lähellä olevassa saunassa juhannusta viettävän porukan kanssa, että PA kalliota/metsää päin ja volyymitasot inhimmillisinä, niin johan päästiin alkamaan. ilta meni suhteellisen rattoisasti, poliisitkin kävivät, mutta nopea jutustelu kilttien setien alta johti lähinnä ei mihinkään kummallisempaan, ja bileet saivat jatkua.

seuraavan päivänä mestoille sitten osuivatkin toiset poliisit, jotka kiinnittivät enemmän huomiota siihen, mistä sähkö tulee (joku oli käynyt sulkemassa muuntajakaapin, tällä kertaa haimme sähkön UKK-instituutin seinästä), bileet loppuivatkin siihen..

"joo joo kyl te tääl saatte olla mut jos nyt lopetetaan tää musiikin soitto, ku se sähkö maksaa kuitenkin.."

sitten:

"joo no kyyylhän te tääl saatte olla, mut jos sammutettaisiin tuo avotuli..."

arg, grillauksetkin loppuivat siihen.

-Karri
Avatar
#13 • • HardS Guest
<opettavainen tarina>
Oltiin tänään eräässä turun keskustan puistossa. sähköt soittovehkeisiin saatiin viereiseltä rakennustyömaalta. oltiin aika yllättyneitä kun siellä olikin kiva jatkojohtokela

jossain vaiheessa musa taisi kyllä olla turhan lujalla, sillä kyttäauto kiersi varoittavasti puiston. ja yllätys yllätys, vähän ennen klo22 tuli maija,jossa kolme pirulaista jotka keskeyttivät homman. oli kuulemma tullut varoituksia. onneks se johtokela oli tavaroiden alla,joten kytät ei nähneet mistä sähköt oli lainattu. sanoivat vaan että ensi kerralla kannattaisi tehdä ilmoitus ja pitää huolta äänenvoimakkuudesta.
</opettavainen tarina>

[ 11 June 2002: Message edited by: HardS ]
Avatar
#14 • • J Raninen Guest

Originally posted by happosepi:
Aggregaatillahan noita street partyjakin pidetään, kyllä se käsittääkseni soveltuu äänentoistokamoille ihan hyvin. Kunhan sijoittaa sen johonkin kauemmas ettei pörinä kuulu musan yli


Toinen hyvä Firman(tm) leiriltä opittu keino on kaivaa vehjas maakuoppaan, jos mahdollista. Vaimentaa myös kivasti, joskin tankin täyttö hankaloituu.
Avatar
#15 • • Indigo Guest

Originally posted by ioni:
Toinen hyvä Firman(tm) leiriltä opittu keino on kaivaa vehjas maakuoppaan, jos mahdollista. Vaimentaa myös kivasti, joskin tankin täyttö hankaloituu.[/QB]



Käsittääkseni sitä aggregaattia ei tarvitse viskata kuopan pohjalle, vaan riittää jos se lepää kuopan päälle viritetyillä laudanpätkillä, trukkilavalla tms.

Ääni vaimenee silti huomattavasti.
Avatar
#16 • • Indigo Guest

Originally posted by mmmedian:
Bassoon kannattaa ainakin panostaa...ulkoilmassa matalat äänet ei oikein kanna kovin kauas.



Korjaan hieman: Ulkoilmassa bassot eivät tuppaa resonoimaan seiniin joten ne eivät ylikorostu.

Sitäpaitsi bassot eivät välitä pienistä esteistä kuten puut tai rinteet, joten kilometrin päässä rantabileistä kuulee pelkän basson.

Mielikuva siitä, että rantabileissä yleensä on ollut heikommanpuoleiset bassot, saattaa johtua siitä, että ne on talkoovoimin järkättyjä, ja mihinkään superäänentoistoon ei ole ollut varaa.

[ 12 June 2002: Message edited by: Indigo ]
Avatar
#17 • • 2unreal Guest
Olisko Stadissa kesällä rantabileitä??? Minä niin diggaisin käydä kesällä ulkoilmabileissä vaikkapa jossain biitsillä tanssahtelemassa hyvän musiikin tahdissa... ja välillä chillailla viltillä

Oikeasti imo sisätiloissa olevissa bileissä (ainakin tällä tanssijalalla) tulee kesällä kerta kaikkiaan liian kuuma, haluaa ulkoilmaan ja rantsuun

En ainakaan ilmoituksista pettymyksekseni ole löytänyt ilmoituksia sellaisista
Avatar
#18 • • Dragonfly Guest

Originally posted by 2unreal:
Olisko Stadissa kesällä rantabileitä??? Minä niin diggaisin käydä kesällä ulkoilmabileissä vaikkapa jossain biitsillä tanssahtelemassa hyvän musiikin tahdissa... ja välillä chillailla viltillä

Oikeasti imo sisätiloissa olevissa bileissä (ainakin tällä tanssijalalla) tulee kesällä kerta kaikkiaan liian kuuma, haluaa ulkoilmaan ja rantsuun

En ainakaan ilmoituksista pettymyksekseni ole löytänyt ilmoituksia sellaisista



NIMEN OMAAN!!!! Tahtoo tänne pk-seudulle kanssa vastaavaa..
Avatar
#19 • • Bisse Guest
Onhan pk-seudulla ainakin koneiston hietsubileet.

Katoksista sen verran, että juuri juhannuksena totesin että en toiste osta hong kongista tuollaisia 20e hintaisia paviljonkeja. Kehikon putket eivät kestä 'mitään', jos katos ottaa vähänkin liikaa ilmaa alleen, taittaa se putket, jos ne on sidottu johonkin kiinni. Jos ei ole sidottu, ei rakennelma kestä maassa

Myös PAn yläpäähän kannattaa kiinnittää huomiota. Ääni helposti menee aika sössöseksi vähän pidemmällä, etenkin jos on esteitä (ihmisiä) edessä.
Avatar
#20 • • happosepi Guest
Homma on edennyt sen verran, että bileet ovat varmistuneet Luvassa on ainakin hip-hopia, reggaeta, deephousea, kiksua ja goaa. Alkaen chillimmästä hengailusta ja siirtyen iltaa kohti tanssittavampaan matskuun. Iltajatkoilla Dominossa tampataan sitten tiukan teknobiitin ja hardtrancen tahdissa.

Lisää infoa tulee parin päivän sisällä tänne: Bermuda Triangles