Mielipiteitä etusivusta

7 posts, 1 page, 4,546 views

BigLupu

Posts: 316

#1 • • BigLupu Hits not Hype
En ole nähnyt vielä klubituksen uutta versiota, mutta silläkin uhalla kirjoitan tähän ajatuksia siitä minkälainen klubituksen etusivun pitäisi mielestäni olla.

Mielestäni sivuston ensimmäisellä sivulla pitäisi olla vain sellaisia asioita jotka keskimäärin kiinnostavat ihmisiä. Tämä on tietenkin mielipidekysymys, mutta voin puhua ainakin omasta puolestani.

Hallitsevin elementti on nyt "uutiset". Tyypillisesti tässä on ollut vanhaa tietoa tai sellaista joka ei ole kovin kiinnostavaa. Voisi siirtää jonnekin ihan muualle ja paljon pienempään rooliin.

Etusivulla on myös "uusinta uutta" lista. Siinä ei ole mielestäni kovin kiinnostavaa tietoa ja uutinen viime vuoden heinäkuulta ei ole kai enää kovin uutta.

Kohta "tämän päivän tapahtumat" on kiinnostava, mutta väärässä paikassa sivun pohjalla.

Tässä lista siitä mitä etusivulla pitäisi mielestäni olla:

* tämän päivän tapahtumat
* foorumin uusimmat viestit
* sanomaboxin uusimmat viestit
* ketkä ovat online
* pikavalikko

Ja nämä kaikki sillä tavalla että ne mahtuvat ilman skrollaamista yhdelle ruudulle keskimääräisellä näyttöresolla. Jos tilaa jää, niin sitten vastaavia lyhyitä koosteita muista vähemmän keskeisistä osioista kiinnostavuusjärjestyksessä.

Ehkä osa näistä on jo toteutettu uuteen versioon, katsotaan.
2la

Posts: 2,396

#2 • • 2la dub-i-dub

Replying to Mielipiteitä etusivusta:

BigLupu, 17.1.2010 23:17:
Ehkä osa näistä on jo toteutettu uuteen versioon, katsotaan.


Beta ainakin lupailee etusivulle fb-tyyppistä news feediä: joku vastasi johonkin topikkiin, joku lisäsi tapahtuman suosikkeihinsa, herrajee tuollahan näkyy jopa kuka on lisännyt jonkun kaverilistalleen. Hrrr, tuntuu vähän yksityisyyden sorkkimiselta vaikka nuo kaikki asiat ovat profiileista nähtävillä.

Saahan se klubbarin tuntumaan paljon eläväisemmältä ja olen samaa mieltä siinä, että nykymuodossaan etusivu on varsin hyödytön. Tuo listauksesi taitaa olla aika hyvä.

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

BigLupu

Posts: 316

#3 • • BigLupu Hits not Hype

Replying to Mielipiteitä etusivusta:

2la, 17.1.2010 23:29:
Beta ainakin lupailee etusivulle fb-tyyppistä news feediä: joku vastasi johonkin topikkiin, joku lisäsi tapahtuman suosikkeihinsa, herrajee tuollahan näkyy jopa kuka on lisännyt jonkun kaverilistalleen.


Hmm, olisi mielenkiintoista nähdä miten tuo toimii! Mahdollisista ongelmista tulee mieleen nopeasti yksityisyyden lisäksi hallitsematon viestitulva jne.

Saahan se klubbarin tuntumaan paljon eläväisemmältä ja olen samaa mieltä siinä, että nykymuodossaan etusivu on varsin hyödytön. Tuo listauksesi taitaa olla aika hyvä.


Kiva kuulla, saa nähdä miten tämä kehittyy.
sapeli

Posts: 11,767

#4 • • sapeli jokukukamikä?
Minä taas en koskaan edes käy etusivulla - forum-sivu on bookmarkattu suosikiksi, ja tässä on mun mielestä kaikki tarvittava.

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

Takyon

Posts: 2,944

#5 • • Takyon Möwkö
Mulle etusivu on kans aika vähällä käytöllä. Koneella selatessa kirjotan osoitteen käsin ja se avaa siis etusivun mut klikkaan kyl suoraan joko foorumille tai sanomaan. Kännykässä bookmark osoittaa suoraan ryhmäviesteihin.

--
info

No matter how depressed you are.... there is NOTHING that cant be fixed by titties.

anqqa

Posts: 4,030

#6 • • anqqa tirehtööri
Uudesta etusivusta onkin tosiaan tarkoitus tehdä 'hubi' missä on kaikkea jopa ihan fiksua tietoa nykyisten vanhojen uutisten yms sijaan. Betan tämän hetkinen fb-tyylinen uutisfiidi on lähinnä tilantäytettä, alkoi häiritsemään täysin tyhjä etusivu vaikka koodaili ihan muita sivuja :D

Mutta loistavaa että tulee ideoita ja ehdotuksia uudelle etusivulle, sen suunnittelua saati toteutusta kun ei oo vielä ehtiny juuri edes alotella.. keep 'em coming!

--
.___. .___.
(O,o) {ò,Ó}
(|;|) (|_|)
=´=`===´=`===
ORLY? YA RLY!

BigLupu

Posts: 316

#7 • • BigLupu Hits not Hype
Ok, hienoa! *hymy*

Useimmilla käyttäjillä on tosiaan varmaan nyt joku muu kuin etusivu bookmarkattuna tai sitten etusivulle saapuessa tehdään heti vielä yksi (ylimääräinen) klikkaus. Uskoisin että tältä yhdeltä klikkaukselta vältyttäisiin monesti jos tuossa ensimmäisessä viestissäni listaamani asiat olisivat tiivistettynä jo etusivulle.

Ajatuksia näistä "uusinta uutta", "uutiset" jne. osioista jotka kertovat klubituksesta itsestään:

Useimmilla saiteilla ja esimerkiksi Facebookissa nämä metatason asiat löytyvät kootusti yhdeltä omalta sivultaan jonne on vaan pieni tekstilinkki muiden sivujen lopussa. Etusivulta en käyttäisi yhtään arvokasta tilaa näille metatason asioille, ainakaan ensimmäisessä näkymässä joka ei vaadi skrollausta.