DJDownload.com suljetaan.

18 posts, 1 page, 8,281 views

OCS

Posts: 1,828

#3 • • OCS
Kummallista, ettei heidän sivuillaan ole mitään mainintaa asiasta.
Mind Movements

Posts: 321

#7 • • Mind Movements

Replying to DJDownload.com suljetaan.:

Individual, 5.11.2009 21:15:
Siis mitäs ihmettä tapahtuu jos ämpärikaupatkin alkaa menee kaput?



No eräs pitkänlinjan tuottaja guru on sanonut:

"I dont really believe in the current framework of dance music, i don't think the future has labels.. just email addresses & total control."

Ne jotka on ollut pitempään mukana, niin ymmärtävät hyvin kyllä nykytilanteen. Onko sitten nykyään järkeä julkaista musiikkia levy-yhtöillä? Kyllä varmaankin jos promous hoidetaan hyvin, myynnillä ei oo enää oikeestaan mitään väliä. Kuluttajat näkee nykyään musiikin ilmaisena hyödykkeenä ja monet tyytyy myös dj-setteihin, esim. podcasteihin joita netti on tulvillaan. Mut tää tilanne on ollu tiedossa jo muutaman vuoden vähintään ja se ei todennäköisesti miksikään tule muuttumaan.
Jimmyfi

Posts: 904

#9 • • Jimmyfi
no paska. paras mp3kauppa menee kiinni :(

--
solarSwarm Recordings : Worlds only social network record label
http://www.solarswarm.com Le Brand New Super WEbsite! Tsek it Outties

Motto: syö mitä tahot kuhan naatit!

iam

Posts: 3,085

#13 • • iam Studying Inner Paths to Outer Space

Replying to DJDownload.com suljetaan.:

Orion, 5.11.2009 21:14:
DJDownload.com meni nurin. Veikkaus on, että Beatport nostaa hintojaan vuoden sisään. Ja seuraavaksiko odotellaan Audiojellyä?


Audiojelly on ilmeisesti ollut alamäessä jo toista vuotta, saas nähdä..

Veikkaan että mikään noista portaaleista ei pysy hengissä jos eivät laske hintojaan.

Miksi? DJ:t ovat suuressa mittakaavassa varsin marginaalinen kohderyhmä. Muut ostavat mielummin iTunesista halvalla jos biisi on sieltäkin saatavilla. Beatportin eniten myyvät labelit ja artistit todellakin haluavat myydä biisejänsä myös iTunesissa koska ne tekevät sieltä paljon isommat rahat vaikka yksittäinen biisi tuokin vähemmän, voluumi on vaan niin suuri.

Uskon että tästä syystä Beatportilla on kovat paineet laskea hintojansa.. Applen muu liiketoiminta mahdollistaa senkin ettei niiden ehkä tarvi tehdä iTunesilla voittoa, Beatportin kohdalla tilanne on varmastikin ihan toinen eivätkä ne tod.näk. pysty yhtä halpoihin hintoihin.. Pelkästään henkilöstökulut on varmaan melkoiset koska Beatportissa labelit eivät voi itse syöttää julkaisujaan järjestelmään vaan se tehdään Beatportin toimesta, jos/kun tämä muuttuu niin se on varmaan merkki siitä että siellä ollaan vaikeuksissa..

Veikkaan tulevaisuudessa musiikin henkilökohtainen käyttö tulee vielä olemaan ilmaista ja ainoastaan kaupallinen käyttö maksaa. Sitten ei olisi enää piratismiakaan :) Ja ehkä fanit voivat jotenkin muuten tukea lemppariartistejaan rahallisesti, esim käymällä enemmän keikoilla tms. Jollain tapaa koko setti varmaan pitäisi suunnitella uusiksi..

Laiton downloadaaminen on tavallaan vain vaihtoehto radiolle. Eli jos ei mene nettiin kuuntelemaan, niin ainoa tapa "löytää" uutta musiikkia on varmaan radio/tv joka ns. tuputettu vaihtoehto. Nythän on jo useampikin tutkimus jonka mukaan warettajat käyttävät musiikin ostamiseen ylivoimaisesti eniten rahaa. Mitä enemmän kuulet uutta musaa, sitä todennäköisemmin kuulet jotain niin hyvää että haluat ostaa ko. artistin tuotantoa enemmänkin?
iam

Posts: 3,085

#14 • • iam Studying Inner Paths to Outer Space
Mut varmaan niin kauan ku DJ:t ei lähde halpojen hintojen perässä muualle esim taloudellisen tilanteen takia, Beatport on varmaan turvassa. Sekin varmasti auttaa että isoimmat julkaisut on ekat 4 viikkoa yksinoikeudella Beatportissa, eikä iTunesista ole mielekästä shoppailla samalla tavalla yksittäisiä raitoja.

Mutta tää nyt on kaikki vaan pelkkää spekulointia taas :)
Mind Movements

Posts: 321

#15 • • Mind Movements

Replying to DJDownload.com suljetaan.:

iam, 6.11.2009 10:45:
---
Orion, 5.11.2009 21:14:
DJDownload.com meni nurin. Veikkaus on, että Beatport nostaa hintojaan vuoden sisään. Ja seuraavaksiko odotellaan Audiojellyä?
---

Audiojelly on ilmeisesti ollut alamäessä jo toista vuotta, saas nähdä..



Joo siis audiojellyn toplistoille mennään ihan älyttömän pienillä latausmäärillä (näin ainakin olen ymmärtänyt). En tosin tiennyt, että hekin ovat nyt vaikeuksissa. Onko mp3 kauppakin oikeasti näin huono bisnes sitten. Voisin ehkä kysästä Stepheniltä, mitkä ovat heidän tulevaisuuden näkymänsä. Tosin ei varmaan hevillä lähetä tunnustaa jos menee huonosti..
niin_on

Posts: 43

#18 • • niin_on


No ohhoh enpä olis uskonut, että jollain konemusa mp3-kaupalla olis noin isot toimitilat. Kuvittelin, että homma toimii sellasesta 20m² toimistohuoneesta käsin.