SCANDINAVIAN SHOOT OUT 7.11.2009 @ Helsinki

1 post, 1 page, 790 views

Bommitommi

Posts: 21

#1 • • Bommitommi
M A D !

SCANDI_CLASH_071109_POSTER_NET.jpg

Tavastialla todistetaan marraskuun seitsemäs päivä ennenkuulumattoman merkittävä sound system – tapahtuma kun Pohjoismaiden neljä kovimpiin ja aktiivisimpiin kuuluvaa soundia kohtaavat musiikillisessa mittelössä. Clash käydään Suomi-Ruotsi - maaotteluhenkisesti joukkueina. Tapahtuman järjestäjänä toimivat Suomen edustajat ja puolueettomuuden nimissä clashin juontaa ja lämmittelee saksalaisen Silly Walks Discothequen MC / selektori Joscha sekä Supersonic – soundin selektori Panza . Tuomarina toimii yleisö.

Soundclash eroaa tapahtumana perinteisistä reggaejuhlista siinä, että nämä bileet eivät kulje stereotyyppisesti vain rauhan ja rakkauden teemoissa vaan sound systemit ottavat toisistaan mittaa äänittämiensä spesiaalilevyjen eli dubplatejen voimin. Soundit pyrkivät tapahtumassa soittaessaan keinolla millä hyvänsä osoittamaan ylivertaisuutensa sekä muiden ”dibidibisoundien” arvottomuuden. Luvassa on siis runsaasti harvinaisia ja ennenkuulemattomia dubplateja maailmanluokan artisteilta – sekä runsaasti draamaa.

Tukholmalainen Trinity on Ruotsin vanhin yhä aktiivinen sound system. Vuodesta 1993 toimineen soundin DJ Flash sekä mikrofonimiehet Daddy Boastin ja Fabulous G ovat niittäneet mainetta niin säännöllisesti Tukholmassa pidetyillä klubeillaan, lukuisilla soundclash-ruotsinmestaruuksilla että runsaalla ulkomaankeikkailullaan, ottaen viime vuonna osaa myös Euroopan isoimpaan soundclashiin, Kölnissä järjestettävään Riddim Clashiin. DJ Flash on soundsystemtöiden lisäksi myös Ruotsin suosituimman dancehallartistin Million Stylezin DJ.

Malmöstä kotoisin oleva Million Vibes tunnetaan myöskin mittavasta spesiaalivalikoimastaan sekä Malmössä ja Lundissa järjestämistään bileistä. Vuodesta 2003 kasassa ollut Million Vibes on myös keikkaillut runsaasti ulkomailla, sekä yksin että kovassa nousussa olevan ruotsalaisartistin Joey Feverin kanssa.

Helsinkiläinen Lion Head on DJ Franciksen johdolla Suomen vanhin sound system. Tapahtumien järjestäjänäkin tunnetuksi tullut Francis on pyörittänyt levyjensoittokollektiiviaan jo vuodesta 1989 ja toiminut isäntänä kymmenille ellei sadoille isoille Suomessa vieraillelle jamaikalaisartisteille sekä isännöinyt kymmeniä Helsingissä toimineita reggaeklubeja. Lion Head on Suomessa käytyjen clashien lisäksi käynyt myös Birminghamissa clashaamassa paikallisia soundeja vastaan hyvällä menestyksellä.

Suomen clash-mestaruustitteliä tällä hetkellä kolmatta kertaa hallussapitävää Kompostia voidaan pitää Suomen menestykseikkäämpänä soundina. Kompostin säännölliset klubit ja niillä käyneet nimekkäät ulkomaanvieraat ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta Suomen lisäksi myös ulkomailla – Bommitommi, VG+ ja Enrico ovatkin reissanneet soundihommissa runsaasti ympäri maailmaa, mm. Saksassa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa, Belgiassa ja Kiinassa (!) .

Clash on jaettu kierroksiin, jossa soundit ottavat mittaa toisistaan yhdessä sekä erikseen. Säännöt alla englanniksi.


KOMPOSTI (FIN) & LION HEAD (FIN)

vs

TRINITY (SWE) & MILLION VIBES (SWE)

HOSTED BY JOSCHA (SILLY WALKS DISCOTHEQUE, GERMANY) & PANZA (SUPERSONIC, GERMANY)


- -- --- ----




---- --- -- -

RULES AND ROUNDS:

- DUB PLATES ONLY
- NO CUSTOMS (CUSTOM AND NAME CALLING TUNES)
- NO PLAY BACK
- CROWD IS THE JUDGE !

BEFORE THE ROUNDS AND BEFORE DUB FI DUB NUMBERS WILL BE PULLED TO DECIDE PLAYING ORDER

ROUND 1 - TAG TEAM ROUND

TRINITY & MILLION VIBES TOGETHER (20 MIN)
vs
KOMPOSTI & LION HEAD TOGETHER (20 MIN)
-2 POINTS AWARDED TO WINNER, CROWD DECIDES

ROUND 2

ONE SOUND FROM SWEDEN (15 MIN)
vs
ONE SOUND FROM FINLAND (15 MIN)
1 POINT AWARDED

ROUND 3

ONE SOUND FROM SWEDEN (15 MIN)
vs
ONE SOUND FROM FINLAND (15 MIN)
1 POINT AWARDED

ROUND 4 - TAG TEAM ROUND

TRINITY & MILLION VIBES TOGETHER (20 MIN)
vs
KOMPOSTI & LION HEAD (20 MIN)
2 POINTS AWARDED

DUB FI DUB - TAG TEAM ROUND

7 DUBS EACH TEAM - 1 POINT AWARDED FOR WINNER OF EACH

TOTAL OF 13 POINTS, WHOEVER GETS 7 OR MORE WINS.

FOR THOSE OF YOU NOT FAMILIAR WITH THE CONCEPT OF AUTHENTIC SOUND CLASH, CHECK IT OUT !

SUOMEKS http://fi.wikipedia.org/wiki/Soundclash
IN ENGLISH http://en.wikipedia.org/wiki/Sound_clash

ADVANCE TICKETS AVAILABLE FROM TIKETTI !
http://www.tiketti.fi/tapahtuma/5565

CLASH ON FACEBOOK