miniläppäril nauhoittaminen

33 posts, 2 pages, 11,685 views

RiD

Posts: 2,817

#21 • • Edited RiD Nukemi
Itehän en nauhota settei tai mitään, ja pöytäkoneet ja läppärit on ihan perseestä.

Yleensä pluggaan tän aina mixeriin jne kajareihin kiinni ja painelen vaan nappei.

Pieksee teidän keikkakoneet satanolla ja on ihan hyvä äänenlaatu!


seensay.jpg

Cow says moo!

edit: niijoo, ja mahtuu kivasti reppuun!

--
*super* *possu*

tbo

Posts: 935

#22 • • tbo budhisattva

Replying to miniläppäril nauhoittaminen:

Juhgu, 6.8.2009 14:14:
Oon kuullu et Sonyn Walkmanit ois aika arvostettuja.



retrofaktori kuitenki nostaa noiden hintoja joten kannattaa katella mistä ostaa ja millä hinnalla. C-kassu on tätä nykyä kuiteski taas muadis niinku sillon kasaril.

--
-tbo
--
*support your local underground heroes*

:D

Posts: 3,707

#24 • • :D
Oleellinen avainsana tässä oli toki nauhoittaminen.
Nykysin harvemmin nauha-asemia tulee mukana. Ulkoisia saa kyllä.

jokamiehen nauhoittava tietämyskone }o{
TapeDrive.jpg
lilius

Posts: 719

#25 • • lilius

Replying to miniläppäril nauhoittaminen:

Caro², 6.8.2009 09:14:
Miniläppärit on vitusta, poikittain, piikkisenä ja väärän mallisena. Ostakaa oikeita koneita. PHYI!

Kerran on kokeiltu miniläppärin inputilla äänittää - ja äänenlaatu oli jotain paskan ja roskan väliltä. Lähempänä sitä paskaa. Sama pätee ihan normiläppäreihin ja perus integroituihin äänipiireihin (edit: tosin niistä saa paremmin selvää kyllä).

Mut jos ihan väkisin pitää millä tahansa pikkupaskalla tehdä mitään muuta mikä ei menis kategoriaan "näppärä muistiinpanoväline" - niin ulkonen äänikortti, ulkonen näyttö, ja erillinen näppäimistö sekä irtorotta, ehdottomasti. Normaaliin työkoneeseenkin suosittelen ostamaan jonkun perusedullisen äänikortin, vaikka joku m-audion 2496. Vaikkei mikään audiofiili olekkaan (eikä tuosta kortista vielä siihen riittäiskään), niin tulee ainakin tallennettua se oma setti mahdollisimman hyvälaatusena :) (tietty jos mikserinä on jotain numarkkia tai behringeriä, niin se nyt on sama vaikka äänittäisitte sen mummon mankalla sen jälkeen) *hihu*


Edit: kirjotusvirheitä, saatanan aamut.



No täytyy laittaa hieman poikkiteloin nyt sun kanssa.. ;)

Ittellä ollut nyt noin vuoden työkäytössä tällanen:

http://www.tietokoneopas.com/t/tp-x61s-l75002160121vb32-ts/

..JA ei voi kuin kehua (vaikka onkin Lenovo..)!!!

..hieman yllättä kyllä itsenikin.


Muistii tarpeeks sekä tarpeeks vääntöö MINI-läppäriin.

Pyörii sellaset yli 2 GB Wireshark network tracet tai suuret prosissi logit, vääntyy scriptit, toimii kickstartina BladeCenterille,.. polttaa lätyt suht ripakasti.. HPUX/Redhat/Solaris/MySQL/LDAP/CISCO/.. jne. jne. kuuluu ympäristöihin joissa tuota käytän.

Tiedä sitten olisitko nopeampi suuremmalla näytöllä samoissa työtehtävissä,.. ;)

Mutta ymmärrän kuitenkin myös asennettasi noita halvemman luokan miniläppäreitä kohtaan. =)


- jussi

ps. ja pyörii tol myös hyvin kompinaatio Otus/Traktor/Xone-92.. ;)
Anselmi

Posts: 2,578

#26 • • Edited Anselmi And sell me

Replying to miniläppäril nauhoittaminen:

Caro², 6.8.2009 11:34:


Itse tuen "filosofiaa": Kaikkeen on oikea työkalu. Miniläppärin käyttökohde lienee enimmäkseen helppo ja mukaan otettava pieni tietokone, millä saadaan välttävästi tehtyä ne asiat jotka kunnon koneella tehtäisiin nopeammin ja helpommin (poislukien koneen mukaan otto).

PS. Mitä ihmeellistä muuten yleensäkään olisi neuvossa: "ostakaa oikeita koneita", allekirjoittaisin tuon ihan neuvonakin. Ellei ostaja nimenomaan halua helposti mukaan otettavaa konetta.

Frendi on itselleen miniläppärin ostanut ja se miniläppäri on löytänyt hyvinkin oman paikkansa esm Bileissä mesettämiseen, mökillä mesettämiseen, baarissa baaritiskillä galtsun selaamiseen, ja kaikkeen muuhun järkyttävän typerään käyttöön. Mulle on tullut ihan suoraan sellainen vaikutus ko. vitun aparaatista, että sillä täytetään sellainen tyhjiö jota normaalilla ihmisellä ei ole olemassakaan.

edit100: Näyttääkö miniläppäri yöpöydällä jotenkin paremmalta kuin normaali läppäri? toimiiko miniläppäri kotikoneena paremmin kuin esm normaali läppäri tai pöytäkone? Mitä helvettiä sellasella roskalla tekee oikeesti? Jokainen opiskelijakin omistaa joko läppärin tai pöytäkoneen jolla tekee työt/opiskelut. Ainoa järjellinen käyttökohde miniläppärille on kakkoskoneena luennoille, muistiinpanojen tekemiseen (ja siinäkin normaali läppäri toimii paremmin). Argh. vittu mitä antipatioita.


Noh noh. Lainaanpa itseäni tovin takaa:

Anselmi, 28.5.2009 14:18:
Mitä ikinä vakavalla käytöllä tarkoitetaankin niin kyllä oma nc10 on korvannut täysin normiläppärin. Tällä tulee netin ja kirjoittamisen lisäksi katsottua leffat, kuunneltua musat ja jopa kuvankäsittely tehtyä (toki isompi näyttö olisi siinä helpompi, mutta kyl tälläkin riittävän hyvin onnistuu), luettua e-kirjoja sekä monen moinen muu homma. Myös duunihommat esim. kirjanpidon teen tällä. Teho riittää hyvin eikä kovinkaan helpolla hyydy (muisti laajennettu 2 gigaan ja käyttiksenä Linux Mint). Joten taitaa kyl lähteä myyntiin normiläppärini kun Suomeen pääseen.

Mitä kirjoittamiseen tulee niin kirjoittaa siinä missä normikoneellakin. Itsellä tuo oli yksi merkittävimmistä tekijöistä konetta valitessa ja lähes täysikokoinen näppis kyllä ajaa asiansa.



Nyt on sitten tullut käytettyä rinnakain muutaman kuukauden useampaa pöytäkonetta kuin myös vanhaa "isoa" läppäriä. Kaikissa on puolensa mutta omassa käytössä miniläppäri hakkaa nuo muut.

a) pieni näyttö = vähän dataa
b) tiivistetty näppäimistö = hitaampi kirjoittaa
c) liian pieni fyysinen koko = rajoittaa ihan kaikkea, tehoja, käytettävyyttä


a) Oon huomannut etenkin nettiselauksessa lukevani ja imeväni informaation nopeammin tuolta pieneltä näytöltä, kuin isolta. Niin tyhmältä mutta loogiselta kuin se kuulostaakin. Tieto on tiiviimässä paketissa.
b) Kun olen tuolla pienemällä (9.5 kertainen) oppinut kirjoittamaan niin kirjoitan sillä nykyään huomattavasti nopeammin kun noiden muiden koneiden näppäimistöillä. Vaikka kohtuu isot kädet onkin niin menee vaan kätevämmin kirjoitus kun hiukan tiiviimässä paketissa näppäimet ja siihen on oppinut.
c) Itsellä pieni fyysinen koko on poistanut rajoituksia. Voin esim. kotona nappaa kivuttomasti koneen sänkyyn tai keittiöön mukaan jos jotain on kesken (läppärillä ei ollut niin kivutonta, kokeiltu)

Mikään tie taivaaseen tuo ei ole mutta itsellä askel parempaan päin. Ja kysehän on ennenkaikkea siitä mihin on tottunut. Joku räkänokka kirjoittaa salettiin luurillaan konekirjoittajan vauhtia.

Itse tuen myös "Kaikkeen on oikea työkalu." filosofiaa. Mutta siihen kuuluu omasta mielestä kuuluu tietty ennakkoluulottomuus koska riippuu niin paljon käyttäjän tarpeista. Vaikka miniläppäri häviää osassa asioita muille koneille, niin itselle hyöty siitä että pystyn käyttämään juurikin samaa konetta niin kotona kuin puutarhassa, on mahtava lisäarvo. Mulle on loppupeleissä ihan sama mikä laite parhaiten etujani palvelee ja käytäntö on osoittanut että tämä.

EDIT: Tässä kun on päivän verran korjannut sukulaisen kahta kohtuu uutta "Gigantin" pöytäkonetta, niin voi sanoa että nää kaks yksilö on melkoista paskaa. Kamaa jota myydään gigaherzeillä mut sisältä kaikki on vituillaan enemmän tai vähemmän ja jos ei muuten niin on sit jätetty joku kunnon pullonkaula, vaik muisti. Onneks fiksut normaali-ihmiset yleensä katsoo ostaessaan vähän että mitä sieltä löytyy eikä usko myyjän mussutusta siitä kuin Vista on vitun hyvä käyttöjärjestelmä ja tää näyttö on sen takia vähän kalliimpi kun se on musta.

--
sen pituinen se

Caro²

Posts: 5,301

#27 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

Replying to miniläppäril nauhoittaminen:

Anselmi, 6.8.2009 20:29:
Itse tuen myös "Kaikkeen on oikea työkalu." filosofiaa. Mutta siihen kuuluu omasta mielestä kuuluu tietty ennakkoluulottomuus koska riippuu niin paljon käyttäjän tarpeista.


Toki. Omat antipatiat juontaa juurensa juuri siitä, kuinka hankala ja vaikea miniläppärillä on tehdä juttuja. En o toisaalta tehny mitään vertailua miniläppärien suhteen - yksi edullinen laitos riitti. Katsellaan parinkolmen vuoden päähän mihin suuntaan noi koneet kehittyy :)
ezzy

Posts: 8,060

#28 • • ezzy Droid-pappa

Replying to miniläppäril nauhoittaminen:

Caro², 7.8.2009 09:09:
---
Anselmi, 6.8.2009 20:29:
Itse tuen myös "Kaikkeen on oikea työkalu." filosofiaa. Mutta siihen kuuluu omasta mielestä kuuluu tietty ennakkoluulottomuus koska riippuu niin paljon käyttäjän tarpeista.

---

Toki. Omat antipatiat juontaa juurensa juuri siitä, kuinka hankala ja vaikea miniläppärillä on tehdä juttuja. En o toisaalta tehny mitään vertailua miniläppärien suhteen - yksi edullinen laitos riitti. Katsellaan parinkolmen vuoden päähän mihin suuntaan noi koneet kehittyy :)



Oot vähän ajastas jäljessä kyllä, ne kehitty jo parissa vuodessa ihan helvetisti. vertaat jotain ekaa asusta ja vaikka tota nc10:ä
Caro²

Posts: 5,301

#29 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

Replying to miniläppäril nauhoittaminen:

ezzy, 7.8.2009 11:31:
Oot vähän ajastas jäljessä kyllä, ne kehitty jo parissa vuodessa ihan helvetisti. vertaat jotain ekaa asusta ja vaikka tota nc10:ä


Moon aina ajastani jäljessä, kyllä, mutta se kaverin miniläppäri on siis uusi, ei parin vuoden takainen. Lähinnä meinasin, että ne tehtäisiin ennemmin "uusiksi". koko suunnittelu. Vähän niinkuin aikoinaan näppäimistöihin alko tulla niitä elämää helpottavia nappeja (joita kukaan ei nykään edes käytä), niin uusiks koko paketti. F-nappeja ei varmaan tarvi sitä 12sta käyttää tuommosessa laitteessa, siitä saa vapautettua tilaa - tai sitte kosketusnäytöllinen laite ja sinne osa napeista jotenkin tai jotain emt :) Pikkunen videotykki laitteeseen kiinni, niin ei tarvi edes näyttöä enää tai jotain kivaa - ei ehkä vielä onnistu, mutta empähän myöskään ole itse saamassa sitä ihonalaista digitaalikelloakaan lähitulevaisuudessa..
Caro²

Posts: 5,301

#31 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

Replying to miniläppäril nauhoittaminen:

ezzy, 7.8.2009 14:59:
---
Caro², 7.8.2009 14:53:
mutta empähän myöskään ole itse saamassa sitä ihonalaista digitaalikelloakaan lähitulevaisuudessa..
---
on toi ideana ihan hieno http://www.bustachange.com/digital-tattoo-interface-turns-flesh-into-an-lcd/


Ma tahtoo niin, että siin on valot. Sillee, ett se loistaa bileissä ku valotikku. Uutuus: Kiksukello!
gerry

Posts: 979

#32 • • Edited gerry

Replying to miniläppäril nauhoittaminen:

maryescola, 8.6.2009 20:53:
Onko kukaan kokeillu- Plug- in sisään tulollista miniläppäriä minä en ainakaa ole löytäny. Mikki sisään tulohan noissa on, mutta miten on äänenlaadun laita noissa vempeleissä ?



Uskon et ajaa asiansa. Mitään kamalan hifiä ei kannata odottaa (mut tuskin sitä vaaditkaan kerta kuitenkin 95prosenttia mixauksista pakkaat mp3seksi ja laitat nettiin jakoon) mutta nauhoittaessa laita volat vähän alle nollatason niin peittyvät mahdolliset kohinat ja suhinat hyvin. Jos jollakin on konkreettista audioklippia niin jakoon vaan?

Itselläni kokemusta vain MacBookin mikkisisääntulosta ja toimii kyl hyvin.

--
by B.C.S

Damien

Posts: 2,882

#33 • • Damien [tr3ox]

Replying to miniläppäril nauhoittaminen:

ezzy,
Ei, mulla ei ole miniläppäriä, mutta ymmärrän sen tarpeen ja käytön hyvin. Mielummin sellanen ku kännykällä netteily. SE on perseestä.



Mutku mun isi osti just n97:n ja siin se kamera tuntuu tosi hyvältä megabaxipiseleitä ja ei lopu muisti kesken - NII EI NE VOI OLLA PERSEESTÄ, kun ne tulee Nokialta <-siitä kaupungista. ERH?=! :)