The end of Internet - virallinen topic

9 posts, 1 page, 2,369 views

aform

Posts: 291

#1 • • Edited aform
Jo useamman vuoden ajan Alex J. On mesonnut siitä, että netti aiotaan sulkea tai ainakin laittaa uusiksi. Jo pidemmän aikaa siitä on tehty erinäisiä videoita joissa varoitetaan tulevasta. Kyseessä on kaikista oleellisin uhka vapaata ihmisyyttä vastaan. Osa tulee tajuamaan sen vasta liian myöhään. Kun ihmiset on jo sidottu fyysisestä rahasta vapaaseen järjestelmään ja nettiä siinä muodossa kun me sen tunnemme ei enää ole.

tästä se lähti liikkeelle.. (oletettavasti)
http://www.youtube.com/watch?v=66PbSzwnLes

Rockefellerin ajatuksia netistä:
http://www.youtube.com/watch?v=Ct9xzXUQLuY

Cybersecurity act 2009
http://www.youtube.com/watch?v=zMn7_Ptja90

Mitä EU:SSA on suunniteltu kaikessa hiljaisuudessa on KAMMOTTAVAA
Tässä ote Jiri Kerosen Blogista:

Euroopan parlamentti äänestää 5.5. joukosta direktiivejä, jotka kulkevat nimellä "Telecoms Package". Käytännössä se, mitä Telecoms Package tekee, on koko Internetin luonteen muuttaminen fundamentaalisesti. Voimaantullessaan direktiivit aiheuttavat sen, että vapaiden Internet-yhteyksien sijasta ihmisille tarjotaan niin sanottuja "kuluttajan käyttövalintamahdollisuuksia", jotka merkitsevät käytännössä samaa kuin televisioihin myytävät kanavapaketit.

-Kerosen blogi ja tarkemmin direktiiveistä + linkit)
http://keronen.blogspot.com/2009/04/eu-aikoo-muuttaa-internetin.html

Näistä asioista ei puhuta perinteisistä medioista. Koska meidän ei eliitin mielestä pitäisi tietää näistä asioista pätkääkään.

Samassa yhteydessä sanottakoon kuka teistä tietää mitään esim Lissabonin sopimuksesta? Kuka on nähnyt sopimuksen tekstit ???

(huom youtube viewstatistics eivät nykyisin enää syystää vastaa todellisuutta kuten on todistettu monessa yhteydessä. youtube pienentää kyseisenlaisten videoiden katsojalukuja) tää on jo vanha juttu.
xl8r

Posts: 2,227

#3 • • xl8r synkistelyä suu korvasta korvaan
Voisimpahan sanoa, että kyseessä on niin fundamentalinen muutos internetin luonteeseen että empä usko että tulee koskaan toteutumaan vaikka tuo direktiivipaketti menisikin läpi. Keronen on ilmeisesti tarkoituksella esittänyt asian siihen sävyyn, että tuollainen "kanavapaketti" malli olisi suora seuraus tuon lain läpimenosta. En henkilökohtaisesti itse näe asiaa ainakaan sellaisena, ennemminkin kyseessä on mahdollisuus operaattoreille HALUTESSAAN filtteröityä dataa, ei niinkään pakottaa operaattorit tähän malliin.

--
http://xl8r.com

perspektiiviä pitäisi voida ostaa ja nauttia suonensisäisesti -- Erlend Loe

Slim_Jim

Posts: 573

#4 • • Slim_Jim
Pastean tuolta Isoveli valvoo, the next chapter topicista suoraan koska olen duunissa ja laiska:

Kyseessä on muuten paketin toinen käsittely. Toisessa käsittelyssä ei ole lainkaan loppuäänestystä, ei siis mahdollisuutta lopussa olla että joo tai ei.

Nyt siis äänestetään vain uusista muutosesityksistä. Loppuäänestys, jonka tuloksen mukaan paketin olemassaolo on jo hyväksytty, on käyty viime syksynä, eli siihen ei enää voi vaikuttaa tuleeko tämä laki vai ei, nyt vain viilaillaan.

Waretus, joo se on aika :( mutta taidan veikata että muutkin kuin warettajat tulevat asiasta kärsimään. Piraatit kuitenkin pieni joukkio kun laskee kaikki internetin käyttäjät, mutta taitavat olla kyllä pääsyyllisiä että tämmöstä hirveyttä on EU:ssa ruvettu suunnittelemaan.. Itseä ainakin risoo jo tuo vapauden riisto tuossa. Vaikka tässä ei ole internetissä juhlittu kuin vasta vuodesta 1998 tjsp asti niin kyllä tässä vähän rupeaa raivosta tärisemään, kun yhtäkkiä pitäisi palata aikaan ennen tuota. Internetistä tullut kuitenkin jo osa elämää.

Voin jo kuvitella asioimisen palvelutarjoajalla vuonna 2012:

"moi haluun ostaa internetiliittymän"
"jaa millaiseen tarkotukseen?"
"pelaamiseen"
"Meillä olisi nyt tarjouksessa pelkästään pelaamiseen tarkoitettu 1 meganen liittymä 49,90€/kk"
"voinko maksaa laskuja?"
"jos haluat maksaa laskuja niin se tekee 79,90/kk"
"mites sitten jos haluan lukea klubituksen sivuja ja esim kauppalehteä?"
"109 €/kk, ja jos haluat käydä mtv3 sivuilla niin joudut ostamaan erillisen ohjelmakortin"

Mitähän mahtaa koko juttu aiheuttaa teleoperaattoreille oikeasti... pakkotyrkytetäänköhän meille sitten internetin ja täytyy maksaa joku minimimaksu väkisin, että edes jollain tavalla saavat ihmisiltä vielä internetyhteyksistä rahaa. Tippuu aivan varmasti kiinnostavuus jos internetin vapaus riistetään.

Hienointa tässä koko jutussa on miten seinän takaa tähän törmäs. Kuulin meinaa tästä vasta eilen nettifoorumilla... media ilmeisesti asian puolella myös kun ei MITÄÄN halaistua sanaa tästä kuulunut missään. Mitenkähän tässä asiassa on otettu huomioon nämä meidän oikeudet ylipäätänsä...

Saas nähdä päästäänkö tänne enään kirjoittelemaan vuonna 2012 :)
Tai sitten jengi siirtyy pelien ja leffojen lisäksi warettamaan nettiyhteyspaketteja...


Hmm, voisi olla muuten aika jännä tulevaisuus edessä.

Eurooppa 2029: tosinörtit rakentavat omia maanalaisia verkkojaan, vähän kun kuokkisi lapiolla puistossa niin paljastuisi talojen välille ristiinrastiin vedettyjä valokuituja ja kaapeleita. Kovimmat jampat rakentaisivat omia langattomia tukiasemiaan jotka yhdistyisivät kaupunginlaajuisiksi verkkoiksi.

Verkot yhdistyisivät ennenpitkää maailmanlaajuiseksi yksityishenkilöiden ylläpitämäksi vapaaksi Darknetiksi, jonka lopullisesti suurkorporaatioiden haltuun joutuneet hallitukset pyrkisivät sulkemaan keinolla millä hyvänsä.

EU:n tietoliikennepoliisin mustat radiopaikannusautot lipuisivat pahaenteisen hitaasti katuja pitkin etsien piraattilähettimiä, ja jos vapaustaistelija ei ehdi sammuttamaan vehkeitään ajoissa moottoripyöräkypäräiset nahkatakkimiehet potkaisevat oven sisään ja vievät jantterin mennessään. Rangaistuksena epäsolidaarisesta käytöksestä on lobotomia, ja elinkautinen EU:n vankilamielisairaalassa.

Avatar
#5 • • Edited jukebox Guest
heh-he-hee, suht masentavaltahan tuo varmasti valtaosan (joihin itsenikin olen lukeva) populan mielissä on tuollaisenaan myllertävä. kylmän kankeita "visioita/totuuksia" joidenka todentaminen(kin) lienee kaikessa subjektiivisuudessaan kuitenkin tulevaisuuden käsissä. mikäänhän ei tunnetusi kestä vaan kehittyy joko parempaan tahi kuten tuossa pahempaan.
..eikä mikään myöskään ole niin varmaa kuin epävarma.

"vitusta tänne tultiin ja päin vittua täällä mennään." -tommy taberman.
Sallakat

Posts: 2,220

#6 • • Sallakat jungle, baby !
mua epäilyttää, että palveluntarjoajat muka lähtis tästä suin päin bisneksiään pilaamaan vaikka voisivatkin. aika nopeasti ihmiset tajuaisi päästä nettiriippuvuudestaan jos oikeasti alkaisi maksamaan hunajaa ja olisi lähelläkään tota skenaariota mitä ylempänä tuossa maalailtiin.
eli aika samoilla linjoilla xl8r:n kanssa.

mutt pääsettepähän nauramaan kuinka väärässä olin jos muka paskin mahdollinen skenaario toteutuis.
KooKie

Posts: 4,338

#7 • • KooKie aka. Petress Pan
http://blog.piraattipuolue.fi/2009/04/telecoms-package-mita-missa-milloin/

Toi ainakin mua rauhoitti hieman, kun informaatio asian suhteen on ollut hyvin monimuotoista ja liioittelevaakin ilmeisesti.

--
To wake into the neverending grace,
to see the sounds and to feel the light.
Paradise aint a place, it is a state of mind.

Here I come - as good as always and always better than ever!

Jone

Posts: 8,258

#8 • • Edited Jone Archibald Haddock
Musta tää koko asia on niin läppä etten pysty edes vakavissani keskustelemaan siitä. Jos kävisi niinkuin muutamat eniten mustia maalailevat tahot nyt väittävät tässä käyvän, niin mä en oikein osaisi kuin nauraa. Se olisi käsittämättömyyden uusi multihuipentuma ja käytännössä lopettaisi esim. mun ammatinharjoittamiseni suurinpiirtein seinään. Onneksi näin ei käytännössä voi käydä, koska vaikutukset olisivat muutenkin liiallisen laajamittaiset. Tohon ei vaan ole varaa koko tällä pallolla. :)
thebbo

Posts: 346

#9 • • thebbo free spirit

Slim_Jim,
Voin jo kuvitella asioimisen palvelutarjoajalla vuonna 2012:

"moi haluun ostaa internetiliittymän"
"jaa millaiseen tarkotukseen?"
"pelaamiseen"
"Meillä olisi nyt tarjouksessa pelkästään pelaamiseen tarkoitettu 1 meganen liittymä 49,90€/kk"
"voinko maksaa laskuja?"
"jos haluat maksaa laskuja niin se tekee 79,90/kk"
"mites sitten jos haluan lukea klubituksen sivuja ja esim kauppalehteä?"
"109 €/kk, ja jos haluat käydä mtv3 sivuilla niin joudut ostamaan erillisen ohjelmakortin"



*pepsodent*

--
Vittu tähän on nyt tultu paljon spekulaatioit on kuultu vähän on tiedetty vitusti enemmän on luultu paskaa puhuttu huhuttu yksityiskohtiin juututtu, mut totuus puuttuu mikää ei edelleenkää oo muuttunu