Ticon, 18.07.08, Lissabon, Portugali

6 posts, 1 page, 3,318 views

inf

Posts: 22

#1 • • inf
Käväisin äskettäin Lissabonissa. Kyseisellä viikolla ei näyttänyt olevan juuri muuta mielenkiintoista kuin psykeä eri puolilla maata, joten suuntasin Lissabonin laitamille virallisiin rantabileisiin kuuntelemaan Ticonia.

Saavuimme mestoille joskus puolen yön jälkeen. Mesta oli telakka-alueella hiekkaisella rannalla pois Lissabonin keskustasta, kahdessa isossa värikkäästi valaistussa läpinäkyvässä kupolissa kohtalaisen suurella alueella. Vessoina oli pari bajamajaa ja toinen kupoli tarjoili alkoholia. Tällainen yksinkertainen setup pitäisi olla vakiona jossain täälläkin!

Yllätyksekseni olimme melkein ensimmäiset paikalla. Ihmettelin, että onko trance tosiaan näin kuollut... No, odoteltuamme klo neljään, niin jo rupesi jengiä ilmestymään hyvää tahtia alueelle. Bileet alkoivat oikeastaan vasta auringon noustua ja jatkuivat pitkälle päivään.

Ensiksi panin silmälle jännän kontrastin Portugal vs. Suomi meiningistä. Portugalilaiset eivät juuri jaksaneet tanssia, suurin osa vain hengaili tanssialueen ulkopuolella. Eivätkä nämä juuri pukeutuneetkaan bileisiin.

Alkoholia kului, mutta vähemmän kuin Suomessa. Sen sijaan kaikkialla ympärillämme käärittiin jointtia tai vedettiin viivaa. Tuntui, että kaikki muut olivat pääosin jonkinlaisissa pöllyissä. Portilla oli turvatarkastus, mutta siellä etsittiin lähinnä vain aseita. Poliisit olivat paikan päällä pitämässä järjestystä, huumeiden käyttöön ei puututtu (Portugalissa osa kovista ja monet miedot huumausaineet on dekriminalisoitu, mutta myynti tai valmistus tiukasti kontrolloitua). Meininki oli rauhallista ja väkivallatonta. Bajamajoihin ei ollut koskaan erityisemmin jonoa.

Lähdin Portugaliin käytännössä heti Konemetsän jälkeen, jossa tiukalla haavilla haravoitiin pilvenpolttajia ja kyttiä oli joka paikassa. Em. kuvattu liberaali ja rauhallinen meininki tuntui varsinaiselta kulttuurishokilta verrattuna Konemetsä-kokemukseen. Meininki oli silti ehkä mielestäni hieman liian mellow, joten käytännön tasolla molemmilla kulttuureilla lienee opittavaa toisiltaan.
sts

Posts: 7,969

#2 • • sts Sama pyynti aitta!
Halusit kertoa että muualla maailmassa voi vetää kamaa miksi?
DagO

Posts: 1,066

#3 • • DagO häröö
Mistäs noita portugalin kekkereitä voi etsiä?
hemuz

Posts: 2,178

#4 • • hemuz kätevä emäntä
eiks tää ois sopinu tonne blogiin...
tomii

Posts: 3,594

#5 • • Edited tomii kallion herttua

inf, 30.7.2008 04:13:

(Portugal)



Kyllä siellä Portugalissakin jengi tanssii niinkuin missä vaan. Toi homma vaan on niin, että aamun sarastaessa ei missään bileissä ole kaikki tyypit tanssilattialla. Jengi on selkeesti ollut vääntämässä jossakin muualla alkuillan, jos ovat vasta auringon nousun aikaan saapuneet mestoille.

Kupoli-setuppi kuulosti hyvältä, mutta Suomessa, missä kesä on sen 3kk, niin ei kukaan (yrittäjä, ei edes Sedu) varmaan halua investoida tollaiseen. :(

Ja mitä tohon Portugalin huumausainepolitiikkaan tulee, niin sitä nyt ei voi oikein verrata mihinkään Euroopan maahan, niin eri meininki on kyseessä. Tuolla on aika härski meininki joissakin bileissä mitä päihteiden käyttöön ja myyntiin tulee. Tosta politiikasta on kanssa syntynyt tosi isoja ongelmia (kovien dekriminalisoinnista, ylläri).

Mut joo... Ticon biitsikemuissa, kelpaisi kyllä mullekin :)

--
reivaan kunnes kuolen

inf

Posts: 22

#6 • • inf
En millään löytänyt mitään Klubituksen kaltaista saittia Portugalilaisille (jos joku tietää, niin kertokoon), mutta partylistoja on siellä täällä, esim:

http://www.goatrance.de/goabase/parties.php3

Monet bileet pitävät saittia MySpacessa.

Hakuni tulos on ainakin se, että turistien kansoittamalta Algarvelta on hankala löytää mitään kiinnostavaa. Suurin osa isoista bileistä on Lissabonin, Porton tai muun sisämaan kaupunkien lähettyvillä, esim. Sintrassa. Ryanair lentää Portoon, jos haluaa päästä halvalla.

Boom-festarit on tietty legendaarinen sinänsä, jotka pidetään nyt elokuussa.

Monet verkkolähteet varoittavat ulkomaalaisia yöllä liikkumisesta kaupunkialueiden ulkopuolella erilaisten tarinoiden valossa, joten kannattaa anyways olla varovainen.

Kupoli-setup oli mobiili kiertävä viritys, jota raahataan ympäri Portugalia kuukauden välein. Siksi ehdotinkin, että Suomessa voisi olla vastaava kevyt kokoonpano, jonka alla voidaan silti järjestää isommatkin bileet. Ei ainakaan sade haittaisi, jos pääsisi yllättämään.

Mitä aineisiin liittyviin kommentteihin tulee, niin alkuperäinen viestini oli lähinnä kulttuurinen vertailu, enkä ota kantaa suuntaan tai toiseen. Mukavaa ja turvallista voi olla nähtävästi monella tavalla.