CD vai Vinyylisoittimet?

65 posts, 4 pages, 16,140 views

Dj WerneX

Posts: 394

#61 • • Dj WerneX
itelläni on ainakin molemmat sekä cd- että vinyyli soitin =)
m1kk3

Posts: 5,560

#62 • • Edited m1kk3 no-life
ite sanoisin tähän että vinyylisoittimet ja serato tms. Vinyylien soittotuntuma ja digitaalisen musan helppo edullisuus, saatavuus ja käytettävyys, win :) Plus että voi sitte soitella niillä ihan oikeetakin vinyyliä jos haluaa. Eiks cd formaattina ala olemaan vähän eilisen juttuja, tokihan nuilla uusilla soittimilla voi soittaa sitte vaikka muistitikulta tms.

edit: nii joo siis puhuin ihan "alkuperäsistä" cd:stä, tokihan noita poltettuja promoja ja digitaalisesti ostettuja biisejä cdr:lle lyötynä yms. paljo soitellaan toki.

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

remotion

Posts: 5,283

#63 • • remotion nostatus guru
Tähän vastaan itse että mielenkiintoista nähdä mitä tuleman pitää. kymmenen vuoden päästä ollaan todennäköisesti paljon viisaampia.

Jollain tapaa tykkään silti siitä että musiikkia saa kläihmiä käpälillä vielä, olkoonkin poistuvaa kauraa. Ite en melkeen ikinä muista lennosta minkään biisin nimiä, mutta muistan millaisella väriteemalla tallennetulla cd-r:llä ne majailevat tai miltä sen albumin tai sinkun tai vinyylin kansi näyttää.
Junkieman

Posts: 123

#64 • • Junkieman

Replying to CD vai Vinyylisoittimet?:

turrb, 18.6.2008 23:40:
Voi hemmetti! Ajattelin topicin tekemisen helpottavan asiaa mutta menee vaan vaikeemmaks.. Noh, mimmosia kokemuksia porukalla on noista Pioneerin CDJ-100S soittimista?



Ihan hyvät perussoittimet, mutta omassa käytössä vituttaa looppien ja cue pointtien puute. Skrätsäystä tai vinyyliemulointia en niin kaipaa, mutta jollekin hoppideejiille ne on varmaan aika välttämättömät. Monissa ei-pioneerin soittimissa taas huonona puolena on master tempon (time strecth, pitch lock, tai millä nimellä se aina löytyykään) puute. Meikästä yks selkeästi laadukkainten cd-soitinten vahvuuksista verrattuna vinyyliin. Jotkut tosin ei arvosta yhtään saati käytä, makuasijoita. Itse pidän siitä, että pystyy pistää vähän tempoa lisää ilman, että vokaalit muuttuu pikkuoravalauluksi. Instrumentaalimusassa ei ehkä niin olennainen juttu. Missä mallissa loopit tulee kehiin, 200 vai 400? En ole soittanut kuin satasia ja tonneja.

Daniel Braun:


Se missä kuluttaja montakertaa menee halpaan, on tosiaan noihin takuisiin sokeasti luottaminen.



Jos on Suomesta tilattu, niin voi aina vedota myyjän virhevastuuseen, jos on normaalissa käytössä mennyt rikki. Virhevastuu jatkuu myös takuuajan jälkeen.

Niin ja siis itse kysymykseen, niin mä kyllä lähtisin tässä vaiheessa kehitystä ihan suoraan tolle digitaaliselle linjalle. DJ-kontrolleri ja hyvä softa, niin heti futaa. Läppäri sitten, jos sitä ei vielä ole entuudestaan joskin makuuhuonesoitossa toi pöytäkonekin toimii. En heti kyllä keksi merkittäviä miinuksia digitaalisesta soitosta muuta kuin naurettavan paskat tekijänoikeuslait, jotka tekee julkisesta soitosta hankalaa tai sitten joutuu maksamaan mittavia summia Gramexille ja Teostolle, vaikka soittais biisejä itse ripatuilta levyiltä.

Jos pakko valita CD tai vinyyli, niin se kumpia levyjä löytyy enempi ja kumpi kiinnostaa.
Jimmyfi

Posts: 904

#65 • • Jimmyfi
sepä nyt on ihan miltä tuntuu kyl.. cd on usein luotettavampi (ei todella ainakaan jos on kyseessä poltetut cdt tai paljon kulutetut :D )kuin vinyyli naarmuineen, pomppuineen ja muine juttuineen.

itellä vinyylit vie voiton cd soittimesta kun vinyyliin voi koskee ja hiplata soittaes :D cd pyörii vaan asemassa piilossa ja plööh :D

Nykysin käyttelen paljon Torq aikakoodattuja cditä kylläkin kun jotenkin ne vinyylit "jättää" vaikka säätää asetuksia.. o.O

--
solarSwarm Recordings : Worlds only social network record label
http://www.solarswarm.com Le Brand New Super WEbsite! Tsek it Outties

Motto: syö mitä tahot kuhan naatit!