RENEGADE presents PENDULUM & NOISIA 15.11.2008 @ Voimala Helsinki FINAL INFO HERE!!!

361 posts, 19 pages, 82,427 views

RENEGADE

Posts: 684

#161 • • RENEGADE
pendupre08.jpg

Night of Mayhem aka nyt lähtee aka Säpinää Helsingin kaduilla lähenee...
tattistus

Posts: 278

#162 • • tattistus Xperience Nights
en nyt jaksanu lukee kaikkien keskustelui, mut onks joku joka lähtis turust tänne? mulla on kyl pieni auto et jos sais kuskin ja sitä rataa ni olis kiva lähtee... tietty bensakustannuksii laitettais tasan ym.. ku oma *känni*tila on kumminki niin kova ettei takasin päin pysty ajaa ni olis kiva jos joku nyt sattuu lähtee ni ottaa mut kyytiinsä... tj..
caramelo

Posts: 61

#163 • • caramelo
kuseekohan täälläkin äänentoisto yhtälailla ku viime vkl:na *ding*

--
.la música electrónica es el corazón de la vida.

Drumer

Posts: 44

#164 • • Drumer
NOISIA ja MC Jakes määrää, tulee aika hullu tapahtuma , bugaga *igor* *igor* *hih*
RENEGADE

Posts: 684

#165 • • RENEGADE
Tuskin se on siellä "kussut";). Rock bändi ja techno DJ vaan soundaa aina erilaiselta, etenkin noin isossa mestassa ja näin se on aina ja tulee kyl aina olemaan. Makujakin on monenlaisia. Toisen mielestä toimii ja toisen mielestä ei kuten tos topiikissa hyvin näky, melko ristiriitasia kommentteja. On hyvä muistaa et ton kokosessa mestassa ei kuitenkaan saa edes rahalla ihan yhtä selkeesti soivaa soundia joka ikiseen nurkkaan ja koloon ja pylvään taakse kuin pikkusissa 500 hengen huippuklubeissa joissa akustiikka on jo lähtökohtasesti niin hyvä että huonokin kuullostaa "hyvältä" ja neliöitä on 1500 vähemmän. Kyl tonikin tuolla ois varmaan antanut 7+ tai -8 vähintään kouluarvosanaks.)

Renegade joka tapauksessa toteutetaan aivan täysin erilailla kuin Neo ja siellä tuskin äänentoistosta tullaan valittamaan paljoa ellei nyt joku ota sitä asiakseen. Kaikkia ei voi kuitenkaan tyydyttää aina täysin, ei edes jokaista. Vaikka mitä tekis, oli kyseessä sit äänentoisto valoefektit tai decot.

Jos nyt verrataan edellistä viikonloppua ja Pendulumin keikkaa niin kyseessähän on 2 täysin eriävää tapahtumaa. Ensinnnäkin paikalle tulee täysin eri äänentoisto. Tapahtuman luonne ja musamaailma myös erilaset kuin tuolla oli. Koko rakennus valojen ja visuaalien (mm videoscreenit, decot) osalta tehdään eri lähtökohdista ja erilaisella setupilla. Myöskin kun kyseessä on dj-vetoinen tapahtuma niin soundi vaan yksinkertasesti toimii paremmin. PA "ripotellaan" ympäri salia (kun se nyt oli vain kahdessa pisteessälähinnä bändin takia), niin että se soundaa puhtaalta ja selkeästi tanssialueella eikä kumise muualla niin paljoa. Näistä on tekijöillä kokemusta useamman kerran mm. Kaapelitehtaalta joka on hyvä vertailukohde, jossa he ovat saaneet musan soimaan sekä bändin ja dj:n osalta melkein yhtä hyvältä kuin Redrumisssa tai Rose Gardenisssa (lähes;). Jotkut nimenomaan maininitsivat tuossa topiikissa bändin aikana äänen välillä puuroutuneen. Nyt ei ole rokkibändiä, on vain deejiitä. Uskotaan et bileet tulee näyttää ja kuulumaan jo sisäänkäynnistä alkaen erilaiselta kuin viime viikonloppuna.

Yleisesti jos joku "puurouttaa" soundia niin sen tekee kitarat, rummut, laulut, ym perus rock set upit. Nyt ei ole kitaroita hanureita bongoja huuliharppuja eikä viuluja.

Yks tärkee pointti on myös miten ja mihin Dj sijoitellaan. Renegadessa Dj tulee todella lähelle yleisöä eli tyypit saa hyvän kontaktin jengiin ja toisinpäin, samalla tavalla kuin klubeissa (mm studiolla oli).

Lisäksi avataan lisää tilaa joka nyt ei ollut auki bändin takia eli saadaan enemmän ilmaa ja spacea. Myös baari ja chillaus tilaa saadaan enemmän käyttöön ja koitetaan niihin saada vähemmän meteliä ja eristettyä ne hieman paremmin sekä tunnelmavaloa ja sitä sun tätä.

Mitä nyt voi yrittää entistä toimivammaks tehdä on röökipaikka ja sen trafiikkki ja narikan alueeseen puututaan myös. Samoin juomavalikoimaa tulee entistä enemmän, nyt tuli baarille kokemusta mitä jengi tollasis kemuissa haluu juoda. Heillä ei ole siitä kokemusta ollut vielä. Baaripisteitä kuuleman mukaan tulee 1-2 lisää. Samoin istumapaikkoja. Narikoita lisätään ja lipunmyynti pisteitä sekä sisäänkäyntejä tehdään yhden sijasta kaksi kappaletta joten jonot vetää paremmin. Ennakoille tulee oma jono/sisäänkäynti ja ovelta maksaville oma. Tosin se joka ei tahdo jonottaa sekuntiakaan niin mitä aikasemmin tulee sisään sitä varmemmin pääsee samantien ineen. Näinhän se toimii joka paikassa. Ohjelma starttaa heti eli jo 20:00 on lauteilla kovat nimet soittamassa. Safkaa tulee myös myyntiin. Se ns "microtila" mietitään vielä, se toden näköisesti tehdään nyt chillaustilaksi.

Baarien ja pokejen kanssa käydään neuvottelua missä kohdissa voidaan entisestään parantaa. Kaikilla osapuolilla on sama motivaatio: tehdä entistä toimivammat bileet. Nythän kyseessä oli periaatteessa ekat bileet / reivit mestassa ja väkisinkin kaikki ei mee 100% täydellisesti jos vertaa esim mestaan mikä on auki 365 päivää vuodessa. Kyl tuol näytti jengi kuitenkin viihtyvän loistavasti ja asiat toimivan erittäin mallikkaasti ottaen huomioon sen järjettömän väkimäärän mitä tuolla oli! Aina voi tietty parantaa kaikessa ja pyrkiä täydellisyyteen. Ei klubiakaan rakenneta yhes yössä... ensimmäisen osa on aina rankin, mutta noista bileistä sai kyl hyvää kokemusta ja se tullaan hyödyntämään 15. päivä.

Jengikin voi tietty kelata miten halvalla tällasia kokonaisuuksia köyhät ja kipeät bilejärjestäjät duunailee Suomessa. Missään muualla ei juurikaan pääse näin halvalla tän kokoluokan tapahtumiin jotka on aivan järjettömän kalliit ja riskaabelit toteuttaa. Klubiin voi kävellä sisään ja alotta bileet usein tekemättä ja maksamatta yhtään mitään, tollases mestassa tulee eteen kalliit vuokrat, kaikki pitää aastä ööhön erikseen järjestäjän ostaa tai vuokrata itse, tekniikasta, narikoista, pokeista alkaen. Järjetön show. Siihen päälle vielä Tieston hintanen bändi ja silti liput huomattavasti halvemmat.

Ja esim nyt 15pvä lipunhinta: 16/18€ Pendulum/Noisia slash suomen kaikki-junkkabreaks-djt -showsta ja effortista jota siihen pistetty ja tullaan pistämään on lähinnä vitsi kysyy sitä keltä tahansa joka vähääkään tietää asioista ;) Jos näissä bileissä olis lipunhinnat kohdallaan tuollakin olisi varmaan voinut olla kullatut funktion one kaiuttimet, mestan vois vuokrattu viikkoa aiemmin makso mitä makso ja sitä ois 10 ammattilaista säätänyt ja kasannut 24/7 mittarien kanssa. 50 pokea olis voinut olla pokkaamassa jokaiselle asiakkaalle, 20 lisävessaa ja 20 lisäbaaria ja yläosattomat tarjoilijat jakamassa ilmaisia välipaloja jne. Rahalla saa kaikkea ja hommat toimii aina vaan sitä paremmin mitä paremmin hinnat on oikeissa lukemissa ja promoottori voi törsätä kysymättä kaiken hintaa, mut jengi ei o Suomes vaan tottuneet tai halukkaita maksamaan. Monien klubien ja bileiden yleinen hintataso on lievästi sanottuna alakantissa.

Sit vielä yks asia josta kuuli paljon tuolla...
Suositeltavaa ois tosiaan ottaa mukaan jonkinlaiset henkkarit taskuun vaikka näyttäis miten vanhalta mummilta. Ei kai ne paljon paina messissä? Eli vaikka ovella käännytetään toistasataa ihmistä niin se ei ole järjestäjän eikä kyl pokejenkaan vika. Kyl ne paperit on syytä aina ottaa messiin on sit 18 tai 30v. Kyse on kuitenkin ihan normaali a-oikeuksin varustetusta ravintolasta ja ei ykskään tapahtumajärjestäjä pysty mitenkään vaikuttaa siihen asiaan. Poket on tossa asiassa ne jotka määrää ja ne toimii lakien mukaan kuten myös rafla. Ja koska toimivat, vältytään myös ongelmilta.


- Paljon tekstiä, toivottavasti joukossa vähän asiaakin...
DnB-Soldier

Posts: 188

#166 • • DnB-Soldier
*pahis**plur**pahis**plur**piis*! Soon !*piis**pahis**plur**pahis**plur*

--
Time to Drum n Bass!!!

Drumer

Posts: 44

#167 • • Drumer
renegade hullusti tekstiä, mutta oikeessa oot )) *sars* sairasta meininkiä odotetaan *sars*
DnB-Soldier

Posts: 188

#168 • • DnB-Soldier
RENEGADE THANK YOU !!! I LOVE YOU !!! =))) Noist tulee niinku ihan oikeesti VUODEN BILEET!!!! Ostin liput varmaan 2kk sitte ja tuun vetää kunnon stepit vaikka mul ois molemmat jalat poikki!!!!!

En tiedä miten voi kiittää tommosista bileist=)))

--
Time to Drum n Bass!!!

DnB-Soldier

Posts: 188

#169 • • DnB-Soldier
katoin noi videot mitä NEO näytti. Näyttää aika tiheältä)) Pitäis laittaa varman turva kengät et pystyy kävele enään aamul..)

--
Time to Drum n Bass!!!

Avatar
#170 • • niomic Guest
Kiitos vaan pitkästä tekstistä, meinasi kyllä tulla jotenkin Neo-dissaus -vibat tuosta alusta vaikka pääosa olikin ihan asiaa.

Olisi kuitenkin ihan kiva kuulla konkreettisesti miten meinaatte ratkaista nämä painavimmat ongelmat:
- miesten vessat
- röökipaikka

Sisäänoton fiksaamisen uskon olevan kohtuu helposti toteutettavissa, varsinkin ennakkolipullisia tyydyttävästi. Nuo kaksi edeltävää pointtia ovatkin sitten aika pahat. Itse en käynyt tuolla kertaakaan oikeassa vessassa vaan ronskisti röökipaikalta johonkin kulman taakse, miesten vessojen kohdalla kun oli niin älytön härdelli koko ajan, ettei kiinnostanut odottaa. Tuo röökipaikan toimimattomuus oli osittain ihan jengin omaa tyhmyyttä, porukka jäi seisoo ahtaaseen käytävään ja portaille, ni mikään ei liikkunut. Tästä huolimatta on mielestäni aivan mahdoton yhtälö, että samaa konseptia yritettäisiin vielä uudestaan. Tuli myös mieleen siellä pirunmoisessa tuulessa seisoessa, että jonkinlainen katos olisi aika mahtava. Nyt ei onneksi satanut, mutta täysin suojaton röökipaikka ois jääny kohtuu vähälle käytölle ja jengi ois todnäk ruvennu hiisaa vielä enemmän siinä oviaukolla = failuer. Onko tuolla sitten olemassa vielä muita uloskäyntejä?

En tiedä mitä nuo festarivessat maksavat vuokrata ja saako niitä hygieniasyistä pitää sisällä, mutta suosittelisin aika rankasti niiden hankkimista, voimalassa kun ei yksinkertaisesti riitä vessakapasiteetti mitenkään lähellekään tuollaiselle ihmismäärälle.

Ymmärrän kyllä, että pricepoint on vaikea asia järjestäjälle, varsinkin hieman kitsaammassa maassa kuten Suomessa. Itsellä on toki aina takaraivossa se, että jos budjettirajoitteiden takia just perusasiat kuten vessat jne ei toimi, ni sit on säästetty väärässä asiassa, noi kun kuuluu aika selkeänä osana bilekokemuksen mielekkyyttä - se että perusjutut, sisäänkäynti, vessat, juomat, röökipaikat, narikka etc. toimii.

Toivon sydämestäni, että hyödytte roimasti Neon bileiden kokemuksista ja saatte oikeasti parannettua perusjutut kuntoon. Tuo äänijuttu nyt lienee jo ihan loppuunkäsitelty, enkä näe sitä kovinkaan relevanttina Renegaden bileiden suhteen.
RENEGADE

Posts: 684

#171 • • RENEGADE
Isompaa röökipaikkaa etsitään tai sit katsotaan jos sellaisia saadaan mahdollisesti kaksi ja sinne mahdollisesti setä ohjaamaan possee jottei pääse syntymään ruuhkaa. Se ei tuu olee vaihtoehto mitä aluks meille ehdotettiin että pannaan jengi röökille sisäänkäyntiin kuten joissakin ravintoloissa vielä tapana on, ja kaikki kiltit tupakoimattomat vegaanitytöt ja pojat sisään tullessaan imaillee 5 minuuttia 400 hikisen t-paidoissa reivaavan bilettäjän nortteja paksussa savupilvessä silmät rähmässä..... juu ei. Tutkitaan tilanne.

Jos laitetaan pääsylipuksi tälle showlle 30-35€ niin ollaan sellaisessa summassa jossa jää jonkin verran rahoja vielä vaikka bajamajoihin. Mut bajamajat ei sovi raflaan joka Voimala kuitenkin on. Let's think. Kaikki ehdotukset kuunnellaan, ehkä joku meitä nerompi keksii tähän hyvän plänin.

Miesten vessan ongelma oli? Että niitä on liian vähän? Tutkitamme sitsueissön.

Part Da crew
laite

Posts: 2,994

#172 • • laite MastahWankah

tattistus, 26.10.2008 00:21:
en nyt jaksanu lukee kaikkien keskustelui, mut onks joku joka lähtis turust tänne? mulla on kyl pieni auto et jos sais kuskin ja sitä rataa ni olis kiva lähtee... tietty bensakustannuksii laitettais tasan ym.. ku oma *känni*tila on kumminki niin kova ettei takasin päin pysty ajaa ni olis kiva jos joku nyt sattuu lähtee ni ottaa mut kyytiinsä... tj..


Hop, jos sulle ei muuta löydy, niin otas muhun tolla viikolla yhteyttä ni katotaan oonko tulossa autolla vai lähenkö bussilla tms.
Drumer

Posts: 44

#173 • • Drumer
hahaha, mul on molemmat jalat poikki mut silti aijon vetää kunnon stepin ku noisia soittaa, bugaga
Jinkso

Posts: 1,209

#174 • • Jinkso FINRG
Kelpaako paikanpäällä Tiketin SMS- ja PDF-liput? Ts. Onko lipunmyyjällä/tarkastajalla käytössään jonkinlainen viivakoodin lukulaite? Vaikuttaisi varsin toimivalta menettelyltä. *joo*
RENEGADE

Posts: 684

#175 • • RENEGADE

Jinkso, 28.10.2008 18:36:
Kelpaako paikanpäällä Tiketin SMS- ja PDF-liput? Ts. Onko lipunmyyjällä/tarkastajalla käytössään jonkinlainen viivakoodin lukulaite? Vaikuttaisi varsin toimivalta menettelyltä. *joo*



Näis ei kyl o valitettavasti.
caramelo

Posts: 61

#176 • • caramelo
haha no täytyy kyl ehdottomasti tulla tsiigaaa tää ilta sit :-) ja kun mainitsin siitä äänentoiston kusemisesta, en moittinut olleskaa NEOoo :) mulle aika se ja sama loppujen lopuks miltä se äänentoisto on, kunhan saaa tampata *jiihaa* et jäädäämpä innolla venaileee :))

--
.la música electrónica es el corazón de la vida.

DnB-Soldier

Posts: 188

#177 • • DnB-Soldier
15 days mother fuckers...;)

--
Time to Drum n Bass!!!

Tuoppo

Posts: 135

#178 • • Tuoppo Tamppaaja
Joku valitti siit et Pendulumin koko poppoo ei tuu. Mä ainakin odotan enemmän pendulumin DJ keikkaa ku liveä. Jos uusinta levyä kuuntelee ja sit kuuntelee vaikka pendulumin ns. miksaamaa settii. Vaikka jungle sound gold.... Niin kyl se jälkimmäinen voittaa aika 6-0. Toi uus levy kuulostaa niin joltain hohhoijaa...vois verrata faithlessin all new arrivalsiin. Noisia kyl korjaa potin.

Mut jungle on! 8 kuukautta lipunostosta :) On vähän ventattu. More Fire!!!

--
- Haluan tasapainoa elämään -

tomii

Posts: 3,594

#179 • • tomii kallion herttua
Hitto kun korva parantuisi, niin vois hyökkiä paikalle.

--
reivaan kunnes kuolen

Aarro

Posts: 134

#180 • • Aarro
Kyllähän se tänne pitää lähteä. Vaikuttaa vähän siltä että on tulossa aika maistuvat kemut*pahis* Hintakin on kohtuullinen.
Microtilaan toivois kunnon elektro pauketta d&b:n vastapainoks..*piis*