Mark, 3.3.2008 09:19:
---
xl8r, 3.3.2008 09:15:
Liiallinen valvonta ja väärillä menetelmillä on pahasta. Tottakai. Mutta tässä vaiheessa on hyvä nostaa kysymys esiin: miten sormenjälkiä voidaan käyttää väärin? Tässä asiassa on kyse aika puhtaasti sellaisesta asiasta jota virkavallan on aika vaikea käyttää väärin ja josta on varamasti hyötyä rikosten selvittämisessä. Kasvokuvan tallentaminen digitaalisessa muodossa huolesttuttaa itseäni paljon enemmän, kyseistä kuvaa kun voidaan käyttää jälkikäteen esimerkiksi kasvontunnistusjärjestelmien avulla ihmisen paikantamiseen (nyt kuulostaa ehkä vähän zeitgastilta, mutta googlettamalla saa paljonkin tietoa siitä kuinka pitkälle tälläiset hahmontunnistusjärjestelmät ovat kehittyneet).
---
Niin kuin edellä on jo mainittu, ei ne kytät vältsiin sitä tietoa käytä väärin (ainakaan vielä). Rikolliset sen sijaan aivan varmasti, ja lienet lukenut jo aiheesta kuinka esim. facebookissa pöllitään toisten identiteettejä, oisko kivaa jos reaalimaailmassa tapahtuis sama?
-M
Mun kysymys ei ollu kuka vaan miten? ihan teknisesti, miten? Ai niinkun elokuvamallisesti että tekis muovista sellaset sormenpäät ittelleen? Elokuvat on opettanu että niitä voi tehä vaikka ne ei olis missään kannassakaan
Sormenjäljille on aika vaikeeta saada pätevää väärinkäytöstapaa varsinkin kun passinkin käytännössä voi saada ilman henkilötodustusta (ajokorttihan ei käy poliisilla aasioidessa henkkareista ja jotenkin kummasti oon mäkin passin saanu vaikka muita henkkareita ei ole ollutkaan). Väestöreksisteri pitää jo nyt ihmisistä kantaa josta löytyy tuo ihmisen sarjanumero jonka käyttämistä voidaan pitää jo identiteetin varastamisena.