sukeltaminen

3 posts, 1 page, 1,651 views

UzU

Posts: 2,361

#1 • • UzU [33100]
Search ei loytanyt omaa aihetta sukeltamisesta, niin perustetaan sit sellainen.

Klubituksestakin loytyy varmasti useita sukeltamisesta (laitesukeltamista nyt lahinna tarkoitan) kiinnostuneita ja sita harrastavia. Suurimmalle osalle harrastus on varmasti melko satunnainen ja luultavasti semmoinen siita tulee itsellenikin. Nyt on kuitenkin pari kk. vierahtanyt ja reilu kuukausi viela edessa matkaillessa taalla kaakkois-Aasian sukellusparatiiseissa. Matka on kylla pidempi mut keskikiinassa on huono sukeltaa :D Takana on vajaa 30 sukellusta ja edessa ainakin saman verran lisaa.

Ensimmainen kipina sukeltamiseen tuli edellisella Aasian reissulla 2005, kun kavin sukeltamassa kaksi sukellusta (Introduction to scuba diving) Phuketissa reilu kuukausi Tsunamin jalkeen. Tuhoutuneiksi vaitetyt korallit oli ihan kunnossa ja upeita. Sen jalkeen aikaa kului joukukuuhun 2007 jolloin alkoi taas tapahtua. Suoritin SSI:n Open Water kurssin, jotta paasee oikein enemmankin pulikoimaan.

Tahan mennessa tsekattuna on mm. seuraavat paikat.

Nha Trang, Vietnam / joulukuussa ei parhaimmillaan. Ihan kivoja, varsinkin kun ensimmaiset sukellukset tuli tehtya siella. Low-season hinnoilla edullinen. Maksettiin 32USD/2 sukellusta, sis kuljetukset, ruuat, laitteet, oppaat yms. SSI:n Open Water kurssi oli muistaakseni 180USD. (PADI 230USD). Suosittelen lampimasti ranskalaisen Frederic Loreun pitamaan pienehkoa Angel Dive -nimista firmaa.

Semporna (Sipadan & Mabul), Malesian Borneo. Uskomaton akvaario! Todella isoja kilpikonnia, haita, kirkas vesi ja paljon varikasta korallia taynna kaloja. Ja itse Sipadan saarena se mita voi kuvitella autiosta paratiisisaaresta. Tuli testattua pari eri firmaa, parempi kuva jai Scuba junkiesta. About 20e/sukellus.

Olongapo (Subic Bay), Filippiinit. Kaytiin tekeen vain yks sukellus El Capitan hylylla. Ei ollut mikaan ihmeellinen, nakyvyys heikko (tammikuu 2008).

Puerto Galera (Sabang), Filippiinit. 6 sukellusta ja kaikki todella mielenkiintoisia. Suht kovia virtauksia, mut mielenkiintoisia pohjamuodostumia (luolia, lapi uitavia reikia, kanjoneita yms). Muutenkin varsin kelvollista maisemaa. Koralli ehjaa ja elamaa paljon. Sukellettiin korealaisten pitaman Sabang Beach clubin kautta. Kaikki ok, kunhan ei vain tarvii sukeltaan korealaisen turistiryhman kans. Ne on hauskoja uusine varusteineen mut hirveita saheltajia veden alla! Ja jengi on pullot tyhjana alle 30 minuutissa, aina. 120USD/6 sukellusta.

Siquijor Island (+ Apo Island). Siquijorin etela ja lansipuolella on korallist suht ehjia ja osittain todella upeita. Nahtya tuli mm. pussailevat mandariinifisut <3 Saaren pohjoispuolella on kuulemma huonommat paikat. Apo island olikin sitten ihan oma lukunsa. Hiton upea suojeltu pieni saari. Tai hienoa oli etenkin _todella_ varikas koralli mita riitti paljon! Ehdottomasti huippu paikka! Menossa ollaan oltu Siquijor Dive Safarin kautta ja palvelu on pelannut ihan mainiosti.

Ja taalta matka jatkuu kohti Boholin sukellusparatiisia..

Laitepuoleen ma en oikein jaksa/halua viela lahtea. Mulle on riittanyt kun varusteet on olleet toimivat ja sita myoten turvalliset. Omasta takaa on vain maski, koska se on nyt kuitenkin se kaikkein henkilokohtaisin varuste ja huonolla maskilla pilaa kaiken. Lisaksi olisi ihan mahdoton raahta pitkin maita ja mantuja mukanaan kaikkea.

Meren elavista mun suosikkeja on kylla kilpikonnat! Kaloista frogfishit ja lionfishit. Vitsi, kylla joku onkin osannut tehda erikoisia elukoita!

Kursseista tuo AOW tulee ehka suoritettua jos sen puoli-ilmaiseksi saa. Toistaiseksi en ole kauheasti hyotya nahnyt kun kuitenkin tarpeeks syvalle yms. paasee kylla kun ensin kay nayttamassa pari sukellusta etta osaa sukeltaa. SSI valitsin siksi kun se oli halvempi kuin PADI ja kaytannossa taysin identtinen OW-kurssi.

Sukeltaminen on kylla kiva harrastus mut sopii rahallisesti huonosti yhteen reppumatkailun kanssa. Lottovoittoa odotellessa..
UzU

Posts: 2,361

#3 • • UzU [33100]

domi, 7.2.2008 14:08:
Hmm. Ajaisko tämä saman asian: http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=60030 ?
En tiedä kyllä onko näissä eroja, koska en harrasta sukeltamista.



Ihan oikea se on.

hitto! En osannut nyt hakea ihan oikeilla sanoilla ja kukaan ei mulle kertonut etta tommoinen on perustettu :(

Mut taa saa vajota historiaan ja jatketaan keskustelua tuolla..