Teerenpeli Jazz 2007 2.10.2007 @ Helsinki

5 posts, 1 page, 1,630 views

am:pm

Posts: 131

#1 • • Edited am:pm
Teerenpeli Kamppi / Helsinki

2.10 ti Sun Trio / DJ A. Myllykoski
3.10 ke Joona Toivanen Trio / DJ A. Myllykoski
4.10 to Kvalda / DJ A. Myllykoski
5.10 pe Timo Lassy / Soulpesula DJ’s Smoodie & 3rd / A. Myllykoski
6.10 la The Stance Brothers / DJ Eppu / DJ A. Myllykoski


Teerenpeli jazz 2007 lokakuussa Teerenpelissä.

Sun Trio
Sun trio yhdistelee vaikutteita suomalaisuudesta, jazzin perinteistä, sekä impressionistisistä melodioista ja tunnelmista. SUN-trion musiikissa yhteen sulautuu meditatiivisuus ja tiivis energisyys. Young Nordic Jazz Comets-kilpailun tuomarien kommentit trion voitosta: "Taitavien ja dynaamisten muusikoiden muodostama viimeistelty kokoonpano, joka luo oman musiikillisen tilansa Pohjoismaisen lyyrisen perinteen mukaisesti."

Joona Toivanen Trio
Joona Toivanen trio soittaa pääasiallisesti omaa tuotantoaan - eleganttia, melodista ja dynaamista musiikkia, jossa melankoliset sävyt yhtyvät iloon. Trion yhteisessä musiikillisessa ajattelussa on omaleimaista sisältöä ja raikas tuulahdus syvyyttä. Trio on esiintynyt menestyksekkäästi Suomen lisäksi myös ulkomailla ja sillä on ollut kiertueita Euroopan lisäksi myös mm. Australiassa ja Aasiassa. Yhtyeen kolmas levy Frost julkaistiin viime helmikuussa maineikkaalla Blue Note -levymerkillä.

Kvalda
Kvaldan käsissä skandinaavisen kuulas jazz ja vapaa ilmaisu muovautuvat raikkaaksi ja moderniksi musiikiksi. Kvartetille on omaleimaista hälventää improvisaation ja sävellysten rajoja - muusikot ovat kuin vaiheikkaalla matkalla, jonka seikkailut, värit ja maut välittyvät lämpöisinä myös kuulijoille. Kvalda voitti pohjoismaisten välisen "Young Nordic Jazz Comets" -jazzkilpailun vuonna 2004 ja on sen jälkeen kiertänyt ympäri Eurooppaa. Yhtyeen debyyttialbumi "Kvalda" ilmestyi vuonna 2004 ja uusia tuulia puhaltava "Leia" ilmestyy lokakuussa 2007.

TImo Lassy
Timo Lassy oma tuotanto juurtuu vahvasti 1960 souljazz perinteeseen murtautuen samalle uudelle syvällisemälle klubimusiikille varattuun tilaan. Tästä loistavana esimerkkinä toimii esikois single “African rumble” sekä uusi “The call” single jotka ovat saaneet lämpimän vastaanoton ympäri maailmaa klubi DJ:n levylautasilla. Helsinkiläisen saksofonistin ja huilistin Timo Lassyn soittoa on voinut kuulla The Five Corners Quintetin, U-Street All-Starsin ja Jimi Tenorin levyillä.

The Stance Brothers
The Stance Brothers on rumpali Teppo “Teddy Rok” Mäkysen luoma kuvitteellinen jazz-trio. Isiah (vibrafoni ja koskettimet), Dwayne (basso ja kitara) ja Byron Stance (rummut ja perkussio) soittavat kutkuttavan svengaavaa soul jazzia, joka kuulostaa samanaikaisesti joltain unohdetulta 1970-luvun vinyyliaarteelta ja 2000-lukulaisen modernilta rytmimusiikilta. Singlejulkaisu Steve McQueen / Jay’s Lament (2007) antoi esimakua The Stance Brothersin uniikista soundista, joka tuo mieleen tuottaja Madlibin kokeilut Yesterday’s New Quintetin kanssa. The Stance Brothersin pitkäsoitto Kind Soul on tuloillaan.


Osoite:
Teerenpeli Kamppi
Olavinkatu 2
00100 Helsinki

Tapahtuma on ilmainen.

Kannattaa tulla!
Keijo Hujanen

Posts: 1,634

#2 • • Keijo Hujanen Pressiklubi
,Terskassa voi tapahtua rajumminkin, mutta anta amatöörien kokeilla

--
suomen virallinen totuus

am:pm

Posts: 131

#3 • • am:pm
Jep jep... Anta Anta!!!
am:pm

Posts: 131

#4 • • am:pm
up!
am:pm

Posts: 131

#5 • • am:pm
Tänään Kvaldan uuden levyn julkkarit. Kannattaa tulla!