Alkoholin kriminalisointi

133 posts, 7 pages, 57,664 views

Amuck

Posts: 2,396

#1 • • Amuck dub-i-dub
Tämän artikkelin innostamana, tasapuolisuuden nimissä, päätin perustaa threadin alkoholin kieltämisestä monen muun päihteen tapaan.

Etanoli on keskushermostomyrkkyä, jonka käytöllä pyritään lamaannuttamaan aivosolut. Alkoholin käytön haitat ja mahdolliset haitat muodostavat pitkän listan, mm.:
- immuniteteetin aleneminen
- hermosolujen tuhoutuminen
- aivojen vahingoittuminen
- haimatulehdus
- henkinen taantuminen
- psykoosi
- ravitsemushäiriöitä
- diabetes
- kihti
- sydän- ja verenkiertosairauksia
- rasvamaksa
- alkoholihepatiitti
- maksakirroosi
- epilepsia
- aivosairauksia, -häiriöitä ja -vaurioita
- ääreishermosto- ja lihassairauksia
- närästys ja ruuansulatuselimistön sairauksia
- krooninen haimatulehdus
- sydämen vajaatoiminta, rytmihäiriöitä
- kohonnut verenpaine
- miehillä impotenssi, kivesten surkastuminen, hedelmättömyys
- naisilla munasarjojen toimintahäiriöt, kuukautishäiriöt ja hedelmättömyys
- osteoporoosi
- anemia
- vakavia tulehdussairauksia, esim. verenmyrkytys, keuhkokuume, tuberkuloosi
- erilaiset syövät
- sikiön keskushermoston pysyvät häiriöt aina kehitysvammaisuuteen asti, kuurosokeus
- riippuvuus monine seurauksineen niin kansantaloudellisesti, terveydellisesti kuin sosiaalisestikin
- kooma
- kuolema

Alkoholi poistaa estoja, virkistää ja vilkastuttaa, kohottaa mielialaa ja aiheuttaa käyttäjälleen rentoutuneen, itsevarman olon. Annosmäärän noustessa paria korkeammaksi alkoholin vaikutuksen käytökseen kääntyvät nopeasti negatiivisiksi: ajattelu- ja havainnointikyvyn heikkeneminen, aggressiivisuuden ja uhkarohkeuden lisääntyminen, itsekontrollin väheneminen, tasapainoaistin kärsiminen ja kömpelyys, pahoinvointi ja oksentelu, muistinmenetys, jne jne.


Varoitustarra pullonkyljessä ei estä niemistä tarttumasta perjantaikossuunsa eikä 18 vuoden ikäraja jennajeminaa hankkimasta omppuviiniään. Päihdelainsäädäntö pitäisikin yhtenäistää täysin, ja kriminalisoida alkoholin käyttö, myynti, osto, valmistus ja hallussapito.


ps. http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=47118

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Mark

Posts: 7,311

#2 • • Mark d a n c e m a c h i n e s
Mitä näihin itsestäänselvyyksiin tulisi todeta, ja mistä tässä tulisi keskustella? Juupas-eipäs väittelyä ei jaksa kukaan, ja vaarat ovat tunnustettuja tosiasioita. Kiva tietty että tuohon on kattavasti kerätty infopaketti, mutta pitäisköl topikkiin sitten vaikka laittaa polli mielipiteistä eller hur?

Oma tiukka mielipiteeni on päihteiden valinnan vapaus, ts kaikkien tulisi olla dekriminalisoituja ja sitä myöten myös kontrolloituja. Edes jollain asteella.

-M

--
VELHO, CAPTAIN, U NAME IT!

Juhgu

Posts: 7,921

#3 • • Juhgu Virnistelijä
Mun mielestä alkoholi pitäis kyl olla laillista, esimerkiksi jos vertaa alkoholin ja vaikkapa alkoholin haittoja, niin kyllä alkoholi on selvästi turvallisempaa. Ei tarvi poliisinkaan sit tuhlata resursseja harmittomien alkoholistien etsintään. Ja tärkeimpänä mun mielestä toi alkoholin kotikasvatus pitäis ehdottomasti laillistaa, koska silloin ei enää tarvitsisi ostaa alkoholia pahoilta mafian salakuljettajamiehiltä, jotka alkoholin lisäksi salakuljettavat aseita, sodomisoivat pikkulapsia ja käyvät thai-hierontapaikoissa.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

Yallu

Posts: 1,910

#4 • • Yallu The Bullies / www.ricerocketracing.fi

Mark, 24.7.2007 10:24:

Oma tiukka mielipiteeni on päihteiden valinnan vapaus, ts kaikkien tulisi olla dekriminalisoituja ja sitä myöten myös kontrolloituja. Edes jollain asteella.

-M



KRIMINALISOIDAAN KAIKKI PÄIHTEET!!

*hih*

Antakaa mä aloitan:
Juupas!
itis

Posts: 2,518

#5 • • itis Morning Star
Sarkasmi on hieno laji.

--
Miksi ylipäänsä asioilla on tapana järjestyä?

T0mbstone

Posts: 728

#6 • • Edited T0mbstone The Process.
Kuulostaa hieman lapselliselta. Kieltolaki aiheuttaisi enemmän ongelmia, kuin verotuloja tuottava alkoholin kontrolloitu myynti. Kriminalisoinnissa kannattaisi myös miettiä, kuka lakia valvoo.

Itse kannatan resurssien siirtämistä pahimpien ongelmakohtien valvontaan, eli kännykällä autossa puhumiseen ja pyörällä ajoon ilman kypärää. *sarkasmimittari värähti hieman*


ps. eikös kieltolaista ole jo kattavat keskustelut muissa huume-topiceissa?

--
~If you understand, things are just as they are... If you do not understand, things are just as they are....~

Sallakat

Posts: 2,220

#7 • • Sallakat jungle, baby !
en kannata.
myöskään mun mielestä ei ole järkevää tehdä kilometrin pituista listaa MAHDOLLISISTA haittavaikutuksista joihin alkoholilla voi olla osuutta asiaan. yhtä naurettavaa kuin röökiaskin kyljessä teksti 'tupakka tappaa' mikä ei myöskään ole mikään automaattinen totuus. ikään kuin suoraan tupakoinnista vedetty viiva kuolemaan, jonka jokainen tupakkaa polttava joutuu vetämään. eihän kaikki alkoholia käyttävät ole suurkuluttajia ja vaikka olisivat ajoittain, eivät välttämättä ole koko elämäänsä, jolloin mitään (krapulaa pahempia) haittavaikutuksia ei välttämättä koskaan ilmene.

kieltolaki ei tainnut aiemminkaan toimia kovin hyvin, joten jos unohdettais tälläset hömpötykset nyt alkuunsa.
Avatar
#8 • • astaroth Guest
kannatan ehdottomasti

tällöin saan vihdoinkin mahdollisuuden toteuttaa haaveeni salakapakan pyörittämisestä. pidän hienoa gangsterihattua, ajelen rollsilla ja ammuskelen pihoillanne tommy gunilla
Avatar
#9 • • Edited astaroth Guest

Juhgu, 24.7.2007 10:34:
Ja tärkeimpänä mun mielestä toi alkoholin kotikasvatus pitäis ehdottomasti laillistaa, koska silloin ei enää tarvitsisi ostaa alkoholia pahoilta mafian salakuljettajamiehiltä, jotka alkoholin lisäksi salakuljettavat aseita, sodomisoivat pikkulapsia ja käyvät thai-hierontapaikoissa.


ei, et oo pilaamas mun juttua! :D

pääset mukaan pyörittämään uhkapelejä sekä bordelleja.

THE PHUTURES AARS!
Amuck

Posts: 2,396

#11 • • Edited Amuck dub-i-dub

Mark, 24.7.2007 10:24:
Mitä näihin itsestäänselvyyksiin tulisi todeta, ja mistä tässä tulisi keskustella?


En mä tiedä, tää jäätävä krapula vaan pakotti kirjoittamaan. (ei kai ny, en ole edes juonut IKUISUUKSIIN)

Sainpahan ainakin purettua vähän sitä vittuuntumista laillistamistopikeissa vastaan tulevia "argumentteja" ja ihmisten älytöntä kaksinaamaisuutta kohtaan.
edit. Onneksi Juhgu oli heti messissä.


Sallakat, 24.7.2007 10:56:
en kannata - - - ei ole järkevää - - - yhtä naurettavaa kuin - - - bla bla - - - unohdettais tälläset hömpötykset nyt alkuunsa.


Mä tiesin että suhun vois luottaa <3


No niin. Jos yrittäisi. Mietin mitä mahtaisi oikeasti tapahtua jos alkoholi kiellettäisiin. Ihmiset joisivat kotiviiniä ja joutuisivat ostamaan viinansa diileriltä, joka kuuleman mukaan tyrkyttää mukaan myös kovempia huumeita, kuten hamppua. Olisiko perusvirtasen kynnys tarttua nykyään laittomaan päihteeseen silloin pienempi? Rajahan on jo ylitetty kaljaa juodessa.

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Juhgu

Posts: 7,921

#12 • • Juhgu Virnistelijä

2la, 24.7.2007 11:21:
---
Mietin mitä mahtaisi oikeasti tapahtua jos alkoholi kiellettäisiin.



Viron asukasluku kasvaisi 5 miljoonalla.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

nomic

Posts: 4,120

#13 • • nomic Finrg / Hybridize / Paine / Nu-Energy / Kreatix

Juhgu, 24.7.2007 11:22:
---
2la, 24.7.2007 11:21:
---
Mietin mitä mahtaisi oikeasti tapahtua jos alkoholi kiellettäisiin.
---


Viron asukasluku kasvaisi 5 miljoonalla.



Tuhouduin! *lmao*
*Stardust*

Posts: 202

#14 • • *Stardust*

2la, 24.7.2007 11:21:
Mietin mitä mahtaisi oikeasti tapahtua jos alkoholi kiellettäisiin.



Varmaankin hyvin pitkälle samaa kuin nykyisten laittomien päihteiden kohdalla. Alkoholin myynti ja tarjoilu siirtyisi rikollisten käsiin, joka johtaisi tilanteeseen jossa kysyntä ylittää tarjonnan. Ei tarvitse olla mikään Machiavelli ymmärtääkseen että myyjät käärisivät suuria voittoja, aivan kuten vaikkapa amfetamiinin kohdalla.

Myöskään alkoholin puhtaus ei olisi enää mitenkään itsestään selvää. Mahdolliset alkoholimyrkytykset lisääntyisivät.

Lähestulkoon minkään aineen kohdalla kriminalisointi ei ole vähentänyt kysyntää merkittävästi. Tästä syystä myöskän alkoholin kriminalisointi ei tod. näk. vähentäisi siitä aiheutuvia haittoja, vaan jopa korostaisi niitä. Tämä johtaa väistämättä kysymykseen "miksei muita päihteitä voida ainakin osittain vapauttaa?", mutta asiaa on käsitelty muissa topiceissa jo aika kiitettävästi.

Henk. koht. minulle riittäisi että ravintolat alkaisivat vihdoinkin noudattaa alkoholilainsäädäntöä. Tarkoittaen siis sitä, että humaltuneelle ihmiselle ei tarjoilla. Nykyään raja menee siinä että pitää pystyä jollain tavalla ilmaisemaan haluavansa vaikkapa oluen, ja sieltähän se tulee. Jos sama jannu juo illan aikana kymmenkunta olutta, on aika älytöntä ajatella ettei hän olisi "humaltunut".

--
My pain is constant and sharp and i do not hope for a better world for anyone. In fact i want my pain to be inflicted on others. I want no-one to escape. - Patrick Bateman (American Psycho)

CM

Posts: 1,507

#15 • • CM
Vaikuttais varmaan Suomen talouteenkin jossain määrin? Ravintoloita kun on ja niissä työtä tekeviä
spoinkel

Posts: 398

#16 • • spoinkel Alferd Heatpacker
Miksi minusta tuntuu, että tämä topic on aloitettu valtavassa kankkusessa ja morkkiksessa? :D Ja sen vuoksi tarkoitettu enemmänkin retoriseksi kysymykseksi kuin vakavaksi kieltolain pohdiskeluksi. (fake edit: olin oikeassa, kuten myöhemmistä viesteistä saattoi päätellä)

Kieltolaista tuli mieleen, että Islannissa oli kuulemma bisse kielletty 1980-luvun lopulle asti. Niin, olut. Tietääkö kukaan tuosta enempää? Kaupoista ja baareista ei siis saanut tätä ohrapirtelöä, jota pohjoismaalaiset juovat kuin vettä?

Mitä tulee Viron tilanteeseen, niin tuo maahan on hyvää vauhtia luisumassa pohjoismaiseen kontrolliyhteiskuntaan: baareissa ei voi röökata (sinänsä hyvä asia), hinnat on Tallinnassa Helsingin tasoa ja kaupoissa voi myydä alkoholia elokuusta lähtien aamukasista iltakasiin. Siinä sitten ihmetellään, miksi turistit kaikkoavat maasta. Viinahan sieltä ei lopu, joten ehkäpä sitä rupeaa taas saamaan taksista...

Jos viina nyt kuitenkin kiellettäisiin Suomessa, niin laitettaisiinko Dj Elliot Ness valvomaan laitonta viinanmyyntiä?

--
Buffalo buffalo buffalo badger Badger badger buffalo Buffalo.

ipe

Posts: 1,845

#17 • • Edited ipe X-Rust / Holvi

2la, 24.7.2007 10:20:
Tämän artikkelin innostamana...



Kaikkeen tuohon on suurimpana syynä hallituksen taannoinen, täysin amatöörimainen alkoholiverouudistus, joka siis alensi kaikkein eniten väkevien hintoja ja vähiten mietojen juomien hintoja. Se siitä 'eurooppalaisesta juomakulttuurista' jota niin kovasti on Suomeen haikailtu jo vuosikymmeniä...

--
I am 100% certain that Elwira and Miss Jarea are just two sides of the same person and this whole thread is just a really good promotion/publicity trick. And this is a fact.
- jUSSi

Damien

Posts: 2,882

#18 • • Damien [tr3ox]
Eiks voitais laillistaa kaikki ja alkaa panostaa siihen tapakulttuuriin miten erinäisiä päihteitä käytetään. Mä otin ekat huikkani vasta 17v ja en voi sanoa kuin olevani tyytyväinen moiseen päätökseen.

Eli miten saataisiin nuoriso kiinnostumaan nuoruudeesta? Kö se ei oo koskaan muotia ja sen varjelemiseen ja glorifioimiseen nää meidän nykyisetkin kieltolait paljon pitkälti perustuvat.
SUOJELLAAN NIITÄ LAPSIA, minen kannata minkään päihteen myyntiä alaikäisille, koskaan en oo kellekkään mitään hakenu enkä haje. Meilläkin iskä osti saunailta kaljat jos sellasia tartti . . .
Tajuux kukaan mitä mä meinaan?
ee102

Posts: 775

#20 • • ee102 Team Yökukkujat / E102 / ituhippi
Oma mielipiteeni on, ettei kieltolaki toimi. *justjoo* Jos alkoholi olisi aina ollut laiton, olisi se ihmisille paljon luontevampi asia.