Regina- Oi Miten Suuria Voimia!

7 posts, 1 page, 4,062 views

omniholic

Posts: 42

#1 • • omniholic
Regina- Oi Miten Suuria Voimia! kaupoissa nyt!

omsv!.jpg

Regina-yhtyeen odotettu toinen albumi esittelee soinniltaan kevyemmän ja ilmaisultaan terävöityneen kolmikon. Iisa Pajulan, Mikko Pykärin ja Mikko Rissasen muodostama ryhmä singahti kotimaan poptaivaalle vuoden 2005 lopussa julkaistulla Katso Maisemaa-albumillaan, joka valittiin yhdeksi vuoden parhaista levyistä useissa, niin kriittikoiden kuin yleisönkin keskuudessa tehdyissä äänestyksissä.

Oi Miten Suuria Voimia!-albumi ottaa askeleen eteenpäin aikaisemmasta syntikkapopista, rohkeammin tuotettuun ja ennakkoluulottomampaan suuntaan. Reginan 70-lukuisen kevyt pop saa nyt enemmin orgaanisempia sävyjä, mutta samalla sitä värittävät myös modernimmat elektroniset vivahteet.

"Popissa on aina ollut kyse raikkaudesta, ajanmukaisuudesta, uusien ideoiden ja äänien hyödyntämisestä, oman (audio)visuaalisen maailman hyödyntämisestä. Ja kaiken tämän Regina taitaa"
-Samuli Knuuti/ Rumba

Tilaa oma levysi nyt:


www.levyvirasto.net

www.stupido.fi
Jone

Posts: 8,258

#2 • • Edited Jone Archibald Haddock

omniholic, 21.3.2007 11:40:
Regina-yhtyeen odotettu toinen albumi esittelee soinniltaan kevyemmän ja ilmaisultaan terävöityneen kolmikon.



Odotetun? Joo. Oon odottanut kyseistä albumia kuin kuuta nousevaa kuunneltuani edellisen albumin läpi viimeisen vähän yli vuoden aikana keskimäärin ehkä 2 kertaa viikossa - soi muuten juuri nytkin. On ollut lempparini.

"Ilmaisun terävöitymisestä" oon kyllä noiden previkoiden kuuntelemisen jälkeen valitettavan eri mieltä. Lähinnä ilmaisu on musta latistunut ja muuttunut mielenkiinnottomaksi.

omniholic, 21.3.2007 11:40:
Oi Miten Suuria Voimia!-albumi ottaa askeleen eteenpäin aikaisemmasta syntikkapopista, rohkeammin tuotettuun ja ennakkoluulottomampaan suuntaan. Reginan 70-lukuisen kevyt pop saa nyt enemmin orgaanisempia sävyjä, mutta samalla sitä värittävät myös modernimmat elektroniset vivahteet.



Tääkin nyt on aika subjektiivista. Musta niitä askelia on otettu kolme ja suunta on taaksepäin. Edellisen albumin naiivi syntikkapoppi näennäisen kepeine sanoituksineen, joihin oli saatu sisältöä huomattavasti pintaraapaisua enemmän oli mun mielestäni aivan loistava linjaus. Tykkään monista "Katso maisemaa"-albumin biiseistä niin helvetisti, että sille on vaikeaa löytää sanoja. "Oi Miten Suuria Voimia!" vaikuttaa tämän jälkeen aikamoiselta hutulta ja ihmeellisissä sfääreissä keinuvalta taideskeidalta - tämä on toki ensivaikutelma, joka saattaa vielä muuttua.

"Rohkeammin tuotettu", "ennakkoluulottomampi suunta" ja "orgaanisempia sävyjä" tuntuu kääntyvän tosielämään muotoon "aika laiskaa ja päräyttävän tekotaiteellista paskaa huonoilla soundeilla."

Tosi ikävä sanoa näin. Ostan silti albumin ja katsotaan josko se siitä aukeaa ensimmäisellä viidellä kuuntelulla. Jos ei aukea, niin suunta on verkkovarastoon pölyttymään.
Endoskeleton

Posts: 9

#3 • • Edited Endoskeleton
Olipa käsittämättömän ohut soundi, koko levy meni läpi aiheuttamatta sen kummempia tunteita. Paitsi että debyytissä oikein hyvin natsannut naiivi lauluääni ei toiminut tässä levyssä muun musiikin kanssa yhteen kovinkaan hyvin.

Kauhea sääli, pidin debyytistä kovasti.
kaasi

Posts: 404

#4 • • kaasi
Meikä taas tykkäsi tästä levystä ja voin varauksettomasti suositella tätä kaikille hyvän musiikin ystäville. Onnistunut "vaikea kakkoslevy" Reginalta, kuten jotku levykriitikot voisi sanoa? Eilisestä saakka olen tätä kuunnellut ja nyt voisi pitää pientä taukoa. Voisi taas kuunnella viikonlopun jälkeen uudestaa, josko tästä saisi jotain uuttakin irti. Livenä tämä bändi pitäisi päästä näkemään ja kokemaan.
jont-fu

Posts: 229

#5 • • jont-fu Kyny Prinssi
Klipit kuulostaa oikein hyvältä, pakko hankkia tää levy. Reginan eka albumi ei aluksi kuulostanut oikein miltään mutta sitten siihen jäi koukkuun. On ihan ymmärrettävää että ekan levyn retrosoundi ei sellaisenaan olisi toisen levyn verran välttämättä kantanut; clipeistä oli kyllä kuultavissa vähän jonkinlaista "hifistelyä" mutta ei se sisällöttömältä silti vaikuttanut. Hyvä Regina!
K

Posts: 511

#6 • • Edited K
Sen vähän perusteella, mitä tätä levyä oon kuullut, Regina on edelleen parasta mitä Suomen musiikkimeingeissä on tapahtunut vuosiin. Yksinkertaisesti juuri oikeanlaista musiikkia!
Juhgu

Posts: 7,921

#7 • • Juhgu Virnistelijä
Jos kerta mainostamaan aletaan, niin voisihan sitä pistää vaikka clippiä johonkin näytepätkään, niin pääsisi kuuntelemaan. Kun ei bändiä etukäteen tiedä, niin ei (meitsiä ainakaan) hirveästi kiinnosta alkaa tutustumaan jos sanotaan "osta! osta!" ja annetaan linkki levylafkan etusivulle, että tuolta sitä sit jostain ehkä löytyy.

Edit: No ok, eivät ne näytepätkät niiiin kaukana olleet. Nyt kun näitä tässä kuuntelen niin kivankuuloista syntikkakilkutteluahan tämä on, ilman tuota laulua voisi toimia taustamusiikkina ihan jees. Vähän jäi kuitenkin auki että mikä tässä on sitä "terävää ilmaisua"? Onko sitä nuo ohuen ohuen ohuet pilipalisaundit [pieni](ihan kivat sellaiset kyllä, ei siis pahalla!)[/pieni] vai se kun biisin nimi on "kuka on tuo mies" ja sanat ""hänessä on jotain tuttua, aivan kun olisin nähnyt hänen kuvansa. Huuu-uuuu-uuuuu-uuuu"? Hei plz. Vai mitä mä en nyt tajunnu?

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)