Synq X-TRM 1

90 posts, 5 pages, 45,447 views

Erkki Tuominen

Posts: 14

#81 • • Edited Erkki Tuominen

reinoh, 3.9.2007 21:45:
Hiijohoi. Nyt tais ilmetä ensimmäinen "vika/ominaisuus" synqeissä. En tiedä onko yksilöllistä, mutta olen havainnut kummankin soittimen kelkkojen olevan aika huonoa laatua. "Nännit" eivät ole joustavat kuten esim. stanttonin valmistamissa kelkoissa vaan kiinteät ohuet "neulaset". Rupeevat häröilemään semi helposti ja saa olla putsaamassa/nuolemassa. En kyl tiedä miten teknarissa tämmönen, mutta technicsin kelkoilla taas toimii moitteetta (2vko testi ilman ongelmia). Elikkä suositukseksi voisinkin asettaa, että jos hankit synqit ja tää homma kuumottaa niin ota ne parin kympin arvoset stanttonin kelkat samalla tilauksella.

Onko muilla synq haltijoilla tullut mitään tämmöstä vastaan tai jotain muita ongelmia? Muuten kyllä vehkeet pelittää pirun hyvin. Voisikin koittaa hankkia jotkin ortofonit tai sit vaan paremmat keljat tai jotain niin pääsisi tuosta nuolemis addiktiosta eroon.

*piis*



Tosiaan,

Ekaksi kannattaa tsekata sen kelkan liittimen varressa oleva kumirengas, ettei se ole rullalla tai mitään. Tämä estää kelkan menemisen kunnolla pohjaan asti, jos se siis on rullalla. Kumin voi myös ottaa kokonaan pois ja laittaa talteen vaikka lampun liittimen ympärille. (jos joskus haluaa laittaa sen takaisin)

Toiseksi, Ortofonin (Elektro) ja Stantonin (H4S) liittimien "nännit" eivät näyttäisi olevan sen joustavampia. (tsekkasin kaikki hyllystä)
Oikeastaan Stantonin kelkat taotaan samassa pajassa Shengzenin hiilipölynkatkuisessa teollisuuskaupungissa.

Kolmanneksi, ikinä, ei siis iki-iki-koskaan ikunansa milloinkaan, kannata mennä nuoleskelemaan niitä nännejä. Syljen Ph ja entsyymit ei kertakaikkiaan sovi yhteen hyvin johtaviksi tehtyjen pinnoitteiden kanssa. Pinnat hapettuu entisestään. Tilanne on pahin kun touohutaan kullattujen pintojen kanssa. Liitoksesta ei koskaan saa enää hyvää kun kerran menee nuolemaan.

Neljänneksi, Synkkien mukana ei ole enää yli vuoteen tullut stanttonin askeja mukana.
Tämä siksi, että useimmat halusivat kuitenkin jotkin muut rasiat + soittimen hinta saatiin näin alemmas. Kannattaisi siis seurata maahantuojan antamia tietoja eikä mikälie liikkeiden vanhentuneita tietoja.

Viinenneksi, kun ostaa laitteensa luotettavasta paikasta, saa apua kun ongelmia tulee.

Herran Rauhaa
Gnizhak

Posts: 701

#82 • • Gnizhak iku

reinoh, 6.9.2007 14:36:
Mielestäni ei. Ei toi kuitenkaan oo pilannu vielä ainuttakaan nauhotusta tai muuta sellasita setitystä. Vika siis ei ole mikään suuri, mutta huomasin vaan moisen. Parilta nyt tiedustellut niin ei oo ollu mitään ongelmaa ja tosiaan ne teknarin tai stanttonin kelkat ei paljoo maksa.


Ja aina voi säästää hermojaan ja ostaa neulat jotka ei tartte kelkkaa esim.

Ortofon concorde tai Shure whitelabel (joissa tosin aika vänkä korostus sielä jossain 7000-8000Hz välimaastossa)

--
Don't Just Stand There

dj upi

Posts: 1,835

#83 • • dj upi

reinoh, 6.9.2007 14:36:
---
dj upi, 6.9.2007 14:16:
---
reinoh, 3.9.2007 21:45:


---

---



Iik! Vielä voin vaihtaa, elikkäs kannattaako tuon ongelman takia alkaa jo säästämään suosiolla teknariin?

---


Mielestäni ei. Ei toi kuitenkaan oo pilannu vielä ainuttakaan nauhotusta tai muuta sellasita setitystä. Vika siis ei ole mikään suuri, mutta huomasin vaan moisen. Parilta nyt tiedustellut niin ei oo ollu mitään ongelmaa ja tosiaan ne teknarin tai stanttonin kelkat ei paljoo maksa.



Ok, tank juu. Meinasin just vaan sitä et se levari ei tuhoa niitä kelkkoja vaan tosiaan se kelkka vain sattu olemaan kuraa... :D

Jee huomenna tulee rahnaa!!! :D
Lois Tava

Posts: 84

#84 • • Lois Tava
Itsellä on noi nyt vuoden päivät ollut, eikä kaduta yhtään, että en teknareita ostanut. Pidän noiden touchista paljon enemmän, kuin teknareiden tai vestaxien. Varsinkin pitchi pesee Vestaxin mennen tullen. Itse aloitin jollakin Stantonin muovisilla soittimilla ja niiden kanssa sai olla tosi hellä. Teknareilla soittaminen bileissä olikin sitten unelmaa. Synqeillä soittaminen on taas pikkusen sisitimpää. En ole huomannut Synqeillä kotona soittamisen vaikeuttaneen teknareilla soitteluakaan. Ainoa ongelma tähän mennessä on ollut tuo kosketushäikkä kelkan ja äänivarren välillä. Nyt harmittaa, että olen mennyt nuolemaan näennejä, kun Erkki kertoi mitä haittaa siitä on. Uudet kelkat pitänee ostaa. Kiitos myös noista youtubepätkistä. Pitää tarkistaa tuo rasioideni kiinnitys vielä. Saattavat olla huonosti vinossa.

Ihan sairaan hyödyllinen threadi. Ja Synqin asiakaspalvelulle propsit vielä täältäkin!
laite

Posts: 2,994

#85 • • Edited laite MastahWankah
Aah, tekis mieli hommata Synq:t, mutta ei huvittais maksaa 450e / kpl (ts. jos jollain on hinku päästä omistaan eroon, niin privaa mulle). Tai sit tyydyn käytettyihin teknareihin.

Hyvä Jere että oot tykännyt noista, joten ei tullut aikoinaan turhaan hehkutettua noita.

edit: jaa katos sais noita parin 659e:llä...
Lois Tava

Posts: 84

#88 • • Lois Tava
katos, decksistäkin lähtis 299 pala taas.
¡ Previous post a couple of years ago !
laeski^

Posts: 478

#89 • • laeski^ LaiskaLäski
onkos ketään availlu stanton st/r.8 150 levareita?

onko siel sisällä jtn lyijy painoja ja onko niitä mahollista saada pois? toi 16kg on vähän turhan paljon, ei toi pahemmin haittaa sillon ku soittimet makaa pöydällä, mut auta armias jos noit joutuu johki roudaa *poks*
Erkki Tuominen

Posts: 14

#90 • • Edited Erkki Tuominen
Pitkästä aikaa,

Pitipä tulla ja kurkata mitä tähän topicciin kuuluu.
Edellinen kysymys on jo vanha, mutta kun tuon lukaisin ja muistin että huollon pöydällä makaa kaksi äkstreme ykköstä suolet ulkona odottamassa uutta maalipintaa, on tähän suorastaan velvollisuus vastata.

Lyijyä ei laitteen sisällä ole edes tinassa, kun sitä ei ROHS-direktiivin mukaan saa enää käyttää, mutta teräslevy kyllä.
Tuon tehtävä on imaista staattinen sähkö neulan kärjestä pois hurisemasta.
Useimmissa levareissahan tuo hoidetaan sillä erillisellä maapiuhalla joka on aina solmussa ja haarukkaliitin hävinnyt. Synqissä sitä ei ole eikä tarvita.
Toki tuon klunssin voi siirtää hoitamaan vaikka verkkopainon tehtäviä kun korvaa sen samanlaisella maapiuhalla kuin muissakin.
Pistin levyn piruuttani vaakaan ja totesin että ei taida maksaa vaivaa. Paino on alle 1,5kg.

Näin siis ainakin Synqissä: